Kurz Výchova nevýchovou

cabby88
18. aug 2016

Ahojte maminy,zaujimali by ma vase skusenosti,pozitivne ci negativne s kurzom Vychova nevychovou,od Katky Kralovej..Ci u vas tato metoda funguje a ci to neboli zbytocne vyhodene peniaze,kedze kurz je vellmi drahy ☹

dominika6
18. aug 2016

@cabby88
Najlepsi kurz je sam zivot...to nieje v ziadnej knizke...a je to zadara

miku1
18. aug 2016

@cabby88 To už fakt niekto potrebuje platiť za takéto kurzy??? Zdravý rozum nestačí???

katka253111
18. aug 2016

Skus na fb skupinu Kontaktni a vnimavi rodicia,tam to maju myslim viacere

cabby88
autor
18. aug 2016

@dominika6
@miku1 dievcata prepacte,ale ja som sa nepytala na vas nazor,pravdepodobne neviete o aky kurz ide a urobili ste si nazor len z nazvu..mozem vam zarucit,ze mam zdravy rozum a som uplne normalna zena-matka,ktora vsak nie je dokonala a potrebuje trosku pomoct s vychovou,kedze mne nie je jedno,co z mojich deti vyrastie a snazim sa urobit pre ne to najlepsie...

tigriatko
18. aug 2016

@cabby88 ahoj, tiez nad nim uz posledny rok rozmyslam.. uz som sa pytala aj na MK, kto ma ake skusenosti, aj ine baby sa pytali... skus skupinu vztahova vychova, tam baby pisu vacsinou pozitivne ohlasy... vlastne, negativny som nezachytila ani jeden.. 😉 mne sa to paci, podla mna to funguje, mozno raz sa odhodlam a dam sa na to 🙂

miku1
18. aug 2016

@cabby88 Viem o aký kurz ide. A to, že mám na to svoj názor, neznamená, že mi je jedno, čo z mojich detí vyrastie a že sa nesnažím ich vychovávať najlepšie ako viem.

cabby88
autor
18. aug 2016

@miku1 ja som tym nechcela povedat,ze ti je to jedno...len si na mna zautocila ako na nizko inteligentnu husicku co nema vlastny rozum a nevie co ma robit s vlastnymi detmi..tak som ti to chcela vysvetlit,preco sa na ten kurz pytam..

katka253111
18. aug 2016

@cabby88 keby mam prachy,nevaham

moni73
18. aug 2016

Neviem ci sa da naučiť niečo čo človek v sebe nemá. Tiež si myslím, že aj keď sa naučí a nebude to úprimne je to na 2 veci. Knihy a kurzy sú podľa mňa v tomto prípade zbytočné.

cabby88
autor
18. aug 2016

@moni73 mozno netreba zrovna ucit,len ukazat spravny smer a clovek si uz vysliape cesticku sam..

pd900bo
18. aug 2016

@moni73 myslim, ze prave ked to v sebe clovek nema prirodzene, da sa nakopnut alebo aj naucit na kurze ci z knih.. ved sa ucime cely zivot hm? 😉

bajana
18. aug 2016

@cabby88 nemám skúsenosť, ale už som o tejto "novej" výchove počula a je mi to vrcholne nesympaticke ... je to výborný podnikateľský nápad a určite skvelý stroj na peniaze...preto by som biznis tejto pani, ktorá sama nie je matkou, nepodporovala

cabby88
autor
18. aug 2016

@bajana preco ti je to nesympaticke?Ale suhlasim ze stroj na peniaze to je naozaj neuveritelny 🙂 inak ma dve deti,ibaze nie vlastne..

bajana
18. aug 2016

@cabby88 a vychováva tie deti ako ich matka?
Je mi to nesympaticke aj preto, že sa jedná o liberálnu výchovu a ja nie som jej zástanca ani ju nepraktizujem. Nemyslím si, že dieťa je rovnocenný partner rodiča.
Ja si rada prečítam nejaké iné názory na výchovu, aplikujeme niečo, čo sa mi zdá fajn, ale rozhodne by som neplatila ťažké prachy za nejaký seminár či kurz. Navyše podľa zdrojov na webe to ozaj nie je nič nové pod slnkom, skôr zmes povytahovana z rôznych kníh a geniálne marketingovo nazvaná 😉

moni73
18. aug 2016

Ja teda neviem o co sa jedna, ale ja vychovavam nevychovou. Je mi to prirodzené a vlastne a cítim sa v tejto pozícii komfortne. 🙂

hradnapani
18. aug 2016

@cabby88 pokial viem, tak do dvoch tyzdnov mozes z kurzu vystupit bez udania dovodu a peniaze by ti mali vratit. Najlepsie by asi bolo skusit to a rozhodnes sa sama. Co poznam babu, ktora sa na to dala, tak si to len a len pochvaluje a je to pri tom velmi vnimava a inteligentna osoba a napriek tomu sa vyjadruje, ze si az tu uvedomila veci, ktore jej unikali pri vychove.

cabby88
autor
18. aug 2016

@hradnapani dakujem 🙂 idem si to pozriet,toto by bolo fajn,skusit si to..

katrin21
18. aug 2016

@cabby88 kamoska sa podla toho riadila a myslim, ze jej to celkom pomahalo s malym....

katrin21
18. aug 2016

@bajana nie je to liberalna vychova.. ak si to myslis, tak o tej metode asi dost nevies 🙂
je to vychova , ale s respektovanim aj osobnosti dietata...
to je ako ked dieta sa hra, ty ho prerusis a povies, teraz ideme von... ale dieta je pohružene do hry a nechce a jeduje sa....a ty trvas na tom, lebo si to povedala a hotovo..
predstav si to na sebe.. si v praci, alebo nieco doma robis.. aniekto pride, prerusi ta a uz aj toto potrebujem, ale hned! ako by si reagovala ? asi tak , ako to dieta.... protestom a urazenim sa.. hnevom.. ze teraz robis nieco ine a chces to dokoncit, takze pojdes POTOM... ale sef trva na tom, ze nie, okamzite to sprav!
ONa vysvetluje, ze ak dieta nechce ist, tak mu povieme, ze tam musime ist, ale moze sa este 5 min. napriklad pohrať, aby dokoncilo svoju hru , potom uz ale bude musiet ist....
a dieta vacsinou toto prijme.. urobi, co rodic chce, ale zaroven rodic respektuje alebo berie ohlad na jeho pocity .. to je vsetko... a dieta reaguje kludnejsie.. bez hnevu.
to je len jeden maly priklad. je to o viacej veciach... ale takto mi to kamoska pripodobnila pre pochopenie...

catherinah
18. aug 2016

Co je podstata tejto metody?

cabby88
autor
18. aug 2016

Baby,ja nechcem aby sme sa tu hadali o tom,ci studovat vychovu deti alebo to nechat sama na seba..chcem len pocut realne skusenosti zien,co si to kupili 🙂 aby sa to tu nezvrtlo k hadkam..

katrin21
18. aug 2016

@catherinah komunikacia, pochopit ako s dietatom vyjst, aky si typ rodica - ona tam vysvetluje rozne typy rodicov .. podla toho, ako pristupuju k vychove.. napr. rodic ako ucitel, rodic ako general, alebo naopak benevolentny a pod... a ukaze , co ma ake nasledky a kam to vedie ( vid moj priklad hore s autoritativnym typom rodica)

cabby88
autor
18. aug 2016

@catherinah co som pochopila,tak zmena komunikacie medzi rodicom a dietatom,k rieseniu situacii dospiet vzajomnym dohovorom,vybudovat si doveru dietata,neklamat dieta,neprifarbovat pravdu,byt uprimny a nestavat sa do pozicie - som rodic a tym som viac ako dieta,ale potreby dietata aj seba davat na jednu uroven..

hradnapani
18. aug 2016

@cabby88 na konci tohto clanku ponuka cely rychlokurz nevychovy zadarmo https://www.partnerskavychova.cz/strana-3b/
urcite tam budu odvolavky , ze viac sa dozvies v tom klasickom kurze, ale na skusku to podla mna za to stoji

bajana
18. aug 2016

@katrin21 nie, neviem o tom vela, mas pravdu...toto som si o tom precitala: http://ona.idnes.cz/nevychova-liberalni-vychova... a viac ma nezaujima...ale uz nebudem spamovat, lebo moje prispevky nie su k veci, ospravedlnujem sa

catherinah
19. aug 2016

@bajana tak toto by som chcela vidiet v praxi. Podla mna nerealne. Kazdy rodic ma obcas zlu chvilua vtedy vlastne zbura vsetko, co predtym staval. Neverim, ze toto niekomu funguje.

miku1
19. aug 2016

@cabby88 Ja som na teba neútočila. Napísala som to všeobecne - preto som použila slovo niekto...skôr som to písala udivene, že za takéto kurzy chce NIEKTO (nie priamo ty) platiť. Ale to je tá nevýhoda písaného textu, že si to každý prečíta a vyloží po svojom.

m_
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hradnapani
19. aug 2016

baby, co ste sa tak pustili do moralizovania? no a co, ze sa chce niekto niekde poucit? "vyhodit" peniaze za kurz, ktory mi moze potencialne pomoct (a neverim, ze si v nom nenajde kazdy aspon kusok na inspiraciu) je iste zmysluplnejsie ako vyhadzovanie penazi trebars za mobily a podobne. Keby to bolo take jednoduche ako pisete, behali by po svete dokonale deti, ale budme uprimne, nie je to tak 😉 Kazda z nas si nieco nesie aj z vlastneho domova, nejaku pecat po rodicoch a ich vychovnych styloch, ktore mame pod kozou a nie raz neboli ani dobre, ani fungujuce. (a prave preto ani nebudeme nikdy schopne otrocky replikovat to, co nam chce kurz alebo kniha "vnutit" , ale rozmyslat nad tym a snazit sa nieco vylepsit mozeme.) Co na tom, ze sa chce niekto zdokonalit a pyta si odpoved na jednoduchu otazku od tych, ktore to maju za sebou a zatial tu nedostala ani jednu priamu odpoved. Len kopu pochybnosti - to nam ide tiez dobre - "skvely" vychovny priklad aj pre deti 😉

charlie1980
19. aug 2016

Neviem Preco sa tu musi hned polemizovat, myslela som si, ze sa nieco konkretne a konstruktivne docitam a fitku borovu. Ale mozno sa niekto najde, kto s tym ma skusenosti. Neviem potom preco vymysleli napr.laktacne poradkyne, financnych a pravnych poradcov, pychologov a i., asi ze sme nezjedli vsetku mudrost sveta. A kto si mysli, ze Niektorym staci zdravy sedliacky rozum....ano, na niektore deti staci. Na niektore deti nie. Ak si nejaka matka mysli, ze sa matkou narodila, musim sa pousmiat. Byt matkou sa ucime od narodenia a urcite sa u vsetkych vyskytli situacie, kedy sme nevedeli ako reagovat. Samozrejme, mozme ich riesit aj bez nejakeho povsimnutia, ved nejak bolo, nejak bude. No Este stale su matky, ktore chcu cerpat aj z inych zdrojov ako z vlastneho sedliackeho rozumu. Aj jedna matka po dvoch detoch sa moze citit ako Alica v krajine zazrakov u tretieho dietata. Ale vidim, ze na tuto temu zatial zareagovala vacsina, ktora ma zrejme manual-poprosim si ho teda.