icon

Lepší spánok bábätiek

xtina1711
8. nov 2022

Ahojte riesili ste niekto lepsi spanok babetiek?
Ak ano, pomohlo?dakujem

budajova09
9. nov 2022

@xtina1711
Z vlastnej skúsenosti by som vám rada poroadila striktne skrátiť prvý spánok na 30 minút a potom druhy nechať spať koľko chce… keď mal náš maly 3 spanky tak spával 30min-2h-30min
Keď mal 2 spanky tak 30min-2.5h a bolo to super… aj režimovo a aj v noci 🙂

xtina1711
autor
9. nov 2022

@budajova09 velmi dakujem🙂a ked ma druhy moja o 14.00 a teda skratim jej prvy tak posuniem na skorsi ten druhy?dakujem🙂 a ukladali ste o kolkej nocny spanok?

mapp
10. nov 2022

Kamaratka si od nej zaplatila ten najdrahsi balik. Ako sa aj tu spominalo ctrl c a ctrl v. Niekedy bola velmi dobra a naozaj sa jednotlivo venovala. Teraz ked uz je “slavna” tak nema cas sa podla mojho nazoru venovat kazdemu pripadu individualne (ani ked si zaplatite ten najvyssi 200€ balik), lebo ma toho vela.

budajova09
10. nov 2022

@xtina1711 dlho sme fungovali tak že sme chodili na prvý spánok von do kočíka, cielene v čase keď by mal spať, bývalo to okolo 9-9:30 aby pospal tú polhodinku, v takom veku už vnímal okolie tak sme ho v kočíku otočili od nás aby videl a vozili sme ho po vonku… potom pred spánkom sme dali polievku a šiel spať, cca po tých 3.5-4 hodinách bdenia a spával 2-2.5h akokeby… večer sme ho začali riešiť (kaša,sprcha,…) okolo 18:30-18:45 aby najneskôr o 19:30 spal okolo sa budil už len raz na kojenie a budil sa medzi 6-6:45.. nám to vyhovovalo pretože to super pasovalo do denných spankov

budajova09
10. nov 2022

@xtina1711 ja som sa riadila tabuľkou na dĺžku spánku a dĺžku bdenia, tou čo má lepsí spánok bábätiek na stránke, alebo aj touto… bola to veľmi dobrá pomôcka, samozrejme je to len návod, všetko musíte prispôsobiť vášmu miminku aby mu to vyhovovalo…
Pri prvom to skvelo fungovalo, teraz mame mesačné bábätko a moc sa to nedá dodržiavať 🙈 popri staršom je to dosť náročné, zatiaľ je to ale fajn, uvidíme ako to pôjde ďalej

andrejka890
10. nov 2022

@xtina1711 vôbec neodporúčam, sú to vyhodené peniaze, všetky "metódy" sú len vyplakanie v konečnom dôsledku.... myslím že platiť niekomu za to aby ti povedal ako pristupovať k vlastnému dieťaťu, ktoré on v živote ani nevidel je nonsens....ja som si kúpila len jednu prednášku v slabej chvíli a bola to úplná zbytočnosť

xtina1711
autor
10. nov 2022

@budajova09 a to vam vecer zaspal v pohode?mne vstava o 15.30 niekedy o 15.00 a vydrzi aj do 23.00 vzdy som ukladala na 19.30 ale to ona sa hra krici nemozem sa pohnut z izby..vravim cez den ukazkovo iba ju polozim zapnem hudbu idem vedla a zaspi pekne..ale toto..ja uz skm zufala:(nechvem ju nahavat plakat urcite nie ale ju uz ani nevladzem..a medzi nami spat nechce ani nic

budajova09
10. nov 2022

@xtina1711 áno vždy v pohode… niekedy to zaspávanie trvalo dlhšie, niekedy kratšie no nikdy to nebolo dlhšie ako hodinu
Už na začiatku sme si stanovili že nech nám deti vždy už okolo 8 spia nech sú akokoľvek staré, chceme mat čas aj na seba s mužom, nie len deti 24/7
Ako jasne bolo obdobie keď sa budil hneď po polhodine alebo po hodine, to sme vždy už vymákli aby sme boli pri ňom skôr ako sa prebere, videl že sme tam tak pokračoval v spánku… ako keby kontroloval, inak u nás zaspávanie je do teraz take že zaspávame s ním… ešte asi nieje čas aby zaspaval sám, má 21 mesiacov

nafka0483
10. nov 2022

@joannita Prosim posles mi ten presny navod?

joannita
10. nov 2022

@nafka0483 pisem spravu

xtina1711
autor
10. nov 2022

@joannita aj mne prosim ta ak teda mozem

budajova09
10. nov 2022

@xtina1711 mám tú knihu v PDFku ak náhodu…

nafka0483
10. nov 2022

@budajova09 Mas celu? Posles?

m_
10. nov 2022

Ženy ja viem že je to pre vás teraz náročné obdobie, chápem že to chcete riešiť ale prosim vás nie touto metódou... Všade kde sa pozriete na informácie nájdete vedecké dôkazy o Tom, že je to škodliva metóda a môže deťom veľmi ublížiť... (Nespoliehajte sa na reči typu môj tak zaspával a je v poriadku...)
Mne pomohlo prijať veci tak ako sú a akonáhle som ich prestala riešiť tak sa postupne sami upravili...🙂 držím vám všetkým palce a prajem veľa síl prosím bez plaču🙂
@xtina1711 nechýba malej svetlo? Nebojí sa nejakého tieňu?

xtina1711
autor
10. nov 2022

@m_ vies co mame pritmie skusam aj tmu alebo pootvorene dvere vsetko...pekne ma vidi ..ale je to strasne aj tak nakoniec na ruky zobrat a este 20 min na rukach..nerozuniem ze nieje unavena noc to iste..fakt den ukazkovo sama spi a bez ruk vecr a noc len tak fakt ja nic nerobim len placem ja viem ze niesom jedina ale nevladzem ju a tak by som chcela aspon par noci zeby zaspala sama ..lubim ju vyplakat ju nenecham to by som nezvladla takze to nie len som uz na nu nervozna vela krat skriknem a ona chuda ma potrebuje ale ja uz som s nervami v koncoch..s muzom sa striedame v noseni ale 4h z noci to sa neda

budajova09
10. nov 2022

@nafka0483 134 strán a vola sa Každé dieťa sa vie naučiť spať…
Nápíš mail, môžem ti ju poslať

xtina1711
autor
10. nov 2022

@budajova09 toto maam..ty sa podla toho riadis??

nafka0483
11. nov 2022

@budajova09 Uz mam dakujem

budajova09
11. nov 2022

@xtina1711 ja som si ju prečítala, niečo som si z nej zobrala, no na tuto metódu som nikdy nepristúpila… prišlo mi to kruté a hlavne neznesiem keď by mi malo dieťa za dverami plakať 🤷‍♀️ Pár krát som takto z izby vyšla keď som už mala nervy z toho že sa len krúti a nechce zaspať, no to len na chvíľu nech si predýcham…
Neviem no, nech sú metódy akékoľvek, spánkové poradkyne akokoľvek úspešne a neviem čo všetko, matka by mala najlepšie vedieť čo dieťa potrebuje, musí počúvať jeho potreby pretože to miminko chce vždy ak tak jediné - byť v prítomnosti mamy

m_
11. nov 2022

@xtina1711 chápem tomu že si vyčerpaná a unavená... A som rada že aj napriek svojej únave nechceš nechať dieťa plakať (je jedno či si pri nej alebo nie)... Verím že spolu nájdete spôsob ktory vám bude vyhovovať🙂 držím palce

nekonecna_katastrofa
11. nov 2022

@xtina1711 Ja som pri prvom išla podľa tej knižky, podľa tej metódy 3,5,7....za 2 dni bol pokoj. Na mesiac. Potom prišla choroba, zúbky a už to tak ľahko nešlo. Pri druhom bábätku som bola omnoho citlivejšia vďakabohu a ľutujem, že som tamtú metódu vôbec skúšala. Zavrieť dvere a nechať ho 3 minúty plakať, potom 5....Tam bolo vysvetlené, že dieťa sa naučí, že sa má upokojiť samo. No ale také malé bábo ešte nevie a nechápe, že mama je za dverami, len ho "učí" zaspávať. Bola som prvorodička, myslela som, že robím dobre. A aj tak sa malý rozohodol inak a som rada, že potom som to už znova neskúšala, lebo toho plaču by bolo omnoho, omnoho viac než len 2 dni po hodine. Pri mladšej som išla inou cestou, spíme spolu. Áno, budí sa dosť, ale tie roky tak rýchlo prebehnú. Starší už so mnou spať nechce a tak rada by som sa k nemu pritúlila 🙄

agatan
25. jún 2023

@joannita poslali by ste ten návod, prosím, aj mne? Ak vám to nevadí.

ankare
26. jún 2023

@agatan prosím,len nenechaj dieťatko vyplakať. O Tom sú tieto zaručene metódy 🤦😔

juliet86
26. jún 2023

@xtina1711 ahoj.ja len ze uplne rozumiem tvojmu zufalstvu. nie si neschopna matka. si len unavena vycerpana matka. co je po takychto nociach a veceroch samozrejme. ked ju mate na rukach takv akej polohe a aj s nejakym pohybom ? moje dieta napr zaspavalo ma prse a hej niekedy to bol proces na dve hodiny. kym sa nam ju z prsa podarilo dat do postielky. vecer aj viackrwt v moci. to ze je v noci hore precitaj ai nieco o split nights zial aj to je sucastou vyvoja deti. ak ju na rukach trosku hojdas na to sa zvyka najlahsise tak kineza ten pohyn je velmi navykova pre mozog. my sme.mali odbobie ze prisla choroba zapal ust a dutin a prse nefungovalo neslo jej sat. tak sme presli na fitloptu. ona si za dva dni a noci vytvotila.taky navyk ze koniec. prso zrazu nestacilo/nefungovalo. a moj chrbat tie hodiny na fitlopte nedaval otca odmietala. tak som jednu noc o tretej rano pred jej ocami fit loptu sfukla a vyhodila z dvier von. plakala velmi a nasledne sme sa spolu tri dni ucili zaspavat v postielke... prvy den rucala 20min druhy 10 treti bez rucania. good luck.

basska_b
26. jún 2023

@juliet86 Kolko mala mesiacov, ked si tu fitloptu sfukla? Ja len pre zaujimavost, odkedy si deti uvedomuju veci... prva mi zaspavala na prse, druhu som do 2 rokov nosila po izbe hore dole, az mi sama povedala "mama, lezat" a pri tretom som bola kazdy vecer taka fyzicky vyflusana, ze som si proste lahla a polozila ho na svoje brucho. A div sa svete tak sa naucil od narodenia zaspat 😃 myslim na noc... pocas dna ma rad kocik, alebo tie ruky, ale kef vystihnem cas unavy, je to parminutova zalexitost

juliet86
26. jún 2023

@basska_b myslim ze mala 14mesiacov vtedym ked ju chytila tato hnisava angina dvoje antibio a teda tento nasledok. deti si uvedomuju mega skoro takmer by som povedala odvzdym snad budem mat druhe ako ty prve ;)

agatan
26. jún 2023

@ankare Nebojte sa, to určite nie. 😉

karin162
1. sep 2023

@mamamasama a vrátili vám peniaze? Ako ste to riešili?

mamamasama
1. sep 2023

Nevrátili. Vraj sa len pomylili v menach 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

bessdonna
28. feb 2024

@mamamasama joj u mna zmenila mena deticiek uaspon.uplne mimo vsetko,uplne pise od veci take co sa na nas nevztahuje.tak som jej napisala a neodpisala ani raz.za 160eur mam nepouzitelny material.co uz,bola som unavena 😂