icon

Ľutujete rodičovstvo? Potrebujem povzbudiť

optive
22. feb 2018

Máme dve deti, tretie na ceste. Robím vo firme kde pracuje cca 40 ľudí vo veku 25-36 rokov. Väčšina je slobodných a bezdetných. Keď vidím ich životy, ráno vstanú kedy chcú, v práci stíhajú všetky svoje povinnosti lebo tam môžu byť koľko potrebujú, cez týždeň masáže, raz mesačne kaderník, nechty, každý druhý týždeň lyžovačka,trikrát za rok zahraničie. Keď sú chorí ostanú celý deň v posteli.. Ja mám 32, dve deti, ráno vstávam o piatej, zobudiť, nachystať desiatku, raňajky, odviezť do školy do škôlky. Robím na skrátený úväzok na vedúcej pozícii.. to znamená, že si musím splniť všetky povinnosti len za kratší čas a nižší plat... Potom po deti, učiť sa s nimi, krúžky, večer spať a ráno to isté. Stále choré, vybavovať si zástupy, chodiť s deťmi do roboty... Za chvíľku sa narodí tretie, neplánované ale nemohla som inak ako si ho nechať.
Nesťažujem si na deti, sú veľmi šikovné, rozumné, muža mám skvelého aj keď musí zarábať tak sa nemôže toľko starať,moja práca ma veľmi baví. Len keď sa rozhliadnem okolo seba, aký môže byť život jednoduchý a príjemný, rozmýšľam načo to všetko je, ocením to vôbec niekedy, že sme sa na to dali???
Dnes ma v duchu pobavila moja 30 ročná kolegyňa, že si musela dať tabletku na spanie, lebo mala "ťažký" víkend aby sa konečne dobre vyspala....

Strana
z6
makupcik
25. feb 2018

@optive a veruze ti rozumiem strasne cosi...a ja este nevyhoda ze robota je sreasne vycerpavajuca ...nebavi ma ale u nas tazko taku abu som stihala deti rano poobede...takze bez vyhliadok na oddyxh..a zrazu z 2 deti 3 a ja nevladzem ani zit..chodim ako matoha... Unavena zle mi je...materstvo je tazke ale bude lepsie...deti rastu ...a casom budu samostatnejsie...a bude nam luto ...ani sama neverim ale je to tak... Hlavu hore...

lucyluv
25. feb 2018

@jana_eyre su veci, co ma bavia, skor take zaluby, momentalne pri mojej narocnej 7m dcerenke to nejako nejde, neviem prepnut mozog :D zboznovala som robit itinerare pre nase dovolenky s muzom, vsetko som si nastudovala a snazila sa to naplanovat co najautentickejsie, stylom takym, ze namiesto taxika sa zvezies s domacimi vo vlaku plnom svabov :D jaaj take dobrodruzstva ma bavili, teraz som si pekne pospominala, hadam raz znova sa podari! 🙂

inspiration2
25. feb 2018

@jana_eyre ja tvorím hlavne s ňou a áno 99% mamičiek ktoré sa vecne sťažujú čo poznám sú tie ktoré majú spachtošov a našli sa v tom. Tie mamičky ktoré by najradšej boli medzi ľudmi majú zase náročné deti. Ja som mala obdobie že som skončila u psychiatričky-potrebovala som sa porozprávať či som vôbec normálna a ona mi povedala že úplne presne matky s tak náročnými deťmi ako mám ja chodia na terapie-nie na lieky, len ich jednoducho stresuje myšlienka že majú pocit že toto čo žijú nieje šťastie ale únava a námaha, sama mi hovorila že ma takú dcéru preto ma jedno dieťa, to bol prvý človek čo mi povedal že iba preto že som sa v tom nenašla neznamená že niesom dobrá matka a ver mi že každá to občas potrebujeme počuť. Ja vôbec nehovorím že nemôže byt žena čo berie materstvo ako naplnenie života, ale ver že jedno s druhým súvisí - ja som nikdy nebola s dcérou v kočíku na prechadzke - ona proste non stop vrieskala estelen som ju položila...nikdy som nezažila dieťa kočíkovať - vieš aké pocity z toho človek má? Išla som do obchodu a z pól cesty som sa vrátila s bábätkom na rukách upotená až mi do plaču bolo 😀 moja sestra ma deti dve hneď po sebe a zvláda ich, mna by to zabilo 😀 sme inak nastavené - každá mame iné dieťa, muža, inú situáciu doma. Jasne že každá mame Ann iný pohľad ❤️

jana_eyre
25. feb 2018

@inspiration2 ano, viem ake to je, ako som uz pisala mam takeho tretieho syna, ma uz rok a pol a vobec sa nemeni, alebo len minimalne.. a preto viem ake to je narocne..

nic ine ALE nevravim, len to, ze zato, ze clovek pociti stastie pritom, co iny nie, nemusi si to idealizovat, dokonca to ani nemusi mat jednoduche - len preto som reagovala na tvoj prispevok, nic viac nic menej.. dalo by sa povedat, ze kazdy kto. prizna stastie v nejakej oblasti si ho idealizuje..

jana_eyre
25. feb 2018

@lucyluv jasne ze podari, to uz je v cloveku a ked pride cas, tak znova pride pbdobie dobrodruzstiev 😊 my s detmi podnikame vseliake vylety, samozrejme nie nejake extremne, to by som sa bala, ale take mini tripy s deckami mame za sebou a je to. uzasna psychohygiena.. sranda je, ze cim. viac deti mame, tym viac vyletov podnikame.. a sice nas najmladsi je narocny, dalo sa uz aj s nim cez toto leto..

vilma7
25. feb 2018

Tak ja som si do 40.tky uźívala a potom zaloźila rodinu a mam 14 mes.syna. Keby viem aké je krásne mať dieťa, tak začnem už skôr a mám aspoň 4 , sle možno o tri roky budem mať iný názor , kto vie.

jana_eyre
25. feb 2018

@inspiration2 btw, to. si snad nikto nemysli a ani netvrdi, ze ak sa clovek nenajde v tom, ze je s detmi doma, tak je zla matka - vobec som netusila, resp. nevycitala ze sa o niecom takom bavime..

rajna
25. feb 2018

co ja by som dala za aspon 2 deti. Zatial mam len jedno vytuzene vymodlene. Snad bude este jedno . Mam 30 mame dievcatko milujem ju. Na noc este nikdy nebola nikde k babke ju davam len ked je chora a musim ist do prace. Uzivaj si deti. Ja chodim s malou uz vsade je moja mala partacka uz ma 3 uz je slecna. Miluje chodit na vylety,kavicky proste vsetko. Aj by chcela surodenca tak snad sa zadari raz.

inspiration2
26. feb 2018

@jana_eyre ano ja s tebou suhlasim a viem ako si to myslela. Každy pocit šťastia si idealizujeme, uprimne - nič netrvá večne, mali by sme dni brať ako idú, ale to je samozrejme ťažké. Inak aby som to odlahčila trošku - mesiac dozadu sme boli na koncert detský a teda s manželom sme na seba pozerali zhrozene keď som videla väčšinu matiek s deťmi, že či tam vôbec patríme 😀 trochu som sa zlakla 😀 trošku mi posledné roky príde že ženy to strašne prežívajú, akokeby si riešili nejaké komplexy že sa im v iných oblastiach života nedarí, zásobujú FB fotkami ako ich muži spávajú s detmi atd atd...vkuse sa porovnavajú, predbiehaju, akokoľvek sa tomu ale branime každá to niekedy pozname 😀 možno niekedy by sme sa mali len tak podporit v tom že naše deti dneska nikde neboli a nikam nepojdu a sme unavene a proste dnes si davame volno 😀 lebo ja sa občas aj bojim povedat na detskom ihrisku že som dceru nechala pozerat cely den televizor lebo som potrebovala spaaaaaaaaaať 😀

jana_eyre
26. feb 2018

@inspiration2 ano presne, niekedy sa mi zda ze zeny medzi sebou sutazia ktora lepsie vychovava a kazdy iny nazor je ohovoreny a pretlacaju potom svoje mudrosti a druha strana sa casto potom citi ako luzer, lebo veci robi inak.. my s muzom casto nikam nepatrime, na detsky koncert sme. sa za 6r naseho rodicovstva este neodvazili 😂😅

nicole1993
12. júl 2018

@optive Ja sa niekedy pristihnem že to ľutujem...vôbec niesom.rodinný tip a ani nemám rada deti aj keď všetci vravia že svoje má každá matka rada....je to pravda ale život predtým bol fajn

nicole1993
12. júl 2018

@jana_eyre preživajú to veľmi je tp chore

katka1981
31. dec 2021

@exupery, mas pravdu, mam kamarata, mal zenu a dve deti. Bol nespokojny a ja hovorim muzovi. ja toho Andreja nechapem, ma zenu, dve deti (chlapceka, dievcatko), co sa mu nepaci. Andrej je uz rozvedny, znovu zenaty, ja mam dve deti, chlapceka a dievcatko a zufala som, nestastna. Deti ma doslova terorizuju a mam pocity ako zakladatelka temy. Jasne, ze nevyspatost robi vela, ale nase deti su ozaj tazky pripad. Aj teraz, upratujem, synovi treba cikat. Ma skoro 5,5 roka, na zachod vie ist sam. Nie, on bude skriekat a hysacit, aby som ho dala. Nie, nedam. Kludne nech sa docika. Vie to sam. Dcera pubertiacka, bordelarka, neskutocna, v skole vysledky, jak keby sme boli alkoholici fetaci, co nedokoncili zakladnu skolu a to som sa s nou ucila hodiny denne ked som bola na MD, prve 4 roky, keby som vedela, ze to k nicomu nevedie, z vysoka na to kaslem.

katka1981
31. dec 2021

@inspiration2, ja som tiez bola u psychiatra, nech mi da lieky, a nech ma da do blazninca na 4 dni. Vysla som, ze som ok, len som unavena. Je to pravda, no chod spat, ked ti este deti nespia, vcera isla dcera spat o jednej. A ja chcem mat chvilku aj pre seba, s muzom sme spolu 3 roky neboli, lebo nemame ako, kedze sexovat o druhej rano by ma uz fakt nebavilo, fyzicky som ko. Ako pekne si to napisala.

katka1981
31. dec 2021

Baby necitala som vas vsetky, iba par prispevkov a vy mi nebudete verit, usmievam sa a tecu mi slzy. Vidim, ze nie som v tom sama. Dakujem vam kocky velmi pekne, snad ste zvladli sviatky v ramci moznosti a ze buduci rok bude lepsi. Ja som uz dvoje Vianoce nevidela rodicov, moje deti su v stave, ze tam uz ani chodit nechcu, darmo, to odlucenie vdaka covid, nieco zlomilo. Dcera je v puberte, to je normalne, ale syn ma len 5.

marca12
31. dec 2021

@optive to je skresleny pohlad. Moji kolegovci,ktory maju deti makaju dlhsie,aby mali vyssie vyplaty. Kazdy vikend su niekde na vyletoch,ja sedim doma. Nechodim kazdy vikend kade tade. Takze aj ty s detmi mozes zit aktivne

bikarbona
31. dec 2021

Už tu písala jedna mamička, že vždy chcela byť ľúbená. Ja tiež. A som šťastná, že to tu v tej našej rodinke mám.

katka1981
1. jan 2022

@marca12, predpokladam ze maju sluzku, inak neverim, ze stihaju domacnost. Dalsia vec je, ake maju deti. Ked sa s nimi musia hodiny ucit, a to zmorduje neskutocne, tak..... vsetko zavisi od oklnosti a priorit. A velmi vela robi oddych a spanok. Bez spanku clovek vidi vsetko cierne.

marca12
2. jan 2022

@katka1981 nemaju ziadne sluzky

katka1981
2. jan 2022

@marca12, ok, nech nemaju, ich zivot.

Strana
z6