icon

Má význam dať v roku cumlík?

23. feb 2023

Ahojte, idú uzby a pomaly Uvažujeme o odstavení.
Dieťa nervózne, v noci katastrofa.
Je na ceste už 6 zub.
Som vyčerpaná.
Je do z dažďa pod odkvap, alebo ako?
Dat v roku niečo čo budem v 2 a pol ľutovať?
Oducat?
Ma to význam, či vydržať.
Som inak nie cumlikovy zástanca ale hlavne koli kojeniu a keďže už to nie je pre mňa priorita číslo jeden ďalej kojiť..?
Poraďte, dik

hederamonstera
23. feb 2023

Moj ma rok a rozmyslam o odnauceni od cumla. Neblazni, nedavaj mu cumlik. Podla mna ho ani nebude chciet. Nechces vydrzat kym vyleze ten zub? Ake to bude potom?

nique
23. feb 2023

ja by som uz nedavala. Vydrz, daj radsej chrumky, jablko. Cokolvek.
Inak, ja som nemala problem s cumlom a dojcenim. Moje obe deti boli dojcene do 2,5r. Syn nechcel cumel od 4mesiaca, dcera mala cumel az do 2,5r.

autor
23. feb 2023

Čosi mi aj vraví, že to je blbosť, ale tak topiaci sa aj slamky chytá.
Druhé dieťatko a x rokov nevyspata dovedna..
Ja len ze ci by to neuľahčilo aj odstavenie, čo mám v pláne do 3-6 m..

basulaak
23. feb 2023

No nema. Zubov bude viac, bude ich treba lepsie cistit a cumel bude jak liat olej do ohna. Uz je neskoro

aalt
23. feb 2023

Myslim ze ho nebude chciet a nechapem ako by pomohol ...
My sme, ked bolo najhorsie, pouzivali Calgel. S malou "kvapkou" potreli dasno v okoli nadejneho zubka. Byva na to aj taka navliekacia "kefka" na prst. Nasa pritom riadne do toho prsta hryzla. Alebo skus chladive hryzatka.

ivangeline
23. feb 2023

Najskor nebude chciet a mrzuty moze byt stale aj s nim.. ;D

danielahamar
23. feb 2023

Nie, nedávala by som

elmivelmi
23. feb 2023

ja by som uz nedavala cumel,potom budes v 3-4r odmaucat od cumla,plus ak sa dlho cumluje moze mat dieta predkus.
Skus ak tak bez cumla,lebo cumel je este horsie ako kojenie,naozaj.Ja som prvu kojila bola zavislacka,ale 2tyz v porodnici a odnaucila,druhe mali cumel a jedna sa ho vzdala v 3 dalsia zavislacka 3,5 ale aj s cumlom sa budili v noci aj do 5-10x a prestali s budenim az ked im nevyrastli posledne 5tky.A tiez cumel vypadol nemohli ho najst tak som ja musela ,kolkokrat sa nenasiel potom po dome som hladala kolkokrat v noci o 01.To spanie zavisi od toho aj ako je dieta citlive na rast zubov,niektore deti ok,niektore strasne.

juliet86
23. feb 2023

podla mna nezoberie. daj cipok od bolesti

domak2
23. feb 2023

Môjmu som sa ho snazila napchat v zúfalstve ale letel ďaleko 😂

liloastitch
23. feb 2023

Môžeš skúsiť chladivé gélové hryzadlá ,ale cumeľ je hlúposť. Asi ho ani nebude chcieť

euka210
23. feb 2023

aky zmysel ma dat cumel v 1r? JA ked som odstavila...ale az 15mes, mal na noc flasu s vodou a bolo. Par noci spal s manzelom, poplakal a potom konecne spal celu noc.

zorkahorka
23. feb 2023

Ja som aj chcela dat a nechcel. Jedneho dna ho vyplul a bolo. Aj s kojenim som chcela seknut v roku. No.. matka mieni, dieta meni 🤣 nedal sa, cical 16 mesiacov

orini
24. feb 2023

Cumel ta nezachrani

autor
24. feb 2023

Ďakujem za odpovede🙂
Človek občas tape, keď skrz zuby sú tie noci príšerne a nekonečné.
Sem tam ktosi povie, že no bola dva dni trosku nervózna, ani sme nevedeli a zúbok.
A ty odtrpis každý niekoľko prebdenymi nocami a extrémne mrzutý mi dňami.
Ruky ako opica, oči ako angorak ale ideš.
Tak aj cumel ta napadne🤭