Mám 1,5 ročné a trojmesačné dieťa a som znova tehotná
S manželom sme plánovali dcérku aj synčeka a ja som mala onedlho nastúpiť do práce a on na materskú. A BUM 😲 ! Ďalšie tehotenstvo. Neviem si predstaviť ako to vštko zvládnem a zostanem usmiata pre ďeťúrence keď je mi stále do plaču.... Je to príliš skoro. Ak máte niekto podobnú skúsenosť, prosím povzbuďte mňa a možno aj niektoré ďalšie mamičky, ktoré sa ocitli v podobnej situácii....
Moooja, to je Supeeeeer !!! 🙂 Ani ja som si to nevedela predstaviť, ale v pohode sa to dá. MÁM 4 DETI ZA 6 ROKOV, popritom som študovala a úspešne ukončila vysokú školu, pracovala na dohodu a postavili sme si dom !!! Sme obyčajní ľudia, každé euro si vážime, ale vieš čo ? ....Sme šťastní a ja sa plieskam po čele - ako som si mohla myslieť, že je to katastrofa..... Existujú pohromy, choroby, nehody....to sú hrozné veci, nie tehotenstvo.....buď šťastná !!! Naše sú ešte malé , najmladšie má 1,5 roka, ale majú jeden druhého - celý život budú mať, dala som im najviac - súrodencov a som spokojná. všetko ber pozitívne, to je základ !!! Všetko čo chceš sa naplní ! Ver mi, ide to, dá sa to, viem ako sa cítiš, to sú detaily, kt. nezabudnem. ale práve sa deje v tebe niečo úúúžasnéééé, SI HVIEZDA !!!!!!!
@betka13786 ked ich budes k tomu viest tak sa spolu budu pekne hrat, ja mam medzi detmi skoro 20 mesacny rozdiel a uz rok a pol sa vedia spolu pekne hrat, zavru sa v izbe a pekne sa hraju, sem tam pobiju ale to je normalne. Neboj sa, zvladnes to, najhorsie to bude prvy rok a pol a potom sa ti pohraju vsetci spolu a budu si aj viac pomahat. Drzim strasne palce.
@betka13786 chod na potrat krd to nechces,nie je ti smrtelny hriech, 😉
Ahoj. Moja mala mala 6 mesiacov ked som ostala tehu a rovno s dvojickami. A da sa to zvladnut. Vudes mat vyhodu ze nebudes matnhmed dvoch novorodencov a dtatsie deti budu ako tak samostatne. Tym chcem poedat ze nemusis skakat doslova hned ked pipnu nie je to ako s malym babatkom. Neboj sa zvladnes aj ked nebudem klamat tri male deti je to o hubu ale oni to to sto krat vratia🙂 a este jedna rads, ak echces viac deti, podli muza na vazektomiu 🙂)) my sme sa poistili, lebo pri nasom stasti by dalsie boli trojicky ;)
bude to narocne ale bude sa dat. uz mas dve deti tak nemusis nic kupovat pre male. ked male bude este babatko tak to budes mat jednoduchsie - budes a moct venovat aj starsim detom. a ked male zacne behat po dome a ucit sa nove veci - tak vtedy ho jeho starsi surodenci potiahnu.
my mame 4 deti za 4 roky. rozdiel medzi prvymi - 13 mesiacov. a ked mala najstarsia 4 roky , dalsia akurat oslavila 3 narodeniny, tak sa nam narodili dvojicky. ked mozem porovnat. bolo jednuchsie ich mat za sebou i ked s malym vekovym rozdielom ako mat dvojicky.
nic sa neboj. pekne vychovas. prve roky bude tazko, ale ked uz bude mat najmladsie 2-3 roky a bude samostatne tak aj tebe bude lahsie. sice stale bude vela prace okolo deti - varit, prat, upratovat, ale uz sa budu i vediet sami zahrat. nebudu len na teba cakat kym ich zabavis.
nestresuj sa a nedaj na reci okolia. ked budu deti velke budes len spominat ako ste to vtedy vsetko zvladli. a vase deti budu vasa radost
@betka13786 vidim že už si to predychala a si aj optimistka - väčšia ako ja ja si myslim že moje deti sa budu biť, nie hrať xixi, je to tak aj teraz a to su len dve zatial hehe, ale už sa celkom aj začinam tešiť ale ta hrôza vo mne je stale ako to zvladnem
@betka13786 Ahoj, uprimne, nezavidim Ti, ja by som si samu seba tak nevedela predstavit, uz pri nasej jednej bambuli som niekedy salela...ale....poznam jednu skvelu zenu, ktora mala v priebehu jedneho roka 2 deti, zila na Šumave na samote, manzel chodil na tyzdnovky a v 60. rokoch to ani materialne, ani technicky nebolo prave "žúžo".... 😉 Navyše bola sirota, takze na pomoc rodicov sa velmi spolahnut nemohla....Je to moja babka..a dedko..a vsetko zvladli...v januari 1960 sa narodila moja teta a v novembri 1960 moja mamka...a v 1965 este moja dalsia teta...a cely zivot prezila 5-clenna rodina v 2-izbovom byte, popritom stavali dom.... takze ak sa chce, vsetko sa da a nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byt horsie...Hlavu hore a drzim palce celej rodine, lebo dnes sa musis obracat aj pri jednom dietati...Hlavne, nech ste zdravi 😉
@brady1 ja som nepisala ze to nechcem.... a potrat je smrtelny hriech rovnako ako vrazda....
@betka13786 ok, ale ty si nebola nikdy v krajnej núdzi 😒 a myslim 😒 že boh by nechcel aby deti trpeli 😖
@brady1 napisala si aby som isla na potrat ked to nechcem- take nieco som nikdy nepovedala. Neodsudzujem niekoho kto je v krajnej nudzi a ide na potrat ale ja by som sa s tym nedokazala zmierit.... O potrate tato tema nie je. Pointa je v tom aby zeny s podobnou skusenostou dali zopar rad a povzbudenie ako to zvladnut...
@brady1 nechcel? trpia strasne po celom svete, nielen deti, aj zvierata, trpia tak, ze ja byt Bohom, tak od tej bolesti, ze to vidim, musim umriet. Tolko je nasilia, zla, bolesti po celom svete, ze to ani pravda nie je. A vsetko sposobuju sami ludia, hlupi ludia, najhlupejsie tvori na planete. Sorry, ale musela som.
@betka13786 vacsi rozdiel medzi detmi? Heh, mam dvojcata a biju sa a hadaju furt. Len riesim ich spory 😀. Ale zaroven sa vedia niekedy chvilu aj zabavit spolu a teda popri tom vsetkom sa aj maju radi. Takze vekovy rozdiel neries, o hubu to bude tak ci tak. Ide len o to sa na to pripravit co najlepsie 😉 . A tiez cakame tretie. Som na zaciatku chytala strasnu paniku. Aj teraz si vlastne neviem predstavit. Ale uz sme si to zrovnali celkom, teraz sa uz najviac bojim, aby bolo zdrave, ostatne musime zvladnut. Znama sa bala, ako zvladne tretie a teraz si to bez neho ani nevie predstavit. Ak mas podporu rodiny, ze pomozu, tak to pojde. Aj inak, ale to je tazsie, samozrejme.
@tanapeta myslis, ze je taka hlupa, ze bude mat stvrte, piate, ked uz teraz sa poucila? A navyse, mozno sa vobec nestalo to, ze sa nechranili. Pretoze ja poznam zeny, ktore otehotneli cez antikoncepciu, ci vnutromaternicove telieska. Takze moc nekric, lebo aj Tebe sa moze stat, hm?
@lauricka
@babls5 myslim že ste nepochopili ako som to myslela, ja som napisala na nu ok a potom to už nebolo pisane o nej. ale ak žena alebo rodičia v nudzi maju dieta tak trpia hladom a nedostatkom alebo niečim inym.pripadne postihnutim ale toto už vobec sem nepatri.jej prvy prispevok vyznel tak že je z toho hotova, že zas dalšie dieta a myslela som že potrat nie je smrtelny hriech ak sa na to ozaj neciti ci z finančneho hladiska alebo ineho jej osobneho.
@betka13786 neboj zvladnes to 🙂 ja mam medzi prvymi dvoma rozdiel 1r 9m a teraz 6mes babulu len sa nenechaj odradit a mysli pozitivne zo zaciatku to bude tazsie pokial si najdete ako taky rezim ja som to riesila s vychadzkamo nastastie mi babula velmi rychlo nabehla na rezim ze som sa vonku venovala detom a poobede sme si vsetci 4pospali 😀 😀 vsetko je o trpezlicosti kupte si surodenecky kocik plus skatebord pre najstarsiu a mozte chodit na prechadzky
Zvladnes to ked to zvladlo nase babky a prababky pred x rokmi a nemali take vymozenosti na ulahcenie tak my to maminy co mame viac deticiek tiez zvladneme drzim palceky a bonus ja som s detmi skoro sama lebo mm pracuje v zahranici a dodjde raz za 2-3mes na 2-3tt takze pokoj bude dobre len si to treba nejako casovo nastavit a zvyknes si a ani sa nenazdas a budes vtom kolotoci okolo deti profesional 🙂 drz sa sorry za preklepy je to cez mobil
podla mna je krasne mat tri deticky hned po sebe, uvidis, aka to bude neskor partia 🙂 ja som mala jedneho brata a troch bratrancov s rocnym odstupom a vzdy sme im zavideli. bude to urcite narocne, ale mne moja mamina stale hovori, ze lutuje, ze nemala tretie. a co, ze teraz? ak sa vratis do prace, materstvo sa uz bude odkladat, zvlast, ak uz mas dve deti, takto to poriesite pod jednym, decka budu kamosi, budu si mat co povedat. drzim palce, nech vsetko zvladnes ok. budes stastna a hrda mamina 🙂
a este som chcela dodat, ze ta moja teta s tromi detmi ma profesorsky titul, detom sa maximalne venuje, takze da sa stihat vsetko, nic ti neujde 🙂
Som ti chcela napisat, ze 3 bude zaberak..... a keby 4 uz by bolo horsie.... ale ked sa tak nad tym zamyslim 😉 Myslim, ze sa to da v pohode zvladnut.... deticky sa vela ucia od surodencov a fakt najviac je roboty s prvym, potom to uz ide lahsie..... Ja keby som si mala vybrat, tak by som chcela mat stvoro deticiek , ved tie drobce su tak uzasne 😉 a tolko pribehov co oni vymyslia a vystroja, to je na nezaplatenie 😉 uspesne a stastne tehulkovanie zelam 😉
@betka13786 určite neplač a radšej sa teš na bábetko ono to cíti (hoci chápem že to bol šok), zvládneš to, zvládli to mnohé pred tebou, zvládneš to aj ty, hoci niekedy to bude trochu ťažké, ale hlavne že ste zdraví- no a keď deti trocha podrastú uvidíš, že budeš na seba hrdá 🙂. Takáto zostava ťa naučí organizovať si vynikajúco čas a uvidíš, že nikto z detí nebude ukrátený a nejako si možno nájdeš aj čas pre seba- hoci aj hodinku tyzdenne. Keď sa narodila naša najmladšia, mali jej traja starší súrodenci 5 1/2, 4 1/2 a 3 roky- a zvládli sme to všetko, teraz na tie roky veľmi rada spomínam, lebo človek bol pánom svojho času, čo po nástupe do práce a detí do školy a na krúžky už tak celkom nie je. Ha, a pamatam si aj ked som bola vonku na prechadzke so všetkymi, doma upratané, navarené, ešte som aj šila popri nich, tak som stretla kamošku s jednym dieťaťom, ktorá spomínala, že hocikedy sa od rána až do večera ani nestihne prezliecť z pyžama a neurobí vobec nič 🙂 . Je to aj o organizácii práce a tie deti máš takto za sebou preto, lebo si to všetko zorganizovať dokážeš 🙂 . Jeden môj kamarát hovorieva, že mať tretie dieťa bolo najlepším rozhodnutím v jeho živote 🙂 . A iná kamoška, ktorá mala štvrté napriek tomu, že úplne pravidelne brala HAK a ani jednu tabletku nevynechala, si štvrté dieťa vychutnava úplne na maximum- je to miláčik celej rodiny a nedali by ho ani za svet. Jednoducho tie veci sa tak dejú preto, lebo sa tak diať majú, tak hore hlavu a povedz tomu zázraku v brušku, ako veľmi sa na neho tešíš 🙂
@betka13786 ahoj, mám 3 deti po prvom dieťati som nemohla dlho otehotnieť, no a potom jedno po druhom 16 mesačný rozdiel. Starší syn mi sem tam pomôže, no niekedy / dosť často/ hrá na nervy, ale je to aspoň ako taká pomoc. Ani ja som si to nevedela predstaviť ako to budem zvládať,mám aj dobré aj zlé chvíle, no ďakujem za moje deti. Čím viac človek toho má, tým viac toho zvládne. Moja dcérka je s tvojou narodená v ten istý deň. 🙂
@brady1 ak som dobre vyrozumela z tejto témy, neveríš v kresťanského Boha (možno sa mylim) - v tom prípade nejako nevidím dôvod sa vyjadrovať či je niečo hriech a či nie je hriech, keďže slovo hriech už zo svojej definicie poukazuje na prestúpenie noriem či zákonov, ktoré ľudia dostali z Božich rúk ... samozrejme, môžeš sa kľudne vyjadriť že si myslíš, že UPT je v poriadku a nie je podľa tvojho názoru proti zaužívaným morálnym normám dnešnej spoločnosti, ale to slovo hriech k tomu radšej nepridávaj, ked sa nezaoberáš tým, čo znamená, dik
@tanapeta ako pisala aj lauricka, chranili sme sa, ale niekto hore to jednoducho chcel takto... staci si precitat starsie prispevky, tam to vysvetlujem, ako sa to stalo. Da sa otehotniet aj s ochranou. Budem mat tri deti a vsetci sa tvaria ako by som bola krava ktora zije niekde na samote, pasie ovce a nevie ani citat. S manzelom sme si davali pozor ale HAK ani vnutromaternicove asi pre nas nebudu, lebo sme strasne kompatibilni, budeme to musiet riesit radikalnejsie. A kedze sme sa o predosle deti snazili a chceli sme ich, teraz ked sme sa chranili a davali si pozor, ani nas nenapadlo ze by to mohlo skoncit dalsim tehotenstvom. Len na zaver, som magisterka chemie a manzel je inzinier. A moze sa to stat kazdemu aj ked sa chrani!!!!
@brady1 v praveku bol potrat hriech? Od Mojžišových čias niekto zmenil pravidlá? Pokiaľ viem hriechy sú hriechmi nielen od praveku... a smrteľné hriechy sa tiež nemenia- vrazda bude vraždou teraz, pred 1000 rokmi aj pred 3000 rokmi!
@betka13786 pre mna za mna majte aj 7 deti so zakladnym vzdelanim jednym autičkom a jednou babikou.

@labajka Jáááj, nevyčítaj jej nič prosím, radšej nič nepíš....nič v zlom.