Mám 1,5 ročné a trojmesačné dieťa a som znova tehotná
S manželom sme plánovali dcérku aj synčeka a ja som mala onedlho nastúpiť do práce a on na materskú. A BUM 😲 ! Ďalšie tehotenstvo. Neviem si predstaviť ako to vštko zvládnem a zostanem usmiata pre ďeťúrence keď je mi stále do plaču.... Je to príliš skoro. Ak máte niekto podobnú skúsenosť, prosím povzbuďte mňa a možno aj niektoré ďalšie mamičky, ktoré sa ocitli v podobnej situácii....
A tuto aka aktualna prednaška k tomu, čo hovorí @horana
Ahoj, čítala som len tvoj príspevok, nie ďalšie, čo ti k tomu kto, čo povedal, resp. napísal...ja len toľko,že mám tiež 3 deti a síce 4 roky, 3 roky, bude mať malý o dva mesiace a dcérku, ktorá práve oslávila 1 rok...je medzi nimi rozdiel 14 mes. a 21 mesiacov..bolo to ťažké, ale zatiaľ to stojí za to! Veľa síl🙂 Zvládneš to, držím palce🙂
ako keby som o sebe citala.Ked som ostala 3ti krat tehu plakala som.Druha slecna mala 13mes.ked som to zistila.Chceli sme aj tretie ale nie tak skoro.Bola som v jednom kole -tehu dojcenie-tehu dojcenie- tehu dojcenie doteraz.Bola som z toho vycucnuta doslova.Nevedela som si predstavit ako to vsetko bude.Tie reci ludi,pohlady,nazory....Este ze ma manzel podrzal od zaciatku.A mozem povedat ze clovek zvlada 2a viac deti ovela lepsie ako jedno.Vazne.Keby ze nezazijem tak nepoviem.Mame 3krasne slecny a ta najmladsia ma super kamosky.
@katkabac presne tak, stým rozdielom, že moja druhá slečna mala 11mes.keď som zistila,že som tehu, veľmi som sa zľakla ako to budem zvládať, ale poviem ti aspoň občas niekoho napadne,že potrebujem pomoc, lebo pri dvoch deťoch mi nik nepomáhal, svokra ani nechodila a teraz aj keď iba občas dojde a stará sa a mám chvíľu pre seba. Treba sa pozitívne nastaviť a myslieť na to aké môžeme byť my maminky na seba hrdžé, že to každý deň zvládame
Ja nechcem mat 7 deti a ak ich mat budem, dam kazdemu adekvatne vzdelanie, ver mi, da sa to a nemusi sa jednat o rozmaznaneho jedinacika ktoremu v zivote nikdy nic nechybalo a nevie sa o seba postarat....
PS: dcera ma asi 10 babik, syn ma nespocetne vela auticok a my s muzom mame 3 auta.. ale nie je vsetko o peniazoch, niekedy sa zena boji priviest dieta na svet kvoli tomu ze je to sok, mimo planu a skoro po porode- tazkom porode. Vtedy potrebuje povzbudit od dobrych ludi ktori vedia ze sa to da zvladnut....
@betka13786 nestracaj energiu odpovedanim na "mudre" prispevky 🙂) super bude vsecko.. Mas muza deti vzdelanie tri auta, toto vsetko ste zvladli a uvidis, aka budes stastna s tretim babom. Mozno sa Ti zapaci a das sa aj na stvrte nahovorit. Prajem vam vsetko naj 😵
@betka13786 Medzi mojimi detmi su rozdiely 13 mesiacov, 17 mesiacov a 3 roky. Boli casy, ked som mala doma 2,5 rocneho hyperaktivneho nezbednika, 1,5 rocnu slecnu s poruchou obliciek a babatko s ktorym som kvoli zaostavaniu vo vyvine cvicila Vojtovku, byvali sme v malom panelakovom byte,stavali sme dom v inom meste a moj muz prisiel o pracu. Kazdy den bol pre nas vystupom na Gerlach, narocny, ale prezity z takou intenzitou, ze mi je niekedy za tymi casmi smutno. Dom sme dostavali, syn dokaze presediet cele dni pri knihe, dcerkine oblicky su po operacii v poriadku a z druhej "nepohyblivej" je mimoriadne nadana folklorna tanecnica. Dom stoji, deti sa hraju v zahrade, pribudlo dalsie dietatko. Moje deti v zivote nepovedali slovo "Nuda." Su sikovne, samostatne, skromne a pritom priebojne, vonku drzia spolu (hoci doma sa pohadaju, pobiju). Zijeme medzi materialne velmi dobre zabezpecenymi ludmi a nase deti nemaju vzdy to co ostatne deti v ich okoli. Ale maju vsetko, co potrebuju. Rozpravame sa o tom velmi otvorene a myslim, ze by nevymenili ziadneho zo svojich surodencov za tenisovy alebo jazdecky tabor alebo vylet do Legolandu. Maju vsak dostatok podnetov, moznost rozvijat svoj talent, bezpecny domov. Este ta potesim - v mojom okoli je vela viacdetnych rodin a zatial takmer kazda hlasi, ze 3-tie dieta v poradi je to najmenej narocne.
Betka, prajem ti vela sil, pomoc od rodiny, hlavne nech ste zdravi, vtedy sa da s laskou zvladnut vsetko. Kazdy rastieme z ulohami. O par rokov sa pozries do zrkadla a uvidis tam zrelu, mudru a hrdu zenu, ktoru len tak nieco nerozhadze.
@rutie az mi vyhrkli slzy... dakujem moc. Dufam ze budem dobrou mamou pre vsetky svoje deti, ja sama mam 3 sestry a su to najvacsie poklady na svete. Tak pevne verim se svojim detom dam to najlepsie v zivote a to ludi na ktorych sa mozu vzdy spolahnut...
@betka13786 ahojko neda mi neprispiet, necitala som vsetko len tvoj uvodny prispevok a vzdy ma dostane ked ma mamina po roku deti, lebo aj ja som tak skoncila 😀 😀 😀 hoci zaciatky boli tazke hlavne ten sok z toho zvladli sme to, teraz mame 3 vlastne a som profesionalny rodic t.j. berieme si z detskeho domova domov vzdy nejake dieta na vychovu, takze obcas sme mali doma aj popri svojich detoch aj dalsie dve deti, hoci som sama invalid a syna mam postihnuteho. neboj zvladnes to aj ty. ja to uz beriem tak, ze sak pri jednom "vybavis" aj dlalsie, oblecko mas, hracky mas, kocik mas, vysoku stolicku mas proste nemusis nic zvlast kupovat, krasne ti pojdu po sebe do skoly, co sa pri prvom naucis pri dalsich ako keby si uz mala v malicku takze uz to lavou zadnou zvladnes, prave dnes som odkladala zosity synove dcere, ze toto si odloz to sa budes teraz ucit a mato to ma dobre spracovane v zosite 😀 😀 😀 projekty do skoly nemusite pisat, len opisovat 😀 😀 😀 😀 😀 😉 treba to brat s nadhladom do buducna oblecko si odnosia navzajom. neboj bude super budu najlepsi kamarati, budu si pomahat, hrat sa spolu, a uz teraz je z teba uzasna mamina, ktora miluje svoje deti. drzim ti palceky aby tehu bolo super az do konca a deti ta posluchali a robili ti radost 😵 😵
Že to nebude med lízať určite vieš, ale my ženy zvládneme oveľa viac než si myslíme, keď chceme🙂🍀veľmi silno ti držím palce..určite to zvládneš a neskôr to podľa mňa aj oceníš..detičky si budú vekovo veľmi blízko, čo má aj veľa výhod..🙂a ešte na záver: neplánované veci zvyčajne bývajú najlepšie 😉

@brady1 Ked nasa cililizacia vykape tak nie na 7 deti s 1 hrackou ale na 1 detnych rodinach ktore budu chodit na potraty preto ze by inak nemohli chodit 2x rocne do Tunisu v lete a v zime do Alp ale preboha mozno aj "len" na 1 dovolenku a v gazari by mali o 1 super auto menej a to by povazovali za chudobu. Taketo rodiny neskor nevyzivia rozrastajucu sa armadu dochodcov (kolaps socialneho systemu) a taktiez prekvalifikovani nevyuzitelni "superskolaci" ktori nebudu chciet robit nic "podradne" a tak ich postupne a nenapadne vytlacia rovnako sikovni pristahovalci s mensimi narokmi a celkovou rozmaznanostou, taki co svoju hodnotu neodvijaju podla poctu hraciek, ci uz tych detskych alebo potom dospelackych.
Raz darmo, pod 2,3 dietata na jednu zenu pojdu nasi potomci pekne kransne do kelu. A vytlaci ich nejaka ina, s atributmi ktorymi prave pohrdas, nakolko o zivotaschopnosti ma Priroda uplne ine predstavy, nez tento kraktodoby okmazity "prospech".