Mám náročné dieťa, alebo robím niečo zle?
Ahojte. Prosím o seriózny názor skúsených mamiciek. Syn má 8,5 mesiaca, pred dvomi týždňami mal šiestu chorobu a odvtedy som čím ďalej tým viac zufalejsia. Pred šiestou chorobou bolo všetko okey, aj spánok aj kojenie aj všetko. Teraz po prekonaní šiestej choroby sa správa syn úplne inak. Je viac placlivy, v noci spi veľmi nepokojne, keď sa v noci prebudí na kojenie veľmi plače a odmieta prsník, nakojím ho len takým štýlom, ze si ho prekladám od prsa k prsu kým sa mu nepusti mliečko. Vyzerá to asi tak, ze si 2 sekundy cucne z jednej cici a hneď ho musím preložiť na druhú, z tej si cucne 2 sekundy a takto dookola kým sa mi nespustí mlieko ak ho hneď neprelozim začne historický plakať. Cez deň to isté. Mam už strašne málo mlieka a sere ma to lebo nech robím čo robím mlieko sa mi tvorí menej a menej. :(
Dosť sa aj cez deň chytá za hlavičku plače pri tom. Môže mať nejaké následky z tej choroby? Môže ho bolievať hlava? Stále len plače a plače, snažím sa mu venovať dostatok času ale už to došlo do takého štádia, ze sa nemôžem od neho vzdialiť ani len na WC bez toho aby plakal. Manžel tak isto pomáha veľmi, nič nepomáha. Je to separacna úzkosť? Ja už naozaj neviem :(
@juliet86 obyčajne mlieko mu ešte nechcem dávať. Ja viem, že niekto povie ze co sa môže stať alebo moje dieťa pilo obyč mlieko aj skôr ale ja idem naňho aj s prikrmamy veľmi opatrne a postupne. Proste to tak chcem robiť. Mlieko by mohol od nejakých 10.tich mesiacov.
Asi pôjdem na to postupne tak ako píšeš aby som vylúčila všetko a aby som si bola istá.
@poopsie áno skúšala, nikdy nechce
@anjelicek26 toto sa ani mne nepáči, ze pediatri akoby niekedy nepočúvali ten materinský inštinkt lebo "oni vedia o čom hovoria" a potom takto odpinkavaju rodičov ako píšeš. Zájdeme k nej a uvidíme
K pediatricke
Len nezabudni ak začneš skúšať nejakú diétu , že vylúčiš napr.mlieko, tak to nerob pred testami u lekára. Lebo ak dieťa nie je vystavené tej potravine tak mu nevyjde ani test. Takže ak by si vylúčila napr mlieko aj keď zistíš že mu robi zle tak aspoň dva týždne pred vyšetrením mu ho musíš začať znova dávať.
A diétu musíš potom držať aj ty....keďže ho dojčiš....
@martinoocka áno áno to je jasne. Ale zatiaľ som mu nevysadila nič.

Aj zápcha je prejav potravinovej intolerancie alebo alergie. Určite by som pýtala od pediatra výmenný lístok na gastro. To že je uplakaný, zle spí, nechce sa kojit a má zapchu je dôvod na vyšetrenie....