Mám pocit, že to nezvládam
ahojte mamicky mali ste aj vy pocit ze vas vase deti nicia, ze ich nezvladate ze sa s toho zblaznite.... mam takmer 4rocnu dceru ktora preziva svoje obdobie vzdoru.....neuveritelne intenzivne.... neustale place vrieska doslova su to vybuchy vreskotu.. za vsetko, ked chcem aby si obula ponozky,obliekla sa, ci ma ist spat, ci umyt zuby, nechce byt sama v izbe kym uspím mladsiu dcerku(vrieska) a nespocetne vela veci.... ona je uzasna ale ked si nieco zmysli a ja chcem od nej nieco ine tak je koniec...opakuje sa to niekolko krat denne uz vyse roku...snazim sa jej dohovarat, vysvetlovat... skusala som uz asi vsetko, nevsimala som si ju...rozpravala som jej.. vysvetlovala, kricala a aj som jej plesla po zatku no nic nepomaha...davam jej najavo je ju lubim ale si aj stojim za svojim ked nieco vyžadujem, do toho este aj starostlivost mladsiu dcerku..milujem svoje deti nadovsetko ale niekedy mam pocit ze sa zblaznim... kde som urobila chybu???? stale sa sama seba pytam...
@33kacora33 @ellca123 presne tak, je dolezite najst si par minut, hodin....aj pre seba....nachvilku spravit OFF, ,,pozicat,, deti manzelovi, mamine, kamoske.....zbehnut sama na nakup, do vane, ku kadernicke, po vecernom ulozeni zasadne mat hodinku len pre seba.
ved ani v praci by si pri tom a tom istom nevydrzala 24/7 365dni bez prestavky 🙂 ked si trosinku casu najdes sama na seba, oddychnes si, vypnes, budes uplne inak bez nervozity, stresu riesit podobne situacie, vsetko pojde hladsie, lahsie.
@bejanka14 metoda pevneho objatia a an izolacie do inej izby,co som citala,sa u nas neosvedcili.
vonku platilo zobrat a odist domov. Doma? Zacat robit nieco zaujimave pre dieta alebo (pri dcerke) nechat ju tak.
Mam 4,5r.a este ma dni,ked vzoruje. A viem,ze dakedy je to vtedy,ked mame na neho menej casu(hlavne teda tatino,mam pocit,ze vtedy je to horsie).
Dolezite je trvat na pozadovanom a neustupovat. Ona moze aj ziarlit na sestricku..neviem..ci ju zapajas do starostlivosti,ci mas cas sa jej dostatocne venovat,bohuzial,viem.ze vzdy sa to neda,su dni,kedy si prosto jedno z deti vyzaduje z akyckolvek dovod viac pozornosti(choroba).
@33kacora33 ..no jedine vydrzat a obcas si dat pauzu,nech ti dakto deti postrazi. Dakedy je dobre aj na chvilu odist z miestnosti. Ja som dakedy vyuzivala i to,ze ked maly nechcel ist von,tak uz dopredu som mu to vravela,ze on nejde..alebo aom ho povzbudzovala,nech zacne jacat este viac. Na neho to fungovalo a bolo dobre. A takisto zmeny oznamujem dostatocne vcas,lebo viem,ze nema rad nahle zmeny (ani ja nie).,vtedy to lahsie prijme.. Takisto jej mozes odobrat daku vysadu. Nechce sa obut? Dobre,tak pojd ev tom,v com.je,aj to jej nemusi byt prijemne...a ked bude daco chxiet,tak jej nevyhovies..povies jej,ty si nespravila to,ja nemam chut spravit tamto.. Prosto musis najst to,co na nu plati. Lebo nik ti neda presnu sablonu,ze takto to treba robit. Na kazde dieta plati daco ine a co sa pri jednom osvedci,pri druhom sa nemusi.
Deti sa nerodia s jednym temperamentom 🙂 A poniektoré ste tu múdré že až, autorka zrejme potrebuje pomoc od niekoho kto zažil takéto dieťa a nie kecy o objatí - áno, poznám hysterické decko, schválne píšem že decko, a neplatí na ňu nič, ani objatie, ani vyhrážanie, ani trest, ani dobré slovo. Potrebuje poznosť !!!!! Tá sa jej dostane už nech akákoľvek tak prečo by mala prestať vrešťať? A verte mi, že človeka prestane skôr baviť riešiť metódy ako dieťa plakať. Mám sestru ktorá čakala že to prejde a malá ma 8 rokov a hádajte? Prešlo? NIE. A to je ukážková matka. Toto vôbec nemusí byť chyba matky, chyba vo výchove a pod.
raz na kazdeho pride .kto nezazije nepochopi
dufajme bude skoro aj lepsie,deti su najtazsia praca
@33kacora33 v styroch rokoch a vyssim temperamentom by som ju hned po skolke zapisala na gymnastiku, detske plavanie a dajme tomu nejaky krasliaci kruzok. Zrejme tie podnety co ma jej uz nestacia a ocividne je pripravena na vyssi stupen aktivit.
@fidka79 mojej dcery sa urcite Vasa reakcia netýka..... nie je agresivna, ani nahodou, je to mile a sikovne, usmievave dievcatko,nikomu by nikdy neublizila, akurat,ze neobsedi na zadku ani 10 sekund a to doslova......musi byt vsade a stale vymysla nejake aktivity......ale v dobrom,chvalabohu....takto to bolo myslene.....deti ju maju radi a nasleduju ju...nie je to problémove dieta,je akurat velmi, velmi ziva....ma 3,5 roka - plynulo cisto rozprava, pekne kresli a spieva a tancuje, dokonca vie uz aj po anglicky nejake basnicky a pesnicky, k nicomu ju nenutime....ma oci a usi vsade( ako sa vravi ) vsetko si pamata a vsetko ju proste zaujíma....preto sa v zivote nestratí, myslim si a je to nazor aj uciteliek v skolke........je uplne samostatna......v skolke ju zaradili po cca pol roku k starsim detom ......atd. ...ja len ,ze kazde dieta je ine......
@fidka79 toto je velmi prehnana reakcia......je taketo agresivne dieta , ake opisujete ani osobne nepoznam....... a vyjadrenie...diabol ? na dieta ? ......tu clovek nemoze nic napisat.....hned to niekto prekruti, normalne sa ma to dotklo....ja pisem o zivom dietati....to je vsetko .....
Viem si predstaviť, čo maminka prežíva.Mne sa núka otázka : " aký je vzťah medzi rodičmi? Starými rodičmi - rodičmi. Jednoducho aké sú vzťahy v rodine.Nie je ocko veľa odcestovaný? Útechou je podľa môjho názoru, že to takto nepotrvá večne.Boli sme deťmi.A aké by bolo vtedy fajn, keby nám rodičia mohli čítať z mysle, čo nás trápi.Je to jej vnútorný boj s tým, čo cíti a čo nevie vysloviť a dať najavo.Lebo 4, 5 ročné dieťatko to nevie. Mám to z vlastnej skúsenosti.Tiež mám dcérku v tom veku a tiež je niekedy veľmi vzdorovitá. Predýcham to,( napočítam do 10 alebo do 5, podľa toho koľko mám času, hh), ale naozaj, nesmejte sa.Poviem si, že dobre teda- zrejme na to má dôvod, poviem jej, že idem na wc, nech urobí to a to a bude ju čakať prekvapenie cez deň. (Kupim jej kinder vajce alebo malilinku hracku).Nuž áno, zo začiatku je to podlpácanie ale na tom mi nezáleží momentálne.Výrazne sa jej vzdorovitosť obmedzila, ani nemyslím, že občasným kinderkom ale tým že vycítila, že sa ju snažím a chcem pochopiť.
Nevie povedať, čo ju trápi, resp.čo sa jej nepáči.Ide na to týmto spôsobom.Vyrieši to čas, trpezlivosť a láska .láska láska.
Veľa sa smejte,tancujte, šalte sa, muckajte, šteklite...láskujte
@oladuna to myslis vazne, ze za vzdor vo vyvoji moze vychova? 😎 fakt? 😎 naozaj? to len tak z recesie si napisala, ze? aj vzdor je cesta ako si dieta objavuje vlastnu identitu, co dalej vedie k inym dolezitym veciam v nom samotnom, je to znak, dost dolezity, ze dieta sa vyvija spravne a zdravo, absolutne to nie je nic negativne, ani dosledok zlej vychovy, naopak, to je prekvapko ze jo? ty nasa vychova. paa.
@33kacora33 ahoj, myslim si, ze vobec nic nerobis, ani si nerobila zle. a ze sa hadze o zem? 😎 a ze to riesis nevsimavostou? no a? podla mna v pohode, kazdy ma iny patent a nijak to neuskodi jemu, ani tebe, ani vasmu putu, si dobra mama.
@citronade dakujem za odpoved 🙂 ale moja sa o zem nehadze len strasne vrieska a ma zachvaty zlosti.. ked nieje nieco tak ako si ona predstvuje....🙂
@oladuna boze ja som tela, pardon.. tak aj pristup ma dobry, podla mna, uplny jemnocit, taka ignoracia, by si neverila kolko je v tom citu, je to az nadstandartne jemna metoda pristupu, je to konkretne druhy pristup rodicovsky, stupen 2, stlpec 6, vo veku 1-5 rokov, sinus na druhu, treti pristup zdola.
@33kacora33 to je jedno, proste tie prejavy ... len som ti chcela napisat, ze nerobis chybu. a aj keby, mas nato pravo, nikto nie je dokonaly, uz vobec nie v zalezitostiach rodicovstva, nic uz podla mna teraz nezmenis, vzdor pretrp to, prajem ti vela sil. )
@33kacora33 mne sa najlepsie osvedcilo prejavit pochopenie,ale.nasledne ich nechat na pokoji,nech ich to prejde a zacat si robit svoje,prip.take,co ich moze zaujat.. Lebo cokolvek ine to len zhorsilo a vsetko predlzilo.
@33kacora33 ja som takyto mala dnesny den .... aj som si od zufalstva a vycerpania poplakala ... a potom zase do toho isteho kolobehu ... prajem nam vela trpezli 😎
@33kacora33 u nas zabera nevsimat si ten prejav zlosti a robit dalej co sme zacali...ak sa mi hodi o zem na ulici,to on robi rad,tak mu len poviem ze mamka ide dalej pomalicjy a ze caka kym.ho to prejde a pojde za mnou. A felix po sekunde kukne ze sa nic nestalo,vstane,poda mi ruku a ideme dalej ako keby nic...dnes mal zachvat revu 45 minut doma ked vstal...skusila som vsetko lebo bol predtym chory a bolo mi ho luto a zas sa mi len osvedcilo si ho nevsimat...ked sa chcel postiskat a prisiel sam tak sme sa postiskali,ale ked ma odstrcil tak som ho nechala napokoji a ukludnil sa a bolo dobre...kazde dietko je ine,skusaj co plati prave na to tvoje,sablona neexistuje zial bohu 😉
@katakomba28 @cherry1981
Ahojte baby, chcem len napisat, ze ste ma velmi povzbudili 🙂 Nechcem sa vyzuvat zo zodpovednosti a tvrdit, ze chyba je len v povahe mojho dietata, ale mam pocit, ze nic na nas neplati. Ona je niekedy ako vystrelena z rakety, nepozorna, ujacana, vsetko by chcela mat naraz na hranie, vsetko je jej, vsetko sama a za vsetko krici... Vela mamin mi v dobrom radi (pacila sa mi Tvoja reakcia cherry1981 - ja viem, ze to myslia v dobrom, ale ja som skusala uz objatie, vysvetlovanie, trpezlivost a dcera sa mi usmiala do tvare a odpochodovala prec pokracovat v tom co robila, alebo chytila taky hysak ze si sama ublizila napriklad tym, ze sa sla schovat niekam pod skrinu, ci stol a odrela si kozu do krvi lebo sa spravala ako nepricetna v tom momente. A vtedy to dieta strati vlastne prehlad o tom, co chce, preco place, preco jaci - proste vysvetluj ked je medzitym uz uplne mimo... Ja som sa snazila i zistit, ci to nie je ked je prilis hladna, ze ma malo cukru. Alebo naopak prilis cukru, ze ma prilis energiu. Pripadne ked je unavena a pretazena - to sa potvrdilo asi najviac, ale ulozit ju a uspat je umenie, ona neviem vypnut)... Obcas to velmi boli, najma ked sa snazim vymyslit pekny program a vsetci spolupracuju len my sa bud ani nevychystame riadne alebo na vsetko reagujeme negativne. Podme robit toto!!!! Vsetky deti: anooooo, jeeeee, super. Nasa: nie!!! Nic si neda ukazat, ci vysvetlit. Naschval robi neporiadok - chcem napriklad nech mi pomoze v kuchyni, nech vytlaci pastu sama na kefku, nech pozameta - robit bordel je zabava a ked jej potom cinnost zakazem ze asi je este prilis mala ked to nerobi spravne tak sa mi len smeje a ide vyvadzat inu blbinu.... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaach.... no jo, dost fnukania, uz som ako moja mala 🙂 idem robit nieco konstruktivnejsie

@oladuna my máme dievčatko a chceme druhé.nas sa to netýka.ja len.že sú baby.ktoré sa viac trápia.ze nemôžu mať deti a radi by riešili problémy s detmi