Mám sa obávať o vývin môjho 15-mesačného dieťaťa?
Ahojte. Idem otravovať asi chcem len počuť od vás ze to je normálne.. Lebo všade naokolo čítam pozerám ako deti veľa vecí vedia.... Moja mala ma rok a 3 mesiace... Nezopakuje po mne vôbec nič a to doslova ani mama.... Blabota si len svoje dede... Keď sa jej niečo opýtam nech mi ukáže alebo co absolútne nič nevníma... Keď jej chcem dat jedlo inej farby ako je napr oranžová tak nezje kap možno jej len nechuti neviem... Vodu mi piť nechce vôbec žiadnu nič len mlieko... Na meno nereaguje... Nezakyva ani papa..obcas sa možno podarí... Nezatlieska.. Nepošle pusu nič... 🙈 Kadečo čítam o správaní autistov až mi z toho nedobre..... Zbytočne stresujem? Ma ešte čas?.alebo ako ju naučiť nejaké veci... Vopred ďakujem za odpovede
@maryetta no co sa tyka pesniciek aj, keď je napr v druhej izbe a ja zapnem v obývačke hneď zareaguje a pribehne pozrieť na tv
@niki9807 ja mam 3 deti a po mojich skúsenostiach, by som ti absolútne nediagnistikovala autizmus. Lebo tie rôzne problémy u deti môžu byť úplne malicherne a môžu sa prejavovať takto. V prvom rade by som išla na orl, potom návštevu neurologa, logopeda atd. Vzdy najskôr zisti ci nemá nejaký fyziologický problém a ak nie až potom môžeš skloňovať autizmus a iné diagnózy.
Podľa mňa to nemusí nič znamenať. Aj moja začala dávať papa až v 15tich. A vie len mama povedať. Ine nepotrebuje, chce len mňa. A inak si len brble. A nepila dlho vodu, tiež som sa bála že prečo. A už pije ale aj tak je väčšinou na mlieku, nevypije ani deci denne vody. Aj chodiť začala až ako 16 mesačná. A je úplne v pohode. Prespekulovaná, vnímavá, ale tvrdohlavá a ide si svoje. Ked nieco chce tak by vyliezla aj na luster, ked sa jej nechce tak sa ani nenahne za niečím. Tiež som sa bala ze vela veci robí pozadu. Ale niektoré deti sú proste netabulkové. Chodiť nevedela ale v kocari tancovala ked zapocula hudbu, aj má obľúbené pesničky. Každé dieťa je svojské
Ahoj môj je taký istý skoro ,len je predčasne a má bio vek 14 mesiacov a korigo rok ,čize tiez neviem či to chce čas kým sa rozbehne alebo niečo nebude ok. Ale objednala som sa radšej do centra vcasnej nech to aj oni skúsia zhodnktir. Držím palce
@niki9807 skúste si ešte pozrieť aplikáciu ASdetect.. je v slovenčine a ukážkové videá Vám možno pomôžu odhadnúť, či sa to vzťahuje aj na Vašu dcéru.
Nechcem ťa strašiť možno je iba lenivá ale mám 7 ročného autistu,ktorý tiež takto nereagoval ako tvoja dcéra.
Keďže je ešte malička ak je vo vašom okolí služba včasnej intervencie navštívila by som a oni ti poradia ako s ňou pracovať.

@maryetta ale napríklad keď poviem Mia pod tu nevníma ale keď začnem hovoriť,, ťap tap tapuskyy,, hneď sa otočí a príde vysmiata len skrz toho si myslím ze sluch ma dobry
@niki9807 ono staci ze reaguje.
Niekde staci ze buchnu dvere alebo proste pesnicka a dieta aj tak nereaguje. Alebo pribehne a reaguje na zvuk.