Mám troch synov a je to pre mňa najväčší dar
Akurát pozerám, že je tu veľa tém, či si nechať druhé, tretie, štvrté dieťa....
A tak len mám potrebu napísať, že my máme 3 deti, troch synov a je to pre mňa ten najväčší dar na svete. Neviem to presne vyjadriť, ale narodením tretieho syna u nás doma všetko do seba zapadlo ako puzzle. Proste tam ten tretí človiečik akoby chýbal a v deň, ako sme sa vrátili z pôrodnice, bolo zrazu všetko kompletné. Asi pre každú rodinu je ideálny iný počet detí, u nás sú to tieto naše tri poklady. Bývajú aj ťažké chvíle, niekedy padám od únavy ešte skôr, ako oni zaľahnú do postele, veľakrát sa nám všetci traja v noci presťahujú do našej manželskej postele, niekedy sa hádajú, občas neposlúchajú 😝 Veď ako všetky deti. Ale neviem si predstaviť, že by som ich nemala.
Ak máte chuť, napíšte, ako to máte vy. 🙂
@pyzamolux fakt? to ma tak poznas, ze vies co "musim"? nemusim mat posledne slovo, ale kym mam co napisat, pisem.. predpokladam, ze od toho boli vymyslene diskusie na internete..
co si obhajuje clovek, ktoreho sa tema nijako nedotyka? ani mi neodpovedala, ci ju niekto nuti mat viac deti.. ale ok, uz som ticho - hoci je mojou zalubou diskutovat, ocividne to niekoho irituje.. pekny den..
taketo diskusie nikam nevedu...to ako keby sa tu zacalo rozoberat ci je lepsie mat syna alebo dceru alebo dve dcery ci dvoch synov alebo "PARIK" (moje oblubene slovo) a pod...alebo ked niekto napise ze ma troch alebo ja neviem styroch piatich synov a nemenil by...a ako ten dotycny vie ake je to mat dceru? ze je to nieco uzasne, neopakovatelne a ani 10 synov to nenahradi lebo proste mat dceru je nieco uplne ine ako mat syna...a naopak to plati zrejme tiez (neviem posudit kedze mam len jednu dceru)
proste zapajat sa a vyjadrovat k veciam ktore sme nezazili je dost odveci...mozme si maximalne tak nieco mysliet, domnievat sa, ale 100 % presvedceni o tom budeme az ked to zazijeme na vlastnej kozi...takze ja osobne keby som tie tri deti mala, mozno by som aj nazor zmenila, ktovie, neviem posudit kedze tolko deti proste nechceme, maximalne 2 🙂 a to mi muz pomaha vo vsetkom, nie je lenoch, ani opilec ani nic podobne, ale proste na viac sa necitime, doba je tazka a asi bude vzdy len tazsia (bohuzial) ...hlavne je ze tu po nas nieco resp. niekto ostane..
@alchemilkazltozelena Ano presne si to vystihla. Vela mamiciek sa v tomto style vyjadruje. Zabudaju sa o tom vyjadrovat vseobecne ako o detoch, lebo nie vsetci mame ich "ospevovany" pocet a pohlavie.
@kllamarka ale ked si precitas uvodny prispevok okrem ineho tam mamicka napisala...
"pre kazdeho je idealny iny pocet deti, ale pre nas tieto tri poklady" 😉 😉 ... takze ona neprisla predkladat vasnivu diskusiu ako jedine traja chlapci a nic ine je najlepsi pocet pre kazdeho a nech to tak kazdy ma...
Bolo to len vyjadrenie jej pocitu , jej stastia...nic viac nic menej. tym neodsudzuje ani nehani nikoho kto ma nieco ine.
@alchemilkazltozelena
@kllamarka este musim raz prepacte vsetci, ktorych stve, ze reagujem..
ved aj autorka sama napisala, ze kazdy ma iny idealny pocet deti, len proste mala potrebu napisat nieco pozitivne ohladom toho, ze je spokojna s tym ako to ma ona doma...
mam velmi rada, ked sa tu objavia pekne pozitivne temy a ludia pisu o sebe.. ale prave zovseobecnovanie, vztahovacnost, neprecitanie si poriadne pisany text a pokus zaniest do temy negativum tieto temy nici..
@kllamarka
@alchemilkazltozelena asi najvacsie umenie je byt proste spokojni tak ako to mame. Kazdy zije ako vie a dokaze, niekto je spokojny a stastny s jedinackom, niekto aj chce aj zvlada ovela viac deti.
My mame znamych co maju 6, pre mna by to bolo vela, a zrejme i finacne, museli by sme pristavovat k domu...ale beriem ich vec, ja im deti nezivim. Zase jedna kamaratka roky tvrdila ze len jedno a ze viac si netrufaju a tak im vyhovuje /nie kvoli financiam/...nakoniec necakane mali aj druhe a teraz vravi ze si zvykla, a ze aj dve je dobre aspon starsi neostane sam. Proste sa prisposobila.
ono z velkej casti to ako niekto povie ze "skladacka zapadla" pri takom a takom mnozstve deti...je skor o akceptacii, zvyknuti si, alebo o rozhodnuti to prijat a brat si z toho to dobre co dalsie dieta prinasa.
@jana_eyre preco negativne? Ja milujem svoje prve dieta, aj druhe - neviem co to bude. Akakolvek kombinacia bude pre mna najlepsia na svete. Ved sa predsa mozme bavit o tom ako lubime svoje deti. Len ma zaraza ta istota od zakladatelky, ze inak by to asi nebolo take dokonale (napr by mala 1-2-3) dcery. Nemoze vediet
@kllamarka tak to je tak...ako ked povies ze si spokojna s muzom co si si vybrala do zivota, neda sa vyskusat vsetkych muzov, a zrejme sa nedaju ani vyskusat vsetky kombinacie deti. Napr. mat iba chlapcov, ci mat iba dievcata.
Zase o vsetkom hovorit len a len vseobecne , len aby niekto nemal zly pocit, ze sa to vztahuje na neho a je "odsudeny" to potom uz temy len o pocasi, ale aj tam sa da asi hadat a rypat. 😕
Ja na tom nevidim nic zle...x zien tu da fotku pochvalia sa trebars ako boli niekde na dovolenke, alebo co si obliekaju...a teraz co? nedaju nic , lebo co ak bude niekto kto si take nemoze dovolit alebo sa mu paci ine oblecenie ina destinacia..
no a v com je ine...ak niekto pride ze ma priklad 3 chlapcov a je z toho hapy...tak co , mozeme jej/mu napisat, ze my mame 2 dievcata a tiez sme stastni, alebo ze mame 7 deti na striedacku a tiez sme doplnili svoju "skladacku" ...
nie je lepsie pozdielat radost nez hned zaryvat ze skade ma kto penazi na kolko deti...
@kllamarka no vidis, ona to vyjadrila, tebe je take vyjadrovanie asi cudzie. napr ani ja nie som typ co by som musela svoje pocity hned trepat do nejakej temy...mi to pripada tiez take ...no ze to asi ma ostat niekde vnutri.
no ale jej vec, kazdy si zalozi temu aku chce, mozno uz aj olutovala. 😔 chran boh tu byt stastniy, ludia si viac zgustnu na "problemoch" vsak "rodinne problemy" su asi najcitanejsia cast MK.
vyjadrenie nejakych stastnych pocitov ludi drazdi alebo ich povazuju za neuprimne. ale co my vieme, pisatelka je mozno typ co na srdci to na jazyku, pardon na klavesnici.
deticky by mali byt pre kazdu zenu najvacsi darom 😉
taky krasny príspevok a musia sa tu najst zakomplexované truby ktoré nevydržia den bez hádky. chodte sa hanbiť
Ahojte,
vzhľadom na to, že diskusia sa začína uberať nesprávnym smerom, chcem Vás požiadať, aby ste sa vrátili k jej pôvodnému zámeru. Berte ohľad na to, že ide o verejné fórum a názor každej z Vás môže byť odlišný. Prosím rešpektujte jedna druhú. Ak naďalej bude pokračovať osočovanie, urážanie - budem nútená diskusiu uzamknúť. Ďakujem
Adminka fóra
aj ja mám tri krásne detičky,dve dievčatá a jedného chlapca, medzi dvomi staršími deťmi je ročný vekový rozdiel a mladšia dcérka je od starších dvoch mladšia o tri roky , hoci sú už na prahu dospelosti , nikdy som neľutovala že ich mám tri a tak krátko po sebe 🙂 , vidím ako si rozumejú , síce majú tie súrodenecké šarvátky :D ale to je v každej rodine :D, keby sa všetko malo vrátiť naspäť ,tak znovu by som mala tri deti ,som šťastná, že mám takú rodinu, akú mám . 😉
@panidia Ahoj, nejak už nemám dostatok času podrobnejšie sledovať túto diskusiu, ale predpokladám že admin už vymazal niektoré príspevky dotyčnej, takže v krátkosti - zareagovala som na ňu párkrát (3-4 niekoľkovetné príspevky) a potom som jej napísala niečo v tom zmysle, že nemá význam ďalej rozvíjať diskusiu s ňou (ničím pozitívnym, podnetným ma jej slová nenapĺňali, maximálne tak ľútosťou), načo ma ona ešte odhadom 4-5x priamo kontaktovala, ja som však už nereagovala - nebolo o čom 😉 . To je celé, nič viac, nič menej 😉 .
@adeli79 velka rodina je super najma pokial su v nej pekne vztahy, to je potom radost. ano, kazdy to moze vidiet inak, pre niekoho je aj jedno vela, iny nevidi rozdiel ci ich ma 4 alebo 5, zvlada to. zial, ja som zacala na deti mysliet az neskor a kym sa nam toto jedno postastilo, tak vidim, ze tie svoje tri uz mat nebudem, ale este druhe by som rada. dnes je tolko moznosti, mladi studuju, cestuju, chcu toho vela zazit a deti odkladaju na neskor a potom bum, tak ako u nas, odrazu to nejde tak lahko. uz aj tri su dnes vnimane ako velka rodina, poznam veriacich co maju 6 deti a funguju krasne, vidiet, ze im to tak vyhovuje. temy tu budu vzdy rozne, aj take, ze do tretice zase chlapec a rodicia su nestastni lebo chceli dievca. neodsudzujem, ja zase mozno mam ine "starosti", ktore by oni nepochopili.
@jolinka inak napisem uprimne ze takymto prispevkom tiez uplne nerozumiem🙂 osobne proste nechapem motivaciu spokojneho cloveka toto sharovat na anonymnom nete... ja napriek tomu ze robim v it mam stale nazor ze spokojnost netreba nikde vypisovat, ta sa zije...
a tiez ked citam takyto prispevok tak mam pocit ze clovek realne spokojny neciti potrebu o tom pisat... ty si uz taketo prispevky napisala? ( nemyslim na svoju sukromnu wall ale ako namaet na diskusiu? co je vlastne ocakavane od takejto temy - neviem... nejak mi tieto veci unikaju - rozmyslam autoaticky nad motivom - chce sa osoba pochvalit? chce sa dotknut tych co to maju v zivote inak? co vlastne chce tym basnik povedat? ) - ja vobec napr. nemam pocit ze rodiny s 3mi detmi su nejak odsudzovane - vaecsina mojich kolegyn ktore sa pre deti rozhodli ( myslim na manazerskej a aj vyssej urovni ) ich ma 3 ci dokonca 4 - a v pohode vsetko zvladaju ( to skor ja mam niekedy pocit ze 2 su malo🙂 nejak mi to 3tie stale podvedome chyba☹ aj ked som samozrejme velmi vdacna za moje pokladiky co doma mam) Ja skor mam pocit ze sa stale viac zien rozhoduje deti vobec nemat, co mi je pre ne luto... ja ale ich nazor nezmenim recami - mozem ho zmenit tym ze im ukazem ake stastie deti prinasaju, ako sa da zvladnut praca aj domacnost etc. ... recami ale myslim ze pri takychto temach nikoho clovek nezmeni - toto moze viest len ku konfliktom☹ vid aj tato diskusia a jej smerovanie☹
@dai Podla mna je to velmi pekny prispevok a namet na diskusiu. Ja som z jej prispevku pochopila, ze okrem pozitivnej energie na fore, chce podporit matky, ktore maju obavy pred tretim, stvrtym dietatom, ako to zvladnu. Urcite sa lepsie cita, ze je niekto stastny s tromi detmi, ako to, ze matka uvazuje nad potratom, lebo ma doma uz dve deti.

@rawmamka vsak nikto im ani nekazi 😀