Mám troch synov a je to pre mňa najväčší dar
Akurát pozerám, že je tu veľa tém, či si nechať druhé, tretie, štvrté dieťa....
A tak len mám potrebu napísať, že my máme 3 deti, troch synov a je to pre mňa ten najväčší dar na svete. Neviem to presne vyjadriť, ale narodením tretieho syna u nás doma všetko do seba zapadlo ako puzzle. Proste tam ten tretí človiečik akoby chýbal a v deň, ako sme sa vrátili z pôrodnice, bolo zrazu všetko kompletné. Asi pre každú rodinu je ideálny iný počet detí, u nás sú to tieto naše tri poklady. Bývajú aj ťažké chvíle, niekedy padám od únavy ešte skôr, ako oni zaľahnú do postele, veľakrát sa nám všetci traja v noci presťahujú do našej manželskej postele, niekedy sa hádajú, občas neposlúchajú 😝 Veď ako všetky deti. Ale neviem si predstaviť, že by som ich nemala.
Ak máte chuť, napíšte, ako to máte vy. 🙂
Tiez si myslim to co
@cica869...3,4 deti su vela, po vsetkych strankach ci uz psycgickej fyzickej financnej...denne je tu plno tem a diskusii o tom ake je to tazke pre zenu ked jej muz nepomaha napr. Osobne by som sa na to nedala...mame jedno a velmi uvazujeme ci by sme zvladli druhe...netreba hned hadzat do druheho kamenom len preto ze miny nazor...
@alchemilkazltozelena nechapem ako mozes takto zovseobecnovat - pre koho je to vela - pre teba? dobre, tak nemajte viac.. ale ako mozes hovorit za druhych? ja nemam pocit, ze by tu bolo nejako extra vela tem od zien, co viac deti nezvladaju.. a ak, nie je to detmi, je to nevhodnym vyberom ich otca.. pri chlapovi, co ma problem pomoct vlastnej rodine je tazke mat aj jedno dieta..
a uz vobec nechapem kto tu do koho hadze kamenmi.. ked niekto vyslovi nazor na nieco, do coho ho nic, nech necaka, ze sa tu nikto neobhaji..
zisla by sa tu funkcia dislike a moznost zablokovat niektorych jedincov 😀 ale dievcata aj tak vam vsetkym okrem jednej dakujem, zlepsili ste mi naladu. Keby bolo takychto pozitivnych prispevkov na MK viac :*
Mi sme tiez vsetky plánovali aj ked teda princezná uz prišla ked som to uz vzdala a celú seba som prehovorils veci po detoch postielku plienocky všetko som dala prec a tym utvrdila ze robim dobre.malého som uz do skolky prihlásila a teraz boom 2 veľké čiarky no tiez som to predychsvsls a moj muzik ten má ukludnovsl vzdy mi úsmev vytvoril aj moje chute plnil.proste všetko by urobil a robi co mi na očiach vidi.no a mňa trápila hlavne pracs nedalo žiadno dohodnut taká som bola nssrsns.ale musím povedať tersz som rada ze to tak bolo išla som na pn plus rodicsk platený a malá som viac ako porodne.a ked sme sa dozvedeli že to bude dievčatko Joj to bolo radosti odvtedy som kupovsls vsetko ružové a uz sa len tešila.a musím povedať ja mám ukážkové dieťa celu noc prespi max o pol 4 sa nspsps a spinks ďalej.vsetci boli taký nepoznám zsmeneny deň s nocu ani koliky.klop klop klop
Viacdetne rodiny su uzasne🙂 skoda len, ze viacdetne rodiny su vlastne uz aj tie s 3 detmi, podla mna su tri deti uplne "v norme", nic na dvihanie obocia. My sme traja surodenci a je to uzasne, s kazdym mam iny vztah, je to velmi obohacujuce, moj svet je vdaka nim ovela sirsi a pestrejsi.
Poznam jednu rodinku s 5 detmi, su zabezpeceni, obaja rodicia inteligentni, deti slusne. No ale kolko reci je okolo nich...mne je za tych rypalov zle, co koho do toho? Ved nechodia po zobrani, co sa im kazdy do toho stara? To je ta nasa debilna mentalita-ked nemam ja, nech nema ani druhy.
My mame jedno dieta a dufam, ze pribudne aspon jedno dalsie, aj ked tehotenstvo je pre mna dost narocne obdobie🙂
@alchemilkazltozelena skus si precitat celu diskusiu a zistis, ze tu bol len jeden clovek, ktory sa obul hromadne do vsetkych, ktore sa tesia ze maju viac deti 🙂 kazdy ma svoj zivot, svoje moznosti ale nie kazdy vystupuje agresivne a arogantne nez osoba, ktorej si sa v diskusii zastala
@katuliena82 nikto vam stastie nekradne a ja som sa slusne spytala a nikoho neurazila tak neviem co vobec riesite
@alchemilkazltozelena Je dobré, že si s manželom uvedomujete svoje limity a presne o tom je aj táto téma a následná diskusia - že každý nech má toľko detí, koľko dokáže uživiť svojou prácou a koľko dokáže vychovať v láske a v radosti. Ak niekto nechce deti, je to ok, ak niekto chce len jedno, tiež je to dobré a ak niekto túži po veľkej rodine a potom má z nej neskutočnú radosť, aj to je v poriadku. Zakladateľka témy vyslovene napísala, že svoje tri deti pokladá za svoj najväčší životný poklad a 99,99% maminiek v tejto diskusii (nepíšem, že na celom fóre MK) jej dalo za pravdu, pretože to preciťujú rovnako.
Ak by som bola v situácii, že ma moje materstvo a rodina netešia, mám problém vyžiť, tak asi sa poobzerám po diskusiách s názvami ako si napísala ty - že je to ťažké, muž nepomáha, čo teraz.....
Ale v tejto diskusii sa rozoberá práve to, že sme spokojné s tým počtom detí aký máme a že výchova detí a starostlivosť o rodinu je pre nás niečo zmysluplné a radostné. Všetky okrem jednej 😀 akceptujeme názory ostatných a nemáme problém prijať iný názor, presne tak ako nemáme problém pochopiť teba. Skús si ešte raz riadne prečítať celú diskusiu a uvidíš, kde vznikol rýpavý problém 😉.
@cica869 skoda na to reagovat, ale... pocet deti nie je o tom, aky "nazor" na to niekto iny ma, je to vysostne rozhodnutie dvoch dospelych ludi. Nic, co nutne musi niekto komentovat, hodnotit, na co musi upozornovat a k comu musi pustit nejaky ten komentar. Tato potreba do vsetkeho strkat nos v style "ved je to len moj nazor" je uplne zbytocne. Rypanie to asi vystihuje najviac. To rozhodnutie dvoch ludi mat dalsie dieta to nezmeni a tym, co ho uz maju, ho neodcaruje. Najhorsie je, ze niektore maminy maju kvoli ludom ako ty akusi "potrebu" sa za tu "nehodu" najmladsie dieta pomaly ospravedlnovat.
Je velmi vela "rodicov", ktorym by som ani jedno dieta nezverila. Kto na to ma - financne a psychicky, nech ich ma aj desat, cest tomu, kolko je za tym prace... lebo mat vela deti je makacka. Aspon kym su male. Ale stoji to za to, len musia rodicia stat pokope.
@mamickajanka presne 🙂 Jednoducho k nam patri, tak je tu 🙂
@rawmamka rypat si zacala ty spolu spolu s xy zenskymi, ja som nikoho neurazala ani podobne cize kto tu rype? sama si rypanie nepriznas robis zo seba anjela a pritom pravda ostala niekde za dverami a hodila si to aj s inymi krasavicami na mna ako sorry.najprv sa pozri na seba potom ries ine 😉
Ja len na margo toho ze je to vela atd. Mala som cest spoznat maminy 8 a viac deti a predstavte si, ze boli omnoho vyrovnanejsie a spokojnejsie ako ja zo 4 ci inr menej detne maminy. A mnohe z nich ziju z obycajneho slovenskeho prijmu, ziadny milionari, len hodnoty maju uplne inde ako vacsina z nas 😉
@adeli79 ahoj... rozmyslam naco diskusiu na takuto temu🙂 fakt som nato klikla ze o com to zas bude...
osobne si myslim ze 3 deti su nic - vzdy som rodiny s 3mi detmi vnimala ako normalne, nie viacdetne ci mnohodetne ( pri 4roch mi uz prislo ze je to dost, pri 5tich asi zacinal pocit ze to uz je moc na 1dnu mamku a dostatocnu pozornost od rodicov pre vsetky deti ( verim ze pozornosti maju dost ale nie od rodicov ))
ja osobne som vela ludmi oznacovana za karieristku aj v rodine - kariera sa mi jednoducho pritrafila - nikdy to nebol moj ciel, len chcem byt dobra v tom co robim... napriek tomu vnimam 3 deti uplne v pohode - sama mam 2 a ucite este chceme ak boh da...
@alchemilkazltozelena myslim ze tvoj nazor je uplne ok - ak je to pre teba vela a zvazujes uz druhe tak asi je to tak - psychicky a financne nie si na viac deti pripravena a vies to... na druhej strane pisat to ako vseobecne pravidlo je tazke zovseobecnovanie🙂
zacina mi odchadzat hlienova zatka dievcata!!! 🙂 takze dnes mi uz nic naladu nepokazi. Drzim vam palce, uzivajte deti, ci mate 1, 2 alebo 5. Pekny den
@katuliena82 to vážne? tak príjemný porod ti želám, drž sa 😉
no ako nehnevajte sa ale väcsina ste tu ovela rypavejsie ako @cica869 a sami to nepriznate a hadzete do nej kamenom. zamyslite sa za sebou a nie hned hadzat na druhych vinu. kazdy ma na viac deti iny nazor a podla mna v 1,. prispevku neurazila nikoho a vsetky ste k nej ako hady tak sa zamyslite nad sebou.
nech si kazdy ma tolko deti kolko chce a vobec nechapem preco to riesite tu v dnesnej dobe sa vobec necudujem ze na viacdetne rodiny krivo pozeraju v dnesnej dobe je to narocne.
@katuliena82 tak nech vsetko dobre dopadne. Rodit v LM je celkom v poho 😀, nie? Moj prvy sa narodil 8. aprila, nepockas este? 😀
@katuliena82 Drzim palce. 🙂
my máme 3 chlapcov, všetci plánovaní 🙂 3. obzvlášť, kedže som od druhého pôrodu Epi...
Nikdy by som nemenila a ak by som nemala za chvílku 37 a epi na krku, chcela by som aj štvrté 😀 Manžel síce pracuje mimo SR a je doma každé 2 týždne na týždeň, ale v ten týždeň idem ja len na 50% takže dobíjam 😉
no ak je chlap taký, že ledva pomôže s čímkoľvek, tak...potom sa nečudujem...ale všetky sme vedeli koho si berieme a čo nás zhruba čaká 🙂
@lenocka80 rodim v Rk, to je uplne najviac v poho...teda dufam ze bude, zatial vzdy bolo 🙂 uvidim kedy to pride, to este moze par dni trvat 🙂 mozno prave 8.4
@katuliena82 Držím palce 🙂, nech všetko dobre dopadne.
@pyzamolux obhajovat sa, je byt ako "hady"? odpovedat na jej otazku je nejake hadzanie kamenmi? nechapem ako moze niekto na niekoho pozerat krivo za cokolvek do coho ho nic nieje..
uvedomujes si, ze mozno aj tie viacdetne rodiny su tvoji potencionalni zakaznici? aspon viem, kde nemam nakupovat pyzama.. 😀

@cica869 Moj posledny prispevok pre teba. Podla mna nie si uprimna, tvoj problem spociva v tom, ze trosku tazsie chapes.