Mám troch synov a je to pre mňa najväčší dar
Akurát pozerám, že je tu veľa tém, či si nechať druhé, tretie, štvrté dieťa....
A tak len mám potrebu napísať, že my máme 3 deti, troch synov a je to pre mňa ten najväčší dar na svete. Neviem to presne vyjadriť, ale narodením tretieho syna u nás doma všetko do seba zapadlo ako puzzle. Proste tam ten tretí človiečik akoby chýbal a v deň, ako sme sa vrátili z pôrodnice, bolo zrazu všetko kompletné. Asi pre každú rodinu je ideálny iný počet detí, u nás sú to tieto naše tri poklady. Bývajú aj ťažké chvíle, niekedy padám od únavy ešte skôr, ako oni zaľahnú do postele, veľakrát sa nám všetci traja v noci presťahujú do našej manželskej postele, niekedy sa hádajú, občas neposlúchajú 😝 Veď ako všetky deti. Ale neviem si predstaviť, že by som ich nemala.
Ak máte chuť, napíšte, ako to máte vy. 🙂
My máme jedného syna,viac neplanujeme,sme vdační a stastní že ho máme, ale viac detí nechceme.Je to naše rozhodnutie,a ak chce mat niekto viac detičiek-tiež je to jeho rozhodnutie.Trošku ma ale mrzí,čo vidím v mojom okolí,že dietatko ktoré prišlo na svet neplánovane,tzv.sa "pritrafilo" je tak trochu na obtiaž,kedže rodičia s ním už nepočítali a mám pocit že trpí cela rodina.Preto som za plánované rodičovstvo a všetky detičky by mali byt chcené a lúbené.
@panidia len casto sa ludom pritrafi aj to prve a reakcia byva rovnaka...takze ziadne "uz" s nim neratali, ale proste vobec neratali... nie je rodic ako rodic... a keby si videla, kolko vytuzenych, lubenych a chcenych deti po rozvode maju rodicia na haku a absolutne ich nezaujimaju... pausalne sa to brat neda...
obdivujem viac-detne rodiny 🙂 padam od unavy pri jednom dietati a zatial neplanujeme dalsie. ale keby sa stalo, tak naisto nerozmyslam nad tym, ci si ho nechat alebo nie... dat si zobrat dieta, to by som nikdy nedokazala.
@anjelicek26 Samozrejme,máš pravdu,je to bohužial tak...
@panidia ja zase naopak poznám mnooooooho, mnoho rodín, ktoré tie "pritrafené" detičky považujú za najväčšiu radosť a potechu svojho života 😉
skutočne sa nedá nič paušalizovať...
(my máme prvé dve -cielene- "pritrafené" a posledné tri všetky plánované... všetky milujeme nadovšetko a presne takto sme to vždy chceli, nech si myslí kto chce, čo chce)
@panidia To nie je môj názor, to je fakt. Alebo si myslíš, že keď sa partneri rozhodnú, že je správny čas na dieťa, tak sa im ho aj v mihu podarí počať? Niektorí áno, niektorí sa snažia mesiace, niektorí roky a niektorí sa vôbec nedočkajú. Áno , vieme zabrániť tomu, aby sme dieťa mali, ale nevieme ovplyvniť, kedy a či sa nám vôbec narodí.
@dai pozitivne temy, ktore poukazuju na to, ze clovek dokaze zit aj spokojne a je spokojny so svojim zivotom, je proste protipol tym kvantam a kvantam nespokojnych, stazujucich, konfliktnych prispevkov..
aj ked je niekto nespokojny, tak s tym zije, ale je naozaj depresivne citat len a len o tom, kto koho podvadza, ohovara, nenavidi atd, atd..
neviem preco by konstatovanie o tom, ze je clovek spokojny malo byt chvalenie, alebo rovno dotknutie tych, co maju zivot zariadeny inak..
niekedy mam pocit, ze ludia sa uz o pozitivnych veciach ani nevedia rozpravat, lebo cokolvek povies je uz povazovane za chvalenkarstvo.. radsej z kazdej strany stazovanie...
a aby uz ku konfliktom viedla pozitivna tema - to uz mi pride proste pritiahnute za vlasy.. podla mna to je len tym, ze ludia su proste strasne negativne nastaveni a vo vsetkom musia najst nieco, co je pre nich negativne, dokonca ani ked to tam nieje..
@adeli79 ak zalozenie tejto tvojej temy malo za ciel oslovit zeny ktore si chcu dat druhe, tretie, stvcrte dieta zobrat, za zbytocne plytvas energiou. Ked sa niekto rozhodne xy te dieta nemat väcsinou na to ma vazne dovody. Je len mizive percento, ktore idu bez mihnutia oka na zakrok a rovnako mizive percento spokojnych zien v manzelstve s prijmom z ktoreho sa da rekativne normalne vyzit sa pre takyto krok rozhodne. Ak malo byt cielom pochvalit sa- gratulujem k trom zdravym detom, je to obrovske stastie. Ale k veci, to ze ty zvladas tri deti psychicky aj financne je fajn, ale u inej zeny to tak nemusi byt. Ja osobne nie som stavana na tri deti, proste to tak necitim. Vzdy som akosi podvedome tusila, ze budem mat 2, chlapca aj dievca (aj ked ja som tuzila viac po dvoch babach). Dnes som statsna, ze to mam prave takto 🙂
@mojkamojka Presne o tom je táto téma - že každá je spokojná, tak ako to má doma zariadené 😉 . Zakladateľka je šťastná s 3 synmi, ty zasa s párikom 🙂 . O tom to celé je - podeliť sa o radosť a spokojnosť.
@paris3 Ja som tiez padala pri jednom od unavy. Pri dvoch zvladam celkom v pohode mat na kazdy den navarenu polievku aj druhe, upratat velky dom a aj zrelaxovat.
@mojkamojka Keby sme vsetko mali brat tak, ako pises (ona zvlada tri deti psychicky aj financne, druha nemusi), tak su vsetky temy a diskusie, kde kazdy pise svoje skusenosti, uplne zbytocne.
@mojkamojka Pretoze ked mala jedna porod v pohode, druha moze umriet. Ked sa jednej po potrate na prvu supu podarilo otehotniet, druha moze mat dalsich 5 potratov. Ked sa jedna z depky dostala sportovanim a navstevou spolocenskych podujati, druha moze depkovat do konca zivota. A vobec, aj pocasie je blba tema, lebo ked jednu potesi 25 stupnov a slnecno, druha nadava, ako to sproste slnko hnusno svieti. Narazala som na to, co si ty spominala, ze ak jedna zvladne v pohode tri deti, tato informacia pre inu uplne irelevantna. Neviem, ci si to uz pochopila, ale viac to vysvetlovat nebudem. 😀
@emilia25 jej to mate doma take cerstve nadherne, taka neopisatelna euforia, aj ked chalani boli mili zlati ale to dievcatko je take krehucke, take ine ako chlapci, tak si to uzivajte
Mam 3 synov a som spokojná .. Narobena, unavena ale v pohode 🙂
Celkovo..taketo chvalenie (alebo nazvime to slusne - delenie sa o radost), by malo ostat v sukromnom okruhu. Lebo uprimne, tu konkretnu rodinu to zaujima najviac. Co my cudzi...kazdy sme iny, je to verejne, tak co clovek to uhol pohladu. Ak by som rozmyslala o 3tom dietati..tak nieco taketo ma urcite nepresvedci (to je o inych faktoroch). Ak to je iba sharovanie radosti, skor by som to dala na fejsbuk, kde mi to lajkne 500 znamych a rodina. Ja som sa nad tymto prispevkom pozastavila, ze co chce vlastne vypovedat cudzim ludom. Uprimne, vacsinu sveta nezaujima, ze je stastna so svojimi 3 detmi (asi ako vacsinu nezaujima ze ja s mojimi dvoma). Rozkecavame sa tu o tom iba preto, ze to je fakt cele zbytocne..
@fuska v tom pripade treba zavret vsetky fora lebo co zene to ina skusenost... 😝 A ze ona je stastna z troch deti a? Unika mi pointa temy. Mam sa radovat s nou? Ptreco? Nepoznam ju, je mi ukradnuta, nie je to moja sestra, svagrina, kamoska, kolegyna....
@mojkamojka
@kllamarka hovorite mi z duse..uplne ste to vystihli..tema bez pointy ktora neovplyvni niekoho rozhodnutie mat ci nemat ani byt ci nebyt 😎 a tiez mi to pride ako chvalenie sa..aj celkovo cely mk..zapnem a vkuse len vychvalovacky..aj ja sa mam zacat chvalit? Akeho mam super muza, ktory upratuje a okrem zehlenia a varenia robi uplne vsetko? Mam sem denne davat desiatky fotiek svojej dcery ako robia poniektore pretoze je tak pekna ze kludna by hned mohla nafotit katalog pre detsku modu? Nie nepotrebujem sa chvalit, nedavam sem ani jej uzasne fotky ani super statusy o mojom muzovi..nechavam si to pre seba a pre svoju radost..a tak to aj ostane..
@alchemilkazltozelena to si ty...
ale nechaj žiť toho, ktor to cíti inak a rád sa o radosť s druhým podelí...
tak isto si ty môžeš myslieť, že to nikoho nepresvečí a nikto ti to neberie
a iný si môže myslieť, že je to úplne inak a mnohých (alebo aj keď len jedného) to presvedčiť môže...
nehovor za iných a nepaušalizuj...
ja tiež nepotrebujem nič nikomu vešať na nos, a ani na nástenky kde kade po FB a podobne,
ale ani neriešim a neposudzujem to, ak to tak nieto robí...
ži a nechaj žiť,
resp. neodsudzuj a neposudzuj iných, ak veci cítia a robia inak.
@alchemilkazltozelena no, co si pozeram tvoj profil, tiez obsahuje pozitivne spravy z tvojho sukromia, tiez si sa musela podelit s cudzimi ludmi o tom, co ta potesilo.. mam to brat ako chvalenie sa?
proste kazdy jeden clovek na planete mysli a citi inak, tak nechapem preco tu kazda kazdej musi vzdy podsuvat co je to "spravnejsie" a nenechat proste plynut pozitivne prispevky o tom, ako su zeny doma spokojne s tym co tam maju.. ci uz maju jedno, dve, tri alebo aj 10 deti, alebo aj ziadne..
autorka otazky na konci svojho prispevku napisala: "Ak máte chuť, napíšte, ako to máte vy." a tak som aj pochopila temu..
ak ma niekto chut napisat ci je spokojny, alebo nespokojny nech pise - ale nie nech ostatnym ukazuje ako sa ma citit..
@jana_eyre ano podelila som sa s vyznamnymi udalostami v mojom zivote ale urcite nie 10x na den ako to robia niektore 😎
@alchemilkazltozelena a je rozhodujuce kolko krat co kto urobi? zalozila autorka tejto otazky 10x za den rovnaku diskusiu, ze jej to vycitate? /lebo vycitate jej to viacere/
niekto ma potrebu pisat 10x za den, niekto 10x za rok snad uznas, ze nemozes chciet od ostatnych, aby boli ako ty..

@cica869 Len tak, aby reč nestála.