Maminy po IVF. Pridajte sa!
čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂
@kacka81 ahoj. pekne ti to teká, juj kde su tie časy keď som tam bola ja 😢 hned by som išla zas 😀 ale už stačí.
a dakujem za pochvalu.
@l.u.c.i.e ja mám doma mm chorého a dúfam, že to nebude chrípka, baby su už dva dni mrzuté ☹ jo a balíček budem posielať vo štvrtok aj s obalkou vo vnurti, včera nabehlo 2x
Ahoj holky, všechny moc zdravím!!! Nestíhám ,mela jsem náročnou návštevu, popíšu pozdeji, ted jdu relaxovat s kočárkem ven. lucia, ten vreckár a podložku dnes dorešíme na IP ok? nestíhala jsem vubec.dekuji a všem preji krásný mrazivý den 😕
Dobré dopoledne,
včera jsme byli na další oslavě . Tentokrát jsme slavili 1. narozeniny syna kamarádky. Těch dětiček, co tam bylo. Malej jen koukal a koukal... Taky tam byla holčička, který bylo 5 měsíců a byla strašně malička. Oproti našemu obrovi 🙂 Měla jen 5kg. To mi máme určitě už přes 6kg...
@lucia.kl, na balíček se už těším... 🙂 Děkuju.
Holky, zkušené maminy, poraďte. Malej se mi poslední dobou začal lekat při spaní, nebo se neustále šmrdlá ručička přes obličej. Přitom se mi budí ze spaní a kňourá. Zavinout nejde, jelikož se vzteká. Když ho držím za ručičky, je vše ok, ale jak ho pustím opět se začne šmrdlat a probudí se... Nemáte s tím nějakou zkušenost?
@l.u.c.i.e rekla bych ,že je to normální vývoj, máme to s Karolínkou za sebe a s tím lekáním to bude jen horší, v uvozovkách, začíná více a více vnímat zvuky a svet kolem a to mu nekdy vyvolá leknutí...naše to má ješte i ted....uvidíš,že nekdteré zvuky bude snášet hure jiné lépe,ale časem si na ne zvykne, neboj. A to kňourání ze spaní je také normoš, už si umí premítat zážitky dne a neustále mu behají v hlavičce i minulé životy, tak to k tomu patrí 😕 jen Lucko vydržet 🙂 a ručičky pres obličej...užví, že má ruce, jen neumí koordinovat pohyb a toto delal i v bríšku, je to normální neboj, máš doma klučinu jako lusk 🙂
@l.u.c.i.e no naše rozhodne pridušená nebyla a je lekavá, když slyší nejaký zvuk poprvé, úplne rozhodí ručičky, nožičky, oči dokorán...no des 😀 ale je to normální jev, ptalaljsem se všude i na neurologii 😀 , tam asi za chvilku pošlou mne! Co jinak nového, až na všechny ty oslavy? 🙂
no toto milujem, som napísala a všetko mi to zmizlo 😠 😠
ja už mám absolvovanú rannú vychádzku a teraz čakám na mm a idem s nicol na očkovanie, už sa teším na zvyšok dňa 😠 ☹ ale ak to skončí len mrzutosťou ako pri alex, tak to bude v pohode.
@l.u.c.i.e trháky zo sna poznáme tiež, hlavne nicolka ich máva, to vždy lietaju ručičky nožičky do strán 😀 😀 reaguje hlavne na niektoré zvuky čo nepozná alebo sú nečakané, alebo občas z ničoho nič v noci - ale to má aj mm a aj ja, vždy sa zobudím na to, že ma trhlo 😀
no a ručičky sú zas špecialitka našej alex, čo tá s nimi dokáže stvárať 😀 😀
a inak hlásim úspešné dokončenie mantinelu a zajtra - možno ešte dnes pôjdem na poštu a posielam, pribalila som ešte dve mašle na uvezovanie, čo mi zostali, keby si chcela niekde, že ti to odstava....
ahojte kočky... neviem či sa vam tu môžem takto vtierknuť len pozeram kolkým vam vyšlo IVF...to je super aj mna to čaka dufam že sa to podarí
@kukucka78 to bude tvoje prve ivf??? ja si to už ani nepamatam dobre, bolo to pred vyše rokom a pol, ale robili mi krv kôli hormonalnemu profilu, potom som dostala lieky na stimulku - každý dostáva iné, podla toho, ktoré vyhovujú. ja som si pichala difereline, gonalf a ešte jedny no a ked boli vajka dozrete, tak som bola na odbere - robili v narkoze, a mm odobrali spermijky, vajka sa oplodnili a ja som si dala PK(predlženu kultivaciu - vajka boli 5 dni v skumavke ) a potom mi dve vložili a čakali sme do 10 dňa po ET(embrio transfer) - to som išla na krv a na 14 deň zas. cely čas som od odberu si vkladala 3x2 utrogestan a papala 3x2 estrofem - to su hormony, jedny na udržanie tehu a druhe na zvečšenie sliznice maternice.
v ISCARE Bratislava
Ahoj @kukucka78 vítej mezi bojovnicemi 😀
@luica.kl tak jsem to stále neomerila,jako kočárek jsem desná,ale ten vreckár chci jako kdyby na prední čelo postýlky...a to má 60cm,tak možná 45-50cm na šírku? je to blbost? a chci dve rady kapsiček asi po trech kapsičkách v rade 😀 je to reálné??? a hlavne rozumné??? 😀 a ta barva na mantinelu bianka karin je super, tak ta muže být 🙂 dekuji mooooc 😉
a jak probíhají následky po očkování?
no je ich asi dosť ale myslím že to je všade rovnako hlavne ide o ciel....pozeram že maš dve babulky to je radosť ale určite aj starosť...nemala si v hehu s tým problémy?

Ahojky holky, musím vás jít taky pozdravit nemám vůbec čas. Začal podzim takže dělám podzimní dekorace, co mám naobjednané. Takže jakmile malá večer usne tak začínám vyrábět a pak padám do hajan.
Podle toho co jsem si přečetla se máte dobře, a broučků si užíváte tak to je fajn. Až na ty bolení bříšek ty jsou opravdu nepříjemné. Fotky tu máte taky moc krásné mimískům to sluší.
gabulik 77 ekzém ti taky nezávidím
Luci já osobně jsem měla taky z prvního očkování strach, den před tím jsem nemohla ani spát vydím to jak dneska. I moje kamarádka mi říkala jak malá trpěla. Ale dopadlo to výborně, nejen že malá ani nepípla tak neměla ani teploty holt každej to má úplně jinak.
Lucia.kl šiješ opravdu moc hezky, a je fajn že tě to baví. Já osobně jsem vyučená švadlena ale mě to vůbec neba 🙂
A jinak já už mám pěkné bříško, prcek kope jak blázen. Už má 340g je to mazec jak to utíká už jsem 23+1. A z malou to utíká tak rychle že zachvíli budu balit do porodnice 😀 Tak zatím ahoj jdu vařit na zítřek abych měla večer volnej