icon

Maminy po IVF. Pridajte sa!

lucia.kl
2. sep 2010

čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂

l.u.c.i.e
6. okt 2010

@denis19, myslím, že to musí být písemně a i písemně musíš nahlásit délku rodičáku... Zavolej tam a uvidíš, co ti řeknou. třeba tomá každá práce jinak.

dudri
6. okt 2010

Ahojte dievčatá, pred mesiacmi tu som prispievala, ze neviem kolko mam dat 1 alebo 2embyra...
Prvé dieťa IVF
a teraz čakám druhé bábo- Prirodzená cesta - to je ako zazrák.
no myslela som , že nemám šancu oplodniť prirodzenu cestu. Som rada nemusím podrobiť umele oplodnenie.
Som v 8tyz. Včera ma gynekologička ma potvrdila, ma brali krv, keď je v poriadku , dostanem tehot.kartu az o mesiac. 🙂

denis19
6. okt 2010

@l.u.c.i.e a co když si délku rodičáku rozmyslím????? No asi tam fakt zavolám....
@dudri tak to je skvelé, mooc blahopreji!!!!! 😀 Vidíš zázrak si na tebe počkal!!!!!

l.u.c.i.e
6. okt 2010

@denis19, jen zavolej a pak dej vědět co jses dozvěděla. Mě na mzdovce řekli, že vše mám napsat písemně a odevzdat to... Já si dám rodičák do 3 let Matěje a budu doufat, že za 2 roky znova otěhotním. Chtěla bych totiž navázat... Tak uvidíme co přinese čas 🙂

lucia.kl
autor
6. okt 2010

dobré tánko.
tak my sme práve vstali 🙂 baby sú zlaté, že nechajú maminku si pospať 😀 v noci len jedna prestávka na krmenie...

no ja budem musieť nahlásiť to čerpanie dovolenky aj na sociálke, ja cu chcem čerpať medzi MD a RP ale som nahlasila že nebudem a dozvedela som sa v praci, že mam dva mesiace dovolenky, tak to využijem 🙂 furt to bude viac ako RP, ale uvidime, čo Radičová spraví pre dvojčatá, ešte mám zhruba 4 mesiace čas...

@denis19 nechoď ešte do BA, nemala by si ten mantinel ako uviazať o postielku, ešte nemá šnúrky a ani obrázok, rozmýšlam, čo namalujem... no a stihla som to včera večer, o siedmej som ušila a pri panelaku som malovala, o desiatej som už spala 😀😀

@dudri tak gratulujem, vidiš, to už si bola tehu. keď si to riešila, to je na psychike všetko, nam dali 1% na vlastne dieťa, tak sa teraz bojim aby sme nemali tretie 😝 aj po adopcii to tak býva, že človek na to už nemyslí a podarí sa...

gabulik77
6. okt 2010

ahojky holky zdravím, závidím spánek po celou noc🙂 mě se Péťa zase od jedné hodiny kroutil jak pytel hadů🙂 ale teď ještě spí. JInak ta mateřská se asi opravdu musí do zam. hlásit písemně i ta žádost o dovolenou. Mě to zaměstnavatel všechno poslal a já to jen podepíšu a vyplním a pošlu zpět. Je tam prohlášení na jak dlouho chci RD a že chci čerpat tu dovču a já to musím poslat do 27.12. to mi končí MD.
@lucia.kl mantinel je nádherný, já mám smůlu, že mi Péťa v postýlce nespí, vždycky ho tam přenesu a on se strašně budí, takže spím v obýváku na rozložené sedačce a Péťa vedle mě a manža si spokojeně spí v ložnici. Jsem zvědavá jak ho naučím na postýlku:(

l.u.c.i.e
6. okt 2010

@dudri, velká gratulace 🙂 Taky by se mi líbilo, kdybych druhé dítě čekala přirozeně 🙂 Opatruj se.

@lucia.kl, mě v práci před nástupem mateřské řekli, že až mi bude končit, mám napsat žádost o proplacení dovolené a zároveň si mám podat na sociálce papíry na rodičák. Prý to pro mě bude lepší, že dostanu proplacenou dovolenou + zároveň rodičák...

lucia.kl
autor
6. okt 2010

@l.u.c.i.e tak to sa musím spýtať či to jr dovolenka + RP to by bolo ešte lepčie, len máme novú mzdárku teraz, tak ju nechám, nech sa zabehne a potom ju pôjdem bombardonať.

inak baby, uvedomujete si, že budeme mať tento mesiac ročne vyročia čo sme otehotneli (dostali embrijka) 🙂

gabulik77
6. okt 2010

@dudri moc moc gratuluji 🙂

l.u.c.i.e
6. okt 2010

@lucia.kl, určitě se poptej, jelikož je to lepší a hlavně to jde. Každá korunka je dobrá... 🙂
Zítra to bude rok, co jsem byla na OPU a 10. 10. mi zavedli 2 embryjka... Nikdy na to nezapomenu. I toto je zázrak... Jak já jsem šťastná, že máme Matýska. Každý den je pro mě menší zázrak, když udělá něco nového. 😵

denis19
6. okt 2010

@lucia.kl je to RD + RP tak pohoda, aspoň takové mám info když jsemnastupovala na MD 😀 Tak teda já do BA dorazím nekdy kolem 18.10.2010 vyhovuje 🙂 no a co ti ríct na tretí dítko, že by ste se nenudili 😀

@gabulik77 a jak spí Péťa na bríšku či zádech a máte dudlík? Neboť to co opisuješ delá i naše,ale jen když je na zádech a nemá dudlík, tak jsem jinaučila na dudel a od té doby je klid, budu ji to muset sice odnaučit časem,ale možná se odnaučí časem i sama a na postýlku jsem se naučili kolem konce 2 dmesíce, proste tam jednou večer únavou usnula a od té doby ji tam dám, pustím nejakou hrací hračku a aona tam usne 🙂

@l.u.c.i.e proč na sociálce? u nás se to dává na UPSVaR.....budu muset znova prozjistit.... 🙂 a ty plánuješ ješte jedeno IVF či máš snehuláčky??? Už si nepamatuji......no nejsme nejmladší 😀 😀 😀

l.u.c.i.e
6. okt 2010

@denis19, myslela jsem úřad práce, my to máme v jedné budově... Zkrátka žádost o rodičovskou dovolenou odevzdám tak, kde jsem žádala mateřskou...
Sněhuláčky nemáme a pokud se nepodaří otěhotnět přirozeně, tak půjdeme do dalšího IVF. Ještě mám 2 hrazené pokusy...

denis19
6. okt 2010

@l.u.c.i.e takže zkusíte prirozene? No možné je vše..budu držet palec... 🙂 My jdeme ven na procházku a potom dáme zeleninku a já jdu dnes na pohovor na práci 🙂

l.u.c.i.e
6. okt 2010

@denis19, jak v centru, po porodu i můj gynekolog mi řekl, že po porodu se v těle vše změní a že není vyloučelo, že by se to mohlo vydařit přirozeně. Už se to párkrát stalo. Viz dudri 🙂 Dohodli jsme se s gyndařem tak, že až to bude aktuální, mám přijít na prohlídku a půl roku se bude zkoušet přirozeně, když do té doby nic, tak se vrátím zpět do centra...

gabulik77
6. okt 2010

@denis19 péťa spí na boku, ale po té páté ráno když mu dám najíst skončí na bříšku s dudlikem, který pak vyplivne a to spí, ale já se bojím nechat ho celou noc na bříšku. Jinak večer usíná na boku s dudlikem, ale ten pak vyplivne. Ještě bych mohla zkusit přes noc dát napít, to mu nedávám. Od kolika večer ti Karolínka spí a do kolika. Ráno ti pak ještě usne?

gabulik77
6. okt 2010

@denis19 s tou postýlkou ještě já když ho dám do postýlky tak se častěji budí a nechci tím otravovat manžela, když pak vztává do práce. Vy máte Karolínku normálně v ložnici v postýlce? Spíte tam všichni?

denis19
6. okt 2010

@gabulik77 jo postýlka je v ložnici a spíme tam všichnu,manžel se nechtel odstehovat do pracovny a ted už ani nemusí, když spí celou noc až na to jedno probuzení....a ukládám ji do postýlky po koupání a bez jídla a to vychází tak od 19:30 -20:15 jakmoc jsme šikovní a spí do té čtvrté páté ranní, otočím ji a potom ješte spí tak do sedmi až pul osmé. v pul deváté dostává mléko a kolem desáte usíná na hodinku....

l.u.c.i.e
6. okt 2010

@gabulik77, my taky dáváme malého po koupání a nakojení hned do postýlky. Je to mezi 19-20hod. To už kolem 18hod je protivný a šmrdlá si očíčka... Pak usne hned. Probouzí se mi pak kolem půlnoci a +- po třech hodinách. Jinak spím s malým v dětským pokoji a manžel v ložnici... Ve dne už to taky máme pravidelné. Dopoledne mi spí 2 hod a odpoledne 3hod. Jinak je vzhůru y vyžaduje pozornost 🙂 Jedno spaní je z toho vždy v kočárku. Naštěstí se už umoudřil a neřve. Musím zaklepat, abych to nepřivolala. Denis měla pravdu 🙂 Přes den spí v obýváku...

denis19
6. okt 2010

@l.u.c.i.e tak to jste už nabehli na krásný systém Lucko, to je dobre, potom se dá hodne vecí udelat a i naplánovat,že??

gabulik77
6. okt 2010

@denis19 a kdy ji dáváš naposledy jíst, ty ji dáváš před koupáním? a na bříšku spí od kolikáté hodiny?

l.u.c.i.e
6. okt 2010

@denis19, to je výhoda, naštěstí... 🙂 Ale zase to nemůžeme porušit, jelikož když nejsme doma kolem 18hod, to je řev... Nebo když vynechám koupání, tak je jako praštěnej. Něco mu chybí... Tak raději koupeme pravidelně...

l.u.c.i.e
6. okt 2010

@gabulik77, jinak malýho dávám spát na bříško. Méně se šmrdlá a tolik se neleká... Když už na bříšku být nechce, tak přetočím... Stejně se mi líbí, že když ho dám usnout třeba na bok a jdu ho později zkontrolovat, tak už spí na bříšku 😀

l.u.c.i.e
6. okt 2010

Zrovna teď se vzteká na medvídka 😀 Už je celý ožužlaný. Jdu mu dát pro změnu krtečka 😀

gabulik77
6. okt 2010

@l.u.c.i.e my taky koupeme každý den, ale někdy má po tom koupání a po jídle poledne a nechce spát. Kdy se ti Lucko začal malý přetáčet z boku na bříško

denis19
6. okt 2010

@gabulik77 já dávám jíst až po koupání,ale až kolem deváté,ona nehce usýnat s plným bríškem a takjsem se naučila takto, usne si a potom ji dám v devet lahev v spánku ji scucne, odgrgne, dám ji na to bríško a tak spí do cce čtyr peti rána a potom se ozve a otáčím ji na zádička.
@l.u.c.i.e také musíme koupat denne, jinak neví slečinka co se deje, jen jednou se stalo, že usnula pred koupání úplne tvrde a tak jsemji nechala na prasáka a spala až do rána.

gabulik77
6. okt 2010

@l.u.c.i.e a dáváš malého na bříško hned po jídle, nebo chvíli čekáš?

gabulik77
6. okt 2010

@denis19 a dávala si Karolínku na bříško když byla ještě menší, třeba jako je teď Péťa?

l.u.c.i.e
6. okt 2010

@gabulik77, taky dávám jíst až po koupání. Náš malej zase rád usne s plným bříškem 🙂 Hned po jídle ho na bříško nedávám. To až potom, co se začne šmrdlat očíčka 🙂 Což je tak do těch 20-30min. Přetáčet se mi začal cca před 14 týdny...

denis19
6. okt 2010

@gabulik77 já ji dávám na bríško hned po jídle po odgrgnutí a dávám ji tak od 6 týdne, když byla malinka, spala tak ,jako na bríšku, celou noc s prestávkama na jídlo,ale ted už nad ránem nechce zustat na bríšku, tak ji otočím na záda a myslím, že za chvilku se už bude otáčet sama dle potreba 😀 neboj se ho dát na bríši hned po jídle, je to pro zvratky bezpečnejší 😀 a mne ji tak dávali už i v inkubátoru na bríško..tak fakt klid, ikdyž to nekdo zakazuje, je to jako když nekomu se The DOORS líbí a nekomu ne!!!

l.u.c.i.e
6. okt 2010

@gabulik77, denis má pravdu, už v porodnici mi taky malého dávali na bříško a to kvůli prdíkům... Nikdy se mi nestalo, že by se mi na bříšku poblinkal...