Maminy po IVF. Pridajte sa!
čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂
Ahojte dievčatá, pred mesiacmi tu som prispievala, ze neviem kolko mam dat 1 alebo 2embyra...
Prvé dieťa IVF
a teraz čakám druhé bábo- Prirodzená cesta - to je ako zazrák.
no myslela som , že nemám šancu oplodniť prirodzenu cestu. Som rada nemusím podrobiť umele oplodnenie.
Som v 8tyz. Včera ma gynekologička ma potvrdila, ma brali krv, keď je v poriadku , dostanem tehot.kartu az o mesiac. 🙂
dobré tánko.
tak my sme práve vstali 🙂 baby sú zlaté, že nechajú maminku si pospať 😀 v noci len jedna prestávka na krmenie...
no ja budem musieť nahlásiť to čerpanie dovolenky aj na sociálke, ja cu chcem čerpať medzi MD a RP ale som nahlasila že nebudem a dozvedela som sa v praci, že mam dva mesiace dovolenky, tak to využijem 🙂 furt to bude viac ako RP, ale uvidime, čo Radičová spraví pre dvojčatá, ešte mám zhruba 4 mesiace čas...
@denis19 nechoď ešte do BA, nemala by si ten mantinel ako uviazať o postielku, ešte nemá šnúrky a ani obrázok, rozmýšlam, čo namalujem... no a stihla som to včera večer, o siedmej som ušila a pri panelaku som malovala, o desiatej som už spala 😀😀
@dudri tak gratulujem, vidiš, to už si bola tehu. keď si to riešila, to je na psychike všetko, nam dali 1% na vlastne dieťa, tak sa teraz bojim aby sme nemali tretie 😝 aj po adopcii to tak býva, že človek na to už nemyslí a podarí sa...
ahojky holky zdravím, závidím spánek po celou noc🙂 mě se Péťa zase od jedné hodiny kroutil jak pytel hadů🙂 ale teď ještě spí. JInak ta mateřská se asi opravdu musí do zam. hlásit písemně i ta žádost o dovolenou. Mě to zaměstnavatel všechno poslal a já to jen podepíšu a vyplním a pošlu zpět. Je tam prohlášení na jak dlouho chci RD a že chci čerpat tu dovču a já to musím poslat do 27.12. to mi končí MD.
@lucia.kl mantinel je nádherný, já mám smůlu, že mi Péťa v postýlce nespí, vždycky ho tam přenesu a on se strašně budí, takže spím v obýváku na rozložené sedačce a Péťa vedle mě a manža si spokojeně spí v ložnici. Jsem zvědavá jak ho naučím na postýlku:(
@dudri, velká gratulace 🙂 Taky by se mi líbilo, kdybych druhé dítě čekala přirozeně 🙂 Opatruj se.
@lucia.kl, mě v práci před nástupem mateřské řekli, že až mi bude končit, mám napsat žádost o proplacení dovolené a zároveň si mám podat na sociálce papíry na rodičák. Prý to pro mě bude lepší, že dostanu proplacenou dovolenou + zároveň rodičák...
@l.u.c.i.e tak to sa musím spýtať či to jr dovolenka + RP to by bolo ešte lepčie, len máme novú mzdárku teraz, tak ju nechám, nech sa zabehne a potom ju pôjdem bombardonať.
inak baby, uvedomujete si, že budeme mať tento mesiac ročne vyročia čo sme otehotneli (dostali embrijka) 🙂
@lucia.kl, určitě se poptej, jelikož je to lepší a hlavně to jde. Každá korunka je dobrá... 🙂
Zítra to bude rok, co jsem byla na OPU a 10. 10. mi zavedli 2 embryjka... Nikdy na to nezapomenu. I toto je zázrak... Jak já jsem šťastná, že máme Matýska. Každý den je pro mě menší zázrak, když udělá něco nového. 😵
@lucia.kl je to RD + RP tak pohoda, aspoň takové mám info když jsemnastupovala na MD 😀 Tak teda já do BA dorazím nekdy kolem 18.10.2010 vyhovuje 🙂 no a co ti ríct na tretí dítko, že by ste se nenudili 😀
@gabulik77 a jak spí Péťa na bríšku či zádech a máte dudlík? Neboť to co opisuješ delá i naše,ale jen když je na zádech a nemá dudlík, tak jsem jinaučila na dudel a od té doby je klid, budu ji to muset sice odnaučit časem,ale možná se odnaučí časem i sama a na postýlku jsem se naučili kolem konce 2 dmesíce, proste tam jednou večer únavou usnula a od té doby ji tam dám, pustím nejakou hrací hračku a aona tam usne 🙂
@l.u.c.i.e proč na sociálce? u nás se to dává na UPSVaR.....budu muset znova prozjistit.... 🙂 a ty plánuješ ješte jedeno IVF či máš snehuláčky??? Už si nepamatuji......no nejsme nejmladší 😀 😀 😀
@denis19, jak v centru, po porodu i můj gynekolog mi řekl, že po porodu se v těle vše změní a že není vyloučelo, že by se to mohlo vydařit přirozeně. Už se to párkrát stalo. Viz dudri 🙂 Dohodli jsme se s gyndařem tak, že až to bude aktuální, mám přijít na prohlídku a půl roku se bude zkoušet přirozeně, když do té doby nic, tak se vrátím zpět do centra...
@denis19 péťa spí na boku, ale po té páté ráno když mu dám najíst skončí na bříšku s dudlikem, který pak vyplivne a to spí, ale já se bojím nechat ho celou noc na bříšku. Jinak večer usíná na boku s dudlikem, ale ten pak vyplivne. Ještě bych mohla zkusit přes noc dát napít, to mu nedávám. Od kolika večer ti Karolínka spí a do kolika. Ráno ti pak ještě usne?
@gabulik77 jo postýlka je v ložnici a spíme tam všichnu,manžel se nechtel odstehovat do pracovny a ted už ani nemusí, když spí celou noc až na to jedno probuzení....a ukládám ji do postýlky po koupání a bez jídla a to vychází tak od 19:30 -20:15 jakmoc jsme šikovní a spí do té čtvrté páté ranní, otočím ji a potom ješte spí tak do sedmi až pul osmé. v pul deváté dostává mléko a kolem desáte usíná na hodinku....
@gabulik77, my taky dáváme malého po koupání a nakojení hned do postýlky. Je to mezi 19-20hod. To už kolem 18hod je protivný a šmrdlá si očíčka... Pak usne hned. Probouzí se mi pak kolem půlnoci a +- po třech hodinách. Jinak spím s malým v dětským pokoji a manžel v ložnici... Ve dne už to taky máme pravidelné. Dopoledne mi spí 2 hod a odpoledne 3hod. Jinak je vzhůru y vyžaduje pozornost 🙂 Jedno spaní je z toho vždy v kočárku. Naštěstí se už umoudřil a neřve. Musím zaklepat, abych to nepřivolala. Denis měla pravdu 🙂 Přes den spí v obýváku...
Zrovna teď se vzteká na medvídka 😀 Už je celý ožužlaný. Jdu mu dát pro změnu krtečka 😀
@gabulik77 já dávám jíst až po koupání,ale až kolem deváté,ona nehce usýnat s plným bríškem a takjsem se naučila takto, usne si a potom ji dám v devet lahev v spánku ji scucne, odgrgne, dám ji na to bríško a tak spí do cce čtyr peti rána a potom se ozve a otáčím ji na zádička.
@l.u.c.i.e také musíme koupat denne, jinak neví slečinka co se deje, jen jednou se stalo, že usnula pred koupání úplne tvrde a tak jsemji nechala na prasáka a spala až do rána.
@gabulik77 já ji dávám na bríško hned po jídle po odgrgnutí a dávám ji tak od 6 týdne, když byla malinka, spala tak ,jako na bríšku, celou noc s prestávkama na jídlo,ale ted už nad ránem nechce zustat na bríšku, tak ji otočím na záda a myslím, že za chvilku se už bude otáčet sama dle potreba 😀 neboj se ho dát na bríši hned po jídle, je to pro zvratky bezpečnejší 😀 a mne ji tak dávali už i v inkubátoru na bríško..tak fakt klid, ikdyž to nekdo zakazuje, je to jako když nekomu se The DOORS líbí a nekomu ne!!!

@denis19, myslím, že to musí být písemně a i písemně musíš nahlásit délku rodičáku... Zavolej tam a uvidíš, co ti řeknou. třeba tomá každá práce jinak.