Maminy po IVF. Pridajte sa!
čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂
jo a pridala som nové fotky do albumu
Ahojky jdu vás pozravit,
lucia.kl kytičky jsou takové aby po seschnutí vydržely, takže by to mělo vydržet i na další roky. Základy věnců si pletu sama a ty vydrží určitě.A jinak fotečky jsou moc hezké krásně vám to všem roste 🙂
ahojky všem, tak jsem zase tu. Včera jsme byli na návštěvě a dostala jsem moc užitečné rady, zjistili jsme je že Péťa opravdu na mě až moc uvázaný a hned se vzteká když jdu z dohledu, takže nastavujeme trochu jiný režim. Po jídle ho dám pod hrazdu, tam si chvilku sám hraje a pak se vždy začne vztekat, že jsem pryč a nejsem u něj, takže jsem ho dnes dala vyvztekat do postýlky v obýváku a vydržela jsem to🙂 jen jsem mu dala trochu po tom pláči napít a pak krásně usnul. Musím a něj jinak, byla jsem pořád u něj a doma jsem nic nestíhala a byla v permanentním stresu, že nemám na nic čas. Teď už je starší, tak ho prostě musím nechat i déle brečet. Holky do kdy si mimča můžou tak vybrečet kýlu. On je fakt vzteklounek, protože jakmile k němu dojdu tak přestane, takže se mu nic neděje, jen chce mou pozornost.
@gabulik77 s tou kílou nevím,ale tuto pozornost si treba naše prestala vynucovat sama od sebe v období trí mesícu, já nevím gabi jestli bych ho ted ješte tím trápila, 😉 vydrž ješte týden dva..to je moc dlouho v období miminka a uvidíš, že i on se posune jinam..to trí mesícu je hýčkejme ty miminka a potom postupne začínejme s výchovou, víš oni si myslí ty miminka, že jsou stále jedno telo s náma, tak proto tak vyvádejí,ale postupne si začnou uvedomovat svou existenci a je to o jiném......neríkám, že ho rozmazlit na nesnesitelnou hranici,ale ........jinak preji krásný den...ono i mnoho pláče z odloučení není dobré..... 🙂
@gabulik77 najnovšie štúdie dokázali, že bábetko ku ktorému sa hned príde, ked začne plakať, plače neskôr menej, lebo cíti istotu. čo sa pruhu týka, tak naša alex mala z plaču na pupku, ale tej sa to spravilo velmi skoro po zachvatoch plaču a samo sa to asi za 2 týždne aj stratilo.
ja som sa dnes s babami vybrala do mesta na nákupy, potrebujeme väčšie nohavice 😠 sú nam uzke na páse a kúpili sme aj darček pre karolínku 🙂
@gabulik77 jo denis nemyslela jsem to tak, že bych se mů vůbec nevěnovala, ale do teď to bylo tak, že jakmile začal kňourat, tak jsem hned byla u něj a fakt jsem u něj byla skoro celý den a když jsem odešla, tak hned brečel. On si vydrží sám hrát tak vždycky jen 15 minut a pak hned chtěl společnost a to bych fakt nic neudělala, tak nevim 😒 Samozřejmě ho mám i u sebe, ale fakt to asi nejde celý den.
Ahojky holky,
to máme ale krásný podzimní víkend, co? Takhle kdyby to bylo co nejdéle 🙂 Jinak jsme očkování zvládli bez teplot, tak snad se už ani nedostaví. Jen byl více plačtivý. Dneska už je zase usměvavej 🙂
@kacka81, ahoj těhulko. Je vidět, že si to užíváte, co? Už víte co to bude? Jinak děláš moc hezké věnce. Já jsem na ty ruce levá, tak vás musím obdivovat, jak jsi s Luckou šikovná. Každá umíte své výrobky pěkně udělat.
@lucia.kl, moc pěkné fotečky děvčat a jak jsou pěkně vysmátá.
@gabulik77, já to dělám tak, že když jdu vařit, tak si dám malého do lehátka či pod hrací deku (často vyměňuju závěsné hračky) Taky si zavztekne, tak mu dám dudlíka a je na chvíli zase klid... Nenechávala bych ho vybrečet...
Pokud vidíš, že si jen vynucuje pozornost, tak ho zabav nějakou novou věcí. Vím, že to nejde pořád a taky občas malého nechám zakníkávat, ne hystericky brečet.
Mimochodem dnes je to přesně rok, co mi do bříška vložili Matýska 😉
@l.u.c.i.e někdy taky pomůže dudlik, ale Péťa strašně rád hraje hru ty mi dáš dudlik a já ho vyplivnu a takhle dokola 😀 😀 😀
ale dneska to docela jde, včerejšek byl horší, to fakt pořád jen kňourala a brečel, třeba hned po jídle když jsem ho položila na sedačku, pak jsem zkoušela postýlku a stejně brečel, dokonce ani v kočáře nechtěl usnout, asi měl včera špatný den. Dneska je to lepší🙂
@gabulik77, moc dobře vím, jak to máš s Péťou těžké. Užila jsem si to tak trochu včera, kdy byl plačtivej a smutnej. Nic ho nebavilo. Bylo mi ho líto. V noci se mi teď budí po 2 hodinách, chce furt pít z prsu. Asi má zase i růstový spurt. Dneska od rána už je to zase veselé miminko. Jsem za to ráda. Snad i Péťa brzo bude...
@l.u.c.i.e zase rustový spurt, tak to si neumím predstavit Matýska za mesíc 😀 😀 Už ted je vetší jako holky 😀 Ale má recht musí být oporou ženám a i mamince 🙂
@gabulik77 já si myslím,že Péťa z toho vyroste a bude dobre, jen si tím, jak ho necháš plakat, vím, že i to se musí pokud to není hysterický pláč, spíše nevybudovala opak..jako zurvalost z toho ,že je sám...on Te ted proste potrebuje a tak se na chvilku vyprdni na kuchyni a úklid a bud s ním a hotovo a ono se to unormální....také nechám karolínku jen tak ,když se jdu malovat, oblíkat či na WC, vždy ji reknu kam jdu a jak asi dlouho tam budu a proč to jdu delat a hotovo a ona si to prebere tím svým zpusobem...nekdy kňourá nekdy si zahraje, jak kdy... 😀 jen je pravda, že Péťa si hysterickým pláčem vydobíjí tebe u sebe,ale fakt bych to do konce tretího mesíce nerešila......potom postupne nastolíš svuj diktát Ty
@lucia.kl máš málo svojich výdajov???? ty ťunťo..karolínka má všeho haba kuk, potom bude rozmazlený fracek! 😀
@denis19, naštěstí roste i do délky než do šířky 🙂 Holky mají být drobnější. No, ale kdybyste viděly moje vlasy. Katastrofa, neskutečně padají. Už je mám poloviční. Včera se toho zhrozil i manžel... Nechápu jak to může být normální, že pak zase zhoustnout... No nevím. Vitamíny moc nezabírají...
@l.u.c.i.e já to namyslela zle s matýskem neboj, je m ijasném že roste i do délky...dyť má pokom no ne? a vlasy neboj to prestane, mne se to už ustaluje a dorustají snad i nové..chce to čas, u mne to trvalo dva mesíce to padání, ono je to tak, že v tehotenství nepadají apotom porodu vypadá to co melo vypadat v tehotenství 😕 zapeklitá situace,co?
ale na fotkách na svatbe máš super vlasy?
@denis19, to je mi jasné, že jsi to nemyslela zle 🙂 Ani jsem to tak nebrala, vážně 🙂
Na svatbě mi vlasy ještě nepadaly, až měsíc po porodu začaly... Máš pravdu, je to zapeklitá situace.
Škoda, že jsem nejde dát krátké video. Poslala bych vám, jak si Matýsek vyhraje s kravičkou...

Ahojky holky letím vás pozdravit, já pořád něco dělám a vůbec nestíhám dám vám sem fotky mích posledních výtvorů, ty jsem dělala včera do 23h. Ale jak se jinak máte, pročítám to tu tak pěkně rostete. A taky čtu jak vás rozčilují velikosti jo z velikostma je to za trest. I já mám takovou perličku naše malá ve 14 měsících měla asi 86 velikost, a sehnali jsme jí na zimu kombinézu byla suprová byla jí akorát ale velikost na ní byla 116 ( 5-6let), takže nakupovat pak podle velikostí je běs.
Také čtu že máte kolikrát stejný cíl dne vykoupat a spát, a pak vám ktomu ještě přibyde UNAVIT kolkrát jsem dřív vybitá než ta naše malá. Na dovolené mi ušla za den asi 4km odpoledene už nespí a tak jsem si myslela jak večer vytuhne a nebyla to žádná sláva taky toho mám kolikrát až nad hlavu a kort teď nějak mě ty procházky unavují. Dnes jsme vypadli z baráku v 11h a vrátili jsme se až 18h celý den jsme byli v lese jeli jsme na potlach a unavená byla ve čtvrt na 8 už spala.
Jinak Lucko nevím jak je to u tohodle očkování ale mi co byli na očkováních tak nám dr říkala že reakce se ukáže až tak za týden.
lucia.kl jsi taky šikulka moc hezké výrobky
Tak holky já se zase valím a pokusím se ukázat častěji