icon

Maminy po IVF. Pridajte sa!

lucia.kl
2. sep 2010

čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂

l.u.c.i.e
1. nov 2010

Dobré ránko, dnes jsme vzhůru od 5 hod. My jaksi přesun času nezvládáme 🙂 Ale to se podá 🙂

@denis19, jaký gel na zoubky používáte?

@gabulik77, fotky máte úžasné. Péťa je krásně rzesmátý mimčo 🙂 Tak to je super, že už nemáte problémy s kakáním. To mi jsme tu pravidelnost měli do pátku. Od té doby nic... Takže čekám meganálož 😀

@lucia.kl, nás čeká poradna přesně za týden + další očkování... Taky jsem zvědavá co a jak 🙂 To jsem ráda, že zabalení do deky pomohlo... U nás se to osvědčilo. I když už 2 dny jsme to nepraktikovali. Malej spal klidně...

@kacka81, děkujeme za rady. Ještě, že tě tu máme...
Jak se vstávalo do školky? Doufám, že malá oteklá nebyla 🙂

Tak mi za půl hodiny mizíme k sousedce na kávičku, pak na nákup a v poledne tu budu mít další 3 děti + 2 kamarádky... To tu bude blázinec 🙂

denis19
1. nov 2010

@l.u.c.i.e ty kokšo to bude jiný sec mazec 😀 aspoň se nebudeš nudit....mám Calgel...ten má i lidokaim...umrtvovadlo a mám i Citrovital...jen prírodní báze s greprtruitovýma semánkama a ten zase stahuje...ted máme j
nejak 2-3dny klid, jako kdyby se to zastavilo,ale Citrovital jsem dávala na den, mela takový dobrý pocit v puse a na noc jsem dala Calgel..lehce to umrtvil a klidne spala.
Jinak také bojujeme s posunem času, proste ty deti frčí podle svých hodin, vstávala v 06:15 a než jsem ji skoro stihla dát snídani v 08:30 tak mi usnula,ale ted už hají.... 😀

denis19
1. nov 2010

@kacka81 také jsem to tak nejak začala delat s príkrmy,ale potom jsem se na to vybodla,dala smes zeleniny a vše je ok a tak sjem začala pridávat masíčko a verím, že nebude alergik na nic a bude klid 😀 zatím ji vše až na brambory chutná a hezky papá s lžyčkou , tak jsem spokojená.
@lucie.kl ako pokračuješ s holkama, už je to lepší?
@gabulik77 ahojky......tak vesele si užíváte dále? u nás je dnes svátek, tak jsem doma všichni tri a je nám hej, navareno v zásade máme, venku je zima jako bloázen, tak uvidíme co podnikneme 🙂

gabulik77
1. nov 2010

holky tak u nás změna času nic moc:( Péťa byl už v šest večer úplně vyřízenej tak jsem ho vykoupala, napapal se a dala jsem ho do postýlky, ale úplně se probral a nespal, tak šel zase pod hrazdu 😀 a do osmé hodiny si hrál a pak jsem ho dala spinkat a usnul.

denis19
1. nov 2010

@gabulik77 tak to dopado ješte dobre, ne a kdy vstával?

gabulik77
1. nov 2010

@denis19 v ČR asi na předpis HA není, ptala jsem se doktorky. Denis, s kaší si začala hned na lžičku nebo řidší do lahve?

denis19
1. nov 2010

@gabulik77 ne stále ji dávám jen z lahve, to bych prišla o nervy ji dávat večer kaši lžičkou, delám ji ridší a je to.....

kacka81
1. nov 2010

Ahojky,
@l.u.c.i.e no co si pamatuji vám ráda napíši. Zachvíli se budu ptát já vás protože mi toho možná hodně vypadlo 😉 Do školky se vstávalo zle hned co otevřela oči povídala "Maminko já nechci do školky" ☹ Ve školce opět hodně plakala, ale focení dopadlo prý dobře. To neplakala tak snad ty fotky budou hezký pak vám je ukážu. Jinak posun času spíš působí na mě než na malou, ta si toho asi ani nevšimla. Zato já dnes strašila od půl 6.

@gabulik77 já osobně jsem malé dávala z láhve jen mléko vše ostatní lžičkou, je to sice namáhavější. Ale já měla strach aby naše malá nebyla závislák na láhvy. A je pravda že jsme pak bez problému přešly na savičky a brčko. A když jsme pak odbourávali dudlík tak to bylo také bez problémů. Protože z láhve už nepila takže ten dudlík za láhev nemohla vyměnit. Moje kamarádka mi to tenkrát poradila protože ona měla problém právě ze závislosti na láhvy. Dudlík mu sice sebrali ale on pak dlouho chodil z lahvý u pusy. Vypadalo to zajímavě měl jí prostě místo dudlíku.

A jak jste prožily dnešní den?

l.u.c.i.e
2. nov 2010

Ahoj holky,

@denis19, tak ten Calgel máme taky 🙂 Ještě jsem ho ale nepoužila. Brzo to ale udělám. Posun času je náročnej. Malej ne a ne se srovnat. I když dnes byl vzhůru o půl hodiny déle a to od 5:30hod 🙂 Teď tu kňourá na hračku. Nemůže si jí celou narvat do pusy 😀

@kacka81, jejda, to mě mrzí, že ve školce pláče. Časem si ale zvykne a pak bude chtít do školky chodit i o víkendech 🙂 Na fotky se těšíme...

@lucia.kl, tak co holky? Dobrý?

Jinak sem vám dává mna ukázky fotky ze včerejší návštěvy. Matýsek se na malou Míšu hned vrhal. Proutník jeden. Je to znát, že je to chlap 😀 Tady na této fotce jí aspoň drží za ruku...

denis19
2. nov 2010

nazdárek devčata!!!

@lucie.kl nejste nemocné??? CO je s váma?

@l.u.c.i.e tak matýskovi se posun času nelíbí? No mne také ne,ale slečinka je už ená, naštestí, ted sice bojuje se mnou a spánkem,ale dám ji do kočárku a jdeme ven, snad zabere.
dnes jsme meli kontrolu na neurologii a pokud se nezačne do vánoc pretáčet, tak jdeme na rehabilitace 😕

lucia.kl
autor
2. nov 2010

@denis19 ahojte, sme zdravé, len akosi nestíhame☹ a včera sme boli na oslave u našich..

no my s posunom času tiež bojujeme, včera mi baby zaspali o pol siedmej tým nočným spánkom, bez kúpania a bez večere, tak sme ich len prehodili do postielky a v domácom ostali spať do rána 😝

teraz ich tu mám na posteli a sa zabávajú 😀

denis19
2. nov 2010

@lucia.kl no tak to se trápíne s časem všichni po trošce..naše má nejaký chaos v denním spaní...no uvidíme co vymyslí, neboť dnes dala dopoledne cca 25minut a odpoledne 30minut a ted je nervoza a spala by....

lucia.kl
autor
2. nov 2010

tak my už uložení a spíme 😀 som ich aspoň do siedmej podržala a to som alex už v poslednej chvíli brala do vaničky lebo už by zaspala 😀 my dneska docela v pohode, vonku spali do jednej a potom si od pol tretej dali šlofíka do piatej, a dokonca boli aj extra dobré, oni asi vedeli, že maminka je dnes strašne smutná, už nemáme hafana 😢 😢 😢 😢 no a nejak ťažšie sa mi s tým zmieruje, ale dúfam, že sa bude mať lepšie ...

denis19
3. nov 2010

@lucia.kl a kde je hafan??? no naše nám skoro usnula ve vane na macíkovi a to bylo také neco po sedmé a to jsem to natahovala jako blázen, ted ráno v šest otevrela očí, že vstávat, tka jsem to zatrhla a ješte ji uspala....uvidíme do kdy...a včerejšek byl fajn i u nás,jen na to, že málo behem dne spala a to aby spala aspoň hodinu v kuse....nevím jak udelat!!!
@gabulik77 @l.u.ci.e kde jste? a @kacka81???

lucia.kl
autor
3. nov 2010

@denis19 dali sme ju preč, mm našiel nejakú rodinu s rodinným domom, záhradou a dalšími dvoma psami ktroí si ju zobrali, ja som na ňu nemala čas a ona bola ešte stále šteňa a potrebovala behať a podobne, normálne som si večer poplakala, stále čakám kedy príde dobiedzať a žobrať ako chodila 😢 😢

no mne sa baby ráno zobudili o siedmej a potom ešte zaspali, alex sa pred chvilou zobudila a nicol stale spi, tak idem pripraviť veci na von a šup do kočíka, tak dúfam, že aj v ňom budú spať...

gabulik77
3. nov 2010

ahojda holky všechny moc zdravím
@lucia.kl neboj určitě se hafan bude mít lépe, je to náročný, když je to štěně, potřebuje opravdu dost pozornost a když jsou dvě mimča, tak je to fakt těžký zvládat všechno.

jinak my v tom posunu času máme fakt zmatek. Včera šel Péťa spát v osm večer, byl sice vyřízený, ale vydržel to. Vzbudil se v 5 ráno a do šesti se pořát vrtěl v postýlce, ale nebrečel, jen jsem mu pořád dávala dudlika dokola🙂 Myslela jsem, že mu půjdu udělat mléko ale pak usnul a vzbudili jsme se až v 8:44, to jsem nechápala, jedl v půl osmé večer a vydržel nakonec tak dlouho. Normálně si myslím, že měl hlad, ale zaspal to, nevím.

denis19
3. nov 2010

@gabulik77 mne to naše delá také, že hlad zaspí i dnes ráno mi to udelala stejne jako tobe Péťa....sranda......
@lucia.kl ten váš pes...to bylo štene?????????????

lucia.kl
autor
3. nov 2010

@denis19 hej, jeden a pol ročné šteňa...

kacka81
3. nov 2010

Ahojky holky, vůbec nestíhám malá má narozeniny, takže jí dělám dort. Takže co mám volnej čas tak ho věnuji tvarování dortu. Je ujetá na mašinky a panenky barbie. Tak jsem se rozhodla jí udělat malou mašinku Tomáš která objíždí barbii oblečenou v marcipánových šatech. Dneska sem dodělala mašinku. Včera jsem se sní patlala dopoledne když byla malá ve školce a pak ještě večer když usla a to jsem skončila něco po 22h. A už peču korpus na šaty, zítra dopol to naplním a večer budu zdobit. Takže nemám vůbec čas. Ale všimla jsem si že nejsem jediná kdo tady bojuje s časem 🙂 A posun času vám dává asi taky pěkně zabrat tedy spíš dětičkám.
@lucia.kl pejsek si určitě zvykne ale je to nepříjemné, když je člověk na ně zvyklej

lucia.kl
autor
3. nov 2010

@kacka81 ja verím tomu, že sa tam bude mať dobre. no robila mi spoločnosť celých 9 mesiacov tehotenstva, ked som bola doma na PN, tak mi tie jej niektoré veci chýbajú, ako napr dobiedzanie ked idem jesť alebo robím babám mliečko...

denis19
3. nov 2010

@lucia.kl neboj, to bude dobré.......holky Ti ten čas porádlní jak začnou llozit a každá nekam jinam.

@kacka81 fíha...doufám, že dáš foto???? Ajá se hrdím, že jsem v nedeli konečne pekla a to makovou bábovku 😀 😀

denis19
3. nov 2010

No a mám podezrení ,že mi karolínka pred sedmou usnula nočním spánkem..... 😲

kacka81
3. nov 2010

@lucia.kl jak píše Denis holky ti to zachvilku vynahradí, já mám jen jednu a nevím kam koukat dřív to ty budeš pak muset mít oči i na ... 🙂
@denis19 určitě vám to pak vyfotím, jen co se doplácám konce, a asi to bude až v pátek večer. Myslela jsem že ho dodělám zítra ale asi ne. Malá si asi ze školky přinesla rýmu takže asi zítra nepůjde tak budu moc dělat jen večer. No uvidím jak bude vypadat ráno. Jinak mě taky malá usla v 19h 🙂 Tak jdu na to

lucia.kl
autor
3. nov 2010

mne baby zaspali o pol osmej akurát nicol sa pred chvílou zobudila s plačom, tak som dala napiť mliečka a už spinká dalej, zachvílu aj alex nakrmim a uvidim do kedy budú spať, to obdobie, čo spali do piatej ráno je preč ☹ ☹

denis19
4. nov 2010

Dobré ránko....tak mne se Karolínka probudila v19:15. tak jsem udelali gymnastiku, pohráli a šuo do vany a v osm spala. jen ted už je vzhuru,ale co chci asi, že...v noci jsem ji asi 4x podávala dudlík,trochu sebou nejak metala,ale jinak pohoda. Mne začalo fest bolet v krku, tak jsem nasadila veškerou dostupnou léčbu a uvidíme co bude dál.

l.u.c.i.e
4. nov 2010

Ahoj holky,

jak tu válčíte? Poslední dny nějak nestíhám 🙂 Včera jsem byla u zubaře a naštěstí dobré, žádný kaz 🙂 To se mi hned lépe odcházelo...

@denis19, to je otázka času a přetočíte se. Náš malej žjistil, že má nohy 🙂 Je to sranda, jak si je zkoumá a při té příležitosti se vždy přetočí na bok 😀

@lucia.kl, to se nedá nic nedělat. Hlavní je, že víte, že je v dobré rodině. Bude mít pozornost kterou potřebuje. Je mi to jasné, že ti musí být ouzko.

@kacka81, to jsi dobrá, že zvládáš upéct dort. Pak nám ho tady ukaž. Užijte si oslavu 🙂

Jinak hlásím, že se spánkem se vracíme do normálu 🙂

V 11 hod jdeme na návštěvu. Už se těším 🙂

denis19
4. nov 2010

@l.u.c.i.e no jen naše se ani na bok neotočí a to má nohy prozkoumané 😀 a asi se také polehoučku vracíme do časového normálu 🙂

l.u.c.i.e
4. nov 2010

@denis19, to všechno přijde. Malej se tam dostane tím, jak si zkoumá ty nožičky, tak se jako by zhoupne a drží si nožičky dále i na boku.
Co máte dnes v plánu?

denis19
4. nov 2010

@l.u.c.i.e u nás je ošklivo, tak jen procházku po sídlišti a uvidíme. mnž je mimo mesto a nevím kdy se vrátí a tak se budeme jen tak protloukat...snad i dnes dobre bude spát, když je takové počasí...a vy? a jooo jdete na návštevu 🙂

lucia.kl
autor
4. nov 2010

ahojte.
tak u nás bolo dnes nádherne, baby sa mi zobudili o siedmej tak som ich prehodiloa ku mne a spali do nejakej deviatej. potom sme išli von, baby spali ako zarezané 🙂 na dvanástu sme boli na poradni, babám vymenili náušničky a Alex zaočkovali, tentokrát to niesla dobre a ani neplakala, zato Nicol tak vystrájala ked jej náušničy dávali dole

a inak baby majú 66cm a alex má 7380g a Nicol 7020g a máme dávať polievočky na obed..