Maminy po IVF. Pridajte sa!
čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂
@denis19 no asi imunitu nachytají, ale co ti budu říkat když takhle malí miminko chytne něco tak ošklivího tak je to hrůza. Oni jak si neumí odkašlat tak je člověk pořád při kašli drží hlavou dolu. V noci člověk spí tak na půl aby byl ve střehu kdyby se začla dusit byla to hrůza. Lépe je asi chodit snima pořád ven a imunitu nachytají taky. Ale když se nedá nic dělat tak snima do tich center člověk musí. Kouknu jestli tu mám ještě tu fotku jak inhalovala a pošlu ti jí.
ahojte.
tak sem teda nabehnem aj ja aspoň aby ste vedeli že žijeme 🙂 baby majú zas ťažké obdobie - došli koliky ☹ tak som večer tak unavená, že rovno lahnem do postele ked zaspia, že už ani sem nejdem, teraz využívam chvílu ticha, nicol spí a alex sa hrá v našej posteli.. idem vyvenčiť tú našu potvoru a potom idem do mesta zháňať vypínač, lebo sa nám včera zlomil ten čo zapína svetlo na wc 😝
tak prajem všetkým pekný deň.
@lucia.kl aháá, takže zatím jen mrkvička, no on je mohl zapéct brambor...má moc škrobu, zkus pridat petržlen, ten upokojí črievka......u nás zatím ťukťuk až na paradajky vše ok i masíčko, tak vesele pokračujme,ale vždy dám jeden de týdnu jen mléčný...a to jí vyhouje....jaký máte dnes d nás pohodička, jsme doma všichni tri a krásne si to užíváme, je sice chladno ,ale slunečno a to je paráda.... 😀 a dokonce i peču bábovku 😕 😕 😕
ahojda holky moc zdravím, nějak nestíhám:(
@lucia.kl mě dokonce dr. doporučila s příkrmem počkat až od ukončeného 6 měsíce, že prý na to ty děti nejsou připraveny, tak nevím.
holky já ve čtvrtek začala používat normální Nutrilon 1 a Péťa má třeba 3-4 stolici denně ale normální, průjem to není, je to tak v pohodě??? Já byla zvyklá na jednu max dvě, poraďte, díky.
@gabulik77 no muže to být zmenou na klasický nutrilon, je to podle mne normální reakce...proč jsi prešla na jiné mléko? a vidíš, mne pdr na neonatologii rekla, že nemám na nic čekat, že dítko musí zkoušet postupne vše a do roku jíst úplne vše, tak se toho držím a já prikrmuji a delá nám to dobre a i knihy staré píšou, že je treba prikrmovat,aby dítko melo prísun všeho co má mít,ale je to indivindi postoj.
@denis19 no ja som zistila, že aj náš dr odporúča s príkrmom počkať a hlavne to vidím aj na babách, že im to nerobí dobre a nicol nemá obličky ešte v poriadku, tak ju nebudem zbytočne zaťažovať, no a mlieko si posunuli na interval 4 - 4,5 hodiny čo mi narušilo všetok režim čo mali, nejak obchádzajú obed 😖 😖 no a večer mi ani jedna ešte nejedla a to jedli tak okolo pol štvrtej, tak musím počkať až zaspia a potom ich c spánku nakrmim aby dlho spali, ved sa dnes posúva čas, tak by ma mohli nechať vyspať 😀
@gabulik77 no aj naše holky začali kakať takú normálnu tuhšiu stolicu, takže ono je to vývojom detí, ale my kakáme tak 1-2x denne max
@lucia.kl já to mám s večerním jídlem stejne jako ty a obed stejne netrefíme také, je to tak, když už je takový velký úsek mezi jídly,ale mne to vyhovuje, i to krmení večer v spánku, není problém, krásne scucne kaši a je hotovo a spí do rána.tak já nevím, to naše nedonoseňátko až na ty paradajky zblajzne bezproblému vše!
@denis19 ahojky zdravím, no Nutrilon 1 jsem začala dávat proto, že bral před tím Nutrilon HA, ale kakal už v pohodě a dokonce i ty prdíky ustupují, tak jsem si říkala, že už zkusíme normální mléko a navíc to HA bylo docela drahý 400 gramů za 280,-Kč a ten normální Nutrilon stojí 339,-Kč a je ho 800gramů, takže to vyjde levněji.
Holky ale kaši večer bych asi mohla dávat v pohodě ne od ukončeného 4 měsíce?
@gabulik77 já si myslím, že kaše jeúplne v pohode po ukončeném 4 mesíci. u nás s tím nebyl žádný problém.....gabi a dr ti nedala HA na predpis???? je preci jen o poznání lepší.....já dávám kaši NUTRILON HA do mléka HA a je to super a nekdy ji dá, jen tak trošinku i do ranního mléka. Potom mi tak nevypouštítekutinky z bríška 😲
Ahojky holky,
mám konečně pár minut čas. Manžel šel s malým na prochajdu. Dnes je nějaký protiva, pořád si strká prsty do pusinky a šťouchá si do dásní. Tak jsem mu dala už chladivé kousátko. Dásně má pěkně naběhlé. Není to moc brzo na růst zoubků? Teprve mu budou 4 měsíce za 4 dny.
Jinak příbuzenstvo už odjelo 🙂
@lucia.kl, my s příkrmy máme začít až od 6 měsíce. Ale plně kojíme, tak proto. Už se ale na příkrmy těšíme. Aspoň malej nebude na mě takový závislák 🙂 Už jsem mu ale dala na dudlík ochutnat šťávičku z mrkvičky. Pěkně se ušklíbal 🙂
@denis19, na foto jsem se dívala. Moc pěkné. Přijde mi, že Karolínka vytáhla. Je ti trochu podobná.
@l.u.c.i.e je to brzo na zoubky,ale i to se muže stát. My si mysleli, že nám také lezou zuby,ale jsou tam jen takové dva kopečky,ani ne mké,ale vše cpeKarolínka do pusy, mimo hryzátka, to nesnáší 😀 a tak ted nevím, nemám mi tu kdo momentálne poradit.....ale když ji natru dásne gélem, tak se uklidní..tak to asi budou zuby 😀 😀 😀
Tvuj Matýsek je proste chlap jak má být 🙂 hezky papá, rostou mu zoubky a hezky si lebedí v ohrádce 😲
dala jsem také nové fotky do alba 🙂
@denis19 jo jo deprese je zažehnána🙂 už je to dobrý, s Péťou fakt začíná být legrace a když se začne smát, hned se taky směju a je to fajn🙂
Jinak jsem právě psala, že kakání je dobrý, po tom normálním nutrilonu má stolici i 4x denně🙂 ale i bez něj už ji měl tak 1-2x, takže dobrý. Ani prdíky ho už asi netrápí, už jsem ho dlouho neviděla, že by se kroutil, maximálně v kočáře když je ve fusaku, tak se nemůže moc hýbat a to ho asi trochu trápí. Ale od čtvrtka co dávám ten normoš Nutrilon a má tu stolici častěji ho vůbec neslyším prďákovat. Je možný, že by ty plyny odcházeli se stolicí, to vždycky zabublá a je to venku?
ahojte.
tak baby uložené a mám chvílku čas a potom šup sa na žehlenie 😝
ako ste zvládli s deťmi dnešný posun času?? ja som išla kúpať o siedmej aby som ich nárazovo tak neposúvala, nech si pomaly zvykajú na posun času a teda už spinkajú... a aj som využila vaše rady s balením detí do deky, dnes som do nej zakrútila alex, lebo stále šermovala ručičkami a vyťahovala si dudel a nemohla zaspať, no a po zabalení za minútu spala 😀
skukla som si fotky, pekne nám tie deti rastú. Luci, my máme o dva cm viac ale aj o dve kilá 🙂 no ale neprišlo mi že by bola alex taká bacula 😀 😀 tak som zvedavá na štvrtok na poradňu a hlavne sa teším na očkovanie a na vymienanie náušníc, nesmiem zabudnúť ich do liehu namočiť...
tak prajem dobrú noc, idem kukať talentmániu a tu druhú talentovú somarinu 😀
@gabulik77 no jasan, to mu jde i s kakáním vzduch, tak to je úplne super, vše je zažehnáno a už si mužete užívat péťu a i sami sebe....jsem tomu ráda, neboť vím, že depreseje sviňa. kamarádka na ní trpí léta,ale není zažehnáne ☹
U nás je s kakáním a prdením už také klid a naštestí i príkrmy jsou bezkomplikací, tak jsem spokojená a konečne už máme i jakštakš pitný režim 😀 jen tato zmena času nám narušila systém, tak si to budeme muset polehoučku dávat dokupy.... 🙂
Ahoj holky,
@denis19
@l.u.c.i.e tak jsem pátrala v knížce kterou jsem vedla malé abych vám napsala kdy jí vyrostl první zub. A vypátrala jsem že to bylo v necelým půl roce. Takže je možné že vám zuby lezou 😉
@lucia.kl koukám že bojuješ s příkrmama, koliky jsou za trest. Mi jsme tedy nebojovali zvykla si v pohodě. Akorát nevím jak ti dr doporučila přikrmovat ale mě doporučila podávat. Hami první lžička. A pamatuji že jsme třeba mrkvičku podávali vždy čtvrtku skleničky 3-4 lžičky, a dokrmit mlékem. Takhle tři dny a když byla bez reakce tak mrkvička byla v pohodě. Pak stejným způsobem třeba brambor a když to bylo OK. Tak už jsme věděli že můžeme kombinovat mrkev z bramborem.Takhle jsme projeli veškerou zeleninu a pak jsem jí postupně vyřadila mléko a začala kupovat příkrmy i z masem. Taky si pamatuji že naše malá měla ráda sladké brambory (Batáty)
Jinak u Hami je ten samý postup podávání příkrmů jak mě poradila dr. A dřív tam také bejvaly recepty podle nich jsem také vařila. Ale mají to nějak předělané tak jsem to bohužel nenašla.
http://www.hami.nutricia.cz/cs/vy-a-vase-dite/4...
Hodně inspirace a dobrých rad jsem našla v této knize:
http://www.i-kantor.eu/cze/odborna/pedagogika-s...
no já než jsem všechno co jsem vám chtěla najít našla tak tu přibylo takovích vět 😀 😀 😀
Jinak mi jsme posun času zvládli bez problémů. Malá spí už od čtvrt na 8 takže pohoda. Ráno jí vedu do školky tak to bude zase masakr. A ještě ke všemu se fotí no ta bude pěkně oteklá na tich fotkách ach jo ☹

@kacka81 no center se bojím i já,aletaké už tambylaa zatím ťukťuk.....jinak z toho mám tkaé paniku,ale aspoň nachytají nejakou tu imunitu,no ne????