icon

Maminy po IVF. Pridajte sa!

lucia.kl
2. sep 2010

čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂

denis19
6. nov 2010

@lucia.kl a jak budeš a co varit?

lucia.kl
autor
6. nov 2010

@denis19 že mrkvovú polievku, uvarím mrkvu vo vode a spolu s ňou rozmixujem a je navarené - a to mám dávať celý týždeň, sa teším 😀

denis19
7. nov 2010

@lucia.kl no a i v tom prípade, že mrkev zahusťuje stolici a meli jste rourkový problém? Já dnes delám zeleninu s rýži doma 🙂
Preji krásné ráno všem 🙂

l.u.c.i.e
7. nov 2010

Dobré nedělní odpoledne. Manžel je s malým venku, tak jdu toho využít a pozdravit vás 🙂

@kacka81, nádherné fotečky dortíků. Je to překrásné. Jsi holka šikovná 🙂 To je bezva, že se oslava podařila a malá byla nadšená. Tak to má být. Jinak už je to velká slečna podle fotek 🙂
Podobný album dělám taky. Líbí se mi spoustu fotek, tak je taky pak stříhám a lepím do samolepícího alba. Zrovna teď budu přidělávat další 🙂

@gabulik77, s tím sedením to známe moc dobře. Manžel to dělá taky a malej se snaží už zvedat i sám, ale nejde mu to 🙂 Pak se vzteká...

@lucia.kl, tak vám už se prořezávají zoubky? Už se něco vyklubalo?

@denis19, koukám, že malá stále blbne se spánkem... My jsme za noc poslední dobou vzhůru tak 6x. Je to náročné... Těšila jsem se, že naopak to vstávání se bude snižovat, tak se zvyšuje. Ach jo ☹

denis19
7. nov 2010

@l.u.c.i.e no naše je už druhou noc bzhuru od čtyr rána...je sice v klidu apotom usne, jen honíme dudlík,ale není to ono,jak to bývalo 😲

janina83
7. nov 2010

ahojte holky promin te mi ze jsem vam sem takhle vpadla dneska jsem 5 den po ET mam mirny tlak v pod bricku a malinko me picha na prave strane myslite ze je to znamka ms??? nebo ze se ET zdaril prosim jestly stim mate skusenosti poradte mi dekuju 🙂

kacka81
7. nov 2010

@janina83 ahoj vítám tě mezi námi, vůbec nevadí že jsi sem vtrhla. Nepropadej zatím panice, tyhle tlaky můžou znamenat cokoliv. Může to bejt reakce na stimulaci, máš po ní naběhlé vaječníky takže to může bejt k tomu. Ale taky to může znamenat uhnizďování vajíčka. Na MS je si myslím ještě brzy mě po několika ET které mám za sebou propukla vždy až tak kolem 12-15 dne od ET. A propukla mi i když jsem čekala naší malou ale nerozjela se úplně, takže ani slabé krvácení nemusí nic znamenat. Snaž se hodně odpočívat a doplň tělo bílkovinami to mi poradili po ET. Takže jsem si koupila syrovátka a pila jsem je podle návodu. Držím moc moc palečky 😉
@l.u.c.i.e Tak to máš dobrý že do albumu takhle postupně přiděláváš. To já to nechala a pak jsem se málem zbláznila. Udělala jsem ho až teď je to tak dva měsíce

janina83
7. nov 2010

@kacka81 ahojky dekuju za tvoji reakci tohle je muj druhej Et prvni teda nevysel. a za jak dlouho si testovala presne za 14 dni nebo uz drive 😀

denis19
7. nov 2010

@kacka81 TAk já s tím albem asi dopadnu sejne jako ty a to ješte není jisté ,že si dám vyvolat fotky 😀
@janina83 kačka rekla vše k tomu , u mne to bylo stejné jako u tee..takjen klid, hodne jogurtu a verit 🙂

janina83
7. nov 2010

@denis19 ahojky takze ty si mela to same jako ja???? a povedlo se??? vite holky ja bych chtela testovat na moje narozeniny ktery budu mit tet v listopadu 10 treba se uz tam neco objevi a ja budu mit ty nejstastnejsi narozeniny na svete vlastne i ten test bych si nechala zarameckovat hihhihi 😀 ale mam obavy ze to bude jeste brzo a mam strach ze sklamani

janina83
7. nov 2010

@kacka81 je promin tet jsem si vsimla ze si tehulka moc gratuluju 😀 😀

kacka81
7. nov 2010

@janina83 já nevydržela ani u jednoho těch 14 dní testovala jsem na Kačku po 8 dnech a nic pak jsem testovala 10den a byl tam duch. A u toho druhého jsem testovala po 8 dnech od ET a byl tam duch. Jinak Kačenka se nám povedla na 4 IVF a druhá bublinka na 2 IVF. Na svoje narozeniny to testnout můžeš to budeš 8 den, ale nebuď sklamaná když se nic neobjeví. Našla jsem zde případy že paní testovala od 9 dne po ET a až 14 den se jí objevil duch. Je to i o tom jak komu stoupá HCG někomu stoupá pomaleji a někomu rychleji.

kacka81
7. nov 2010

@janina83 a jinak děkuji za gratulaci 🙂

janina83
7. nov 2010

@kacka81 teda koukam ze sis toho uzila az az 😒 nevim no vis mam strach ze to nedopadne my nemame mrazacky kuly manzovi nemuzem mrazit kuly jeho nemoci tedy byvaly ale mel to takze nam zakazaly mrazit!!! tet jsme mely 15 vajuch prodlouzenou kultyvaci icsi dva mimisky nam daly a co udelaly ze zbytkem to fakt nevim!! jinak se te jeste zeptam na kolikaty pokus si mela prvni dcerku a na kolikaty pokus miminko ktere cekas 😀 promin mi moji zvedavost

denis19
7. nov 2010

@janina83 mne se povedlo na pvní IVF ICSI, dali jsem si dve embrijka amáme jdenu krásnou dcerku.....tak možné je vše...nám zustali snehuláci,ale pro náš vek je nemužeme darovat, tak také nevím co s nima udelají 😕

janina83
7. nov 2010

@denis19 a vy uz miminko chtit nebude te? do budoucna 🙂

kacka81
7. nov 2010

@janina83 nám taky nikdy nezůstali mrazáčci až teď se povedlo 3 uchovat takže máme poprvé po 7 pokusech mrazáčky. První pokus se nedostal ani k ET. Takže dcerka kterou máme je na 4 IVF ICSI a celá PK. A miminko které čekáme je na 2 IVF ICSI, MESA a také celá PK.
@denis19 schovají ti je a máš je tam připravené na další miminko 🙂 Nebo už další miminko nechcete?

janina83
7. nov 2010

@kacka81 ja tomu moc nerozumim ty jsi samoplatkyne na ivf??? promin 😅

denis19
7. nov 2010

@janina83
@kacka81 no holky, máme je tam schované v mrazáčku....zatím,ale já do dalšího tehuhu v tomto veku už nepujdu, byla jsem ráda, že jsem prežila toto a spíše, když už tak adopce,ale ta perepuť je desná, tak zustaneme u Karolínky naší.....ikdyž bude sama 😉

kacka81
7. nov 2010

@janina83 no první 3 jsem měla jako ty, doplatky za léky... A pak už samoplátci ☹

kacka81
7. nov 2010

@denis19 aha tak to jo, ale víš co hlavní je že máte alespoň Karolínku 😉

denis19
7. nov 2010

@kacka81 jojo to e nejduležitejší!Je to usmevavé zlatíčko!!!! A ted spinká na gaučíku a to bych ji nedala za nic na svete....dnes se snažíme prejít na krmení 5x za den a už ted jsem z toho spocená 😀

lucia.kl
autor
7. nov 2010

@janina83 ako to tu čítam, tak mi nedá nezamyslieť sa, ak kôli manželovi vám nedovolili mraziť, prečo ti nezmrazili len vajička neoplodnené, mala si ich dosť, tak mohli pol zamraziť a pol oplodniť a aj tak sa mi to s tým mrazením celé nezdá, ešte som sa s tým nestretla...
inak ako ti písala Kačka, tak nestresovať, ja som mala bolesti ako pred MS a mám dvojčatá 🙂 a dokonca som aj špinila.
my sme na 1KET, 1 ET sa nepodaril ale mala som ešte 7 mrazených, dve sa narodili a tých zvyšných 5 sme darovali, dve deti mi stačia, tak sa na dalšie nechystám...

gabulik77
7. nov 2010

ahojky holky zdravím všechny
@janina83 já testovala 13. den a test byl dost silný, ale čekala jsem dvojčata, takže HCG bylo asi vysoké, ale nevím, krev mi na HCG nikdy nebrali:(, takže si myslím, že i 8. den by mohlo být něco vidět, ale jak píšou holky, když nic vidět nebude nezoufej a zkus test později🙂 moc moc držím palce. Jinak nám 1. ET zavedené jedno emb. nevyšel a měla jsem zamražené a dál KET zavedené dvě emb. vyšel a chytly se obě, akorát že jedno se přestalo vyvíjet, takže máme jedno krásné mimčo🙂

janina83
7. nov 2010

@lucia.kl ahojky no stema vajickama to je pravda ale nevedela jsem o tom nikdo me to nerekl dozvedela jsem se to az z netu 😠 zbytecne jsem treba jen tak promrhala dalsi pokus!!! teda jeste nevim no a nemohly sme mrazit z duvodu manzel kdysi na vojne chytil zloutenku typu c..... a kuly tomu ze pry jeho krevni testy nejsou v porydku tak jsem se ptala co miminko jestly to nemuze chytit tak me ujistovaly ze ne ale stema vajuchama me nasraly promin mi ten vyraz

janina83
7. nov 2010

@gabulik77 ahojky ja mam zavedeny 2 embria s peti dennii kultyvaci prvni et mi taky nevisel ☹

janina83
7. nov 2010

@kacka81 no tak to je mazec a na kolik te to vyslo teda jestly ti to nevadi ze se ptam..jinak jsem premyslela jeste o zmene gennetu kdyby ani tohle nedopadlo

kacka81
7. nov 2010

@janina83 tak to se ti nedivím že tě nasrali za výraz se neomlouvej, jinej výraz bych ani já nepoužila. Mě naštvali u prvního IVF měla jsem na poslední kontrolu před ET změnu doktorky. A ta mi řekla že ten Pregnyl si klidně můžu pýchnout sama doma do břicha. Tak jsem to tak udělala. A z 24 dutinek co jsem měla mi sestoupili jen 4 vajíčka a z toho dvě byla nedozrálá a ty druhé dvě nešlo oplodnit. A pak jsem se dozvěděla to že to moho bejt tím že ta injekce nebyla do svalu takže nestihla včas dostat k dutinkám aby sestoupila vajíčka. A je to na prd když je to u prvního pokusu. Protože podle mých zkušeností dostane tělo tou stimulací a vším okolo takovej šok že je to nejplodnější. A vzhledem ktomu že ještě muž podstupoval tu operaci a po ní jsou spermijky nejkvalitnější tak to byla škoda. Takže první pokus také v p..... A jinak na kolik to všechno vyšlo nikdy jsem to úplně přesně radši nepočítala. Ale co vím tak 5 pokus jsme tenkrát počítali jestli na něj budeme mít a bylo to i z manželovo operací + léky něco okolo 90000 Kč. Takže si myslím že +/- 250 000 ☹ Je to mazec ale stálo to za to 🙂

kacka81
7. nov 2010

@janina83 a kam chodíš?

denis19
7. nov 2010

@janina83 no zmena má smysl,pokud tam nejsi fakt s nečím spokojená,ale úspech to neovplyvní....to bud se lapne nebo nelapne 😀 my také meli dve,ale jedno se nám v 7tt prestalo vyvíjet, to jen u @lucia.kl se chňaply obe holky a zustaly chňapnuté...proste život vedel,že lucka to zvládne 🙂