Maminy po IVF. Pridajte sa!
čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂
@denis19 No denis bohužel myslím. Je to běs. Taky jsme tenkrát oba lezli na přesčasy jako debilové. Soboty, neděle dvanáctky občas nějaká šesnáctka. A o svátkách ani nemluvě. Domů jsme se chodili jen vyspat ☹ Ale jak píšu stálo to za to 😉 Malá je opravdu zlatíčko a to druhé bude určitě také. No už se mi to blíží a to kvapem. Budu muset už začít snášet věci z půdy a začít prát. A nejhorší je že budu opět muset vytáhnout žehličku ☹ ☹ ☹ Mi protože jsme na vesnici a do města jedeme jen občas tak já nežehlím nemá cenu žehlit věci na ven a ušetří to strašně času. žehlím jen to co musím. Ale pro toho drobečka budu muset zase začít ještě že ty věcičky jsou tak malinký takže mě to bude zase chvilku bavit. A co jste dnes dělali. U nás celý den pršelo takže hrůza ale venku jsme byli.
@janina83 přesně jak píše denis. Přejdi jen jestli jsi opravdu nespokojená. Protože to opravdu záleží jen na štěstí buď se to čapne a nebo ne. Mě také zaváděli pokáždé dvě embria a podívej z celkem 12 zavedených embrii budu mít teď druhé miminko.
@kacka81
@denis19 holky ja vim ze jo ze to je jen but a nebo ale nedokazu pochopit proc mi ta moje mudr nerekla ze si muzu nechat zmrazit jen vajicka neni to divny???proc me hned odbyla tim ze mrazit nemuzu atd...preci to musi vedet ze je takovahle moznost takhle jsem mohla mit vajicka a to by manza dal jen sperma a zase icsi a pk ale jde oto ze by to nebila cela stymulka a oto ze by mely min penez akorat jsem nane nastvana.. i holky kam dochazime na ne nadavaj ze jim prijde ze znich tahaj jen prachy a nic nedelaj. u moji kamaradky kde se dalo delat iui tak rekla ze tam moznost je ale ze nee.... a ze hned ivf ani to nechtela skusit. hned zavrhla moznost. tak jela az do prahy k apolinarovi kde ji docent vysetril rekl ji ze iui jde a hned na poprve se to povedlo 😀 takze nevim nekdo na ne nadava a nekdo zase chvaly nevim no kazdopadne tet to nema cenu se vstekat proste pockam si do testovani a budu tise doufat ze se zadarilo protoze pak mam pred sebou posledni pokus a ten opravdu urcite nekde jinde...opravdu jsem akorat nasr...... a to se omlouvam nechci vam tu zanaset spatnou naladu ale je mi lip ze jsem to mohla nekomu rict 🙂
a to by byl asi ten duvod proc bych sla jinam 😒
Ahojky přeji všem krásné ráno, u nás je plačtivé jdeme do školky 😢
@janina83 ty teď hlavně doufej že už žádnej třetí pokus nebude potřeba 😉 Ale asi důvod na změnu máš. A jinak co mám kamarádku ta tedy nevím kam chodila někam do Prahy do soukromé nemocnice, a nadávala na ně taky a přešla z Prahy do Plzně. Že prý ty soukromé z lidí tahají akorát peníze takhle mi to řekla. Já osobně jsem chodila do Prahy do Podolí a byla jsem spokojená. Na vše jsem dostala vysvětlení. Byli fajn
no mňa vyšli dvojčatá na cca 60tisíc a to bol 1 IVF čiže s časti preplácaný, ja už by som ani do druhého IVF nešla, lebo by sme na to nemali financie, ešte štastie, že som mala tých 7 snehuliakov.
no a @kacka81 teba obdivujem, že ste to zvládli a s tým pregnylom, by ma to nasralo, mňa poslali na pohotovosť si to nechať pichnúť.
no a v niektorých cenrách mi to fakt príde ako vyťahovanie penazí z ľudí... ja som bola síce v súkromnom, ale nemôžem povedať krivého slova, dokonca si ma dr. od tial zobral aj do rizikovej k sebe aby som nemusela chodiť MHD a čakať v čakárni aj 3 hodiny - ja mám centrum 5min. od domu a tam som bola vždy na čas objednaná, sú tam strašne zlatý, aj som prišla baby ukázať a dr. že čo a ako a ako kontrola po šestonedelí, hovorím, že mam môjho Gyn. na dovolenke a oni ma hned vzali a vyšetrili tam, že nech nečakám...
@denis19 dobré, dobré, som nevyspatá ☹ baby furt mali v noci niečo ale zo sna 😖 no a hladné, už by som tú kašu mala začať dávať na noc.
zuby hrúza, NIcol včera v pohode ale Alex mala taký fajn záchvat, že nakoniec hrýzla moje prsty, neviem či je to možné, ale asi jej nelezie jednička ale nejaký zub na boku, lebo tam sa jej to zdurilo, tak uvidíme...
@lucia.kl jsem ráda,že to píšeš, neboť našé si strká moje prsty do pusy také a ne na prední zuby,ale nekam dozadu,ale já tam nevidím,neboť má v puse stále neco strčené......kaši večer já dávám a je to sovedčené, nepotrebuje celou noc jíst, v zásade vydrží12hodin...jen mám Lucko problém, že kdy ji dát, když my jíme tak divne....včera jsem ji dala tesne po koupání do spaní poprvé a celkem se to dalo a uvidíme co teda prinese dnešek v tom jídloe, neboť všude píšou jíst 5x denne a nám to proste nevychází do tech 12 hodin denního bdení se 5x najíst, tak jsem do ní začala cpát na desiatu výživu....jen potom si zase posune obed a začarovaný kruh!
Dobré ráno, jak se máte? My dnes jdeme na 4měsíční kontrolu + očkování. Jsem zvědavá, jak to zvládneme. Snad to bude dobré jako při prvním očkování 🙂
@kacka81, právě proto to dělám postupně, abych jsem se potom z toho nezbláznila 🙂 Miluju klasické fotky a ráda si je prohlížím. Digitální to není ono. Je jich moc 🙂 Takhle si vyberu jen ty nejhezší 🙂
@janina83, vítám tě tu. Holky už tě poradily, tak já jen dodám, že ti držím palečky, aby se zadařilo... 🙂
@lucia.kl no práve,nám vetšinou vychází jídlo na 17:30 a potom na 21:30, doted jsem ji dávala kaši jako poslední a to ve 21:30 ve spánku,ale všude čtu,že to zatežuje bríško, ikdyž spala dobre,ale když ji dám kaši 17:30 tak mi potom po deváté nic nechce a jí už potom jenom 3x!!!!!, tak jsem včera dala dopoledne pár lžyček pvýživy a odpoledne banánový kaktail a kaši po koupání a celekm to šlo,ale stejtala kaši do spaní...tak jsem z toho magor!!!!
@l.u.c.i.e jsi zodpovedná, já jsem ráda, že stáhnu foto na disk a aspoň zaškatulkuji podle datumu vzniku 😀 Na kontrole se držte a potom mi kolik matýsek váží a merí servruj opatrne,ikdyž mám pocit, že naše už také pribírá na váze....
@kacka81, tolik? To snad není možné. Ale hlavní je, že se zadařilo a máte krásnou zdravou Kačenku a další miminko bude taky krásné a zdravé 🙂
@janina83, to by mě taky naštvalo, že ti nenabídli, že si vajíčka můžeš nechat zamrazit. My jsme měli zamražené manželovo sperma. Vlastně stále ještě máme 2 dávky 🙂 Akorát jsme za to zaplatili 2500kč a bylo to. Pak jsem šla na OPU a oplodnili mi 6 vajíček metodou ICSI. 3 se uchytily a 2 embryjka mi zavedli... No a uchytil se Matýsek 🙂 Nám celé IVF s ISCI + příplatek za lepší léky vyšlo na konečnou částku 16540kč za 1 pokus. Kdybych nechtěla ty lepší léky, tak by nás to vyšlo o 5540kč méně.
@denis19, malej si taky strká prstíky dozadu. Dopředu ani ne... Ale okusuje rád chladivé kousátka 🙂 Včera mu manžel masíroval dásníčka a jak držel 🙂
@lucia.kl, nevyspání znám moc dobře. Když byl menší, tak to bylo lepší 🙂 No, snad zoubky přestanou brzo zlobit a něco se vyklube 🙂
@l.u.c.i.e do zelena je to proto,že nekaká každý den, to je normální a to,že pije krátce a často...Luci to on nepije, jen se ukájí,si myslím,mela by jsi to eliminovat,neboť se zblázníš, vím jak dopadla kamarádka, venku nevenku prso ven a hotovo neboť malý se šel zjančit a hlad to nebyl,ikdyž Matýsek má i dudlíka ne? Nevím jestli to jde,lae zkus ho primet,aby byl více objemu a méne často,ale nekojila jsemnikdy, tak nevím jestli to je reálné,pro mne není reálne ani jezení malé 5x za den?
A to IVF vás teda vyšlo fest málo, to tu je to podstatne dražší, men to celé stálo 1500€
@denis19, taky si maslím, že to nazelenalé je proto, že už nekadí každý den. No, ale on pije, jako kdyby měl žízeň. Už mu nedávám čajík, když nejsou horka. Když mi dudlá prso, to poznám. To ho hned odtrhnu a dám mu dudlíka... Správně by měl pít cca 8x za 24hod. No a pije tak 10x-12x... Když má hlad pije cca 5-10minut a když má asi žízeň tak jen 2 minuty... No, nevím... Zeptám se kdyžtak doktorky, zda je to normální. Přes den mě to nevadí, ale v noci je to úmorné... Některé miminka už ve 4 měsících spí skoro celou noc, nebo jen s jedným nočním nakrmením. Ale k Matýskovi musím vstávat až 4 za noc. Ach jo.
Anebo se mi nestačí tvořit mléko, proto pije tak často. Už jsem dlouho neodstříkávala, takže nevím kolik mám v prsu mléka. Je pravda, že už mi ani samovolně neuniká...
@l.u.c.i.e máme se super! Karolínka se poserinkala a hned v tom usnula, tak leží v hovínkach a hoví si tvrdým spánkem. Dnes už spala hezky do pul šesté, potom jimnž hodil do své postele a šel do práce a spala dál do sedmi, osm si dala zahušťené mléko a dál to už znáš 😀 Už se uklidnila i behem dnes, že už se ji spí lépe, nespí sice dlouho, dává takové dvacetimunotevečky,ale nevadí,aspoň se občerství a je veselá dál. Stále se jen smeje, ona snad nemá ani špatnou náladu!!!!
Zítra máme také kontrolu u dr a melo by být očkování,ale myslím, že to špatne vypočítala, tak se na to zeptám.
A radeji septejme, nežbychoneco opomenuly, no ne?
@denis19, my to s tím spaním máme střídavé. Někdy přes den spíme na etapy a někdy jen jednou a v kuse třeba 4 hodiny 🙂 Buď ráda, že máte veselé dítě. Už se bojím toho, jak malej zase bude při očkování plakat a potom bude mít smutné očíčka. Ach jo...
Vlastně vy máte očkování posunuté, že?
@l.u.c.i.e stím kojením buď máš mlíčko na něj už slabé a nebo jak píše denis je na prso navyklí. A já mám taky kamarádku a také byl malej závyslák na prsu, a taky k němu vstávala i 8x v noci. A taky říkala že je to záhul. Pak přešli na láhev a měla to pořád to samé. Teď v březnu budou tomu malému 3 roky a je to tak 2-3 měsíce co říkala že už se v noci nebudí ale byl to prý boj ho odnaučit na mléko v noci. A jiná moje známá ta zase kojila malého do 4 let ufuf. Já osobně začla malou odstavovat postupně vždy jsem jí dala trošku z prsa a dokrmila mlékem, začala se mi v noci hodně budit tak jsem usoudila že mám slabé mléko. A postupně jsme přešli na lahvičku.
@denis19 z jídla 5xdeně si nic nedělej vím že jsem to taky tenkrát řešila, ale vejít jsem se do toho nemohla. Prostě malá nechtěla tak jsem jí nenutila. Buď papala a nebo ne tak jsem to zkusila později. A inak v tomhle věku už jsem jí také dávala kaši na noc.
Holky jdu vařit a pak letím do školky, ale ještě se tu určitě seknu
Tak holky maraton mezi třema pánvičkama a úklidem našeho bytečku. A hlavně debordelizací Kačenky pokojíku (musela jsem něco vyházet, když není doma) mám za sebou. Jo a denis to žehlení asi tak po půl roce, jsem začala žehlit už jen věci co měla malá přímo na tělíčku. A po roce šup z žehličkou do skříně 😉
@denis19 myslím si že tou kaší nic nezkazíš, a pokud nemá malá žádné problémy tak proč ne.
@l.u.c.i.e můžeš to zkusit, a nebo nejdřív zkus koupit třeba Nutrilon a po kojení ho ještě docpat tím. Možná máš mlíčko opravdu slabé a tohle ho zasytí. Já dávala také nejdřív Nutrilon a malá se mi budila tak max 2x ale spíš jen jednou. Kouknu do fotek jestli najdu kdy jsme začli přikrmovat. Protože ono je to jiný u dětí které jsou kojené ten přestup na kaši a jiné u dětí které jsou od začátku na mléku. Aby malej neměl nějaké trápení. Tak podle fotek jsem začala přikmovat asi tak mezi 4-5 měsícem.
Letím do školky tak zatím papa

@kacka81 kolik??????? to nemyslíš vážne!!!!!!!!!!!!!!smekám! ale kačenka je zlatíčk to temer doslova 😀 😀