icon

Maminy po IVF. Pridajte sa!

lucia.kl
2. sep 2010

čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂

lucia.kl
autor
9. nov 2010

@l.u.c.i.e ahojček. baby sa tu mrvia vedla mňa 🙂
no a kašu som robila od nestlé - moja prvá kaša a bola taka polohustá - robila som presne podla návodu a pili s flaše ale musela som robiť v väčšiu dieru, lebo im to netieklo cez dudel

l.u.c.i.e
9. nov 2010

@lucia.kl, tak uvidíme zítra. Na návodu je převařit 150ml mateřského mléka, přelít na talíř a za stálého míchání přidat 3 polívkový lžíce směsi. Nechat ustát 5 minut a podávat po lžičkách... Uvidíme jak s tím budeme bojovat 🙂 Najednu stranu je mi to líto, že už začínám s příkrmy a nadruhou se snad zase vyspím...

denis19
9. nov 2010

@l.u.c.i.e neboj,dnes to matýsekvše vyspí a bude to zase veselé dítko, nás to čeká dnes....des.
Jinak játu kaši nedelám podle návadu, delámji podstatne ridší a do láhve s vetším dudlem, jen já mám nutrilon kaši do mléka, jinou jsem zatím neokusila,ale vím, že se to delá tak bežne, ze začátku méne kaše a dudlem.

@lucia.kl takže si ji udelala podle návodu a nebyla konzistencí, treba jako naše klasická krupicová kaše? Byla ridší??? Jsi dobrá,že jsi na dala hned plnou dávku!!!

denis19
9. nov 2010

@l.u.c.i.e takže máš mléčnou kaši, tak to bych Lucko asi nedala plnou dávku....ale jak myslíš.....stačí to na poprvé jen jako kdyby zahustit a dát láhví, myslím,že by jsi na večer zcvokla to oprvé podávat lžící 😀

l.u.c.i.e
9. nov 2010

@denis19, právě, že jsem si říkala, že úplně prvně by sem neměla dát plnou dávku. Vždyť to musí být záhul pro žaludek. Taky si říkám, že mi asi ani vše nevypije... Tak uvidíme 🙂
Co ty víš, třeba nebude reakce žádná a bude veselá 🙂 Jo a doktorka mi taky včera řekla, že pokud by byl hodně plaštivej, tak mu můžu dát preventivně Nurofen... Naštěstí jsme to zvládli.

l.u.c.i.e
9. nov 2010

@denis19, mám nemléčnou rýžovou kaši s příchuti banán od Hamé 🙂

denis19
9. nov 2010

@l.u.c.i.e a budeš ji delat s materským mlékem? Nebo tomu už vubec nerozumím???

lucia.kl
autor
9. nov 2010

teraz som si pozrela aj ostatné kaše čo mám, a tam už je návod iný, len 3 lyžice kaše do 120ml vody - to sú ryžové, toto je asi fakt kaša na záčiatok, veď sa tak aj volá, moja prvá kaša 🙂 preto aj tá konzistencia, ono to bolo ako husté mlieko 🙂

lucia.kl
autor
9. nov 2010

@denis19 do mliečnej kaše sa pridáva voda a do nemliečnej kaše buď MM alebo UM podla toho na čom si, a kedže mi nekojíme tak UM a Lucka kojí, tak MM 🙂

denis19
9. nov 2010

@lucia.kl ahááá a já to chápala práve naopak, nečetla jsem nikdy návod, neboť HA kaše je jen jedna a hotovo a ta se dává do HA mléka a nevím jestli je tam psané mléčná či nemléčna...tak ted tomu konečne rozumím...já asi trubkovatím na materské 😀

denis19
9. nov 2010

@lucia.kl jo a já i mela od nestlé Mléčko s kaší banánové, je to už v krabičce udelané, jen vyliješ a pijete, teda ohreješ a to bylo super, to ji moc chutnalo!!!

l.u.c.i.e
9. nov 2010

@denis19, nemléčná kaše se dělá z mateřkého mléka 🙂 a kdo už nemá MM, tak i z UM. Já mám ale dělat z MM. 🙂

denis19
9. nov 2010

@l.u.c.i.e už jsem to pochopila,ale trvalo to co????? 😲 Já se vrátím za tri roky do práce asi úplne resetnutá,jen ten restart bude dlouho trvat!!

l.u.c.i.e
9. nov 2010

Holky mě už za 3 týdny končí mateřská. Toto uteklo. Musím už jít na ty úřady zažádat o rodičák a do práce požádat o vyplacení dovolené....

l.u.c.i.e
9. nov 2010

@denis19, to je normální. Taky blbnu, nejsi v tom sama 🙂

denis19
9. nov 2010

@l.u.c.i.e no presne Lucko,mne volali z práce a je se co deje a ono mi končí materská, neskutečné volačo!!!!!A dík za podporu, že netrubkovatím sama 😀 😀 😀 Už i mnž jsem se včera ptala či si nedá mliečko 😀 😀 jako pako...

gabulik77
9. nov 2010

ahojda holky všechny zdravím, vůbec nějak nestíhám🙂 koukám, že tu probíráte kaši na noc. Taky mám v plánu od 4. měsíce dávat na noc kaši, ale tu do vody.
@denis19 která je lepší?
Jinak nám Péťa spí v noci skvěle. Sice už nespí po koupání, ale usne až tak v půl desátý po dalším mléce, ale spí do půl osmé do osmi a dneska do konce do půl deváté.
@denis19 mám tu kaši dávat po koupání nebo až v těch půl desáté, když jede opravdu spát?

denis19
9. nov 2010

@gabulik77 osobne si myslím, že je lepší kaše do mléka, já se snažím jidávat po koupání,ale zatím se mi to podarilo jen jednou 😀 jinak ji dávám presne v pul desáté večer a to už Karolínka spí, takže ve spánku ji to podávám.....já mám origoš kaši do nutrilon mléka a jsems ní spokojéná, jen ji nedávám tolik jak píšou, spíše to mléko zahušťuji, tam píšou,že do 150 ml už mléka dát čtyri polévkocé lzíce kaše a já delám tak, že udelám mléko ze 180ml vody a dám dve lžíce kaše a to se nám osvedčilo a postupne, jak se dostaneme na jídlo po koupání ji udelámklasika kaši jak píšou a už možná i jen tu co se delá s vodou,ale zatím zustávám u kaší co se delají do mléka, jinak by mi vypila strašne málo mléka, ja už má príkrm.
očkování za náma, váží slečinka 6850 gr a merí 66cm....a vypadá to,že očkování pohoda, neboť se nadlábla a ted tu huláká jako na lesy,klasika 🙂

gabulik77
9. nov 2010

@denis19 no tak já nevím jakou koupím, mě Péťa po vykoupání jí 5. dávku mléka, takže má po vykoupání vypito tak cca 900 ml. tak si myslím, že by mi té kaše v půl desáté už tolik nevypil, protože, když mu dávám mléko ještě v těch půl desáté, tak to je spíš jen takové docvaknutí, vypije tak cca 100-130ml, takže jeho celková dávka mléka za den je skoro 1000ml🙂 tak jsem si myslela, že když dám kaši po koupání, tak by mohl i usnout dříve a neměl by tu 6. dávku v půl desátý vůbec.

denis19
9. nov 2010

@gabulik77 no to by tak i mohlo být,je lepší jí dát po koupání si mylsím a potom uvidíš jestli bude ješte neco chtít a on ti fakt možná i usne, jen potom asi drív vstane... 😲

gabulik77
9. nov 2010

@denis19 no on normálně chodil spát po koupání a jídle, to poslední dobu jen blbne do půl desátý🙂 a když šel spát po koupání a mléce, tak stejně vydržel spát do půl osmé do osmi🙂

denis19
9. nov 2010

@gabulik77 tak to je pohodička a dej mu to po koupání a je hotovo,ale ješte nejaký týden počkáš ne?

kacka81
9. nov 2010

Ahojky holky, dnes jsem měla fofr dopoledne dvě paní jedna na stříhání druhá stříhání+barva. Tak jsem se sem ani nedostala. Když jsem je udělala tak už jsem šla pro malou do školky. Koukám že probíráte kašičky. Máte to fajn že to máte všechny na stejno a že si vyměňujete rady a poznatky. Já vtom tenkrát tápala jsk blázen.
@l.u.c.i.e já osobně jsem dělala kaše podle návodu, a podávala od začátku lžičkou
@janina83 tobě držím na zítřek palce, a přeji ať se ti tam ukáže duch. Ale jak píše denis nešil když tam nebude je to brzy.

gabulik77
9. nov 2010

@denis19 určitě ještě počkám na ukončený 4. měsíc🙂
@kacka81 zdravím🙂

kacka81
9. nov 2010

@gabulik77 já tebe taky máš asi fofr viď dlouho jsi se tu nesekla. Já to teď budu mít chvilku volnější tak se sem i dostanu. Když je malá ve školce ale pak asi budu mít taky fofr no uvidím

denis19
9. nov 2010

@gabulik77
@kacka81 ahoj kači.
holky mne nejak bolí hlava a vubec nic se mi nechce..karolíni tu spí,ale nejdrív odevzdane 20 minut meditovala, či co to delá a ješte začalo i pršet..já si snad dám i tretí kafe!!!

denis19
9. nov 2010

@kacka81 nechceš mne prijet ostríhat a dát nejak dokupy? 😀

l.u.c.i.e
9. nov 2010

@denis19, jééé, my máme o 73g více než vy 🙂 Jinak jsme na tom úplně stejně 🙂 Malej už je klidnější. Teď se ti zase rozčiluje v ohrádce 🙂
Dneska jsem aspoň byla na OSSZ potvrdit denní dávku a pak s ostatními papíry na sociálku, nebo kam se to chodí podávat 🙂 Příští týdnu taky zajdu do práce a snad už bude vše vyřízeno 🙂

@gabulik77, jééé, malej ti tak dlouho spinká? To se máš 🙂 Snad už tolik netrápí prdíky.

@kacka81, já chci taky sestřih 🙂 Ale podle mé hustotě vlasů bych spíše potřebovala přinastavit 🙂

denis19
9. nov 2010

@l.u.c.i.e no to je super ,jen ta naše je kapánek podle narození starší,ale v zásade jsou starí stejne,že tuším je tam rozdíl týdne 😀

l.u.c.i.e
9. nov 2010

@denis19, to máš vlastně pravdu 🙂 Jak zvládla očkování?