icon

Maminy po IVF. Pridajte sa!

lucia.kl
2. sep 2010

čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂

lucia.kl
autor
22. nov 2010

@denis19 gratulujem k zubu aj k prevaleniu na bruško 🙂 a to ten zub len tak vyliezol??? my sme sa nejak zastavili , tak som zvedavá kedy zas začnú 🙂

denis19
22. nov 2010

@lucia.kl @l.u.c.i.e
luci no presne tak, jen tak vylezl, nejdríve jsem meli slintoša a trochu nervozku , potom se to zastavilo a nic nebylo,ani jen kopečky v pusince a najednou jsem včera uvidela vetší kopečky, tak si ríkám a hele další etapa a dnes byla v noci dost plačlivá, svalila jsem to na kaši 🙂 a dopoledne byla super, odpoledne jen tak mrnkala, tak ríkám, dám ji gél..on ji chutná a možná bude klid a jak jsem jí ho natírala, tak jsem zacítila zoubek..ted jen pilku 😀 juúíí a už vedle se klube další kamarád
🙂
co deláte devčata?

kacka81
22. nov 2010

Ahojky holky, tak koukám že jste si víkend užily. Mi docela taky až na to že muž byl zase v práci ☹ ale jinak to šlo. Dělala jsem celý víkend adventní věnce. Teď tu dodělávám stromeček. Hned jak ho dodělám tak ho nafotím a pošlu.

@l.u.c.i.e z vitamínkama ti také neporadím. Ale odmalinka když má malá rýmu tak používám Koalku. Je to nějaký eukaliptový olej. Takže jakmile dostane malá rýmu, tak zapálím aromalampu nakapu, potírám jí stím oblečení (pár kapek), a večer když jde spát tak jí dávám trošku i na polštář aby stále inhalovala. Jsem sním spokojená. A od Lerosu dělají i čaje proti kašli a nachlazení, ty jsem také používala.

@denis19 gratuluji k zoubkům
@lucia.kl ten přehoz přes tu tašku je moc pěknej jsi šikulka

kacka81
22. nov 2010

Tak posílám, je to malé do okna aby měla také něco v pokojíčku. Ta druhá fotky nic moc ale světýlka se nedají vyfotit.

denis19
23. nov 2010

@kacka81 Ty jsi ale šikulka, je to krásné......nechceš mi jeden poslat na Slovensko???????zaplatím vše
😕 Devčata preji hezké ránko!!!
@l.u.c.i.e jak je Matýskovi a Tobe????
@lucia.kl nejak se tu moc neukážeš...stále pracuješ?????
@gabulik77 a co je s váma???????

lucia.kl
autor
23. nov 2010

dobré ránko
@denis19 nejak nevládzem už po večeroch tu písať, baby mám cez deň už väčšinou hore teda okrem hodinového poobedňajšieho spánku a to rýchlo navarím poupratujem a ked treba ešte niečo porobím, no a večer som taká unavená že lahnem o osmej do postele a spím 😨)
@kacka81 veľmi pekný stromček aj ty si veľmi šikovná

idem, deti mi plačú

denis19
23. nov 2010

@lucia.kl hm tak tomu rozumím....takže hoky už spí jen jednou za den hodinku??? no tak to je potom fuška, Ti povím....a to stíháš i šít...i tak jsi dobrá...my dnes máme opet plavání, tak to mi odpoledne snad cácorka usne 😕

l.u.c.i.e
23. nov 2010

Ahojky,

@kacka81, díky za radu. Koalku zkusíme 🙂 Jinak moooc pěkný stromeček. Jsi šikulka 🙂

@denis19. rýma se už pořádně spustila... Jak mě, tak i malému 🙂 Jen nám teče z nosu. Navíc malej má do toho nějakou srajdu. Usuzuji to k té rýmy... No, aspoň nebolí bříško.

@lucia.kl, to máš přes den pěkně náročné...

l.u.c.i.e
23. nov 2010

Jinak u nás sněží!!!

denis19
23. nov 2010

@l.u.c.i.e no u nás má snežit prý od zítra:( je to je brzo pro mne...
srajdule muže být z rýmy, jako obrana...tak se léčte, já letím ješte do drogošky a na plavání- 😀

kacka81
23. nov 2010

Ahojky holky, děkuji 🙂
@denis19 klidně ti jeden udělám ale nevím kdy bych ho poslala, už by ti nestihl přijít do adventu. Jo a jinak u nás mělo také sněžit až od zítřka a je to tu, malá měla radost. Těší se na sáně 🙂

@lucia.kl tak už ti spí jen jednou za den, naše malá začala také takhle brzy. A ty máš dvě, vůbec se ti nedivím že večer padneš v 8. Začínáš to mít náročný a bude hůř. Naše malá už skoro rok nespí přes den vůbec. Asi ti ten spánek pak také vyřadí brzy.

gabulik77
23. nov 2010

ahojky holky moc zdravím. Nějak zase nestíhám🙂 Malej se nám začal pěkně vztekat, jen tak v postýlce přes den neusne, vždycky před tím řve a pak z toho usne:(

@denis19 tak to je super že máte zub a kdo ho našel, kdo dostane na šaty🙂 a to přetáčení je taky super.
@l.u.c.i.e doufám, že se brzo uzdravíte, hele a co ty kaše, ještě má malej bolení po ní? Kdyžtak ti doporučuji koupit kapičky Baby Calm, je to místo Sab Simplexu, nám tedy vyhovují perfektně, jsou přírodní a účinkují opravdu ihned, tak do 5 minut.

l.u.c.i.e
23. nov 2010

@gabulik77, teď jsem poslední 2 dny kaši nedala, jelikož jak je malej nemocnej, tak moc ani nechce jíst. Takže mám prsa nalitá. Dostává teď pít i hodně čajíčku, aby měl dostatek tekutin... Jinak jsem koupila novou kaši od Hippu, tak jsem na ní zvědavá... Jo a dnes mi malej kadil už 4x 😒

denis19
23. nov 2010

@gabulik77 zub jsem našla já 🙂 jupíííííí takže mám na šaty.....no a dnes se slečinka nepretočila,ale nevadí, vše postupne polehoučku 😀 a Gabi, dítko má ruzné fáze, tak se nenech nikdy uchlácholit príjemným obdobím, neboť to vždy vystrídá nejaká super zmena...i u nás..pohodové denní spaní je už nekolik týdnu ,prozatím, v nenávratnu..no co nadeláme, to abychom se nenudily my ženské na té materské 😀 😀 😀 😀
A plavání je super, jen každé ženské po plavání dítko spí i tri hodinky a naše si dala sedmnáct minutek..tak co vám povím holky,.

@l.u.c.i.e nejaká zdravotní zmena????
@kacka81 Ty už máš 32tt...neuveritelnéééééé

kacka81
23. nov 2010

@gabulik77 ahojky, času málo a hodně práce viď, co se dá dělat.
@denis19 nojo no letí to jak blázen, už se chystám jít si nakoupit věci do porodnice. Uteklo to.

denis19
23. nov 2010

@kacka81 jak chystám, to už máš mít , já v tomto období už byla v nemocnici....ale to te nestraším 😀

lucia.kl
autor
23. nov 2010

@denis19
@kacka81 tak to ja som sa v tom období ešte ani rodiť nechystala, to sme tuším akurát izbu babám prerábali - že v osmom mesiaci som pokladala parkety, tapetovala a malovala 😀

denis19
23. nov 2010

@lucia.kl no to jsi byla jiná hrdinka a já už byla nekolik týdnu v nemocnic:D

lucia.kl
autor
23. nov 2010

@denis19 tak ja som bola akčná furt, ja som ešte deň pred pôrodom doma prala komplet moju skriňu(dostala som alergiu na aviváž ako tvrdila kožná..) a umývala okná, akurát to prádlo ostalo na mm, kedže ja som sa odporúčala v noci do porodnice 😀

denis19
23. nov 2010

@lucia.kl tak to jsi teda nejak špatne mela vypočítané, co jsi mela co rodit, když Te čekalo prádlo 😀 😀 A okna, to teda nedelá, to je jediná činnost v domácnosti co mne desne nebaví a naštestí to teda delá mnž, dekuji mu za to (on to tu nečte, tak mohu i dekovat chlapovi 😀 😀 )
Já jsem také akční,ale jinak asi teda......ale ted s malou je to úplne jiné a jak je vetší, tak si vyžaduje mou pozornost více a více, už si tak nezahraje sama a já mám pocit, že už vubec na nic nemám čas....

lucia.kl
autor
23. nov 2010

@denis19 ako dobre že mám dve, tie sa spolu zahrajú 😀 a mm to s tým prádlom zvládol dobre, aj to všetko ožehlil, akurát som mu ešte raz prekazila plány, ked som prišla domov s porodnice on to nečakal, tak bol doma bordel 😀

l.u.c.i.e
23. nov 2010

@denis19, změna žádná, stále nám teče z nosu vodovod a kašleme. Oba dva 🙂 Ale už jsem vyzbrojena i kapičkama a eukaliptovým olejem do lampy, aby se mu i mě lépe dýchalo. Navíc všude rozvěšené nádoby s vodou a na postýlce mokrá plína

Jo a musíme se pochlubit, už jsme se začali více přetáčet, lezeme po zpátku (náš ráček 😀 ) , ale dnes se vydal z lehátka do světa... Normálně se po zadku dostal na koberec, na bříško a plazil se k hrací dece... respektivě se od ní vzdaloval 😀 😀 A t o měl tak blízko... 🙂 Teď si hraje v ohrádce a snaží se sníst sluníčko 🙂

@kacka81, pěkně ti to naskakuje 🙂 Za chvíli už budeš rodit...

@lucia.kl, když jsem přišla z porodnice domů, tak jsem naopak bordel čekala a on se nekonal... Pozval si bráchu a společně uklidili ten binec po zapíjení Matýska 🙂

kacka81
23. nov 2010

@lucia.kl tak to já měla to samé s Kačkou také jsem, v osmém měsíci teprv vše připravovala a také jsem malovala. Byla jsem akční jako ty poslední hlavu jsem si obarvila a ostříhala 4 dny před porodem. Takže doufám že mám stále čas 🙂
@denis19 to máš pravdu čím jsou starší tak vyžadují mnohem více pozornosti a zmé zkušenosti se to nemění 🙂 akorát přibívá věcí které chtí dělat a vymýšlí si....
@lucia.kl ty máš sice teď hoňky ale pak si holky spolu vyhrajou to máš dobrý. Vidím to na Kačce když příjdem mezi děti.

denis19
23. nov 2010

@lucia.kl Ty jsi prišla z porodnice sama?????? nejsi príliš akční? 😀
@l.u.c.i.e tak to je Matýsek hezky pohyblivý, to se s naší cácorkou nedá rovnat,ikdyž z lehátka i z jedítka mi steným zpusobem také zdrhá,ale já ji tak kšíruji 🙂

@kacka81 nejak si to začínám uvedomovat, že "veget"s dítetem mi už končí 🙂

kacka81
23. nov 2010

@denis19 jj máš pravdu, ono je to fajn ale pořád. Akorát je mnohem více práce a málo času na vše okolo. A z mé zkušenosti tak jsem častěji unavená než jsem bívala když třeba ještě po obědě spala. Bylo to znát člověk si něco udělal a nebo odpočinul teď už to až tak dobře nejde. A večer když se mám k něčemu dokopat tak je to mazec. Jsem zvědavá jak to bude až se nám narodí druhej mimísek. Mám ztoho docela respekt. Ty noční maratony pak vstávání do školky, oba je oblíct aby jsme stihli včas vyjít... No jsem na to zvědavá.

denis19
24. nov 2010

@kacka81 no Kati...tak toto presne obdivuji..ted když mám doma jeden poklad, tak si uvedomuji, jaké to je náročné mít dva zázraky...ale neboj vše zvládnete a kačenka Ti už bude i pomáhat...a co jak se bude jmenovat?

@l.u.c.i.e co snežení a rýma??? Na ústupu ??
@lucia.kl a co dve malé kamarádky, už se obhryzají???? Neboť jak jsme my byli na návšteve ted v sobotu, tak malý Timko je narozený načas, jak se mela i naše cácorka narodit a karolínka ho hned chtela obhryzávat.... 😀

@gabulik77 tak co spaní lepší? u nás se tato noc nesla v znamení rekordu,vstala ve čtyri ráno a prý že už nebude spát!!!!! tak jsem ji pritlačila duchnou a v sedm usnula 🙂

l.u.c.i.e
24. nov 2010

Dobré ránko,

@denis19, muím říct, že rýma je na ústupu. Musím zaklepat, abych to nezakřikla... ťuky, ťuk 🙂... Zato já mám teď chrchel... Už se to trká. To Matýsek jen pokašlává, díky za to... Jen v noci je to krušné, jak odbýhávám odkašlávat, abych ho nevzbudila. Stejně ho někdy vzbudím... 😠 Jinak už nesněží 🙂
Copak máte v plánu?

denis19
24. nov 2010

@l.u.c.i.e no s tím odkašláváním ..to ti verím,že pelášiš radeji pryč, neboť naše se toho treba desne bojí i kýchání ašeho...na svém se smeje!!!!
Super ,že nesneží, tu má začít 😀
Dnes jdu konečne vyrídit si tu materskou teda rodičovský!!!!

lucia.kl
autor
24. nov 2010

@denis19 nie nie, neprišla som domov sama, len som mu nečakane zavolala do praáce, že ma prepustili a nech príde pre mňa, veď som si musela počkať do tretej, kým mohol prísť 🙂 sama by som nešla s dvoma deťmi by som ta asi ani nezvládla 😀

no a baby sa zatial neokusujú, len občas si strčia sestrinu ruku do pusinky...

no niečo mi tu smrdí, idem prebalovať ...😀

denis19
24. nov 2010

@lucia.kl mne to tu už také trochu rozvánia......ale ješte to dopracovává 😀 😀
už jsem se lekla, že jsi super žena a dofrčla jsi s dvema cácorkama domu sama!!!! 😀