icon

Maminy po IVF. Pridajte sa!

lucia.kl
2. sep 2010

čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂

l.u.c.i.e
24. nov 2010

@denis19, tak to máme podobné. Když kýchnu já, tak malej nasadí takový výraz, že neví zda se má smát či brečet... většinou to druhé, jak se lekne 😅
U nás začalo pršet. Ach jo... Nedá se jít ani ven na krátkou procházku. Aspoň se pořádně vyležíme...

@lucia.kl, ani bych se nedivila, kdybys domů z porodnice přišla sama s holčičkama 🙂 Obdivuju tě, jak to zvládáš levou zadní. Občas mám co dělat, abych se z toho nezbláznila... 🙂 Ale ono mě to vždy přejde, když se Mates začne smát 😉

denis19
24. nov 2010

@l.u.c.i.e tak mám stejné pocity.....z bláznení se 🙂
Byla jsem s malou venku a je tam hezká zima a padají snehové vločky...a zima je tu!!!!

lucia.kl
autor
24. nov 2010

tak my sme sa práve vrátili z prechádzky, bola som si po kolesá na kočík, som tam prišla po pol hodine cesty a my povedia, že tak asi za hodinu, že ich zabudli včera vyložiť, tak som sa v tej kose hodinu prechádzala v parku a potom celú cestu domov mi fúkal vietor v protismere, tak som mala čo robiť, normálen ma ruky bolia, čo som mala odpor pri tlačení 😠

denis19
24. nov 2010

@lucia.kl no to Ti verím, proti vetru a ješte dve slečinky vozit...já promrzla jako blázen a stejne mi spala jen pár minut a ted tam jdeme znova, na bus a hurá na UPSVaR..snad to dnes už vyrídím, ať mám klid do trí let 😀

lucia.kl
autor
24. nov 2010

@denis19 no mňa to ešte len čaká budúci rok, ja si počkaám na zmeny, som zvedavá, či aj maminám s dvojčatami predlžia materskú o tých 6 týždňov ako mono maminám, to by som potom nemala 38tt ale 44tt, ale stihne ma už znížený RP čo ty budeš mať ešte ten 260€

denis19
24. nov 2010

@lucia.kl tak to ti stát fakt pomohl.....s tou materskou..no uvidíme co bude, neboť ani na UPSVaRu nevedeli, jestli mi ta materská zustane i po novém roce, teda rodičovský ve výši 260€...???A už tu poletuje sníh a je dobrá kosa!!!!

lucia.kl
autor
24. nov 2010

@denis19 budeš ho dostávať, maminy, ktoré ho začali poberať ešte v tomto roku budú mať vínimku a RD im ostane zvýšený... bolo to v sme asi pred dvoma dňami

denis19
24. nov 2010

@lucia.kl jo jen dnes mi na UPSVaRu teta rekla, že se opet od nového roku chystá ohledne tohot zmena a ,že se ješte neví jak to celé dopadne, tak jsem zvedavá!!!!ALe nereším to, stejne mi to nepomuže!!!

kacka81
25. nov 2010

Ahojky holky,
koukám že řešíte úřady. Já teď lítám taky je to za trest. Pořád nějaké změny, a oni sami neví jaké je to běs.

A jak se jinak máte? U nás je také chladno, a probudila jsem se do bíůého dne. Je to hezké.

denis19
25. nov 2010

Dobré ránko, tak já se probudila do studeného a sychravého rána a nevyspalá. Karolínka sebou od dvou rána nejak metala,ani nešlo o dudlík, možná i spala,ale mne to desne znervozňovalo....tak uvidíme co prine deden.
Urady štastlive ,snad, vyrízené a tak dnes možná navštívíme kolegy v práci ,pro zmenu anebo zavoláme ven kamarádku, uvidíme jak se to vše bude vyvíjet.
Mela bych udelat neco se svým zevnejšken, neboť vypadám desne, aspoň možná umýt vlasy 😀 😀 😀 Ale jsem nejak podzimne líná, tak krásne...včera jsem jen vygruntovala byteček, uvarila, oprala a dnes mám právo na veget s malou, no ne???? 😀 😀 😀

lucia.kl
autor
25. nov 2010

ahojte..
tiež prajem dobré ráno, to ja som sa dnes zobudila nejaká polámaná a všetko ma bolí, to bude salovica z toho včerajšieho tlačenia kočíka proti vetru a vyťahovania dennodenného ťažkého kočíka po 8 schodoch, ved už su baby ťažké...

@denis19 aj moja Nicolka mala nejakú zvláštnu noc, sa zobudila o pol tretej, napapala, potom sa rozprávala s hviezdičkami a za hodku a pol počujem vzdychanie, tak som si myslela, že je teraz alexa hladná a vstanem prídem a to zas Nicol zo spánku. teraz sa nicol zobudila a alexa po pol hodinovom hraní v postielke zas zaspala

denis19
25. nov 2010

@lucia.kl no vidím, že holky jsou synchronní 😀 nevím co to bylo za noc,ale ted si povídá v naši posteli a je spokojená..včera se mnou chvilku sedela za PC a rafla si nos o stul..no des,ani nebrečela,ale muj mnž ,že co to má a já, že neudržela hlavičku ,když byla na bríšku...sežral by mne, že sedela se mnou za PC 😀 😀 😀
Mne byjen zajímalo jsetli u takového spánku či co to mají i spí a oddychuí,či co to delají..jasne i naše si chvilku povídala,ale potom jen se prevalovala, oči zavrené...tak jestli to spí?????

lucia.kl
autor
25. nov 2010

@denis19 tak baby nakrmené, teraz sa ja idem hodiť do sprchy a tpotom šup sa von, u nás to vyzerá na krásny slnečný mrazivý deň - modrejšia obloha ako v lete, a to nám včera slubovali sneženie 😠

a myslím si, že oni aj ked sa hádžu zo sna tak spia, to sa im asi sníva čo cez deň zažili, známa mi rozprávala, že mali dieťa v rodine, ktoré v noci začalo plakať až revať a takto revalo aj tri hodiny a nemohli ho zobudiť, no a potom ked sa im to podarilo, len kukla na nich, zavrela oči a spala dalej...

smejko
25. nov 2010

koceny, je tu nejaka co mala IVF-ISCI a musi ist na amniocentezu ? lekarka ma upozornila, ze sa mam psychicky pripravit na odber plodovej vody, ale obom s manzelom nam pred IVF robili genetiku a sme zdravi, len tam ti mudri pani doktrori napisali, ze by odporucali urobit amnio .. stretli ste sa s tym niektora ? bojim sa o nase zlaticka. dakujem za kazdu radu a info.

lucia.kl
autor
25. nov 2010

@smejko ahoj, no amnio sa odporúča ak ti zle výdu testy z krvy čo sa robia a utz, už si nepamätám v ktorom tt. ja som bola rozhodnutá, že aj keby nedopadli dobre ( čo pri dvojčatách býva často) tak amnio určite nepodstúpim - tam sa zisťuje najmä daunov syndróm, všetko ostatné skontrolujú na morfologickom utz.
ale testy aj utz dopadli dobre, takže som nič také absolvovať nemala odporučane

smejko
25. nov 2010

@lucia.kl - no ja som prave zacala 13tt, uzv dopadol snad dobre, merali nam NT aj NB a vysledky su podla normy (lekarka sice mlcala ako partizan) ale na webe som nasla ze su v norme 🙂, krv budem vediet zrejme o tyzden, ale verim, ze budu v pohode. Tiez som citala, ze pri dvojickach su tie testy "skreslene" a osobne si neviem predstavit, ze ak by aj nieco zistili, ze by som si ich dala zobrat ... Budem bojovat 🙂 dakujem za info a pekny dnik zelam

l.u.c.i.e
25. nov 2010

Dobré ránko,

O procházkách v tý zimě mě ani nemluvte. Naštěstí teď jak jsme nachcípaný, tak jsme 2 dny venku nebyli, ale dnes už s Matýskem vyrazím. Stejně musím nakoupit. Zásoby jídla se jaksi tenčí 🙂 Navíc zítra už musím do tý práce odevzdat ten papír na proplacení dovolené. Za týden mám po mateřské. Toto uteklo.

@denis19, zítra po práci se stavím u své kadeřnice a rovnou se objednám před Vánoci na sestřih 🙂 Moje vlasy je obrovská katastrofa 😀 Ale vlasy už začaly růst... Teď mi to lítá kolem hlavy, když mám delší vlasy sepnuté 🙂
V sobotu mi mamka pohlídá Matýska, tak jdu s kámoškou nakupovat vánoční dárky... Pro Matýska už mám nakoupeno. Teď ještě náš tatínek a zbytek rodiny... Letos to ale nebudeme přehánět.
Malej občas se mnou sedí u PC a strašně ho baví mlátit do klávesnice... 😀

@lucia.kl, to povídání známe moc dobře. Někdy to jde i do křiku. Asi zkouší svou kapacitu hlasivek... Jinak to je samé gagaga, bababa, grrrrrrrrrrr atd 🙂

@smejko, já jsem po IVF-ISCI a na amniocentezu jsem nemusela. Všechny testy jsem měla v pořádku, tak nebyl důvod. Mám ale pocit, že po umělém oplodnění chodí povinně ženy nad 30let.

denis19
25. nov 2010

@smejko no smejko, já mám také za sebou IVF ICSI a i amniocentézu....mela jsem špatné výsledky krve,ale dnes už mohu ríct, že bych na amnio nešla, neboť ani nevím, jestli bych byla schopna potratu,asi ne......amnio není žádná katastrofa , nebolí to, trvá to chvilku a nebezpečí potratu je menší než výška rizika poškozeného plodu, toho bych se už vubec nebála.... 🙂 pri ICSI se amnio u lepších dr doporučuje, protože je tam vyšší riziko poškozeného plodu,ale záleží na tvém rozhodnutí, že co by jsi po špatném výsledku amnio udelala, mne amnio nevyšlo úplne dobre a hele, mám doma Karolínku živou jako das a úplne v pohode,možná je nekdy líná pred paní dr,ale jinak je to poklad.

denis19
25. nov 2010

@l.u.c.i.e co máš pro Matýska pod duba..teda stromeček???? Super, že je vám lépe......

denis19
25. nov 2010

@lucia.kl jo jedna otázečka, co plánujete mezi vánočními svátky? Možná bych výlet do BA posunula až i na výprodej 🙂

l.u.c.i.e
25. nov 2010

@denis19, malej od nás dostane tu jídelní židličku. Už dorazila. Pak jsem mu koupila jídelní set, jako je talířek, mistička, hrneček... Od mojí mamky dostane nějaké hračky a od tchánojc nějaké oblečení...

denis19
25. nov 2010

@l.u.c.i.e jéje já zapomela na tu židličku, já fakt holky trubkovatím!!!! Také chci ješte naší koupit ten jídelní set a to je vše.Koupili jsem ji mluvícího krtka a k tomu DVD s večerníčkama a na oblečko nepotrebuje vubec nic..a na jaro ji bereme na dovolenou 😀

lucia.kl
autor
25. nov 2010

@denis19 no my neplánujeme vôbec nič, manžel chodí do práce a ja som doma ako prst opustená, teda s dvoma potvorkami 😀

denis19
25. nov 2010

@lucia.kl tak já bych ten výlet nechala možná po vánocích,že uvidím i vás potvorky a utratím neco ve výprodejích...co ty na to?

denis19
25. nov 2010

@lucia.kl dnes jsem dala cácorce poprvé žltok..tak uvidíme jestli budou nejaké následky 😕

lucia.kl
autor
25. nov 2010

@denis19 kludne, len dúfam, že nebude nejaká snežná kalamita 🙂
ja dávam od zajtra kaleráb ako dalšiu surovinu ku mrkve, zemiaku, karfiolu

denis19
25. nov 2010

@lucia.kl takže jsi na mrkvi, zemiaku a karfiolu a dnes plus kareláb? dobre jsem to pochopila ano?a pohoda,holkdy zvládají?

lucia.kl
autor
25. nov 2010

@denis19 no tak nejako, až na to že ten kaleráb budú mať až zajtra k tým ostatným zeleninkám 🙂
baby zvládajú a velmi im chutí, len máme občas bolenie bruška ☹ teraz mi tu obe po obede zaspali, tak som zvedavá dokedy budú spať...

denis19
25. nov 2010

@lucia.kl no moje cácorka si ted dala asi necelé dve hodinky,ale venku v kočárku, mne byla kosa jako blázen, je tam neco kolemnuly!!! když je hezky slunečno takspí sotva tricet minut,ale na mrazu..no nech sa páči 😀 nám žltko chutnalo a dalo spouste enrgie a ted ji dám banánové mléčko.... 😀 jinak máme hezký den ,plný smíchu a pohodičky 🙂

lucia.kl
autor
25. nov 2010

@denis19 tak tie moje potvorky spali ani enie pol hodku, ale teraz vyzerá že zase zaspia 🙂 mne spali ráno v kočíku tri hodiny, ale to potom začalo pršať a bolo treba ísť domov kôli obedu, ja už chcem sneženie,
no u nás sú baby dnes vymenené, včera ziapala alexa a dneska nicol 😠
tak a nicolka sa tu začala práve rozčulovať, asi kaká 😀