Maminy po IVF. Pridajte sa!
čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂
tak my sme sa práve vrátili z prechádzky, bola som si po kolesá na kočík, som tam prišla po pol hodine cesty a my povedia, že tak asi za hodinu, že ich zabudli včera vyložiť, tak som sa v tej kose hodinu prechádzala v parku a potom celú cestu domov mi fúkal vietor v protismere, tak som mala čo robiť, normálen ma ruky bolia, čo som mala odpor pri tlačení 😠
Ahojky holky,
koukám že řešíte úřady. Já teď lítám taky je to za trest. Pořád nějaké změny, a oni sami neví jaké je to běs.
A jak se jinak máte? U nás je také chladno, a probudila jsem se do bíůého dne. Je to hezké.
Dobré ránko, tak já se probudila do studeného a sychravého rána a nevyspalá. Karolínka sebou od dvou rána nejak metala,ani nešlo o dudlík, možná i spala,ale mne to desne znervozňovalo....tak uvidíme co prine deden.
Urady štastlive ,snad, vyrízené a tak dnes možná navštívíme kolegy v práci ,pro zmenu anebo zavoláme ven kamarádku, uvidíme jak se to vše bude vyvíjet.
Mela bych udelat neco se svým zevnejšken, neboť vypadám desne, aspoň možná umýt vlasy 😀 😀 😀 Ale jsem nejak podzimne líná, tak krásne...včera jsem jen vygruntovala byteček, uvarila, oprala a dnes mám právo na veget s malou, no ne???? 😀 😀 😀
ahojte..
tiež prajem dobré ráno, to ja som sa dnes zobudila nejaká polámaná a všetko ma bolí, to bude salovica z toho včerajšieho tlačenia kočíka proti vetru a vyťahovania dennodenného ťažkého kočíka po 8 schodoch, ved už su baby ťažké...
@denis19 aj moja Nicolka mala nejakú zvláštnu noc, sa zobudila o pol tretej, napapala, potom sa rozprávala s hviezdičkami a za hodku a pol počujem vzdychanie, tak som si myslela, že je teraz alexa hladná a vstanem prídem a to zas Nicol zo spánku. teraz sa nicol zobudila a alexa po pol hodinovom hraní v postielke zas zaspala
@lucia.kl no vidím, že holky jsou synchronní 😀 nevím co to bylo za noc,ale ted si povídá v naši posteli a je spokojená..včera se mnou chvilku sedela za PC a rafla si nos o stul..no des,ani nebrečela,ale muj mnž ,že co to má a já, že neudržela hlavičku ,když byla na bríšku...sežral by mne, že sedela se mnou za PC 😀 😀 😀
Mne byjen zajímalo jsetli u takového spánku či co to mají i spí a oddychuí,či co to delají..jasne i naše si chvilku povídala,ale potom jen se prevalovala, oči zavrené...tak jestli to spí?????
@denis19 tak baby nakrmené, teraz sa ja idem hodiť do sprchy a tpotom šup sa von, u nás to vyzerá na krásny slnečný mrazivý deň - modrejšia obloha ako v lete, a to nám včera slubovali sneženie 😠
a myslím si, že oni aj ked sa hádžu zo sna tak spia, to sa im asi sníva čo cez deň zažili, známa mi rozprávala, že mali dieťa v rodine, ktoré v noci začalo plakať až revať a takto revalo aj tri hodiny a nemohli ho zobudiť, no a potom ked sa im to podarilo, len kukla na nich, zavrela oči a spala dalej...
koceny, je tu nejaka co mala IVF-ISCI a musi ist na amniocentezu ? lekarka ma upozornila, ze sa mam psychicky pripravit na odber plodovej vody, ale obom s manzelom nam pred IVF robili genetiku a sme zdravi, len tam ti mudri pani doktrori napisali, ze by odporucali urobit amnio .. stretli ste sa s tym niektora ? bojim sa o nase zlaticka. dakujem za kazdu radu a info.
@smejko ahoj, no amnio sa odporúča ak ti zle výdu testy z krvy čo sa robia a utz, už si nepamätám v ktorom tt. ja som bola rozhodnutá, že aj keby nedopadli dobre ( čo pri dvojčatách býva často) tak amnio určite nepodstúpim - tam sa zisťuje najmä daunov syndróm, všetko ostatné skontrolujú na morfologickom utz.
ale testy aj utz dopadli dobre, takže som nič také absolvovať nemala odporučane
@lucia.kl - no ja som prave zacala 13tt, uzv dopadol snad dobre, merali nam NT aj NB a vysledky su podla normy (lekarka sice mlcala ako partizan) ale na webe som nasla ze su v norme 🙂, krv budem vediet zrejme o tyzden, ale verim, ze budu v pohode. Tiez som citala, ze pri dvojickach su tie testy "skreslene" a osobne si neviem predstavit, ze ak by aj nieco zistili, ze by som si ich dala zobrat ... Budem bojovat 🙂 dakujem za info a pekny dnik zelam
Dobré ránko,
O procházkách v tý zimě mě ani nemluvte. Naštěstí teď jak jsme nachcípaný, tak jsme 2 dny venku nebyli, ale dnes už s Matýskem vyrazím. Stejně musím nakoupit. Zásoby jídla se jaksi tenčí 🙂 Navíc zítra už musím do tý práce odevzdat ten papír na proplacení dovolené. Za týden mám po mateřské. Toto uteklo.
@denis19, zítra po práci se stavím u své kadeřnice a rovnou se objednám před Vánoci na sestřih 🙂 Moje vlasy je obrovská katastrofa 😀 Ale vlasy už začaly růst... Teď mi to lítá kolem hlavy, když mám delší vlasy sepnuté 🙂
V sobotu mi mamka pohlídá Matýska, tak jdu s kámoškou nakupovat vánoční dárky... Pro Matýska už mám nakoupeno. Teď ještě náš tatínek a zbytek rodiny... Letos to ale nebudeme přehánět.
Malej občas se mnou sedí u PC a strašně ho baví mlátit do klávesnice... 😀
@lucia.kl, to povídání známe moc dobře. Někdy to jde i do křiku. Asi zkouší svou kapacitu hlasivek... Jinak to je samé gagaga, bababa, grrrrrrrrrrr atd 🙂
@smejko, já jsem po IVF-ISCI a na amniocentezu jsem nemusela. Všechny testy jsem měla v pořádku, tak nebyl důvod. Mám ale pocit, že po umělém oplodnění chodí povinně ženy nad 30let.
@smejko no smejko, já mám také za sebou IVF ICSI a i amniocentézu....mela jsem špatné výsledky krve,ale dnes už mohu ríct, že bych na amnio nešla, neboť ani nevím, jestli bych byla schopna potratu,asi ne......amnio není žádná katastrofa , nebolí to, trvá to chvilku a nebezpečí potratu je menší než výška rizika poškozeného plodu, toho bych se už vubec nebála.... 🙂 pri ICSI se amnio u lepších dr doporučuje, protože je tam vyšší riziko poškozeného plodu,ale záleží na tvém rozhodnutí, že co by jsi po špatném výsledku amnio udelala, mne amnio nevyšlo úplne dobre a hele, mám doma Karolínku živou jako das a úplne v pohode,možná je nekdy líná pred paní dr,ale jinak je to poklad.
@lucia.kl no moje cácorka si ted dala asi necelé dve hodinky,ale venku v kočárku, mne byla kosa jako blázen, je tam neco kolemnuly!!! když je hezky slunečno takspí sotva tricet minut,ale na mrazu..no nech sa páči 😀 nám žltko chutnalo a dalo spouste enrgie a ted ji dám banánové mléčko.... 😀 jinak máme hezký den ,plný smíchu a pohodičky 🙂
@denis19 tak tie moje potvorky spali ani enie pol hodku, ale teraz vyzerá že zase zaspia 🙂 mne spali ráno v kočíku tri hodiny, ale to potom začalo pršať a bolo treba ísť domov kôli obedu, ja už chcem sneženie,
no u nás sú baby dnes vymenené, včera ziapala alexa a dneska nicol 😠
tak a nicolka sa tu začala práve rozčulovať, asi kaká 😀

@denis19, tak to máme podobné. Když kýchnu já, tak malej nasadí takový výraz, že neví zda se má smát či brečet... většinou to druhé, jak se lekne 😅
U nás začalo pršet. Ach jo... Nedá se jít ani ven na krátkou procházku. Aspoň se pořádně vyležíme...
@lucia.kl, ani bych se nedivila, kdybys domů z porodnice přišla sama s holčičkama 🙂 Obdivuju tě, jak to zvládáš levou zadní. Občas mám co dělat, abych se z toho nezbláznila... 🙂 Ale ono mě to vždy přejde, když se Mates začne smát 😉