icon

Maminy po IVF. Pridajte sa!

lucia.kl
2. sep 2010

čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂

kacka81
28. nov 2010

Ahojky holky,
@denis19 já jsem do malé také nedostala dení dávku jídla jak by měla bejt. Tak jsem to nakonec přestala řešit, buď papala a nebo ne.

A jak jste si užily víkend mi skvěle. V sobotu jsme oslavili Kačenky svátek upekla jsem jí malej dortík. Měla zněj radost a radost byla dvojitá, protože u nás napadl sníh tak jsme byli i sáňkovat. A to jí baví dnes jsme byli také alespoň má o zábavu postaráno a utahá jí to. Dneska mi odpadla ve čtvrt na 7. Takže já budu dnes také odpočívat. Tak se tu mějte papa

lucia.kl
autor
28. nov 2010

@kacka81 nádherná torta, ty by si sa tým mohla živiť, a že malinká, to bola pekne velká 😀

denis19
29. nov 2010

@kacka81 takovoý malinký dortík bych si také dala líbit!!!Je super, jsi neskutečne šikovná!!!
Tak už i u nás je bílo a tak aspoň vyzkoušíme kočíkovane ve snehu 😀
karolínka dnes v noci konečne dobre spala, tak jsem naspatá jako blázen a to jsem se jen pred pár minutkama probrala 😀
U nác se víkend nesl opet ve znamení pohody a relaxu, tak si nemám nač stežovat, jak je cácorka vetší a vetší, tak s ní manžel dokáže trávit více a více času a to je parádička.

😀

gabulik77
29. nov 2010

ahojda holky tak už i nás postihla rýma a kašel. Ve stejný den to padlo na mě i na malého, mě tedy ještě bolí v krku:( holky co mám malému koupit na rýmu? co máte osvědčené. Na dnešek v noci jsme odsávali vysavačem:( teď jsem zrovna objednala odsávačku na baterky, jako kdybych věděla že nás postihne rýma, jsem zvědavá jak bude odsávat, dneska by měla přijít, mělo by to mít pří stejný výkon jako lux, ale není to tak hlučný, tak snad:( Péťa pořád chroptí, ale už mu z toho nosu nic nejde, asi má nějakou tu zadní rýmu a mě to prostě tím vysavačem nejde vysát:(

l.u.c.i.e
29. nov 2010

Ahoj děvčata,

dnes jsem byla jen nakoupit. Venku je plno sněhu a zima 🙂 Malej teď spinká a já si brouzdám po netu 🙂
Jooo, už 2x za sebou jsme spali do 8 hodin 🙂

@kacka81, prý malý dortík 😀 😀 😀 Je krásný! Kde jsem naučila takto péct? Kde bereš inspiraci a recepty? Je vidět, že se malé líbil a tak to má být 🙂

@gabulik77, nás to úplně stejně přepadlo před týdnem. Já už jsem ok a malej stále má rýmu. Já jsem brala preventivně paralen a malému jsem dávala kapičky Nasivin, teď už jen prokapávám Libenarem... Taky jsem si koupila Koalku a docela uvolňuje nos... Jinak na posýlce mokré plíny a moc netopím... Odsávám stále, ale už ne tak často... Kašel je od toho, že jak je zadní rýma, tak steče do krku. Koupila jsem malému Mucosolval junior, ale nepoužili jsme ho...

l.u.c.i.e
29. nov 2010

@gabulik77, proč dáváš kaši, když tak pěkně přibíráte a sama doktorka ti řekla, že s příkrmy až od 6 měsíce? Vždyť už jste nás s váhou málem předběhli... Za měsíc ti přibral tak pěkně, takže bych mu bříško nezatěžovala těžkou kaší, když mu bohatě stačí mléko...
To vstávání ti nazávidím. Mám to to samé, ale už si zvykám... 🙂 Dneska v noci vzhůru jen 4x! Hůrá 😉

gabulik77
29. nov 2010

@l.u.c.i.e tak přesně Nasivin používám a Mucosolvan mám taky už jsem mu ho dala, tak uvidíme. Jina Libenar mám taky. Ten Nasivin se může používat jen týden tak uvidíme, pak použiju Libenar. Já beru všechno možný tím že nekojím, tak můžu, tak snad budeme brzo v poho. Já byla taky venku chvilku, šli jsme jen do lékárny a pak domů, vůbec jsem nemohla s tím kočárkem jít, u nás to samozřejmě není prohrnutý🙂 jako každý rok🙂 když poprvé napadne.

gabulik77
29. nov 2010

@l.u.c.i.e kaši jsem jen zkusila, asi mu ji dál dávat nebudu, vypadá to, že mu dá stejně jako mléko. Myslela jsem, že by se nemusel tolik budit, ale asi to nepomůže.🙂

l.u.c.i.e
29. nov 2010

@gabulik77, Nasivin je dobrý na noc. Lépe se vyspí. Jinak jsem prokapávala Libenarem. Rozpouští hlen a vše jde dobře vysát... Mucosolval jsem nezkusila. Malej kašlal jen díky tomu, jak mu hlen zatekl do krku...
A co ty, jak je ti? Ber preventivně paralen... Vlastně ty nekojíš, tak můžeš i drijáky 🙂 To já ne 🙂 Brzo se uzdravte.

Nám kaše taky nic nedává. Jen měl bolesti břicha. Teď mu dávám tu od Hippu, ale stejně se budíme a chceme mléko. Na netu jsem četla, že kolem 4 měsíce je nějaký rychlý růst a proto mají větší spotřebu jídla... Tak nevím co je na tom pravdy...

gabulik77
29. nov 2010

@l.u.c.i.e kolik kapeš toho Libenaru Lucko? Jak dlouho ta ampulka vydrží otevřená? Jo já taky beru paralen, Jox do krku a Otrivin sprej do nosu, myslím, že já budu brzo Ok ale hlavně malej ať je v poho.

gabulik77
29. nov 2010

@l.u.c.i.e ten kašlík má asi taky z té rýmy nevím, je fakt že když zachroptí, tak pak trochu zakašle tak je to asi jen z té rýmy viď, tak ten Mucosolvan nemám dávat?

l.u.c.i.e
29. nov 2010

@gabulik77, Libenat dávám za den tak 5x po kapce. Někdy mě to ujede. Ta ampule mi vydrží při velký spotřebě 2-3 dny... Mucosolval jsem měla v pohotovosti, kdyby měl kašel vlhký, což neměl... Já jsem mu ho nedávala a přešlo to samo, když se ta zadní rýma spustiila...

gabulik77
29. nov 2010

@l.u.c.i.e díky moc za rady Lucko 🙂 🙂 🙂 ještě se zeptám jak dlouho si po nakapání Libenaru vysávala? Koukala jsem že může být otevřená max. 48 hodin, takže ty dva dny, tak já ho budu taky kapat a na spaní večer dám nasivin.

l.u.c.i.e
29. nov 2010

@gabulik77, většinou jsem vysávala do 5 minit. Někdy to bylo i dřív. Podle toho, jak mu teklo z nosu... Někdy jsem ani nevysávala, když měl ucpaný nos. Je to různý a podle situace si poradíš...

gabulik77
29. nov 2010

@l.u.c.i.e díky moc🙂

denis19
29. nov 2010

Tak dobrý večer devčata...vidím, že vás @gabulik77 skolila rýma a nachlazení...no verím,že to také zvládnete jako @l.u.c.i.e s Matýskem 🙂
u nás je to zatím ťukťuk v pohode, dnes ylo tak mrazivo odpoledne, že jsem nevydržela s malou venku ani hodinku 😕
@lucia.kl a co vyy holky?

lucia.kl
autor
29. nov 2010

@denis19 no my sme prááve zaspali v rodičovskej posteli 😀 tak je klud, vonku je hnusne, včera snežilo aj celú noc ale akosi sa oteplio a vonku bola člapkanica ☹
sme dnes boli s babami na utz obličiek, tak alex je uplne v poriadku a nicol už má nález len na jednej a aj ten sa zmnenšuje a už je na hranici tolerantnosti, takže sa teším, dalšia kontrola už len s nicol o tri mesiace.

no a včera som baby vážila a majú 7900 a 7700g - ťarchy moje 🙂

tak a doma nám rozvoniava domáci pečený chlebík, mm robil experiment, tak som zvedavá ako bude chutiť 🙂

denis19
29. nov 2010

@lucia.kl tak to holky jsou dobre živené 😀 😀 máš co nosit, kdo ví co váží naše potvorkamalinká, dnes jsem se s ní vážila ,ale to jsem nemela delat, neboť když jsem videla co vážímjá, takjsem upadla do deprese 😀 U nás je už porádná kosa a zítra nevím jak to bude vypadat, už ted to vše zamrzá!!!
Tak chlebíček, tak co jaký je?

lucia.kl
autor
29. nov 2010

@denis19 ale váhou sa nestresuj, ja mám tiež o pár kíl viac, ale nosím všetko svoje obječenie čo aj pred tehu, tak je to všetko v pohode, ale to potom vieš čo váži karolínka, ked ste sa spolu vážili 🙂
chlebík idem teraz ochutnať, idem robiť večeru

gabulik77
30. nov 2010

ahojky holky, přeji hezký den🙂, kde jste kdo, koukám, že jsou všichni asi v peřinách co, když je taková zima🙂 dala jsem nové fotky do alba🙂

l.u.c.i.e
30. nov 2010

Ahoj ženy,
malej vytuhnul 🙂 V 15:30h máme vítání občánků, tak se už těšíme 🙂 I když do toho mrazu neeeee! 🙂

@lucia.kl, pěkně ti rostou 🙂 Když jsem malého předevčírem vážila já, tak měl 7300g. Jsem zvědavá kolik bude mít doopravdy v poradně. Jdeme v pondělí. To asi očkování nebude, když máme stále rýmu, co?

@denis19, váhu neřeš. Počkej až ti bude cácorka běhat a ty za ní 🙂 To hned půjdou kilečka dolů...

@gabulik77, co nachlazení? Lepší se to? Pěkné fotky malého. Je úžasnej.

denis19
30. nov 2010

Ahoj holky,no práve jsme se vrátily z plavání🙂 Bylo super, každé dítko potom spí jako dudek , jen moje cácorka je plná energie, já si narychlo udelala chleba a jdu ji udelat obídek,ale verím, že mezi tím usne...jinak má už druhý zub a relativne dobre a každý den se otočí na bríško,ale není to teda její oblíbený sport: 🙂

denis19
30. nov 2010

@gabulik77 jdu mrknout foto...také budu mít nové z plavání,ale až v pátek a co rýma?
@l.u.c.i.e musím rešit kula, neboť muj milovaný mnž se rozhodl, mít do léta tehličky na briše, tak nemužu být jako kulička vedle nej 🙂 a to chceme na jaro na dovolenou 🙂

gabulik77
1. dec 2010

ahojky holky, přeji hezké ránko🙂
Tak u nás nic nového odsáváme a odsáváme. V noci naštěstí jen jednou stávám a to kolem 3 hodiny, sice odsávám třeba 3x za sebou, ale myška malá pak krásně usne a spinká do osmi hodin.🙂 Naposledy mu dávám kolem deváté večer ještě mléko a pak spí déle. Hele holky u té rýmy je asi normální, že toho méně sní že jo? Koukám i že více spí přes den. Vydrží v kuse spát i hodinu a půl a to třeba 3x nebo 4x za den, vždycky se děsím, jestli bude pak spát i v noci ale spí jak dudek🙂

lucia.kl
autor
1. dec 2010

dobré a mrazivé rano prajem 🙂 u nás -2 stupne, sa teším von 😀

@gabulik77 ohladom nádchy neviem poradiť - nazažili sme, ale predpokladám, že tak ako u dospelých, že ked sme chorý tak nám nechutí jesť, tak to bude aj u detí. ti závidím to spanie, moje baby sa zobudia o štvrtej, dajú si 120ml mliečka a spia do osmej, no ale dá sa to zvládať

denis19
1. dec 2010

Dobré ránko všem lenoškám 🙂
@gabulik77 já myslím,že je to vše díky rýme.....ikdyž klidné denní spaní by bylo fajn i bez rýmy co?

gabulik77
1. dec 2010

@denis19 no to tedy🙂 před tím spal tak max. půl hodinky 40 minut a ted je to paráda🙂

denis19
1. dec 2010

😀 @lucia.kl no ale spí ti celé dopoledne skoro 🙂 tak si nestežuj 😀 😀

lucia.kl
autor
1. dec 2010

@denis19 ja sa na denné spanie nesťažujem, ved ani na nočné, budíček o 4 teni taký hrozný.

kacka81
2. dec 2010

Ahojky holky, jdu vás pozdravit. Ani vás nebudu dočítat. Neměla jsem vůbec čas. Jak se máte. Mi dobře napadlo u nás tolik sněhu, že trávíme odpoledne s malou na kopci. Večer tu poklidím a padnu jak zmlácená. Už je to znát. A jak se připravujete na vánoce? Mi jsme s malou včera pekly perníčky než přišel táta z práce, a večer když jsme přišli z venku tak jsme je zdobily. Dneska zadělám na van rohlíčky a zítra se do nich pustím. Tak zatím pa pa