icon

Maminy po IVF. Pridajte sa!

lucia.kl
2. sep 2010

čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂

denis19
25. nov 2010

@lucia.kl no , ale co chceš ,dopoledne ti prospí celé, to já neznám 🙂 ted jsem ji udelala to banánové mléko,ale už to delat nebudu, špatne to teče pres dudel, na lžičku je to ridké a tak toho moc nesnedla a si mrnká hlady,ale bude muset slečinka ješte chvilku vydržet.......jinak já zdafla margotku a hlavou se mi honí výčitky 😕

lucia.kl
autor
25. nov 2010

@denis19 odporúčam rozmixovať, ja som mala tento problém s kašami
inak včera som spravila nutrilonovú kašu a to je pekne husté oproti tým našim od nestlé

denis19
26. nov 2010

@lucia.kl já to rozmixovala,ten banán,ale stejne to nešlo pres dudel a ješte jsem to i precedila,tak byla slečinka nervozní a to se mi podarilo ji po koupání udelat kaši a špatne jsem ji protrepala a zase ji to neteklo, tak spusila scénu,ale problém jsem hnedle odstranila a bylo po scéne...ale ta noc 😢

Jinak preji všem krásné ránko!!!

l.u.c.i.e
26. nov 2010

Ahojky holky, jak se máme?

My celkem fajn, až na můj chrchel, ale už se to trhá 😅 Mates už nekašle a už nemusím tolik odsávat...

Za chvíli se půjdu podívat do práce, tak se docela těším... pak nakoupit, poklidit... Však to znáte samy.

Kaše momentálně neřeším, jelikož jak je malej nastydlej, tak tolik v noci nechce jíst, takže se i relativně vyspím. Teda pokud neodbíhám kašlat do obýváku či neprokapávám malému nos atd...

denis19
26. nov 2010

@l.u.c.i.e tak to se vám celkem dobre Lucko vyvíjí a víkend už bude klid asi co?
No já práve povysávala, pujdeme plavat aporom utru prach a podlahy a bude zase na dva dny klid 😀 😀 😀
Naše slečinka si zase dala v noci flám, ješteže si vystačí sama...individualistka 😀 😀 😀 Ted rachodí chrastítkem v ohrádce a je spokojená......naštestí. U nás je už i pres den pod nulou 😲 😲 tak to se musíme porádne nababušit a to asi i nabere malá nejakou imunitu si myslím, to je dobre.......
Jo a kaše, no jak já znám jen tu Nutrilon, tak neumím posoudít,ale podle toho co píše @lucia.kl tak je ten Nutroš fakt asi hustejší....mám tu nachystanou kukuričnou od nestlé,ale stále jsem nenabrala odvahu....a také jsem už koupila jogurtovou presnidávku,ale také ješte otálím 😲

kacka81
26. nov 2010

Ahojky holky, jak to tu tak pročítám tak vděčné téma papání a spaní. I já jsem to řešila. Máte to dobrý že to tu proberete.

Jinak u nás je také i přes den okolo nuly, a teď momentálně krásně sněží. Malá už se těší na sáně už aby to napadlo. Te´D jdu poklidit pak jí půjdu uspat, a budu dělat perníkovou chaloupku na adventní výzdobu. V neděli to už vypukne. Tak zatím ahoj

gabulik77
26. nov 2010

ahojky holky, všechny moc zdravím. U nás nic nového, očkování se odkládá asi na 6. měsíc, stále nemáme zahojené očkování proti TBC:( Jinak dr. nám doporučuje, že kaši dávat nemám, když nám Péťa tak dobře spí a navíc jde s váhou pěkně nahoru. Za měsíc nabral 1200gramů. A příkrm doporučuje až od 6. měsíce.

lucia.kl
autor
26. nov 2010

ahojte.

@gabulik77 my sme boli s očkovaním po tbc na plúcnom a tam povedali, že očkovať môžu, stále to majú červené a uplne nezhojené, ale vraj dokial to nieje zahnisané, tak je to v poriadku, hojí sa dlho...

no a dnes som si prečítala v mama a ja, že s bábatkami sa nesmie ísť von ak je viac ako -5 stupňov, fučí, je hmla, veľmi prší, veľmi sneží ... to mám ako celú zimu byť doma???

denis19
26. nov 2010

@lucia.kl podle mne myslí malé miminka čerstve narozené.... 🙂
@gabulik77 tak to teda hezky nabral 🙂 já nevím,ale kaše se nedává kvuli spaní 🙂 ale pro spestrení jídelníčku a na váhu....to vy ale zjevne nepotrebujete 🙂 🙂 kolik toho prosím te sní???? 🙂 🙂 a odložené očkování je fajn,jen potom pozor, když ho budou preočkovávat, tak už bude velký a bude delat brikule....tak je lepší pokud jsou to ješte prckové z tohoto pohledu,ale jinak fajn.....odložení je dobrá vec podle mne....a jak se vám jinak vede?

@kacka81 a tvoji chaloupku nejdu ani komentovat 🙂

kacka81
26. nov 2010

@gabulik77 ahojky, malej ti přibírá moc krásně

@lucia.kl to určitě myslí ty nejmenší, já měla malou na zimu a dr mi také říkala že jakmile to padne pod -5, tak sní ven sice můžu ale jen tak max na hodinku.

Mě malá už spinká asi jí unavilo ten týden vstávaní do školky takže já jdu něco dělat, tak zatím ahoj a ať máte klidnou noc 😉 Výtvor vám pak nafotím.

kacka81
26. nov 2010

Tak holky mám to za sebou už jen poklidit. A mezitím u nás napadlo tak 3cm sněhu. Je to paráda hlavně aby to vydrželo alespoň do tich vánoc.

gabulik77
26. nov 2010

@denis19 malej sní za den 900-1000ml mléka 😲 je to fakt jedlík. Chodí spát po osmé hodině a jí pak kolem půl osmé ráno, ale někdy už se od 6 budí na dudlíka a pak zase usne a tak dokola do těch půl osmé, takže spí krásně🙂 JInak tedy teď váží 6500gramů🙂 Jinak s tou teplotou venku já tedy taky doufám, že -5 stupňů platí jen pro malá mimča.
@lucia.kl právě Péťa to očkování po TBC má stále střídavě hnisavé, pak se udělá strup a pak mu to zase hnisá, tak uvidíme. Na další kontrolu jdeme až v 6. měsíci.
@kacka81 tedy super, chaloupka je nádherná, ty jsi fakr šikovná, tohle bych nedala ani ve snu 😀

tak holky já se chystám už taky do peří🙂 takže pěknou dobrou noc. U nás taky sněží 😅

l.u.c.i.e
27. nov 2010

Ahojky holky,

víkend bude ve znamení flákání 🙂 Venku je krásně bílo a sníh stále padá. Zítra je na náměstí rozsvícení vánočního stromečku, tak nevím, zda se půjdeme podívat... Ale asi ne. Malej se bojí v kočárku když je tma 😔

@kacka81, nemám slov. Nádhera!!! Jsi šikulka 🙂

@gabulik77, jééé, tak to ti přibírá nádherně. Mě právě přibral málo, tal proto tu kašičku. Za 9 dní máme poradnu, tak jsem zvědavá. Očkování mít asi taky nebudeme když jsme nachlazení... Spánek jen závidím. Co já bych za to dala.... 🙂 Dnes vzhůru 5x za noc... Důvod hlad a ucpaný nos... Řekla bych, že je lepší mít tekoucí rýmu než ucpaný nos...

Pěkný zasněžený víkend přejeme...

lucia.kl
autor
27. nov 2010

@gabulik77 gabča a vás s tým očkovaním neposlali na plúcne, my sme tam boli a vytlačili jej to a aj na kontrolu sme boli tam asi za 2 týždne a po tom čistení sa jej to už nezapálilo

gabulik77
27. nov 2010

@lucia.kl ne ne nikam nás neposlali, u nás to kontroluje jen dětský doktor, už se nikam na kontrolu neposílá, ale dříve za nás to tak bylo v ČR. Holky dneska zkusíme dát dopoledne kaši, jestli nebude mít bolení. Ale nevím jak hustou mám udělat, koupila jsem Nutrilon kaši do vody a dává se do 140ml vody 5 lžiček kaše. Myslíte, že když dám tři, půjde to pít flaškou? Lektorka na plavání mi poradila, ať ji nejdřív dám přes den, abych zjistila, jestli mu nedělá dobře a neměla probrečenou noc🙂 tak uvidíme.

gabulik77
27. nov 2010

@denis19
@lucia.kl
kolik vám holky vypijí kaše? Já to tak nějak ředila a ředila a ze 140ml jsem nakonec udělala asi 180 a vypil asi 170ml, dudliky 3 od aventu ten klasický bohužel nestačil, tak jsem prostřihla starý co měl jako malinký mimčo, je to ten 0+ a tím to tedy vyžahnul hodně rychle🙂

denis19
27. nov 2010

@gabulik77 já delám kaši bud ze 80 nebo 210 vody do toho podle návodu nutrilon mléko a do toho dvám tri lžičky kaše a to vždy, ješte jsem nedala více, myslím, že to stačí a dudlík mám 3 od mam, takže neco 3+od avent..takže tak a vypije ji vše a delám ji bud jako večeri kolem páté, nebo potom po koupí, jak kdy.....ale také jsem zkoušela radeji bahem dnes......ty jo gabi,mne malá nevypije tolik ani ted ani když napočítám príkrm 🙂

denis19
27. nov 2010

@gabulik77 jo a kaši mám nemléčnou do mléka a od nutrilnu rýžovou 🙂

gabulik77
27. nov 2010

@denis19 tak já udělala kaši do vody a dle návodu se kaše dělá do 140ml vody 5 polévkových lžic kaše, ale je to kaše na lžičku, takže já nakonec udělala 4 lžíce a skoro 200 ml vody a jak jsem sama zkoušela různé dudliky tak jsem mu tak 20 vypila já 😀 než jsme upravili dudla tak tam tak 180 ml zbylo a to skoro vypil tak uvidíme, každopádně jsem mu to dala v 11:15 a před 20 minutama totálně vytuhnul pod hrazdou roztažený 😀 😀 😀 😀 Pod hrazdou sám od sebe nikdy neusnul 😀 😀 😀 tak doufám že nebude mít bolení a jsem zvědavá kdy bude mít hlad🙂 trochu mi to dnes rozhodí pravidelnost jídla ale to neva, hlavně to zkouším jestli nebude mít to bolení, to bych fakt nerada

gabulik77
27. nov 2010

holky potřebuju radu. Péťa tedy po kaši usnul dopoledne a spal asi hodinu🙂 ale probudil se a začal brečet jako na hlad, tak jsme si mysleli že má bolení bříška po kaši, tak jsme mu dali kapičky na bříško, ale nic, brečel dál, tak jsem udělala mléko, ale vlastně to bylo po dvou hodinách co měl kaši a normálně nám vypil 200 ml mléka 😲 😲 nechápu to. Myslíte, že když je v návodu na kaši, že se má dát pět lžic kaše, že to mám tedy dodržet a raději dát více vody, aby to šlo ddlikem???Já dala totiž asi jen tři lžíce, tak nevím jestli nebyla moc slabá ta kaše a měl pak dřív hlad. A navíc než jsem mu dala tu kaši, tak to bylo skoro 4 hodiny po tom co měl mléko. Tak jestli se teď ozval hlad dříve, nevím vůbec, poraďte🙂 díky

denis19
27. nov 2010

@gabulik77 po kolik ahodinách jí normálne???

denis19
27. nov 2010

@gabulik77 a podívej se jakou výživovou hodnotu má kaše udelaná dle návodu a jakou výživovou d´hodnotu dostane mlíkem, když mu deláš normální dávku a porovnej....rozhodne si nemyslím,že by to bylo bolení.Neboť jedl a bez problému,že?

gabulik77
27. nov 2010

@denis19 normálně jí po 3 hodinách někdy 3,5 ale teď jsem koukala na ty hodnoty a je fakt že ta kaše má o trochu více, ale já ji udělala slabou, takže mohla mít možná jako mléko a to vypije 200 a té kaše vypil 170, takže to bude asi tím🙂

denis19
27. nov 2010

@gabulik77 no asi jo, neboť já mám kaši do mléka a tudíž jí tou kaší to mléko udelám ješte sytší,ale Ty jak máš kaši do vody, tak to je neco jiného, tak ji potom delej podle návodu a kup si dudlík X a bude po problému, neboť jíst kaši lžičkou si v tomto veku fakt neumím predstavit a to si myslím, že mám dosti trpelivosti 😀

lucia.kl
autor
27. nov 2010

@gabulik77 ja robím kašu od nestlé, tá je redšia, takže sa dá dať cez dudlík, mám ten avent 3+ ten viariabilný
robila som aj nutrilon kašu podla návodu a tá bola hustá, takže sa dala jesť len lyžičkou alebo dať viacej vody. ja robím aj mliečne aj nemliečne a robím ako pre 6m dieťa, lebo tie pre 4m deti im nestačili a boli hladné, čiže 160ml mlieka a do toho kašu 4 lyžičky- tej nestlé
no a dávam okolo 7 večer a baby pospia do takej štvrtej pol piatej...

denis19
27. nov 2010

@lucia.kl Luci a to okolo té sedmé je po koupání do spaní, dobre to chápu ano????
A holky, budí se vám dítka v noci,nemyslím jako pláč,ale treba, že sebou neprimerene háží, jako kdyby plakaly ze spaní a podbné veci....my to ted mámena denní, teda nočním porádku, ona nemá otevrené oči,ale treba sebou tak lítá po postýlce, že jsem z toho na nervy, anebo tak žalostne kňourá,ale po pár sekundách j eklid,ale já jsem vzhuru 😕

lucia.kl
autor
27. nov 2010

@denis19 nie, ešte pred kúpaním, my sa kúpeme o pol osmej a spať ideme o osmej, od kedy máme kašu tak si pýtajú o siedmej jesť aj ked jedli pred troma hodinami mliečko - máme 4 hodinový interval medzi jedlom...

denis19
27. nov 2010

@lucia.kl no to je fajn, jen mne by se naše potom asi pozvracela.....ale takto nejak bych so to predstavovala,ale stejne mám stále problém v čase jejího bdení,aby 5x jedla, mne se to tam proste nevejde, když jí jednou za 4 hodinky a pokud ji to dám drív, tak sní podstatne méne, tak nevím co je lepší???

gabulik77
27. nov 2010

@denis19 mě se právě poslední dobou taky takhle Péťa vudí v noci, nebrečí ale brouká si a mele sebou a já jsem samozřejmě vzhůru, vždycky mu dám dudlika a otočím na bok a on zase usne, ale takhle je to od nějakých cca 4 hodin ráno do těch půl osmý kdy mu dávám mléko. Kolikrát jsem za noc třeba 5x vzhůru někdy i víc:( nevím proč nespí klidně celou noc, hlad si myslím, že nemá, nikdy nebrečí, jen tak sebou háže a brouká. Dneska mě teda Péťa s tím jídlem docela zlobí, teď zase brečel a jedl po 2,5 hodinách, ale vypil jen 130ml a je v pohodě zase vysmátý, takže to asi bolení po kaši opravdu není. Dnes jsem s ním nebyla venku, nějak se mi do té zimy nechtělo, tak v tom bude mít dneska asi trochu zmatek.

denis19
27. nov 2010

@gabulik77 no tak u nás to je stejné, jen s tím, že to začíná už v pulnoci, ale dríve to také bylo až kolem čtvrté, potom nevím jestli se teda vyspí dobre či nikoliv. 🙂 a podávaná s dudlíkem, to je fakt nekdy na nerva! Ale také potom spí i do osmi rána, ale to já už neusnu 🙂
no a cácorka mne také štve dnes s jídlem,ale mám opačný problém, když se snažím do ní narvat tolik dávek co se píše, teda i svačinky mezi hlavními chody, tak ona proste nechce! Jsem z toho magor!