Maminy po IVF. Pridajte sa!
čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂
Ahojky,
nějak nestíhám, jak jsem začala péct cukroví 🙂
Jinak v poradně jsme dopadli takto. Malej přibral jen 25dkg, což je málo. Má 7,12kg a 67cm. Včera už měl první zeleninový příkrm a večer kašičku. No, ale trápí ho opět prdy. Prý mám slabé mléko, takže kdyby vysloveně řval hlady, mám mu dát umělé mléko. Už máme za sebou poslední dávku hexy a provenaru. Naštěstí jsme i toto zvládli bez teplot 🙂
Holky, jaký jste začali na začátku dávat příkrmy?
Jak se jinak máte? Zítra jdu ke své kadeřnici, tak se už těším 🙂
Ahojky,
@l.u.c.i.e já začala od Hami "první lžička". A jinak si z toho nic nedělej i já měla v tuto dobu už slabé mléko. Malá jsem to začala kombinovat. A proti prdíkům jsem jí do umělého mléka dávala Sabsimplex. Užij si kadeřníka je to příjemný relax 😉
Jinak já byla dnes na kontrole, vše v pořádku. Malej už je otočenej hlavičkou dolů. A úplně mě zarazili slova dr. Povídal že je vše OK a že jestli tam vydrží až do termínu to že neví. Ale prý má vydržet ještě alespoň 14dní. Tak jsem se úplně zhrozila že by mě měli odvést na vánoce. To by mě kleplo. Ale zatím se neotvírám tak snad alespoň do toho 25.12 tam vydrží. Za 14 dní jdu na kontrolu a už budou natáčet srdíčko.
@l.u.c.i.e teď mě ještě napadlo. Piješ kojící čaje a Gravimilk. Já to piji už teď. Ale tenkrát jsem to poradila kamarádce měla slabé mléko, tak začala pít čaje a ten Gravimilk (je vanilkovej a čokoládovej) a mléko se jí skvalitnělo a nakonec kojila malého skoro do dvou a půl. Za zkoušku nic nedáš ten Gravimilk seženeš v lékárně. Mě osobně víc chutná ten vanilkovej.
@l.u.c.i.e ako to že už ste dostali poslednú dávku očkovanie, ved tretia sa dáva až niekedy ked má bábo 8 mesiacov, no a čo sa príkrmou týka, tak ja som nikdy nedávala kupenské, ja od začiatku varím, dr. kázal polievky variť vždy po týždni pridať nový druh zeleninky... tak som začala s mrkvou, potom mrkva zamiak, potom mrkva zemiak karfiol, a pridávala som kaleráb, brokolica, hrášok, pór... len mi zakázal zeler a petržlen že je to alergén. teraz už ideme aj na mesko prejsť a na ovocný príkrm na olovrant.. a s nadúvaním sme mali tiež porblém, bruško si potrebuje zvyknúť a dávala som do mlieka po obede sabsimplex,a tak isto aj v noci do mlieka som ho dávala, teda aj dávam stále a baby už to zvládajú v pohode...
@kacka81, kojící čaj piju. Gravimilk ne, slyším to prvně. Půjdu si ho tedy koupit do lékárny. Díky za tip.
Proč bys měla rodit dříve? Máš 6 týdnů čas, ne? To tě jen straší 🙂
@lucia.kl, včera jsme dostali 3 dávku hexy a provenaru. Pak prý bude očkování až v roce...
http://www.vakciny.net/principy_ockovani/pr_04....
Dnes měl malej opět mrkvičku a opět chutnala. 🙂 Sab simplex jsem taky dala, tak snad to bude ok. Čajík dávám ovocný. Fenyklový už mu nejede...
@l.u.c.i.e já se o tom gravimilku dověděla když jsem čekala malou a pila jsem ho skoro celé těhotenství. On mě nestraší ale jen říkal že alespoň 14 dní ještě musí vydržet pak už bude připravenej. A já si myslím že půjde dřív, ne sice otolik. Mě tak strašně už bolej ty kyčle, už i v noci ze spaní mě to budí, a začínám cítit kříž ale ten zatím jen občas. Ale hlavně aby mě nevezli na štědrej den.
holky jakpak zvládáte ten předvánoční blázinec, asi také nestíháte jako já 🙂 Já už mám díky bohu napečeno. A teď dělám rámečky na fotky co budeme dávat do balíčků pro babičky.
@denis19 som sa sem konečne dostala, no dnes som za celý čas čo sme doma z pôrodnice nebola s deťmi vonku, tam bolo tak hnusne...
dnes som bola za šijacím strojom, nejaké tie opravy deravého oblečenia a našívala som na kočík reflexné pásky, nech nás je dobre vidno, na striešku a aj na nánožník a aj som si podšívala striešku igelitom, nech mi na baby nesneží 🙂
s jedlom našťastie problém nemáme, jedia mi o šiestej, potom o desiatej, o jednej si dajú obed o piatej olovrant a o siedmej až ôsmej si vypýtajú kašu, a už zas jedávame lyžicou a je to v pohode, už sa aj Nicolka naučila pusu otvárať 😀
Dobré mrazivé ránko!
@lucia.kl no my s jídlemm tkaé nemáme problémy,sní co ji dám a pohodička, jen né tak často jak by si prály knihy 🙂 Dnes máme poslední lekci plavání a jdeme hned pokračovat dál, je tam spokojená a tak co pro ní človek neudelá, že ano, ona mi to na starost vrátí 😀 😀 😀 😀 😀
dobré ránko.
dnes som sa vyspala, baby sa zobudili až o pol siedmej, no dúfam, že to tak už zostane, teraz tu ležia vedla mňa a Nicolka sa rozčuluje, netuším čo sa jej nepáči 😅 ale asi to bude už od únavy, ved sú hore skoro dve hodiny
Ahoj ženy, tak ¨my jsme taky vzhůru od půl sedmé. Včera malej zblajznul celou dávku mrkvičky 🙂 Je vidět, že mu chutná 🙂 Jen ta kašička, ta mu nějak nejede. Zkusím koupit od Nestlé.
Jdeme ven na prochajdu a hlavně nakoupit.
No naše vstávala dnes v šest..tak klid devčata 🙂 potom sice dala ješte chrupáka do osmi,ale až potom co se ji podarilo mne vysxtrnadit z postele a vstát!!!!
také nás dnes čeká velký nákup...já nebyla v potravinách ani nepamatuji 🙂
a vám reknu, že jak se začala malá otáčet, tak je to des, stále je nekde jinde, neumí se porádne vrátit zpet takzteká...jako ted a já lítím jako blázen 🙂
Ahojky holky,
@denis19 s jídlem si nedělej hlavu hlavní je že papá a že přibírá. Když to vezmeš podle sebe jíš podle knih? To jsem si říkala já když jsem do ní nemohla dostat všechny dávky které jsem měla do mě by také nikdo nedostal, snídani, svačinu, oběd, svačinu ještě svačinu a večeři já bych rupla 🙂 A to samé bylo když jsme přijeli z porodnice tak mi dr říkala abych jí po 3h budila na jídlo když by nevstala, zkusila jsem to asi 5x pak jsem se na to vyprdla. Malá byla akorát mrzutá a stejně mi jíst nechtěla hlavně že přibírala jak měla 😉 Tak už ti to pomaličku začíná už cestuje, a až bude lést ...
@l.u.c.i.e Tak jak jsi dopadla u kadeřníka? Já dnes česala zkoušku na maturák. Akorát nevím jestli jí pak na ostro učešu. Má maturák 15.1 a já 24.1 termín. Aby mi při česání nerupla voda... 😀
@lucia.kl tak to ti spinkaly moc hezky, a přeji aby jim to vydrželo.
A jinak na FC vám to všem moc sluší a lucie a lucie byly jste krásné nevěsty takové princezny. A jaký jste měli dnes den. Mi už byli dneska také dýl venku rýma malé už ustoupila a kašel také tak jsme vyrazily, už mi doma hrabalo. A zítra jedem na nákupy, musím už konečně nakoupit do té porodnice abych to radši měla, kdyby náhodou 😉
ahojte,
ja sa doma vytešujem, Nicolka ma zuuuuuuuuuuuuuuuub 🙂 😀

@denis19 no tak to je vždy jediná moja podmienka, aby sa dal z vlasou urobiť cop, tak sa aj skoro vždy dá, len občas na tie vlasy v predu potrebujem sponky...