icon

Maminy po IVF. Pridajte sa!

lucia.kl
2. sep 2010

čaute, tak je načase, aby sme sa s neplodnosti presunuli sem 🙂

denis19
16. dec 2010

Dobré ránko!!!

@lucia.kl tak to nemáš veselé predzvesti na manželovu ruku, to je teda nic moc...tak to pred vánocema.....a neríkej...vy máte úvery???no totototo 🙂 to jen zlechčuji v tomto mrazivém ránu situaci....... 😎 co nadeláme,ale reknu,že nevím jak to z té materské stejne deláš!!!! Mne Ti nestačí ani na platby co jsem mela natipované na účte..... 😠 nevadí....zatím to jde....... 😀 když tak se nastehujemek rodičum, stále chtejí abychom prijeli a prijeli, no tak prijedeme možná jednou na dýl 😀 😀 😀 😀 😀

@matelko1 ahoj šťastná na druhou, jak ríká muj manžel u dvojčat...... 🙂 Holky budu tu trpet komplexama za chvliku z vás.....predpokládám, že i matelko toho s dvema ratolestmama stíhá více jako já 🙂 chodíte plavat??

@lusinkaj tak jaká byla noc a stromeček stjí či ceká na dnešek???

@l.u.c.i.e co Matýsek, jaký udelal opet pokrok????? Ta naše takový,že v noci spí jako dudek 12hodin a behem dne opet začala spát i hodinu dopoledne i odpoledne....ty deti se neustále mení!!!
@gabuli77 kde se touláš??? FB není všechno 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Asi pečeš co????

denis19
16. dec 2010

@helenka12 jo nevím kam chodíš,ale mne rekli také ,že zavolají a nlalai, tak jsem zavolala sama.... 🙂 že už by volali...tak to máš tak 🙂

lucia.kl
autor
16. dec 2010

@denis19 ja som si ešte pred tehu dala platiť DNP takže mám teraz materskú vyššiu ako som mala plat 🙂 tak to bude tým, ale aj tak je to málo na zaplatenie všetkých úverov a splátok...

denis19
16. dec 2010

@lucia.kl také jsem si platila DNP,ale chybelo mi 13 dní, jelikož se cácorka narodila o tolik drív, tak z toho nic není!!!!

lucia.kl
autor
16. dec 2010

@denis19 no, nemohla potvorka ostať ešte 13 dní v brušku 😝 😝 tak ja som si začla platiť v júni ked som bola 1x tehotná a vtedy som o to prišla a som povedala, že to preto, lebo by sa mi narodili dvojčatá skorej a by som du DNP nestihla, takto sa mi preplácala 2,5 mesiaca ešte aj PNka...škoda, že som si to nezačala platiť ešte skorej, by sme na tom neboli tak zle, tou PN kou som strašne stratila, mesačne som bola na tom horšie o 400€ som bola akčný človek a mala som dve zamestnania, no zo živnosti som si nemusela platiť do socialky, tak som potom tak dopadla, človek nastavený na niečo a potom skok, ale zdravie detí je prednejšie,nejak bude dúfam...

denis19
16. dec 2010

@lucia.kl jojo presne tak, já se prihlásila v júly,ale v soc byl nejaký chaos a neco nebylo ok, tak mne prehlásili až s účinností od 01.09.2009 a to byl ten pruser,nebýt jejich nedbanlivosti tak je to pohodička, no co nadelám, mám cácorku a mnž, který zatím vydelává dobre 🙂 asi nemohu chtít vše,ale platím si to stále ješte do konce roku a potom to mhou využít i na PN a tak....nevadí.....
Co dnes plánujete?
hele ta moje slečinka spala presne dvanást hodin nočního spánku!!! Bez jakékoliv prestávky, neuveritelné!

lucia.kl
autor
16. dec 2010

@denis19 a si nemala žiaden doklad o nahlásení sa, čo?? si mohla to vymáhať od nich, veď oni urobili chybu... 😠 😠 tak to by ma asi nasralo. kamoška si takto platila a ked sa odhlasovala zo živnosti tak neskôr o 5 dní zaplatila za posledný mesiac ( bola v nemocnici) a sociálka jej nevyplatila ani euro, že nesplnila podmienky... toto je náš štát..

denis19
16. dec 2010

@lucia.kl no presne jsou to svine, s prominutím.....kdysi mi tam delala svokra, tak by mi pomohla,ale ta je ted sama ráda, že je ráda...nevadí!!!

matelko1
16. dec 2010

@denis19 tak musim stihat,som sama na nich,nik mi nepomaha,manzel ako pride z prace domov,tak sa venuje,ale on pride o 17-tej a my chlapcov kupeme o 18:30 a o 19-tej uz su v postielkach.
ano my chodime plavat,ale teraz sme neboli mesiac,lebo mali soplia,kaslu,kychaju,ale to bude zo zubkov.alexovi sa dalsi prerezal von uz ma ich dokopy 6,maxim 4

denis19
16. dec 2010

@matelko1 také chodím plavat s malou,ale ty chodíš sma s dvema? to se dá?

matelko1
16. dec 2010

@denis19 s manzelom spolu chodime,sama by som to nezvladla.maju radi vodicku,ani von nechcu vyjst z bazena 🙂

denis19
16. dec 2010

@matelko1 to je super a je to normální kurz, či chodíte jen tak?

matelko1
16. dec 2010

@denis19 len tak chodime s mm,kurz stoji 85€ na jedno dieta,takze x 2 to je palka,a vidis teraz sme aj soplili takze sa nedalo a kurz zaplatim a nebudem chodit.skoda vyhodene peniaze.a vy chodite na kurz

denis19
16. dec 2010

@matelko1 to ti potom ty zameškané lekce nahradí, aspoň tu to tak je....ale je to suma ano!

matelko1
16. dec 2010

@denis19 a neviem ako u vas,ale u nas sa robia skoro rano o 7-mej a to si neviem predstavit budit chlapcov,len aby sme boli v bazene a to este 15min vpred.

denis19
16. dec 2010

@matelko1 nám kurz začíná v 10:45, tak pohodička 🙂 já jsems tím spokojená, sprístupem,vysledekem ,jen mi po plavání nechce spát a to každé dítko padne únavou aspí i tri hodinky 🙂

matelko1
16. dec 2010

@denis19 tak to je super v 10:45,nie ako u nas...nam po plavani zaspia v aute a nespinkaju dlho,lebo potom ich prekladam z auta do postielok a prebudia sa.

helenka12
16. dec 2010

tak dik pokusim sa zajtra zavolat dr. 🙂 🙂

helenka12
16. dec 2010

@denis19 diky,diky

matelko1
16. dec 2010

@helenka12 tak zavolaj,lebo zbytocne cakas a co ked uz mas ziadost v centre...doki ma vela toho,tak urcite mu ani nenapadne volat...zavolaj,ved za opytanie nebyju

kacka81
16. dec 2010

Ahojky holky,

@matelko1 vítám tě mezi námi 😉
@helenka12 i já bych to prubla zavolat, za to nic nedáš.

A jak se máte? A co jste dnes dělaly? Dva dny jsem tu nebyla tak jsem to jen tak fofrem prolítla. Dočítat to všechno nebudu. Ale asi se nic neděje. Trošku jsem teď nestíhala. Včera jsme lítali po městě a obíhali úřady 😠 A dneska jsem ze ségrou dělala poslední nákupy ježíška už to mám vše za sebou ufuf. A mnž byl tak hodnej a než jsme přijely tak uklidil takže fajn. Teď už jen vykoupat malou, zároveň zapnu kuře v troubě a než jí uspím a vykoupu se tak mám vařeno na zítřek. Ráno stříhám a barvím tak ať je vařeno. Ještě se tu seknu až jí uspím jestli tu někdo budete tak zatím papa

lusinkaj
16. dec 2010

ahojte 🙂
@lucia.kl tak vy mate super darcek pre malicke...ja este nemam nic,v pondelok idem nato 🙂 😀 svokra pridek malym tak pojdem nakupit 😉

lusinkaj
16. dec 2010

@denis19 nie este stromcek nemame...dnes som prisla trosku k babke a rodicom nech sa pohraju s malymi cez vikend tak spravim v nedelu stromcek 🙂

kacka81
16. dec 2010

koukám že stromečky zdobíte dřív, já ho vždy zdobím den před štědrým večerem. A na štědrý den v obíváku zamknu a celý den tam malá nesmí čekáme na ježíška a pouštíme jí tam až po večeři. Má dvojité překvapení. Takhle to dělali naši nám a mě se to líbilo ráda na ty vánoce vzpomínám jak jsme jako děti lezli kolem tich dveří a byli nedočkavé.

kacka81
16. dec 2010

tak holky přeji vám dobrou a hlavně klidnou noc. Ať načerpáte síly na zítřek.

lucia.kl
autor
16. dec 2010

@kacka81 u nás sa stromček vždy staval 24 ráno a staviali sme ho všetci spolu, to ma bavilo, pri tom sa pozerali rozprávky, potom nás naši z obývačky vysťahovali a pekne nás držali bokom, sme nesmeli tam a tiež sme chodili okolo dverí 🙂 vždy som sa tešila na večeru ked po nej konečne zazvonil zvonček v obývačke a my sme išli na darčeky, teda babka zaspievala tichú noc a potom, vždy sa mi páčilo ako bolo v izbe tma, len svetielka horeli na stromčeku a prskavky a do toho tá tichá noc, raz sme sa takto fotili a horel nám stromček a nikto nechcel ísť hasiť, lebo chcel byť na fotke, takže sme mali horiaci stromček v pozadí 😀

kacka81
17. dec 2010

dobré ránko holky,
@lucia.kl tak to je také moc hezkej zvyk. Muselo to bejt krásné ještě když babička spívala. A na druhou stranu kdo má takovou fotku z vánoc jako máte vy 😉 Hlavně že se nic nestalo

kacka81
17. dec 2010

co vás dneska čeká?

denis19
17. dec 2010

Dobré ránko!
U nás je zvyk jako u luciky,tak é společné zdobení a potom obyvák tabu 🙂
My jdeme dnes plavat a odpoledne na punč a včera jsem byla na vánočním posezení s kolegy...jsem úplne z formy, dala jsem dva frťany a game over temer......ale koupat jsem ješte zvládla 🙂

douda
17. dec 2010

Ahoj můžu se přidat k Vám, mám doma 4 letého Matýska a zrovna dnes měsíční poklad po IVF Sárinku 🙂