Máte kľudné dieťatko od narodenia?
Mam na mysli, ze keď ste porodili, hneď teie prvé dni, týždne, spinkalo vaše dieťatko pekne? Bez problémov? Napr aj 3-4 hodinky, dali ste mu papať a opäť pekne zaspalo? Zaujíma ma to len tak, ze ci sú deti, ktoré sú také... 😊
dcéra bola také spokojné bábätko, plakala len keď niečo vadilo /hlad, plná plienka, teplo a pod./ Inak sa obzerala, mrvila, ale neplakala ani keď bola sama.
@vasjar starší syn bol taky, mladšia dcéra úplný opak a ešte veľmi dlho z nej bol malý nespavy urevancek
Nas maly bol taky anjel od narodenia. V porodnici z kazdej strany bolo pocut plac. Iba nas maly plakal iba ked bol hladny. Najedol sa a ziaden plac. Vsetci z rodiny nam vraveli, ze take kludne dieta este ani nevideli. Od jeho pol roka prespi celu noc. Uz ma 2 roky a stale je taky kludny chlapcek.
legendy hovoria, že také existujú, ale moje také nebolo 😝
Moja od narodenia prespala celé dni, aj keď sme prišli domov cez deň sa najedla prebalila a skoro stále spinkala, od dvoch mesiacov mi prespala celú noc kludnejsie bábätko som nezažila .....
Su. 1. a 3. take boli. :D
Obidve moje deti boli také....od narodenia prespali celú noc.
Syn je taky. Dobry spáč, u ktoreho plati režim, a celkovo je kludny vo vsetkom. Aj obdobie vzdoru nas obislo (klop klop) a ma 3,5 roka
Jedine co mi vadi, ze byva smutný v skolke, zato sestrine deti su z divych vajec a v spolocnosti su obaja sebavedomi a spokojni. Neviem ci to ma suvis ale tak mozno ano
Moj kludny nebol, mal koliky aj reflux takze sme si vsetci uzili. Ale odmenil ma (nas) neskor, ked od pol roka prespal celu noc.
bola taka, od 7m spala celu noc.. ma 2,5r a uz taka nie je.. s laskou spominam 🤣🤣🤣
@vasjar Ked uz konecne zaspal, spal 2 hodinny denne a 6 hodin v noci a od 2 rokov prespal noc. Ked je hore je to non stop akcne dieta a nevie sa skludnit aby zaspal. Treba ho uspavat. To ja nepovazujem za kludne dieta. Kludne dieta je take co spokojne sedi v kresielku a pozera hodinu na mamu ako vari obed.
Moje dieťa veľmi rado spi od spi. On ma aj teraz 4 roky a spi mi na obed bezne aj 3 hodiny. A vecer už o pol 9 spi zas.😆 ma to po mamke ale od mala strašne rád spinkal, ale do roka len v kočíku chcel spat ale s tým som ja nikdy nemala problém. Zato sa bojím mat druhé 🤣 lebo sa hovorí ze jedno je kľudne a druhe divé jedno chce spat a druhe nie 😂
@ariannazara presne aj ja tak
Prva nespala vobec, druha bola taka do 5 mesiacov, potom sa to zmenilo a je horsia ako novorodenec🤣
Prva bola čert a nevypočítatelna a druhi dvaja su salamisti... vobec neplacu. Viem uz, ako na nich. A aj ich porod bol iny. Vedomy, respektujuci, hladky, pokojny a laskavy.
@vasjar áno.. plače minimálne, skôr má skoro stále záchvaty smiechu. Spací režim má asi 2 mesiace nastavený tak, že okolo 10tej spí 20 minút, na obed spí 1,5-3 hodiny, okolo 17 zas 20 minút a o 19 nočný spánok. To sa zobudí medzi 2-4 a potom vstáva o 6-7. Teraz ma 6,5 mesiaca. Ale od narodenia je to kľudne, spave a dobré bábätko.
@vasjar ja stále vravím, že mám SKORO dokonalé dieťa, ale to len preto, aby sa ostatní necítili blbo 😂 inak je fakt dokonalý
Ale teraz bude mať 4 mesiace a vyzerá, že prvé zuby idú von, takže už asi 4-5 dní máme večer polhodinový plač. Inak len chvíľku, kým sa postaráme, ak je hladný alebo pocikaný a potom znova smejko a spachtoš 😊
*Klop klop* nech čo najdlhšie
Nie, nemala som. A ticho som zavidela vsetkym mamickam, ktore v noci spali, chodili na dlhe prechadzky alebo sedeli na kavickach s kocikom, v ktorom dieta krasne spalo.
To moje dieta je furt v pohybe, odkedy som zacala citit prve pohyby v tehotenstve. V bruchu sa stale mrvil, metal, kopal, stikutal - nikdy ho ani nedokazali zmerat na prvykrat. Po narodeni mal dva tyzdne zltacku, takze bol celkom spavy - v preklade: parkrat pospal aj dve hodiny. Ako pominula zltacka, mal pocas dna niekolko 20 minutovych spankov denne, v noci kazdu hodinu-dve hore. Nechcel byt v kociku - rev, v postielke - rev, v nosici - rev. Nikdy nespal v kociku, nikdy som si neuzila ziadne prechadzky po meste, ani kavicky. Odkedy zacal chodit, je furt v pohybe. Kym ostatne deti sa hrali kludne v piesku, my sme urobili 50 koleciek sprintu okolo celeho ihriska a sli sme domov. Od roka a pol bez denneho spanku, do 2,5 roka v noci kazdu hodinu-dve hore.
Uz je predskolak a stale je taky, ze musi byt v pohybe. Robi milion veci naraz, vsade odbieha, vsetko chce stihnut, vzdy vsade behom alebo skokom. Na to, ze je nepokojny a stale v pohybe, tak to vyvazuje tym, ze je velmi, velmi rozumny a sikovny a teraz je z neho super partak (akurat obcas nestiham tempo).
Moj druhy syncek bol taky. Nakrmila som ho,polozila do postielky a on zaspal. V noci sa raz zobudil, nakojila som ho a spinkal do rana. Cez den lezal v kociku ci vajicku a pozeral. Pol roka sme ani nevedeli ze ho mame. Celkovo je to velmi dobre naladene a spolupracujuce dieta. Starsi ma stale nejaky problem, vsetko je a bolo problem takze tento maly je velke prekvapenie. Aj take deticky su..
@vasjar moja dcéra je taka 🙂 od 2 mesiacov prespi pekne celú noc 🙂 je kľudnej povahy, zatiaľ ..uvidime keď pôjdu ďalšie zuby ci sa to nezmení 😁 zas starsi syn bol presný opak 😆😁 nás pekne vyskolil ale je to bez menšieho stresu teraz a hlavne spankoveho deficitu 😅
@vasjar ano, dcera spavala vkuse 5 hodin, na papanie som ju musela budit, lebo mi isli prsia prasknut 🤦🏼… v porodnici som knihu precitala… aj potom doma bola taka, cele noci prespinkala a vacsinu dna… zato syn nespaval cez den, len dve hodky co som ho ukocikovala k spanku… to bol zaberak.

@vasjar môj prvý syn bol taky.