Med na cumlík
Co hovorite na med na kusok cumlika na uklidnenie? Jednu znamu som to videla robit ale teda neviem.
Med je silný alergén.
Treba potom zacat setrit na zubara.
V žiadnom prípade by som to bábätku nedala...
Rozhodne niee,nehovoriac o tom,ze med je silny alergen. Strasna hlupost, radila mi to starkina sestra😵😵
volakedy sa med dával bežne na cumel...alebo práškový cukor🙂ale využívalo sa to ak mamička potrebovala aby dieťa prestalo plakať.....a ano zaberá to....si pamätám že my sme to pred rokmi dávali dieťatku pri krste v kostole, inak by celý krst prereval🙂dnes má mládenec cez 30rokov a zuby ako perličky
komunisticky zvyk zial este pretrvava
@katches69 urcite ne.
Nejde primarne o to, ze med je silny alergen, ale hlavne muze zpusobit kojenecky botulismus, proto je jeho podavani omezeno od 1 roku.
@katches69 Ty tu pises kazdy den. A ja sa raz neviem zbavit pocitu, ze tvoja dcerka je vystresovana akurat tak z teba. Ano, ma reflux a koliku, ale to vsetko sa mnohonasobne zhorsuje ked je matka v strese. Nepisem to v zlom, no ozaj mam z teba pocit, ze si klbko nervov. Ja ti rozumiem, ze utrpenie dietata boli, ale viac mu pomozes svojou istou narucou nez medom na cumel. Drz sa, ono to prejde a tvoja dcerka si to nebude pamatat. 💪
@katches69 to nech ti ani len nenapadne. Ja som sice mala pokyn davat rocnej med na cumlik, lenze to bol pokyn jej mamy, ked som robila au-pair. Ale vlastym, keby cumlikovali, by som to nedala ,kedze jednak je to silny alergen a jednak je tam cukor, zbytocne sa nauci priskoro na sladke. A aj stav chrupu nemusi byt neskor dobry.
@katches69 Ako v prípade, že chceš dieťa naučiť na cumlík (napr miesto prsníka), tak sa to dava. Ale len pár krát. A nie med ale skôr práškový cukor.
Z evolučného hľadiska má človek, aj bábätko rado sladkú chuť kvôli energií atď atď.
Proste teda keď chceš aby si privyklo na cumlík, ale odmieta ho inak, tak sa to robí na pár prvých pokusov takto. Nie je to nič nezvyčajné (divne je ale ak s tým niekto pokračuje, lebo neskôr je to už zbytočné).
Med by sa ale používať na to vôbec nemal. A nie kvôli alergii ale kvôli BOTULOTOXINU, ktorý bábätká nevedia odbúrať tak ako dospelý a väčšie deti, a môže tam dôjsť až k otrave bábätka.
@zuzanaete fíha, to som ešte nepočula, ale u nás sa dávala na večeru do mlieka krupica, aby deti lepšie spali a od 2 mesiacov aj ovocné šťavy
@katches69 môže to rýchlo pokaziť zúbky. Na druhej strane, dieťa nevypľuje dudel, lebo mu chutí 😄. Čiže - áno, dieťa stíchne a chvíľku seká dobrotu. Robili to tak naše matere. Nie je to však prospešné, ako už písali vyššie. Ja by som to nerobila, kamoška nech si robí ako uzná za vhodné 🤷.
nehovoriac o tom, že baby už spomenuli alergickú reakciu, botulizmus atd..., tak napcháš decko cukrom a potom budeš písať, že čo máš robiť, že nechce spať..

Že je to riadna hlúposť