icon

Med na cumlík

katches69
6. nov 2022

Co hovorite na med na kusok cumlika na uklidnenie? Jednu znamu som to videla robit ale teda neviem.

markaterka
6. nov 2022

Že je to riadna hlúposť

laurita285
6. nov 2022

Med je silný alergén.

zuzanaete
6. nov 2022

Treba potom zacat setrit na zubara.

dzulik_
6. nov 2022

V žiadnom prípade by som to bábätku nedala...

sandyan
6. nov 2022

Rozhodne niee,nehovoriac o tom,ze med je silny alergen. Strasna hlupost, radila mi to starkina sestra😵😵

mogaa
6. nov 2022

volakedy sa med dával bežne na cumel...alebo práškový cukor🙂ale využívalo sa to ak mamička potrebovala aby dieťa prestalo plakať.....a ano zaberá to....si pamätám že my sme to pred rokmi dávali dieťatku pri krste v kostole, inak by celý krst prereval🙂dnes má mládenec cez 30rokov a zuby ako perličky

nely1704
6. nov 2022

@katches69 trošku medíku a potom nech zapije makového odvaru 👌

zuzu1304
6. nov 2022

@katches69 med sa do 1 roka vôbec neodporuca

syslik81
6. nov 2022

komunisticky zvyk zial este pretrvava

nikto2234
Odpoveď bola odstránená
euka210
6. nov 2022

@katches69 a ja ze to sa robilo len pred 40r take...ale ze i dnes...ludia zle vyuzivaju internet a google 🤔

bluemoon24
6. nov 2022

@katches69 urcite ne.

Nejde primarne o to, ze med je silny alergen, ale hlavne muze zpusobit kojenecky botulismus, proto je jeho podavani omezeno od 1 roku.

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
beata_k
6. nov 2022

@katches69 Ty tu pises kazdy den. A ja sa raz neviem zbavit pocitu, ze tvoja dcerka je vystresovana akurat tak z teba. Ano, ma reflux a koliku, ale to vsetko sa mnohonasobne zhorsuje ked je matka v strese. Nepisem to v zlom, no ozaj mam z teba pocit, ze si klbko nervov. Ja ti rozumiem, ze utrpenie dietata boli, ale viac mu pomozes svojou istou narucou nez medom na cumel. Drz sa, ono to prejde a tvoja dcerka si to nebude pamatat. 💪

maribell
6. nov 2022

@mogaa ale ty to píšeš ako keby išlo len o jednorazovú záležitosť. Mne napríklad mama cukrila aj polievku aby som ju zjedla 😵😵 to som skoro odpadla, keď mi to povedala. Med a cukor na dudlik nebol nič nezvyčajné a teda mliečne zuby som mala v katastrofálnom stave.

siska53
6. nov 2022

@katches69 to nech ti ani len nenapadne. Ja som sice mala pokyn davat rocnej med na cumlik, lenze to bol pokyn jej mamy, ked som robila au-pair. Ale vlastym, keby cumlikovali, by som to nedala ,kedze jednak je to silny alergen a jednak je tam cukor, zbytocne sa nauci priskoro na sladke. A aj stav chrupu nemusi byt neskor dobry.

zuzanaete
6. nov 2022

@maribell Mne od 6 tyzdnov mixovali do vecerneho mlieka marina keks. Susedka poradila, aby som lepsie spala. 🙈 Ale tak nezazlievam to mame. Bola ina doba, ine poznatky.

lenkakravcova
6. nov 2022

@katches69 Ako v prípade, že chceš dieťa naučiť na cumlík (napr miesto prsníka), tak sa to dava. Ale len pár krát. A nie med ale skôr práškový cukor.
Z evolučného hľadiska má človek, aj bábätko rado sladkú chuť kvôli energií atď atď.
Proste teda keď chceš aby si privyklo na cumlík, ale odmieta ho inak, tak sa to robí na pár prvých pokusov takto. Nie je to nič nezvyčajné (divne je ale ak s tým niekto pokračuje, lebo neskôr je to už zbytočné).
Med by sa ale používať na to vôbec nemal. A nie kvôli alergii ale kvôli BOTULOTOXINU, ktorý bábätká nevedia odbúrať tak ako dospelý a väčšie deti, a môže tam dôjsť až k otrave bábätka.

svetlonos
6. nov 2022

@katches69
Ked malemu pichali 4 dni po porode kanilu do zapestia, tessne pred aj pocas tohoho mu striekli do ust glukozovy sirup. Mozog vtedy nevnima bolest- jednoducho vysvetlene. Fakt to zaberalo.
Takze nieco na tom bude ale urcite by som ned a culor eriesila len tak u kojenca.

maribell
6. nov 2022

@zuzanaete ani ja jej to nezazlievam, ale mňa to úplne vyšokovalo, že cukriť polievku 👀. Aj mne to ešte poradila, keď ju malý vypluval. 😅

mogaa
6. nov 2022

@maribell tak u nás sa to zase nedávalo stále, ale naozaj výnimočne keď mamička potrebovala aby dieťa naozaj neplakalo, lebo niekde bola a niečo vybavovala, aby ju aj bolo počuť🙂

mogaa
6. nov 2022

@maribell inak aj do rajčinovej polievky ide cukor🙂

54tinka54
6. nov 2022

@katches69 môj manžel raz dal synovi na cumlík med (mal asi 4 mesiace, svokra mu poradila 🙈). Malý sa vyhádzal okolo ústočiek a nehovoriac o tom, že med takým malým deťom do roka môže spôsobiť botulizmus.
Takže med do roka určite nie.

janickacrazy
6. nov 2022

@zuzanaete fíha, to som ešte nepočula, ale u nás sa dávala na večeru do mlieka krupica, aby deti lepšie spali a od 2 mesiacov aj ovocné šťavy

zorana999
6. nov 2022

@katches69 hovorím, že som videla dvoch už dospelých bratov na jednej návšteve, ktorých mama sa chválila, že im ako malým namacala dudel do medu. Oboch mužov úsmevy na onej návšteve vo mne vyvolávali hrôzu.......

mikadooo
6. nov 2022

@katches69 môže to rýchlo pokaziť zúbky. Na druhej strane, dieťa nevypľuje dudel, lebo mu chutí 😄. Čiže - áno, dieťa stíchne a chvíľku seká dobrotu. Robili to tak naše matere. Nie je to však prospešné, ako už písali vyššie. Ja by som to nerobila, kamoška nech si robí ako uzná za vhodné 🤷.

veronika3110
7. nov 2022

nehovoriac o tom, že baby už spomenuli alergickú reakciu, botulizmus atd..., tak napcháš decko cukrom a potom budeš písať, že čo máš robiť, že nechce spať..

zadarmo1
8. nov 2022

@nely1704 a aj cumel do piva (vobec nie sme národ alkoholikov ) 😢 hrozné hlúposti sa kedysi radili a niekto to používa dodnes 🙈

aliaray1
8. nov 2022

@katches69 za mna absolutne vylucene, je to alergen 🙈