Metóda kontrolovaného plaču
Ahojte,prosím vas ma niekto skúsenosti? Mam 8 mes.syna a v noci sme min.5x hore ,nič inē nepomože len cecok a už to trvá veľmi dlho a už ozaj nevladzeme. Dnes som počula o tejto metode ak mam pravdu napísat vobec sa mi to nepáči ale na druhej strane sa nedá takto fungovať v noci spávame max.3 hodky. Prosim ak máte skúsenosti napíšte hlavne ako dlho to u vas trvalo.
Moc dakujem za všetky odpovede
@timea7 mas pravdu...tiez sa tomu teraz cudujem... ale ta metoda je o tom,ze chodis v pravidelnych intervaloch za tym dietatom...takze to nebolo v kuse hodinu a pol, ale po hodine a pol zaspal... ale mas pravdu, je to otrasne co som urobila a nikdy viac...neboj, svoje dieta nadovsetko milujem a nic mu nechyba 😉
@kukulienka83 viem, v čom spočíva tá nezmyselná metóda.... 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖
Ja len dodam k tomu co pisala@kofolusa ze existuje nespocetne vela studii o tom ako funguje mozog takemu dietatu co sa riadia matky touto metodou a ich hladina kortizolu(stresoveho hormonu)je v nebezpecnych hladinach takze verte skor ci neskor sa to na tych detoch prejavi...bohuzial deti su take a take uvaz si len ci ti to za toto stoji,ver mi ze raz toto ked ta dieta potrebuje skonci a kedy mu mama ma byt nablizku ked nie teraz..
@rencika8 ahoj chcem sa spytat ci si tu metodu vyskusala a ako to dopadlo. Dakujem 🙂
@saty.predaj ahoj , nie nemala som na to srdce,zmenilo sa po tom samo, kamoška mi nieco poradila tak som to vyskusala a potom som sa budila uz ja na to ze dieta mi spí co som bola tak nadstavená 😅
@rencika8 aj mna by zaujimalo co poradila 😁
Nemas deti a hovoris o materinskom cite,no zaujimave.Zvedava som co budes robit az ich budes mat. k teme-dcera spava so mnou,ma cumlik,nosim ju na rukach,chodim s nou,kolisem kolko len chce a ziada si,sme na UM.A ano som neuveritelna potvora podla vas zrejme,ked tuto metodu chcem skusit.Avsak ani mlieko,ani nosenie,ani spolocne spanie a vlastne nic neraz vobec nezabera.Place tak ci tak,ci len tak,ci kto vie preco.Zubky to nie su,brusko mame v poriadku;reflux to nie je.Neraz zacne byt este nervoznejsia a placlivejsia ,ked ju chcem pomojkat,ponosit a skusit cokolvek aby neplakala.Ak tuto metodu nemam skusat mate niekto nejaku zazracnu radu?Momentalne place bez ohladu na to ci je pri mne,ci nie.A ak jedine co viete je povedat vydrz-tak ano ja vydrzim,ale co ona placuca aj na rukach,aj po uspokojeni vsetkych potrieb.Ak place na rukach pri mne je to v poriadku,len ak daju maminy deti do postielky touto metodou uz to v poriadku nie je??
@turwethiel My sme zazili nieco podobne, plakala tak ci tak, ci uz bola najedena (um.mlieko)alebo uhojdana na rukach, v kociku. Brucho ani zuby to neboli. Jasne som videla, ze chce spat, zyvala, suchala oci, kopala nohami. Uhojdala som, a zas do polhodiny hore. Unavena ja aj ona, cely mesiac. Budila sa kazdu polhodinu, hodinu. Proste to dalej tak neslo. Nepomohlo ani to ze som ju mala pri sebe, pri hladkani mi este aj odtlacala ruku a zurila este viac. Tak co potom robit? Dokonca mala stavy kedy prepla a zacala sa hrat v postielke s cumlom, prikryvkou, veselo si recnila. Ako moze takto dieta zaspat? Tiez som si predtym povedala ze vyrevat dieta nenecham, ale nic ine ma uz nenapadalo. Neslo o to ci ja spim, ale o nu, ze potrebuje spat a v kuse sa budi, nevie sama prepnut do spankoveho rezimu. Tak som si s muzom povedala ze na tri dni to skusim, viac nie. Prvy den sa ma nechat plakat 3min, 5min, 7minut. Dalsi 7-9-15. Dokazala som to dodrzat len prvy den, dalsi uz som chodila po 7minutach. K 15tim ani nikdy nedoslo, nedokazala som to pocuvat😔 dcerka vedela ze som tam, sedela som pri postielke, z izby som prec nechodila... po troch dnoch metody (mnou upravenej) sa dieta budi dvakrat na jedlo(co aj predtym) a raz o 2 hod v noci. To si ju dam k sebe a zaspi. Predtym to neexistovalo. Chodili sme spávať aj pred metodou o19h. Vstava o 6rano, a je spokojna. V noci ju z postielky na mlieko nevyberam, pije v lahu, dopije a hned zaspi, alebo sa este pomrvi a zaspi. Co som si dovtedy nedokazala predstavit ani omylom. Takze za mna nazor ze ked uz nic nepomaha, treba to aspon na dva dni skusit.

@kukulienka83 prepáč, ale nechať dieťa plakať hodinu aj pol až do zachrípnutia, si normálna?! Keby som to počula v paneláku cez stenu, tak volám políciu, lebo by som si myslela, že matka odpadla, keď dieťa toľko plače. A keby som to počula ešte aj na druhý deň, tak na teba pošlem sociálku. 😠 😠 😠 😠 Máš teda odvahu napísať to sem.