icon

Môj syn má podozrenie na neurofibromatózu, na čo sa pripraviť?

maricenkamari
23. aug 2019

Dobry den su tu nejake mamicky ktorym detom diagnostikovali tuto chorobou?ako to prebiehalo.moj maly ma 11 mesiacov a maju podozrenie na tuto chorobu.na co vsetko sa treba pripravit?

erickatt
11. sep 2019

@erikavesela i ked vtedy v mojom stave som rada ze som tam bola. Tak ma seklo ze som nevládala chodiť...

cica_mica
11. sep 2019

@erikavesela dakujem za tip, o vitamine B som pocula ale v lekarni sa tvarili ze ziadny produkt nie je vhodny pre deti do 3 rokov. Neviete nahodou o nejakej vhodnej alternative? Zatial kojim tak snad aspon odomna dostava dost vsetkych vitaminov 🙏 okrem toho jedneho stretnutia sa uz nic nekonalo? Rada by som sa zucastnila ak by niekto nieco organizoval

erikavesela
11. sep 2019

@cica_mica nas syn bol starsi, skus pozriet rakuske, ci ceske lekarne...mozno mieco najdes...ja som bola len na tom jednom stretnuti...oznamila nam to vtedy este p. Ilencikova z genetiky na Kramaroch..konalo sa to v prednaskovej sale na kramaroch...ci sa konali dalsie, neviem..syna vylucili z podozrenia na nf1

erikavesela
11. sep 2019

@erickatt to sa stava...

erickatt
11. sep 2019

Baby som úplne Happy. Decka( 23a 20 😁😁 ) po MRI bez zmeny. Nálezy na mozgu ako od začiatku. Takže kontrola o rok. Ešte objednať očné a bude fajn

erikavesela
11. sep 2019

@erickatt super👍

peto75
4. okt 2019

Maminy tu je dlhšia diskusia : https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/neurofibromatoza-u-trojrocnej/ asi by to bolo vhodné spojiť.

ivica1982
9. okt 2019

Ahojte tuto diagnózu mam aj ja aj moj syn. Mne ju zistili ked som mala 6 rokov teraz mam 37 a mam len výrastky na tele a fliaciky + hrčky , ktore vadili tak som si ich dala vybrať..a syn to ma od narodenia. Vedel by mi niekto poradit detsku neurologiu na vychodnom Slovensku , ktorá ma aspon šajnu o neurofibromatoze ?

peto75
18. okt 2019

Ahojte rodičia,

už ubehlo 6 rokov od prvého a zároveň teda aj posledného STRETNUTIA rodičov s touto chorobou, ešte v 2013 na Kramároch. ( info na http://www.neurofibromatoza.sk/ úplne dole).

Nedávno som dostal otázku či by nebolo vhodné niečo zopakovať, aj s lekárkami z Kramárov DFNsP BA, možno nejaké nové informácie z prvej ruky, nejaký prehľad.
Niečo na spôsob nejakej prezentácie, diskusie, výmeny názorov.

Otázka tu bola aj na občianske združenie, ale to je na mňa silná káva, ale to by sa tiež mohlo na tom stretnutí predebatovať.

Bol by o také stretnutie záujem? Nie hneď zajtra,ale v priebehu pár mesiacov.
Naposledy to bolo v prednáškovej sále na DFNsP Kramáre.

blableblu
14. okt 2020

@erickatt môžem poprosiť info príznaky a podobne vo to všetko obnasa

erickatt
14. okt 2020

@blableblu moje deti mali skvrny tak ako ja. Takže asi do 7 rokov som to neriešila. Potom nás ,,našla " neurologicka" a už to šlo. Príznaky nijaké. Okrem nálezov. Ako na koži, tak na mozgu. Syn na svaloch na rukách, ma zvetseny jeden biceps, ...

blableblu
16. okt 2020

@erickatt a čo s tým na tom mozgu ,a ako sa s tým vlastne žije a koľko tých vlakov majú a ako rýchlo sa im vytvorili a boli ste na genetike

blableblu
16. okt 2020

@erickatt a aj vy to máte teda áno, a je u vás nejaký problém

erickatt
16. okt 2020

@blableblu ja nemám žiadny problém. A decka v podstate tiež nič. Okuliare nosia,syn mával migrény. Vyrástol z toho... Dcérka mava migrény stále ale neviem či to spolu súvisí . Tento rok magnetická bez zmien...

erickatt
16. okt 2020

@blableblu genetika bola ešte dávno a všetci traja potvrdené...

blableblu
16. okt 2020

@erickatt to každý rok musia na magneticku

blableblu
16. okt 2020

@erickatt a vám na základe čoho robili tu genetiky koľkú ste mali príznakov a ake napr a detičky majú koľko rokov ,

erickatt
16. okt 2020

@blableblu treba boli asi po 3-4 rokoch na magnetickej . Najviac sú zmeny v puberte a teda môžu byť v tehotenstve. Patrik ma 21, Veronika 24... Syn šikovný je na výške, dcérka už pracuje .. ja mám len škvrny.. decka teda aj vnútorné nálezy. Genetiku robili aby potvrdili diagnózu.

blableblu
16. okt 2020

@erickatt vynikajúci je som si myslela že sú Ešte maličké deti takže nejaké extrémne strašne situácie vám to nesposobovalo v zivote dalo sa žiť s tým

13riska13
16. okt 2020

@blableblu ahoj moja 2rocna to ma rovnako potvrdene a partnerovi to potvrdili iba vďaka tomu ze hľadali pôvodcu na genetike a 40 rokov a žil bez toho aby o tom vedel nenosí ani okuliare ani nič

erickatt
16. okt 2020

@blableblu úplne v pohode . A decka si aj voľno v nemocnici vždy užívali

blableblu
17. okt 2020

@erickatt museli byť často v nemocnici ?

blableblu
17. okt 2020

@13riska13 sranda ty kokos ,možno niekedy je lepšie aj nevedieť ako potom stále žiť v strese keď to možno fakt niekomu vôbec okrem fliacika alebo nejakej bradavice nič nerobí, a mala ma čo akt priznak

erickatt
17. okt 2020

@blableblu raz ročne kým nemali 18. Ale sestričky tam boli úžasné. Všetci milý,. Decka sa tešili a kým som chodila s nimi mala som odych 😆

13riska13
18. okt 2020

@blableblu mala ma za sebou všetky vyšetrenia vrátane mri a na tento rok ma všetko negat takže dúfam ze to tak zostane a okrem škvŕn nemá nič iné takže dúfam ze to tak ostane aj naďalej ale tatko jej ma tiež len škvrny a všetko ôk tal uvidíme

blableblu
18. okt 2020

@13riska13 a koľko ma tých škvŕn a ako rýchlo sa jej urobili

blableblu
18. okt 2020

@erickatt a ešte sa chcem opýtať ta neurologicka na základe čoho na to prisla

13riska13
18. okt 2020

@blableblu ona ich ma od narodenia a to asi 3 veľké a potom viacero malých ako špendlík obe hlavičky ale zatiaľ sme jej nové nenašli len chodíme pravidelne na kramare na vyšetrenia raz ročne

blableblu
18. okt 2020

@13riska13 nemôžem si utvoriť názor na túto chorobu sú aj články kde to celkom zlahcuju a sú aj také kde to vyzerá ako koniec sveta človek nevie čo si ma myslieť

13riska13
18. okt 2020

@blableblu poviem ti otvorené ja som žiadne články a ani obrázky nepozerala a ani nebudem na čo by to bolo len dobre iba by ma to zbytočné stresovalo ja malej stále hovorím ze je výnimočná a nebudem sa tým trápiť stále verím ze bude ako ma byt a myslím pozitívne