Môj syn má podozrenie na neurofibromatózu, na čo sa pripraviť?
Dobry den su tu nejake mamicky ktorym detom diagnostikovali tuto chorobou?ako to prebiehalo.moj maly ma 11 mesiacov a maju podozrenie na tuto chorobu.na co vsetko sa treba pripravit?
@erikavesela dakujem za tip, o vitamine B som pocula ale v lekarni sa tvarili ze ziadny produkt nie je vhodny pre deti do 3 rokov. Neviete nahodou o nejakej vhodnej alternative? Zatial kojim tak snad aspon odomna dostava dost vsetkych vitaminov 🙏 okrem toho jedneho stretnutia sa uz nic nekonalo? Rada by som sa zucastnila ak by niekto nieco organizoval
@cica_mica nas syn bol starsi, skus pozriet rakuske, ci ceske lekarne...mozno mieco najdes...ja som bola len na tom jednom stretnuti...oznamila nam to vtedy este p. Ilencikova z genetiky na Kramaroch..konalo sa to v prednaskovej sale na kramaroch...ci sa konali dalsie, neviem..syna vylucili z podozrenia na nf1
@erickatt to sa stava...
Baby som úplne Happy. Decka( 23a 20 😁😁 ) po MRI bez zmeny. Nálezy na mozgu ako od začiatku. Takže kontrola o rok. Ešte objednať očné a bude fajn
@erickatt super👍
Maminy tu je dlhšia diskusia : https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/neurofibromatoza-u-trojrocnej/ asi by to bolo vhodné spojiť.
Ahojte tuto diagnózu mam aj ja aj moj syn. Mne ju zistili ked som mala 6 rokov teraz mam 37 a mam len výrastky na tele a fliaciky + hrčky , ktore vadili tak som si ich dala vybrať..a syn to ma od narodenia. Vedel by mi niekto poradit detsku neurologiu na vychodnom Slovensku , ktorá ma aspon šajnu o neurofibromatoze ?
Ahojte rodičia,
už ubehlo 6 rokov od prvého a zároveň teda aj posledného STRETNUTIA rodičov s touto chorobou, ešte v 2013 na Kramároch. ( info na http://www.neurofibromatoza.sk/ úplne dole).
Nedávno som dostal otázku či by nebolo vhodné niečo zopakovať, aj s lekárkami z Kramárov DFNsP BA, možno nejaké nové informácie z prvej ruky, nejaký prehľad.
Niečo na spôsob nejakej prezentácie, diskusie, výmeny názorov.
Otázka tu bola aj na občianske združenie, ale to je na mňa silná káva, ale to by sa tiež mohlo na tom stretnutí predebatovať.
Bol by o také stretnutie záujem? Nie hneď zajtra,ale v priebehu pár mesiacov.
Naposledy to bolo v prednáškovej sále na DFNsP Kramáre.
@blableblu treba boli asi po 3-4 rokoch na magnetickej . Najviac sú zmeny v puberte a teda môžu byť v tehotenstve. Patrik ma 21, Veronika 24... Syn šikovný je na výške, dcérka už pracuje .. ja mám len škvrny.. decka teda aj vnútorné nálezy. Genetiku robili aby potvrdili diagnózu.

@erikavesela i ked vtedy v mojom stave som rada ze som tam bola. Tak ma seklo ze som nevládala chodiť...