Moja 11-mesačná dcéra je dosť vysoká
Ahojte baby. Mame 11 mesiacov a 2 týždne a včera sme boli na poradni. Malá je zdravá všetko okej ale jedine nacom sa pani doktorka pozastavila bola malej dĺžka. Meria 83cm. Vravela, že vyzerá ze Malá bude veľmi veľmi vysoká. Ja neviem prečo ale som sa zľakla. Môj muž má 185 a ja 170. Vysoká by mi nevadilo ale zľakla som sa aby nemala 190. Predsa len na ženu je to veľa. Možno ma.vysmejete ale som to doteraz neriešila ale keď obidve v ambulancii sa natom pozastavili tak som sa zľakla. 😞 mate skúsenosť?
No ja aj moji rodicia mame 178cm. Ok max par cm rozdiel. Ale ked sme vedla seba tak mame cca rovnaku vysku. Moji bratia maju cez 2metre.
Kazdopadne.... vidim sama na svojich detoch ze... niekedy nic nic a zrazu podrastu dost 🙂
Ja chapem ak lekar poukaze na to, ze dieta malo pribera alebo neprospieva, len mi nie je uplne jasne naco rozprava ze je prilis vysoka 🙈 akoze co ju mas po hlave kladivom buchat nech nerastie? 🤷🏼♀️ vobec sa netrap nad vecami, kt nevies ovplyvnit. Deti rastu skokovo, mozno sa teraz vytiahla a dlhsiu domu nenarastie, ale aj keby nie tak byt vysoka nie je problem.
Vieš čo, môj muž má tiež 185 ja 175 a naša dcéra je tiež vysoká a aj bude vysoká, už teraz vieme, že to potiahne vyššie ako som ja ... A vôbec z toho nie som zdesená, ani ma to nevylakalo, ani jej to neprezentujem ako koniec sveta. Bude prosto vysoká, silná a šikovná baba, žiadna dráma sa nekoná 😉 ja sa ani nečudujem, že je toľko nesebavedomych deciek, keď sa matky už od bábätka rúcajú z takýchto kravin. S prepáčením 🙄🙄🙄
Pre boha ako to chceš ovplyvniť??? Upokojim ta, že deti výška v roku ×2 je približná výška v dospelosti čiže 166. Uistujem ta, že tvoja dcéra nebude vyššia ako ty. Môžeš to odkázať aj dr. Moje merali ďaleko viac. Ja 178 muž 192...
@jesenzima u nas rovnako ja 172 muz 190 a dcera cerstvo 5r je v skolke vyssia ako 6r chlapci a aj oblecko ma na 6-7r 🤷🏼♀️
No a pani Dr. túto informáciu ako žiada od Teba spracovať? Však výšku malej neovplyvníš 😃 Moja svokra má 180cm a predsa sa vydala, nijako ju to extra nelimitovalo a je zdravá.
@milanemila Mne toto tiez nejde absolutne do hlavy. Ako sa take nieco da ovplyvnit? Vsak rastie, asi to ty nezmenis zmenou stravy alebo co 😀
Nasa bola tiez taka a sme obaja este vyssi nez vy.. z pediatra si nic nerob vsak to pri babatku nemas ako ovplyvnit. Aka bude taka bude a 190cm si nemyslim ze bude mat to je extrem
To je relatívne. Pre mňa ste vysokí vy a aj vaše dieťa. ;D Mám 163…. V našej rodine aj muži sú z tých nižších, pod 180…
To je koniec. Zniceny zivot ma. Naco si si hladala vysokeho muza ked si sama vysoka?!!!
(Ironia)
@milanemila no môj malý je tiež extrém vysoký, od narodenia šiel mimo aj maximálnych tabuliek. Jediné, kvôli čomu ma na to lekár upozornlňoval, bolo riešiť správny vývin s fyzioterapeutkou a v budúcnosti zvážiť športy, aktivity, ktoré budú podporovať symetriu pri raste (napr hokejkové športy sú na jednu stranu, ale taká gymnastika, atletika podporujú rovnako strany, ak sú deti dobre vedené).
Ale tiež si nerobím ťažkú hlavu z toho, že bude vysoký, som s tým zmierená, odkedy som randila s mužom. On má skoro 2 metre, ja tiež nie som z najnižších a celkovo takmer celá rodina je vysoká. Máme v rodine aj ženy, čo majú okolo 185.
@sono2 a toto je odkiaľ takáto informacia, ze x2 je cca výška v dospelosti? Takže deti, ktore maju v 1 roju 74cm budú mat v dospelosti akože cca 150cm? 😀😀😀
Nemusis sa bat, myslim si ze vyssia ako vy nebude 😉
Však ste vysokí obaja z čoho si tak v šoku?
@sono2 Hovori sa to o vyske v 2 rokoch nie roku a neplati to vsebecne pre vsetky deti.
Inak robit sa s tym neda nic ale pri extremnom raste (ako aj nizkom tak aj vysokom) sa chodi na kontrolu k endokrinologovi, kvoli rastovemu hormonu,stitnej zlaze atd, preto to pediater kontrolovat musi a aj to riesit ak sa munieco nezda to je cele.
Naša keď bola ešte len embryo tak už bola o100% väčšia ako priemer, podľa ktorého to dr porovnával v jeho PC, ten gynekológ mi siahal po nos, a sa tak pozrel na mňa a na manžela, že naše dieťa nemá byť po kom malé...doteraz je väčšinou väčšia ako iné aj o rok staršie deti
Preco by mala mat 190cm, neprehanaj. Ja mam 170cm, chlap 195, dcera aktualne 176cm./14r. TIez bola vysoka, ale co je to za reci velmi velmi vysoka??? a obavy? vsak normalne.. Polovicka ma zo svojej strany vysoke zeny dlhonohe, tak do 180cm, v pohode su vsetci s tym...
V manželovej rodine sú všetci vysoký a ja tíško s mojimi 170cm závidím o 15cm vyššej švagrinej, lebo na nej všetko oblečenie naozaj dobre vyzerá 😍. Absolútne nerieš to, či je dieťa vysoké, aj tak to nezmeníš a 190cm mať tiež nebude 🙂
@amelia89 ok, to priznám, že som si nebola istá. Ale aj tak. Ona ma 83 cm. 86 sa nosí z pravidla od roku. My sme veľkí čiže moje deti napríklad začali 62 kou a 68kou. Takže je stále v norme. Tak ako u nás doktorka riešila kamarátky dcéru obaja rodičia ledva 165 cm a jej prišlo, že je malá. Na koniec na nič neprišli. Áno je o skoro hlavu nižšia od mojej ale tak genetika nepusti.
@staromodna 2 roky. Som hneď rozmýšľala, či nepisem blbosť. Plus mínus to sedí vtedy som si to počítala, lebo som to niekde vtedy čítala a na nás rodičov to sedí a taktiež co sme porovnávali deti vtedy kamarátky boli jednoznačne dievčatá moje dcéry najväčšie. Lebo tak, Nemám vyššiu kamarátku ako som ja. Taktiež boli pri pôrode veľké 54 a 56cm 4,6 a 4,5kg
@sono2 hm no vsak to je v poriadku ze tvoje deti nosili to a ono, ide o to ze deti rastu na nejakom percentile a pediater sa o to normalne zaujma. Moje deti su zase nizsie ako priemer a chodime na endokrinologiu. Nemozeme porovnavat co kto kedy nosil, jasne mozno je to uplne ok,mozno rastie nadpriemerne.. to sa uvidi teraz v druhom roku. v 1. roku sa genetika este neprejavuje natoľko.
@sono2 no ale je to viac nez normalne (ja nehovorim ze je to zle/dobre atd) len hovorim o priemere. Je nad 95 percentilom - to realne znamena ze len 5 percent deti je podobne vysokych ako ona- ale aj to je ok,vsak ludia sme rozni vysoki nizki atď.
86tku nenosia vsetky deti od roka…
Síce mám chlapca ale mal teraz 10mesiacov a má 83 cm. Dcéra bola tiež vždy väčšia. Teraz má 6 rokov 128 cm
@sono2 to je v kazdom pripade nezmysel ako sa len dá. To znamená, že ja ako 2 ročná by som musela mať výšku 80 cm, aby to bola pravda, pricom sú aj budúci krpati ľudia, čo v 2 rokoch majú viac cm. Môj brat bol vzdy najmenší, hoci bol najstarší z detí v triede a ako 15.rocny sa naraz vytiahol a má 185 cm a je najvyšší z rodiny. Do dnes má z toho obdobia strie. Proste nie všetko sedí tak, ako to sedí na asi 4.ludoch aj to je otázne aké merania boli použité
Tvoja dcéra je vysoká, ale prečo ťa to vôbec trápi a čo s tým chceš robiť? Moja je, naopak, nízka. Má dva roky a nosí ešte aj 86, ale čo narobím, vyťahám ju za uši? 😄
Na dalsiu poradnu moze narast o centimeter
Zase neprehanaj, ukludni sa, tak nebude mat 160 ale cez 170cm, pokial dostand menstruaciu skoro tak budes rada ak presiahne vobec tych 170
My sme mali na ročnej prehliadke 83 CM a všetko v poriadku 😊
@staromodna to na chlapcov samozrejme neplatí.

Mam len skusenost taku, ze bola som tiez velka... mam 180 cm ... a rodicia aj surodenci moji su tiez priblizne vysoki ako vy... ale poznam aj zeny co maju 183-185... preco by si bola kvoli tomu smutna? Ja mam muza co mam 2 metre.. vobec si z toho nic nerobim... neriesim.. nosim aj opatky