icon

Moja 6 týždňová dcérka má problém so zaspávaním

miirkka1
22. dec 2016

Ahojte....viete mi povedať, že keď bábo zíva, znamená to vždy,že je unavené? Pretože moja malá spinka aj 4,5,6 hodín,(síce najmä vonku alebo na mne,v postielke nie,lebo tam je po 5min-hore) a keď sa zobudí a zase zíva.Večer keď ju uspávam, stále plače a zíva a popritom bola hore max. 15min. čo si pocuckala mliečka. Nie a nie uspať aj 4 hodiny...

Strana
z2
mila19
23. dec 2016

Ahoj, keď ti môžem poradiť
vygúgli si spánkový režim podľa Gina Ford. Tvoja mala je ešte mala, môže to mať rozhadzane, alebo si pozri tipy stránku koliska.sk
My máme nespavca trápili sme sa skoro 7 mesiacov.
S režimom rituálmi, rôznymi prípravkami na pomoc proti kolikam.
Ak dojčíš začni popíjať medovkový čaj ( odporúčala lekárka) Držim palce

martina9999
23. dec 2016

moj uz ma 17mesiacov takze historicky to u nas bolo takto: tiez zaspal na mne, v satke, v kociku aj to ale pozor nastala kriza v okoli prave 5teho tyzdna, potom v okolo 10teho tyzdna zivota sa mu zapacilo vo vajicku ale to je zle na chrbat tak som si pozicala taky kocik autosedacku ktora po zaspani sa dala sklopit do lahu..no pointa je taka, hrozne dlho som sa snazila ze ked zaspi, odlozim ho a budem mat ja chvilu klud. ale ono sa to vobec nedarilo. potom som to uz zo zufalstva prestala riesit, proste cez den ked zaspal v satke tak v nej zostal, ked zaspal v kociku tak v nom zostal. ziadne prekladanie, ziadne snahy aby zaspal v postielke nic. vdaka tomu ale som krasne dokazala regulovat jeho spanky, totiz spal krasne a s chuti, akonahle sa s nim pohlo, rozviazal sa zo satky a prelozil do postielky, alebo kocik sme zaparkovali dnu, tak bol hore. tak som mu dokazala urobit super rezim, ze potom v noci nerobil problemy. zaspaval ale aj vecer hupanim na mne v satke, spiaceho sme ho rozviazali, dala som ho na prso, este aby zaspal. alebo o 4tej rano uvazovala do satky, hupali sme ho v tom sklapacom vajicku a tak sme ho v nom dali do postielky uprostred noci atd. no psycho. ale ono to potom krasne odoznelo, v okoli 24teho tyzdna zivota sa to zlepsilo, od 8 mesiaca uz nepotreboval ani satku. noci uplne v pohode, doteraz kojim, vecer zaspava na prse, a sediiim. obedne spanky teraz mava take ze mi kazde ine mamky mozu zavidiet, 3hodiny taha. je stale kojeny, v noci sa budi iba raz, napije sa z prsa a hned spi. takze taketo mas snad aj ty vyhliadky. inak este k spanku, ked spal co i len 2minuty, a potom ho prelozenie rozviazanie atd zobudilo, bol vyspaty na dalsie 2-3hodiny...a ziival cele dni, simulant 🙂

katrin21
23. dec 2016

@miirkka1 neuspavaj 4 hodiny... zivanie moze byt, tym a niekedy len okyslicuje telo, ked to potrebuje..... ked chce dieta spat, tak zaspi... 🙂 ale take male niekedy vyydrzi hore len hodinu, niekedy aj 2-3, kazde inak.... je este malicka, este len teraz sa jej zacne tvorit nejaky rezim, kedy bude chciet byt hore, kedy spinkat.... bude to casom urcite lepsie ... ked nechce spat, hoc aj ziva, tak ju uz neuspavat, nechaj tak a potom skus co ja viem,ked bude napr. nekludna uz.....

sykorkauhliarka
24. dec 2016

@gabriella93 dobre viem kolko stoji didymoska....ja mam yaro a slniecka od sestric kt maju tiez 250 g ale su tensie a dost to citit lebo ako mala pribrala zacala satka rezat...najprv som si kupila yaro a to sa u nas pouziva viac..aj ked bola trosku hrubsia a nezanosena nebol problem vianockovat sa da ;)a teraz tiez zvlada 11kg slniecka odpocivaju v pokoji...a ked ide o tu vychovu..ako pise pani vo fore dalej niektore babena su citlive na pohnutie alebo aj na zvuky...takze s tym sa asi neda vela robit...mozno to vyznie blbo ale druhe ti prajem nespavca aby si neskatulkovala vsetko do vychovy

sykorkauhliarka
24. dec 2016

@gabriella93 aj ja som si myslela ze sa to vsetko da inac ako satkou a spolocnym spanim ...hold dcera to zariadila tak aby som vazila slova a nikdy nehovorila nikdy...nikdy ju nedam medzi nas spat .nikdy ju nedam do satky .nikdy nepouzijem latkove plienky...atd..aj my sme mali krasny nocny spanok presli 4 mesiace a bol fuc lebo sa uprostred noci zacala hrabat z ulitky a potom bola hore hodinu a pol...po prelozeni bola hore...aj teraz viem ze nieje hladna a ze prso nepotebuje ale ked chce citit teplo matky tak co uz..cucne a spi dalej a viem ze kebyze ju prelozim tak je hore lebo nespi tvrdo..vyplakanie nezabralo akurat tak sa zacala dusit vlastnou slinou v tom amoku

gabriella93
24. dec 2016

@sykorkauhliarka ani ja som nikdy nepoužila slová nikdy.. ak je to potrebné malý spí aj medzi nami a nepreklam ho späť do postieľky... Vyjadrila som sa k tejto téme lebo ani my sme na začiatku nespali a potom som to začala praktizovať ako som napísala... Ďalšia vec tak isto som nenapísala že treba nechať vyplakať za takéto metódy ja niesom len som napísala že pri každom mrnknuti netreba hneď brať na ruky...Satkujem aj ja najprv sme mali nosič ergobaby ale teraz mám aj ja Yaro ale už 300 g všetko sa dá zanosit...

segga
24. dec 2016

@miirkka1 Moja malicka je ukazkove babatko 🙂 Od narodenia mi v noci prespi 5-6 hodin.. cez den toho sice moc neda, ale v noci sa vyspime doruzova, obidve 😉 Dokonca som prave vcera zacala zavadzat tvrdy rezim - vecer neuspavame na rukach (ako doteraz), ale ulozime do postielky 😉 A zaspavanie nam trvalo "len" nejaku hodinku 😀 Ale tiez si cez den vyzivuje riadne, ale spat nespi...ale ako hovorim, moc sa tomu necudujem, lebo cez noc sa vyspi dostatocne.. Ale nie kazdy den je taky idealny..niekedy vie byt zla ako cert 😉 Preto sa mi najviac osvedcilo "neriesit" 😉

sykorkauhliarka
24. dec 2016

len tu ide o to ze to treba niekedy riesit lebo deticky sa nevedia same upokojit ked sa im presvihne ich cas...tak potom placu aj tie 4 hodiny vkuse a nie a nie utisit lebo su z toho mimo

ivanecka0602
24. dec 2016

@bosoriak
a mam este otazocku...da sa nieco spravit s tym jej placom pri dennom zaspavani???
to za kazdym uspavanim robi taky cirkus, kruti sa v tej zavinovacke az je cela spotena, ale po 10 min. snazeni zaspi...aj toto je normalne???
pretoze to ked tak denne zaspava asi 5 krat, to zomna vyciciava vsetku energiu

bosoriak
24. dec 2016

@ivanecka0602 Neviem. Skus ju dat spat skor, kym este nie je uplne unavena alebo ju skus dat spat neskor, aby zaspala rychlo. Ale aj moje deti obcas bojovali so spankom a vacsinou to bolo kvoli tomu, ze boli bud velmi unavene alebo naopak malo unavene. Este ma napada kolika alebo bolave brusko. A mozno nechce zavinovacku, moje mali odjakziva spaci vak.

Ale ano, ak zaspi, neries, je to normalne. Vezmi si k postielke telefon a citaj si, mna to hrozne ukludnuje. Potom je mi jedno, kolko zaspavanie trva, lebo si citam. A ked som kludna ja, tak aj dieta zaspi rychlejsie.

Skus, drzim palce.

babkova
24. dec 2016

Mám dcéru má 8rokov bola som dnes na pohotovosť dala jej doktorka zinnak tapletku ale teplota vždy ma má vysoko 39 čo mám robiť

juriva
24. dec 2016

@babkova zas chod naspat na pohotovost...

babkova
24. dec 2016

@juriva
@juriva už nerobí dnes tak už to prešlo ale zas potoma teplotu každej 6hodine spocitavam

miirkka1
autor
25. dec 2016

Oki ďakujem za rady...manduca kúpená, je to super vec. Je ľahučká, nie ako keď ju nosím v klokanke, len neviem veľmi,kde jej mám dať nožky,keď jej ich roztiahnem podľa návodu-tak naširoko,tak plače.

miirkka1
autor
25. dec 2016

Chcela by som ešte vedieť, keď vám malá zaspí v noci na prse, dávate ju potom odrgnúť? Lebo ja keď nedám, tak sa krúti,tlačí, bolí ju bruško.A tým pádom ju zase prebudím

sykorkauhliarka
25. dec 2016

ja som nedavala odgrnut lebo si to nevyzadovala ale tvoja mala to asi potrebuje lebo pohlta vela vzduchu a s nozkami kludne na zabicku nie je pripravena mat nasiroko novorodenecka vlozka sa odporuca do 3 mesiaca mas ju ?

miirkka1
autor
25. dec 2016

@sykorkauhliarka Môžeš mi poslať foto? Neviem, čo myslíš...kúpila som to použité

sykorkauhliarka
25. dec 2016

nemam manducu mam richino ale asi takto to vyzera

gabriella93
25. dec 2016
martina9999
26. dec 2016

@miirkka1 k tomu odgrgnutiu v noci. maly maval bolesti bruska, aj grckal dost cez den. v noci ked sa zobudil, kojila som ho z jedneho prsa, kym bol mensi tak sa vtedy pokakal 🙂 takze som ho potom isla prebalit, zobudilo ho to miestami..a potom som ho dala este na druhe prso,alebo som dala hned jedno aj druhe, kym sa nepokakal a potom prebalila a potom este dala na prazdne prso.tou manipulaciou a prebalovanim sa mu trosku pocvicili nozicky tak sa to dalo. inak takto som to praktikovala asi do jeho 10mesiacov. potom som uz v noci prestala prebalovat, uz mal iba mierne nacikane uprostred noci. ale inak boli noci ze ho bolelo brusko, zobudil sa a bolo to krutee, tak skoncil v satke, aj o 3-4tej v noci. tam sa mu vzdy ulavilo, ta poloha noziciek,teplo na brusku. potom som ho ale prekladala do postielky, cez den nie ale v noci ano.

puma6969
Autor odpoveď zmazal
kolinia
2. okt 2020

@ivanecka0602 ako to dopadlo, ja mam druhu a teda to je este tazsi oriesok ako prva, len teraz zijeme sami a teda nevydrzi vobec sama, rev, este je malinka, no mozno si este pamatate, kedy to prestalo... dakujem za info 🙂

ivanecka0602
2. okt 2020

@kolinia no vazne mozem povedat ze kazde dieta je ine. Teraz tato druha spala kraaasne do 3 mesiacov co ked porovnam s prvou, tak Sofi mala do 3 mesiacov koliky takze asi sme ju na to hojdanie aj sami nechtiac naucili. Ale kedy to preslo? Hadam az okolo roka, ked uz sa vedela samostatne presuvat kde chcela. Tak isto sa jej aj spanok zlepsil. Teraz Ninka tiez v noci spi celkom dobre ale cez den...no...pospi aj hodinu niekedy ale cez den iba v kociari a hojdat. Inak 3x 30 minut cize nic nove pre mna.

ivanecka0602
2. okt 2020

@kolinia a ano. Tetaz ma 7 mesiacov ale ani na krok sa vzdialit to uz hned ziape. Cize kociar stale po ruke a rakto fungujeme kedze cely den ju mat na rukach sa neda

kolinia
3. okt 2020

@ivanecka0602 no ved tiez mam 9 rocnu Sofiu a spavala v kociku, od pol roka som ju ucila spat v postielke cez ranny spanok, to boli revy, inak kazdy vecer do pol roka s revom, potom spala, neboli sme ochotni nosit ju vtedy 😅 teraz uz mam aj nosic radsej...

Strana
z2