Moja známa bije svoje 2 ročné dieťa
AHOJTE MAM JEDNU ZNAMU,KTORA BIJE SVOJE DVOJROCNE DIETA. PADAJU FACKY,BUCHNATY PO CHRBTE,PO ZADKU..SNAZIM SA JEJ VYSVETLI
NECH TO NEROBI,ALE JEJ ARGUMENTY SU TAKE,SE TO DIETA JE NEESKUTOCNE PLANE,VOBEC JU NEPOCUVA,BIJE INE DETI,PLUJE,STALE JEJ UTEKA
NA HLAVNU CESTU POD AUTA ...PORADTE
@macamac
Kdepak, poklona je prilisna odmena...take umim psi kusy 😎 ☹ 😉 😀
prave jsem dodelala dort Barbie pro dvojcata - na zitrejsi oslavu..pri "stavbe" se mi to vsechno sesunulo..a kdyz jsem zabodla Barbie, cele se to rozjelo, korpusy polamaly... ☹ ale nakonec ji zachranily saty "od Armani" 😉
@baklik matky sa bitkou vyventiluju,ukludnia,ale tebe ostanu jazvy na dusi do konca zivota
@smutnuckaaaa Jedine že by to bola Tvoja známa, inak veľa šťastia... Ja som Ti pomoc ponúkla, nechceš, nechaj tak.
Pozerala som do Tvojej karty - čakáš dieťa, som zvedavá či ho niekedy zveríš do rúk svojej kamarátky, keď teraz opatruješ jej dieťa, vieš ako na oplátku, keď si budeš chcieť oddýchnuť... No čo, urobila by si to? Asi nie však?
@smutnuckaaaa
Rada: tady v Italii by se to resilo takto:
nahlasit na odbor socialni pece.. 😎
@smutnuckaaaa uboha ventilacia... 😖
@smutnuckaaaa - len otazkou je, co je spravne.... mne by stacilo co i len gesto, slovo, hocikoho na podporu, ze toto nie je spravne, normalne ☹ Ked sa dieta do toho narodi, ine ani nepozna, nespochybnuje... a mam pocit, ze ako najstarsia som si to zlizla fakt natvrdo 😔
@smutnuckaaaa ta co si...ked sa dvojrocne dieta boji vlastnej matky uz len ked sa k nemu priblizi, tak to veru je na socialku a policiu... to v nahradnej rodine by urcite zilo spokojnejsie... toto je velmi smutne a taku matku veru netreba nijako setrit, ja keby som to vidala pravidelne, asi by som ju tiez riadne dobila... 😠
@irriss - to je ta spravna rada aj na Slovensku. Pokial tomu cloveku neukazu, ze jeho konanie je skutocne zle, ze su hranice, ktore prekrocil... kto si to prizna a pojde k psychologovi sam, ze "som prehnane agresivna" Na slovensku mam pocit je slovo psycholog stale nadavka/zlyhanie a nie potrebna pomoc 😖
@anjelicek26 ja som toto riešila s mojou susedou. Jej syn občas švihol, sotil a pod moju malú. Ale ja som to nijak neriešila. Boliestku pofúkala. Veď sú to deti. Lenže jeho to obdobie prešlo a moja sa zase "obula" do neho. Keď jej chcel niečo vziať, tak mu s tým čapla. Susedu to extrémne rozčulovalo a vždy zareagovala, tak, že kázala jej synovi, aby to mojej malej vrátil 😨 . Deti boli ešte malinké cca 2 roky, takže jej syn to ešte nechápal, ale raz mi praskli nervy (vplyvom tehu hormónov, za ktoré som teraz véééľmi vďačná 😀) a povedala som jej, že či sa nebojí, že keď bude syna viesť k tomu od malinka, či jej tu facku raz nevráti on. A veru zabralo. Síce ešte chvíľu škaredo pozerala, keď sa niečo medzi deťmi zomlelo, ale uznala, že je v tomu kus pravdy a fungujeme krásne ďalej a deti sa už nebijú 🙂
@anjelicek26
@lenka311
@smutnuckaaaa ani socialka nemusi pomoct... opat to moze brat len ako to, ze sa niekto "nudil" a snazi sa jej klast polena pod nohy... a keby ta jej dcera bola aj starsia, tak dost mozne, ze by to vsetko poprela a zvrhla len na jednu vychovnu po zadku sem-tam, pretoze by sa bala toho, co by nasledovalo, co by bolo s nou, co s mamou. a kedze dieta ma svoju matku prirodzene rado, tak jej nechce ublizit... 😔
@lenka311 moja ja sa o to postaram,a preco utocis??
@baklik - ono skor ide o postraseni a "zatrasenie" tou maminou, ze ju vysetruje socialka, ze jej spravanie nie je normalne, nie o nejake realne trestne stihanie..dat jej sancu sa spamätat.
@anjelicek26 moze to vyjst... aj nemusi. 😒 ale necinne sa prizerat by som nedokazala ani ja. ako sa poznam, asi by som tam tu socialku poslala takisto. 😒 kazdy pripad je fakt individualny a do tohto konkretneho vidi z nas len @smutnuckaaaa, ak vobec...
@smutnuckaaaa Lebo viem že s takýmto divným postupom u psychologičky -že Dobrý deň dovediem vám kamarátku so synom lebo ho bije neuspeješ... OK, rieš to ako myslíš idem spať, škoda času...
@anjelicek26 Tak toto je presne moja reč... Sociálka by tento problém pravdepodobne vyriešila 😉
@baklik - ja som tiez vzdy za blbu, co sa stara, no a? Radsej za blbu, ako si to potom vycitat... aspon dieta vidi, z sa ho niekto zastane. Uz len pre to gesto to stoji za to sa postavit konfliktu.
Polovica je tu za psychologa,polovica socialka.Myslim ze skusime toho psychologa a pokial bude lahostajna pokracujeme socialkou.Zajtra je pondelok,takze nieco podniknem urcite
@smutnuckaaaa dobre na to ides... socialka je posledna volba.. aj tak od nic vela neocakavaj... pokial tam nie je zjavne tyranie...
mozes robit to ze s nimi stravis viac casu a mozes tu matku usmernovat vo vztahu k dcere, psycholog je dobry napad, postrazit malu aby ona si mohla oddychnut... atd atd... mozes skusit aj pedagogicko psychologicku poradnu,
@smutnuckaaaa hmmmmm, zle ratas, ja osobne nie som ani za jedno, ani za druhe... nejdem hodnotit ine prispevky ani prispievatelky, opat zopakujem, daj od toho ruky prec, nie je to tvoje dieta a netusis, co si mozno s nim jeho matka zaziva, netusis, ci uz nieco podnikla alebo nie, mozno napokon vyjdes z toho vsetkeho ty ako sprosta - pardon za vyraz, ale ak "znama" uz podnikla nejaku navstevu odbornika a ty do toho zavrtas, fakt budes za sprostu... a keby aj nepodnikla nic a chova sa tak, nechaj to plavat. opakujem uz po tretikrat snad, ze raz budes mat aj ty dieta, a co ak bude tak nezvladatelne, ze ti ruka "zaleti" castejsie, ako si sama budes vobec mysliet? hmmm, je lahko sudit, ked nemas dieta, alebo mas dieta "pohovkove", ktore sa prirodzene riadi heslom: "daj ma mama kam len chces, len ma tisko poloz......" su take deti, je ich dost, co sledujem po okoli...
ak je tato problematika ozaj skutocna a ak ty s tym nedas tej znamej pokoj, ver mi, vrati sa ti to. mozno v podobe tak nezvladnutelneho dietata, ze si raz spomenies na to, ako si tu rozvinula tuto debatu a silou-mocou sa snazila riesit vztah svojej znamej k jej dietatu, ci naopak... vzdy sa vsetko raz vrati, to si pis. daj tomu konecne pokoj, ved je to chore, starat sa do veci a zivota druhych. budes tym liezt ludom na nervy, daj si povedat... 😒
@maznacik007 ja si myslim ze to je jedina mozna volba,postup uvidime..pevne dufam ze to bude mat nejaky zmysel,najde v sebe tu pricinu ,preco je taka aka je
@irriss Na Slovensku môže človek aj umierať na ulici, ešte do Teba kopnú alebo Ťa okradnú, alebo si Ťa jednoducho nevšímajú... Proste sme taký ľahostajný národ, nič nevidíš, nepočuješ a mlčať je zlato, aspoň nebudeš mať Ty osobne žiadne problémy, vieš ako.. 😎 😎 😎 😎 , ale zakladateľka témy sa aspoň ako tak snaží, len viem že s tým nápadom u psychológa bez známostí a vedomia kamarátky neuspeje... ☹ ☹ ☹ Vieš si predstaviť ako sa zatvári tá psychologička keď jej tam zavolá či zaklope? Pokiaľ človek sám nechce, pomôcť sa mu takýmto smerom nedá, s tým mám vlastné skúsenosti /týkajú sa alkoholizmu/ - ja nič neurobím, musí ten človek chcieť sám...
@irriss ahoj. vies co, cela tato debata mi pripada chora. a preco? poznam pripad, kde mala matka dieta. 2-rocne. veeeeeelmi nezvladatelne, darmo sa snazila, dohovarala, prosila, vysvetlovala, darmo dala aj po zadku, proste to bolo hrozne (inak sa obavam, ze ma to caka, co robi moja dcera poslednych par dni je neskutocne)... ale naspat k teme... jedna takato "dobra dusa", ako je tuto zakladatelka temy, sa podobne do toho zacala vrtat az dosiahla to, ze niekto z uradov casto navstevoval dotycnu pani. samozrejme doslo k situacii, kde sa tej pani dieta zacalo vonku vzpierat, hadzat o zem a podobne, capla mu po zadku, nic viac, nic menej a ako na potvoru, zenska zo socialky mala namierene k nim - stalo sa to pri dome tej matky a dietata. tam matka capla dieta po zadku a zrovna zenska zo socialky. samozrejme krava - ta zo socialky - napisala take hodnotenie, ze tej pani odobrali dieta do detskeho domova. potom nasledovali sudy, svedcenia susedov, znamych, zo skolky a podobne.... matka dostala dieta naspat po 6 mesiacoch!!!!!
zda sa vam tu vsetkym teda normalne, ze uplne cudzi clovek, ktory nepozna situaciu dokonale, tu ide riesit nejaku zenu, ktora udrie svoje dieta? pokial dieta nechodi s monoklami a modrinami a urevane a vystrachane zo vsetkych, naco to tu preboha tato zenska - zakladatelka - riesi? a cudujem sa aj vam vsetkym, ze jej tu pritakavate ako take sliepocky, neuvedomujete si, ze to moze byt uplne inak? nuz, ja sa vam cudujem, fakt... 🙄 🙄 🙄
@mandragora22radsej budem za sprostu,ako dopustit aby sa malemu daco stalo..Nejaka si z tejto temy nervozna..
@smutnuckaaaa nie som nervozna, nevidis ma a hodnotis. podla toho usudzujem, ze sa naozaj vrtas ludom do zivota. pisem ti maximalne pokojna a vyrovnana, mozes si mysliet ine, je to tvoja vec. kludne pani udaj, alebo nahlas, mne je to jedno. nie som to ani ja, ani moja rodina, ano moja znama, teda aspon o tom neviem. rob si co chces, tymi par prispevkami som sa ti snazila vysvetlit len jednu vec a to, ze tym, ze sa staries do zivota inych, nemusis vzdy pomoct. nie je to pravidlo...
@mandragora22 situaciu poznam dokonale..zial
@mandragora22 akoze preco sa do toho miesa? Je snad kazdeho psou povinnostou zasiahnut ak ista forna vychovy presahuje urcite hranice. Podla popisu to na staranie sa je! Ved to chuda sa nevie branit sakra, tak hadam je na mieste, aby ho branil niekto schopnejsi ci nie? Trieskat takym sposobom dvojrocne dietatko je pre silne zaludky!
@mandragora22 - ja neviem, ja by som si socialku do domu pustila s cistym svedomim, radsej ked preveria desat ludi zbytocne ako nejaku prehliadnut, ignorovat a to dieta to neprezije. Nasilie sa len a len stupnuje. Ono j vidno, z si nikdy nebola v pozicii tyraneho dietata a nevies, aky strach,bezmocnost, zufalstvo, neschopnost, ponizenie to dieta v tom momente citi. Nechodila som s monoklami, nebolo to na mne vidno, lebo si davala sakra pozor, trhala mi chumace vlasov, varechov mi stlkla chrbat a zadok neraz tak, ze som si nemohla tyzden sadnut, buchnatovala ma tak, ze mi par krat vyrazilo dych, sotila ma na zem, az mi krv vystrekla, ano nestarajte sa???? Ked matka udrie uz vonku, je to extrem, vrchol ladovca a toto sa moze diat doma. Len ti tak predostriem, ze socialka niekedy chodi aj na spravne miesta a niektore deti si tu socialku po nociach zelaju 😔 Ja som si zelala umriet.

@irriss viem a máš moju virtuálnu poklonu 😵