Moje 11-mesačné dieťa má problémové správanie
Dobrý deň syn má 11 mesiacov. Ale príde mi že není úplne v poriadku. S ničím sa skoro nechce hrať, a keď sa hrá tak len sekundu. Pri jedle je nervózny, non-stop kope nozkami, sklbe si uši jak masochista, keď je nahnevaný aj na mňa sa zahna,skrabne ma. Netuli sa, je úplne jak čert. Už som zúfalá
Toto je problémové dieťa? Fakt?
Čo budeš robiť keď bude mat obdobie vzdoru?
A čo má robiť keď je nahnevaný? Však to ešte nevie povedať
Problemove dieta? nema ani rok. jeho spravanie je uplne normalne, chces aby rocne decko sedelo hodinu pri jednej cinnosti? :D tak isto pri jedle, chcela by som vidiet, ktore male dieta vydrzi poslusne sediet hodinu pri ranajkach bez toho, aby si tie ranajky nemala aj na hlave pomaly :D nehladaj problemy tam, kde nie su
@pribinak mňa najviac zaráža ako sa vie po mne zahnat,kusnut má. Ja netuším či to je veľmi problémové dieťa, preto sa pýtam tu radím sa s ostatnými
@crazy_cat_lady ale on kope nohami pri rannom mlieku
no a? ved je to dieta este. moze mu byt hocico, kolika/zuby/hladny/nervozny..
Nejdu mu zuby? Niektoré deti sú pri zuboch ako vymenené.
Kamoškinej malej keď rástli stoličky, to bolo iné dieťa. Ta mala sa bila, bola druhých, buchala si hlavu o stenu, ťahala si vlasy, nonstop revala... Akonáhle sa prerezali (a aj pred tým ako začali rásť) bola ako anjelik, malé, zlaté usmievavé dieťa.
a to pockaj, ked pride obdobie vzdoru :D samozrejme, to kopanie/sklbanie - no je ok, nie je ok :D je to dieta, nevie inak ako placom a hnevom vyjadrit svoju nespokojnost, samozrejme, zase nedovol, aby ti ublizoval, treba to primerane veku vysvetlovat, aby pochopil, ze moze ublizit a ze sa to nerobi..
A preco sa pytas tu? Na poradne nechodis?
@martinkatinka lebo je to fórum pre mami ktoré si radia
Máš uplne normálne dieťa...skoro ako jeho maminka
Problémové dieťa? 😀 Prepáč, ale toto je bežné dieťa. ...
@jesenzima ďakujem veď ja sa len pýtam že či to je ok alebo nie
Je viac energicky by som povedala. Su deti aj pokojne, aj take, co maju vrtulu v zadku a stale niekde su, behaju a pod. Ak je to povaha, tak vekom sa zmierni.
A teda na tej poradni si sa toto tiez pytala?
Strasne mi to pripomina taky vtip.. Ked maminka tlaci kocik s 12mesacnym s usmevom na tvari sa tesi ze uz to najtazsie ma za sebou a za nou sa rehoce matka s trojricnym, so skolkarom, s prvacikom s pubertalnym a s dospelym.
A k otazke: dieta nie problemove, je uplne v poriadku..
Joj môj je v tomto prípade nie čert ale samitný lucifer potom... Nič celkom normálne temperamentné dieťa máš... V roku sa ti nebude extra dlho hrať
Ja som myslela, ze som zle citala... nie 11mesacny, ale 11rocny 😄 no bude to temperament, co ti poviem. Kamoska mala taku jedošku už od roka
Nemoze ho nieco boliet, trapit? Dieta nevie regulovat svoje pocity (aj ked ich citi celu skalu), na to je rodic, aby ho to naucil spravnym sposobom. Aj zlost si dieta musi vybit, no idealne nie agresiou voci druhemu cloveku, takze toto je na tebe.
Nemoze ho boliet hlavicka alebo usi?
Aký má očný kontakt? Reaguje na meno?
@thereisabear očný kontakty má krásny áno, pozerá po každom, otáča sa za každým. Na meno ako kedy
Ďakujem vám všetkým za odpovede, asi mi stačilo prečítať že je to ok aj nie je to ok , každopádne ďakujem
@lucia13022023 áno idú mu , to môže mať takéto stavy až zo zubov ? Pred tým bol kludas
@maminkadeticiek uška som rozmýšľala , nabudúci týždeň máme poradňu hneď v pondelok. Občas si zvykne ťahať uška
@anavixy možno tie uška ozaj ,ďakujem 🙏
Vieš čo, môj keď mal 16 mesiacov, tak sa jedoval, že si hlavu búchal o podlahu niekedy. Dnes úspešný jednotkar v škole, šikovný, priateľský, úplne iné dieťa. Takže kľud, bude dobre.
Mozu ho aj zubky trapit a s tym spojene aj uska, ale uska si zvyknu babatka tahat aj “len tak” pri nepokoji.. ale ak mu teda prave idu zuby tak to moze byt urcite dovod 🙂
@anavixy ďakujem veľmi pekne

Keď je nahnevaný kŕči nos a špúli ústa