Moje 11 týždňové dieťa bojuje so spánkom
Ahojte. Takže v rýchlosti. Máme 11tyz. Prvé dva mesiace sme zo spánkom nemali najmenší problém, na cici a spal. Posledné týždne to je nosenie na rukách, cici, a dokola. Najdlhšie to trvá 2hodiny. Dnes mal celý deň taký vseliaky, uspávanie večerné nám trvalo 4.5hodiny. Má ešte dozvuky, stým bruškom, občas ho potrápi. Plus dnes strašne slintal a stále si cucal pasticky alebo mňa hocikde mu pristala papulka. Baby prejde to? Bude uspávanie niekedy aj normálne? Aké máte prosím skúsenosti? Je to vyčerpávajúce. Vrátime sa niekedy k didke? Vďaka za odpovede. Dúfam že niesom jediná.
@floweris Ahoj. Tvoje dieťa nebojuje so spánkom. Tvoje dieťa nevie ako zaspať. A to je veľký rozdiel. Cestu si musíte nájsť len vy dvaja, môžu ti radiť, dávať typy, môžeš to skúšať, ale aj tak si nakoniec budete musieť nájsť niečo svoje. Naša malá bude mať o chvíľu 3 roky, je až neuveriteľné ako rýchlo to ušlo a ako som nemala rada toto obdobie, keď bola maličká a jediné, čo chcela som bola ja. Vieš, bola som veľmi sebecký človek. Milovala som ju, no zároveň som chcela mať čas aj pre seba a to sa nedalo. Teraz to bude také klišé, ale veľmi ma to mrzí, to koľko mi trvalo kým som to prijala, to čo chcela ona. Asi na to neprídeš dnes, zajtra, za mesiac, čo chce a čo mu uľaví, od bolesti bruška, od nespokojnosti, ale nakoniec na to prídete, uvidíš. Držím vám palce. Toto je veľmi ťažké obdobie, som rada, že ho máme za sebou, aj keď teraz si vravím ako rýchlo to zbehlo a človek si to ani poriadne neužil, lebo stále chcel, aby tu už niečo nebolo.
Ďakujem, snažím sa nájsť systém a áno stým rozhadzovanim máme aj my trochu problém. Doobeda zaspí sám , poubede ideme von ale večer katastrofa. Ďakujem, snažím sa robiť to deň čo deň ( večer čo večer) tak isto. Je to náročné ale po čase verím že bude lepšie. On je jedovatý večer, nepáči sa mu v takej polohe, po 10minuaxh sa mu nepáči to a potom zase to. Vaňa, masáž, kojenie je u nás kazdovecerne, pri kojeni nezaspi a príde na rad nrncanie, do toho veľmi rozhadzuje končatinami, tak prichádza nosenie. Zaspí, položí sa zobudí sa. Dokola. Viem že každé bábätko je iné, a možno to proste inak nepôjde ako uspavat ho hodinku, no niekedy mi je stoho troxhu smutno že už nevie zaspať len tak na cici, aké to bolo super.
skus ulitku...mne mala zaspala na ciciku v nemocnici a potom 10 mesiacov uz nie ;)teraz sa ho nechce pustit vysi ako kliest na mne celu noc....predchvilou mala taky hisak ....koli umelemu mlieku vo flasi,...po zhruba 2 mesiacoch som ju znova musela dat do satky

Moje dieta spalo ukazkovo prve dva mesiace. Cez den, vecer..jedna basen. Od tretieho mesiaca zmena. Cez den mi spala tak maximalne hodinu az do 4teho mesiaca. Bolo to narocne aj pre mna a aj pre nu. Teraz ma 5 mesiacov a nejakym zazrakom mi zaspi na par hodin cez obed.
S vecernym uspavanim mame malokedy problem ( posledny tyzden sa ale zacala prebudzat a plakat ). Stale sa snazim v tu istu hodinu ju okupat, pomasirujem jej brusko, pri olejovani jej dam masaz tela a nakrmim. Snazim sa udrziavat taku tichu a prijemnu atmosferu. Mam zapnutu solnu lampu, hravam jej uspavanky z youtube, alebo su tam take videa kde čičíkaju babatka ( baby shuush sa to vola ). Tak isto difusujem esencialny olej, bud eucalyptus alebo levandulu. Neviem ci nieco z tohto ma vplyv nato ze pokojne zaspi, alebo ci to len ja mam stastie.
To cucanie prstov a slintanie je normalne. Plus moja sa do 4m hadzala a fackala sa, tak na hanbu sveta som ju na cca tyzden zase zacala zvazovat.
Maly moze prechadzat vyvinom a vtedy im to moze trosku rozhadzat system. Je normalne ze sa chce nosit na rukach a kojit. Treba trpezlivost a vydrzat. Ja si stale hovorim ze si treba uzivat teraz tu blizkost lebo cas tak leti a o chvilu sa im budeme prosit nech si nas pomojkaju 🙂