Moje 6-mesačné dieťa stále plače

idemo
10. jún 2022

Mám 6 mesačného chlapčeka, ktorého milujem najviac na svete ale idem sa z neho zblázniť. Cezdeň stále len mrnčí alebo p´ače, musím pri ňom stále byť, nemôžem sa od neho ani na chvíľu pohnúť. Nechce byť v nosiči, v kresielku, na brušku na chrbte stale len plače. Je to premňa zázrak ked sa raz namna dodňa usmeje. Nechce vôbec spinkať ani doma ani v kočíku max. polhodinku aj to je extremny boj (tá polhodinka je premňa ako spasenie keď je aspon trochu ticho). Večer je to ešte horšie, uspavam ho aj 3 hodiny a ajtak celú noc nespím lebo sa celu noc prehadzuje budí plače. Som už zúfala! Čo s ním mám robiť? Každý deň kontrolujem či to niesu zuby, prdiky ma kakanie ma, pije MM na požiadanie. Som naňho sama, manžel je v práci a rodičia ďaleko. Ja si ani neviem užiť materstvo lebo som z toho psychicky nadne! Prosím vás máte niekto takúto skúsenosť?

maj_mik
10. jún 2022

@idemo presne toto som mala ja… Od 4m som ho dala do športového kočíka smerom od seba aby ma nevidel a chodili sme tak… Teraz mal rok a ani neviem kedy to prešlo… Nenávidela som vetu “chce to len čas” ale je to naozaj tak… Tiež spával polhodinovky, je to o nervy… Tiež som na neho bola sama… Všetko to prejde ver mi…

idemo
autor
10. jún 2022

@maj_mik hej viem ze to prejde…ale ked on je zly uz velmi dlho a ja som z toho psychicky nadne a potom ked mi reve hodinu na rukach a ja uz od nervov nanho skriknemtak mam potom take vycitky svedomia ze mi je este horsie😪

mirro
10. jún 2022

@idemo plače na rukach, plače v kresielku, plače hladny, nakrmeny, plače stále a málo spinká? Cez pediatra vylúč nejaký zdravotný problém, a ak bude všetko ok...tak ho "odlož" do postielky, kočíka . Možno je len nervozny z toľkých podnetov.A uspavať 3hod na rukách...robíš zo seba otroka.

kittykat22
10. jún 2022

@idemo nas syn bol to iste. Bolo to strasne. Bol k neutiseniu. Manzel dokonca nechal pracu a zostali sme s nim doma. Boli sme s nim ako u pediatra tak na sledovanie v nemocnici kde vylucili akykolvek problem - jednoducho plakal, lebo plakal. Boli sme hospitalizovani 5 dni ale pretoze testy fakt nic nezistili, a maly budil cele oddelenie, tak nas poslali domov. Skus prejst na UM - mozes tak aspon dat dieta muzovi a v noci sa vyspat. To kojenie je tiez extremne vycerpavajuce ked vobec nespis.

ivangeline
10. jún 2022

Koliky? Moja taka bola do 8m a potom sa zacalo zlepsovat. Cim skor pevna strava. Vela vonku. Zrus vanicku a daj do kociarika viac lezmo.aby videlo okolie.. Pomaha.

diamond007
10. jún 2022

@idemo podľa mňa je nervózny z teba... Potrebuje tvoju blizkost, teba. Ak ti plače celý deň aj na rukách tak to by som pripísala nervozite tvojej a tým aj jeho keďže to má cez mliečko.
Skludni sa, zastav sa a nerieš domácnosť len jeho. Krm a pestuje ho. Možno má separacnu. Ak ho dáš na bruško, skús si ľahnúť oproti nemu nech na teba vyliezla a má ťa nadohlad
Inak v Tom období začnú odmietať spánok, môže byť aj veeeelmi unavený až tak, že nevie zaspať. Nauč sa ho uspavat, vyber si nosíc/kočík/ruky...čo len chce a drž sa toho cez deň.

lamonita
10. jún 2022

Aj moja v 6mes dávala len polhodinky... pomohlo, keď som si ľahla s nou, dala prso a spali sme. Ona sa po polhodine síce zobudila, ale kukla na mňa, povedala si "jeeej mama je tu" a spala ďalej... doteraz praktizujem keď si chcem oddýchnuť. S plačom neporadím.

luccija
10. jún 2022

@idemo ako casto sa koji?pribera dostatocne?
Kamaratke tak plakalo babo mal tichy reflux nikdy nezvracal..ja by som isla k lekarke na nejake testy.
Uz dokrmujes?

54tinka54
10. jún 2022

@idemo môj malý v cca tom veku ako je tvoj bol tiež veľmi zlý, stále len mrncal, bol nepokojný.. Teraz má 10 mesiacov a síce má aj horšie dni, ale oproti tomu obdobiu to už je super.
Skús vylúčiť zdravotný problém, daj mu u pediatra spraviť CRP, či náhodou nemá zápal v tele - môj mal zápal močových ciest, vtedy bol naozaj extrémne nespokojný. Možno odobrať aj moč, stolicu.. proste nejaké základné vyšetrenia, ktoré by vylúčili zdravotný problém. Ak bude všetko v poriadku, tak ozaj len vydržať, nebude taký navždy, neboj. 🙂
A na bábätko veľmi vplýva aj nálada mamky. Ja keď som mala blbé dni alebo že sme sa s manželom na niečom nepohodli tak sa to odrazilo aj na malom.

travelllerka
10. jún 2022

Takéto materstvo sa ani veľmi užívať nedá, nemaj výčitky. Moja bola taky placko, ona to mala bolesti criev, nakoniec jej aj nieco v stolici nasli. Kľudne by som dala na tvojom mieste dieťa vyšetriť, či už rozbor stolice, moču, krvi. Mojej nakoniec v 2r zistili aj celiakiu, ona mala od malička s bruškom problém. Samozrejme celiakiu ešte nezistis, to som len napísala moju skúsenosť. Môže to byť aj ten reflux.

thoughtfulweirdo
10. jún 2022

Áno, mám skúsenosť, môj ročný je taký. Nezlepšilo sa to zatiaľ, akurát sa naučil rôzne tóny mrnčania 😅 skúšala som všetky zaručené tipy a triky na spánok aj večnú nespokojnosť, ale nikam som sa samozrejme nedostala. Pediater to uzavrel tak, že som si vytiahla čierneho Petra 🤭 jediné, čo mi pomohlo, je akceptovať, že toto je môj syn, takýto je, takýto bude a musím prestať ho stále "naprávať". Kým som sa to snažila vyriešiť, bola som urevana troska. Keď som sa postupne naučila to prijať ako holý fakt, žije sa mi lepšie. Nie je to materstvo, aké som chcela, nie je to dieťa, aké som si predstavovala, ale je môj, je zdravý, je krásny, a ja ho prijímam aj urevaneho a zasopleneho a verím, že sa to snáď raz zmení. Ale teda, je to moje druhé dieťa a keby som vedela, čo ma čaká, staršia dcéra by zostala jedináčik.

danielahamar
10. jún 2022

Ze zlý, to ešte nevieš, čo je zlé dieťa. On proste stále plače, nemôže mu niečo vadiť v strave?

julie19
10. jún 2022

Ahoj, ja som bola z našej malej tiež veľa krát zúfalá a pamätám si ako plakala ona a ja z nej a plakali sme obe a veľmi dobre viem že keď to vyvrcholí a ty skríknes alebo sa úplne zúfalo tešíš až príde muž z prace a potom naschval návšteva wc teba aj 20 minút len aby si bola chvíľu v tichu a mas aj z toho výčitky svedomia 🙈 je to ťažké proste tieto “začiatky” … neviem či je to univerzálna rada ale mne sa nakoniec osvedčilo “pokojná mama = pokojne dieťa” … myslela som na seba ked som cítila že už nezvládam dala som malu do postieľky, odložila ju hračkami, pustila jej kolotoč alebo nejakú melódiu a šla som na 10 minút do druhej izby trochu to rozdýchať, prišla som s chladnou hlavou a veľa krát sa aj mala upokojila (mala rada kolotoč nad postieľku) s mužom sme mali dohodu že kazdy deň mám pol hodiny len pre seba a všetko s malou zvládne on vtedy, to som využila na cvičenie alebo na oddych a takisto ked mala cez deň spala šla som si aj ja ľahnúť 🤷‍♀️ Áno prvý spanok som zväčša venovala rýchlemu uprataniu alebo dovareniu obeda ale ďalší spanok som buď spala aj ja alebo vyložila nohy a pila kávu pred telkou … musíš sa ty dať do pohody malý môže byt nervózny aj z teba, deti sú veľmi vnímavé možno cíti že mama nie je ok … držím palce 🤞

janage
10. jún 2022

Och, poznám. Nepomohlo NIČ. Poradím len musíš si zohnať pomoc. Akúkoľvek.
Tieto deti sú veľmi inteligentné, citlivé a netabuľkové. Nemajú čas spať a jesť.
Ja som deň mala rozdelený do štyroch 6hodinovych blokov. Cieľ bol prežiť aktuálnych 6 hodín

liliana8
10. jún 2022

@idemo aj u nas to tak bolo...ak vylucis alergie,skryty reflux,atd.,tak mozne je aj to,ze ma "iba" drazdivejsiu nervovu sustavu.Nas sa akokeby "nudil" a mrncal,ak sa mu niekto stale nevenoval,neukazoval svet...kto nezazil,neuveri.V kociku,kym nesedel a lepsie nevidel,mrncal tiez.Skus uspavat na prse,ak kojis alebo v kociku vonku,ak sa mu neda zaspat v postielke.Zozen si vypomoc v domacnosti,ak mas na to financie (na varenie alebo hranie s malym).Potrebujes dobit baterky,oddychnut si a vystriedat,ked je clovek miestami zufaly.U nas sa to zlepsovalo,cim viac sa vedel hybat.Stale je to narocne dieta (skus si o nich nieco vygooglit),ale teraz ked bude mat 2, je to ovela lepsie ako prvy rok.Aspon uz viem,co sa deje.Prajem vela sil,casom sa to zlepsi,len vydrzat a co velmi pomaha psychicky je pozitivne mysliet.Neodcerpa to tolko energie ako negativne myslenie,aj ked je to v takejto situacii narocne.