Moje dieťa vôbec neplače ! Je to normálne ?
Mám 11 týždňového chlapčeka a od jeho narodenia som ho videla a počula plakať len 3x. Prvý krát v pôrodnici, keď sa narodil, druhý krát, keď mal asi 10 dní a ja som si odbehla do obchodu, vtedy spinkal, ale o chvíľu po mojom odchode sa zobudil a svokre preplakal v náručí takmer celú hodinu ako som bola preč a tretí krát, keď mal 5 týždňov som taktiež odbehla, keď spal na nákupy na cca 2 hoďky a varovala ho zas moja mamina. Inak skutočne vôbec neplače. On sa zobúdza s úsmevom i zaspáva s úsmevom. Keď je v kočíku, či v postieľke, škerí sa ako slniečko na každého kto sa naň pozrie. Môžu ho aj ukradnúť, on je v každom náručí spokojný a vysmiaty (mamám vtedy plakal, lebo bol hladný). Keď ho dám pod ohrádku s hračkami, leží a pozerá na ne aj hodinu, keď ho dám do postieľky, nájde si v nej nejaký objekt a aj hodinu ho sleduje, keď ho dám do lehátka, taktiež pohodička, len sleduje čo sa kde deje, kde behám, čo sa kde mihne a sem tam zvískne aiiiiiiiiiii, haiiiiiiiii alebo ejjjj a samozrejme sa stále usmieva 🙂) Keď sa zobudí, je vždy ticho a len kuká tými modrými kukadlami a aj to nikdy neviem, kedy vstal, lebo pri zobudení nikdy neplače, tak ho vždy chodím pozerať. Svoju nespokojnosť dáva maximálne najavo vrčaním ... vrrrrrrrrrr ... ako tiger a aj potom sa usmeje a keď je hladný, to dáva najavo cmukaním alebo si najnovšie začal cuclať ručičku.
Nie že by som sa sťažovala, že mi ten plač chýba a že chcem mať preplakané dni a noci, to zas nieeeee, ale je mi to také zvláštne, že dieťa neplače ... Doktorka povedala, že mám jednoducho dobré a spokojné dieťa a môžem byť len rada ... ale zas ... netreba sem tam tie slzovody aj prečistiť ???? 🙂))
Mirka

@lokilonda dobry den mame ro iste co popisujete a aj v noci na kojenie neplace sadne si mrvi sa bo ukaze ale ani hlaska ani plac lahne si dalej pomrvi sa. uplny hypnotizuje pohladom druhych a ani ho hracky nebavia liezol by len no je hypermobilny mal aj torticollis vela spi a ma zlu jemnu motoriku tie hracky akoby ho nebavili ako to u vas vyzera asi potom uz plakat zacal ze?