Nadmerné priberanie bábätka
Ahojte je pravda, že by malo babatko pribrať cca kilo mesačne?
Začnem takto dcérka sa narodila 7.2 s váhou 3100g následne schudla na 2900g. 27.2 mala na kontrole váhu už 3740g. Ide o to, že dnes 14.3 ma váhu už 5kg čo mi príde strašne veľa od poslednej kontroly a to neprešli ani 3 týždne…
Dcera je na UM cez deň papa každé dve hodiny, v noci vydrzi aj 4-6 hodín bez mlieka a väčšinou počas kŕmenia vypije 90-120ml
Dcérka ma už teraz veľmi velke bruško a lička ako sysel, casto máva precikané plienky a kaka 3x za deň.
Chcela by som jej dávať trosku menej mlieka ale ona strašne plače keď jej dám menej tak jej aj tak vždy dám koľko pyta…
Nejaké rady prosím?
@spanielka44 syn sa narodil s váhou 3600g a keď mal mesiac mal viac než 5kg,nikdy som neriešila,bol zdravý a spokojný
Určite jej nedávaj menej 🙈🤦♀️ takto priberali aj moje dojčené deti. Už sú to veľkí chalani. A nie sú tuční, práve naopak 😅🙈. Takže dopraj svojmu bábätku toľko, koľko pýta. Bábätka sa ešte nevedia prejedať, jedia len do sýtosti.
@spanielka44 nedávať,nech si nezvyka. Bože, už teraz mi je toho bábätka ľúto
@tetapetra ? Akože čo ti je luto to že chcem pre nu to najlepšie? Staraj sa o svoje deti miesto komentovania môjho príspevku.
@pribinak určite nie ja som rada že jej chuti. Ale nadváha u deti je tiež celkom vážna choroba preto sa informujem čo sa dá/neda spravit lepšie
ano aj moj takto priberal :D narodil sa s vahou len 3210g (narodeny 10 dni po termine), z porodnice sme odchadzali z 3000g a co mesiac to kilo hore :D tusim jeden mesiac dal 1kg za 3 tyzdne....ale cca v 5. mesiaci prestal priberat a vaha sa mu zastavila od 6.mesiaca ma 9kg ...(teraz ma 8,5m)
@spanielka44 nadváha u deti….ty máš dojča.
Preboha …kúp si nejakú knihu o deťoch, tam sa docitas že tak prudko ako rastu a priberajú deti v prvom pol roku už nikdy rast a priberať nebudú
Fakt, kúp si nejakú knihu o deťoch a trosku si čítaj
len moj bol cisto kojeny, cize papal ked si vypytal..niekedy to bolo aj kazdu hodinu, v noci pravidelne kazde 2-3h
@spanielka44 ty nevieš čo je pre ňu najlepšie. Ako ti píše pribinak, kúp si knihu a čítaj. Riešiť váhu u 10t bábätka lebo je podľa tučné je naozaj trošku zvláštne
@spanielka44 ešte dopíšem druhý syn sa narodil 2700g a už z pôrodnice odchádzal ako 2900g.
Mne to sice pride vela-ale co nechas dieta hladne? Nie nenechas tak co....
ja som mala vsetky dojcene. Kazde priberalo zo zaciatku takto. V roku mali 11kg. Jeden co sa narodil s vahou 3900 mal v roku 13kg.
Korigovat papanie je potrebne (v zmysle, ze snazme sa dieta zbytocne nerozozrat, s prepacenim za vyraz) v prvych tyzdnoch, resp. da sa to robit tak, ze nebudes zbytocne zvysovat davku ked to dieta samo od seba nevyzaduje (nar podla tabulky na krabici um), NIE tak, ze dietatu, ktore je uz zvyknute na urcite mnozstvo, zacnes zrazu davat menej.
Mas male babatko, neries jeho (nad)vahu, vsetko sa este bude menit, dieta bude rast, zacne sa viac hybat. Riesis sice dolezitu vec, ale velmi zbytocne priskoro.
@tetapetra nemá 10tyzdnov ma 5tyzdnov ty si pre zmenu kúp knihu pocitania 😂
@anavixy ďakujem za normalny názor
A aj ostatným ženám ktoré napísali svoju skusenost a neprišli sa povysovat ako niektoré 🙂
@spanielka44 syn pribral prvý mesiac 2kg😄 na materskom mlieku, kojený. Potom pribral po kile a teraz v 10m má úplne priemernú váhu.
Doktor kázal menej často kojiť. Neposlúchla som. A je to tak ok.
Moja bola strasne ducata v 3mes .🫣na hranici s váhou podla lekara.maly tucko🫣😂
narodila sa ani nie s 2,3kg.
Vyrástla s toho.
Ked nema fľašu v ústach pri každom mrnkote tak je vsetko v poriadku 👌🏻👌🏻
@spanielka44 zle som si prečítala mesiac. To aj tak nemení nič na tom, že riešiš nadváhu bábätka. Jej líčka ako syseľ a veľké bruško.
@spanielka44 a co vlastne riešiš? Dam jej menej mlieka .. 🤣🤔 mňa drbne, nechceš nahodou babatku nastaviť dietu? Omg.. ma úplne normálnu váhu, a normálne jej davaj mlieko kolko ono chce
@spanielka44 ja mam 8 mesacneho a mali sme rovnaky problem, vkuse bol hladny, asi 4 mesiace sme sa s tym trapili lebo vsade do nas hucali ako moze vypit max tolko a tolko za den, skusali sme dat raz celu davku naraz a aby vydrzal aspon 2,5h, potom zas na viackrat, nic nezaberalo, vkuse hladny :D ale postupne si to sam upravil a asi od 5-6 mesiaca papa uplne rovnako ako ine deticky, stale ma faldiky ale uz sa viac zacal tahat do dlzky a pribera normalne.. ale neviem ci by som nieco urobila inak, asi by som mu davala vtedy o nieco viac ale zase pocula som o pripadoch kedy babatko hospitalizovali kvoli nadmernemu priberaniu 🤷♀️
Neviem,ale podla mna je vela davat UM kazde 2 hodiny. To si jej ty tak nastavila? Ci to ona sa tak budi? Lebo je ine ked vela pribera dieta kojene a dieta na UM, tam vies nastavit davky. Ja by som skusila tie intervaly predlzit na 3hod.
@tetapetra nie je to zvláštne... prečo by sa asi tak malé bábo vážilo u pediatra...
syn tak priberal... za 3 týždne kilo. len on bol len kojený... v noci každé 2 hodiny.
pediatrička ma upozorňovala že dieťa priberá až veľmi, že aby sme potom nemali problém s obezitou... všetko má svoju mieru
tak malé bábo by malo priberať 150 - 200 g/týždeň
nad 200 g/týždeň je veľa
pod 50 g/týždeň je málo
moja dcéra dokonca chudla...
skús alebo intervaly predlžovať - ak bábo nebude moc protestovať, alebo skús dať troška menej prášku - mlieko bude redšie...
ale málo, len o pol odmerky napr. menej
@spanielka44 ona bude mať rastové špunty......vtedy porastie a ta váha sa stratí úmerne veku......
@deti95060810 to sú tie tabuľky🙄 najstarší pribral 1200g za mesiac, pediatrička tlačila na natiahnutie intervalov medzi kojením. Blbá som ju poslúchla a potom ho chcela dávať na UM, že pribral málo. Žiadne také, kojila som už na požiadanie a dieťa mi nebolo nikdy ani len s nadváhou. Takže nie je odborník ako odborník. Áno, je rozdiel medzi UM alebo MM, ale čo, nechať dieťa vyhladované?
@deti95060810 ja som kojila v noci 2m každú hodinu, potom každú 1,5hodinu..... Nakoniec som to dala až na 2r 4m, už bol odplienkovany, nie "odcickovany". Išiel také +-kilo mesačne. Bol spokojný, kľudný, neriešila som.
Brat má dcéru, tá by len jedla nonstop. Teraz má 6m, zjedla by aj koňa. Brat bol taký istý, dokonca mal v karte napísané,že obézny (bábätko) s poznámkou od lekárky, vidieť,že mamička dáva do mlieka cukor(kojeny). Dieťa sa o chvíľu začne hýbať, babatkovske záhyby zmiznú. Určite by som, neodobrala dieťaťu jedlo keď vidím,že mu to je málo, hlavne ak ide o bábätko
@ina2405 tabuľky sú na všetko... čo, kedy a ako.... aj pre dospelých sú tab. koľko by mal asi tak vážiť vo svojom veku a pri svojej výške... už je na každom či sa toho drží, alebo nie...
lekár max. pri vysokej váhe na prevent. zahlási "mali by ste chudnúť " a to je všetko... ako s tým už naloží dospelý človek nerieši.
@spanielka44 myslim, že ta osoba (terapeuta) nemá deti, lebo by taku blbosť nepísala. Ak ich náhodou ma, tak ich ľutujem 🤭
Môj ma 5 mesiacov a ma skoro 11 kg , a je iba dojčení , nerieš to . Babetko nemoze mat nadváhu 😃 buď rada ze prkne pribera . A nestresuj ;)))))

Nejaké rady? Dať jej toľko koľko pyta. Je to bábätko.
Nechápem čo riešiš? Bola by si spokojnejšia keby vás pediatrička posiela do nemocnice že dieťa neprospieva?