icon

Nadmerné priberanie bábätka

spanielka44
14. mar 2025

Ahojte je pravda, že by malo babatko pribrať cca kilo mesačne?

Začnem takto dcérka sa narodila 7.2 s váhou 3100g následne schudla na 2900g. 27.2 mala na kontrole váhu už 3740g. Ide o to, že dnes 14.3 ma váhu už 5kg čo mi príde strašne veľa od poslednej kontroly a to neprešli ani 3 týždne…

Dcera je na UM cez deň papa každé dve hodiny, v noci vydrzi aj 4-6 hodín bez mlieka a väčšinou počas kŕmenia vypije 90-120ml

Dcérka ma už teraz veľmi velke bruško a lička ako sysel, casto máva precikané plienky a kaka 3x za deň.

Chcela by som jej dávať trosku menej mlieka ale ona strašne plače keď jej dám menej tak jej aj tak vždy dám koľko pyta…
Nejaké rady prosím?

Strana
z2
tetapetra
15. mar 2025

@aislin4 keby si čítala pozorne, tak by si vedela.

aislin4
15. mar 2025

@tetapetra nezáleží. Vaše komentare su neempaticke a necitlivé, stačio mi par a ďalej si neprosím. Snáď sa naživo ku svojmu okoliu správate lepšie.

tetapetra
15. mar 2025

@aislin4 práveže záleží.

aislin4
15. mar 2025

@tetapetra aj keby máte 20 deti, neospravedlňuje to Vaše povýšenectvo. Takze vonkoncom nezáleží.

spanielka44
autor
15. mar 2025

@aislin4 Haha aj mne sa zda 🙂 človek sa strachuje o dieta a chce pre svoje dieta to najlepšie a ešte zo mna spravia tú najhorsiu 😀
@iwesska veľmi rada by som predĺžila intervaly ale vždy presne po dvoch hodinach začne pýtať a začne vrieskat a nenechám ju hodinu plakať to určite nie 🙂

@deti95060810 žiaľ nemôžem jej dávať menej prášku lebo ma reflux a má AR mlieko a práve potrebujem aby bolo take huste inak mi ho celé vyvráti… preto som prestala kojiť lebo moje jej bolo príliš riedke 🙂

tetapetra
15. mar 2025

@aislin4 často tu mami riešia, že bábätko nepriberá. Čo je naozaj problem. Je pravdou, že ešte nikto tu neriešil veľmi veľké bruško a syslie líčka u 5m bábätka. A riešil uberanie mlieka, keď vidí,že dieťa je hladné.

radacak
23. mar 2025

@spanielka44 daj jej toľko koľko pýta..aj moje deti ...obe takto priberali
Staršia sa narodila s 2600 g a ročná mala 12 kg
Mladšia sa narodila s 3065g schudla na 2800 g a 3 mesačná mala 7 kg už ..čisto dojčená
Ono keď sa začnú hýbať už toľko nepriberaju

pl2y
23. mar 2025

Pozeram, že sa tu veľa vyjadrujú najmä ženy, čo kojili..rozdiel je kojene dieta a dieta na UM..ja som tiež len kojila, takze úplne neporadím, ale viem, že pri materskom mlieku sa vraví, že dieta môže pit koľko chce, lebo je lahsie stráviteľné, ale pri UM by sa mala sledovat ta odporúčaná denná davka..moja mala sa narodila 4,2kg a po mesiaci mala 4,5kg (ze nemocnice odchadzala 3,8kg) v polroku mala asi 7,6kg a v roku cca 10.5..podľa mna 5 kil na 5 týždňové dieta je dost, ale ak ides podľa odporúčaného dávkovanie, tak je to v pohode..nech sa asi skôr vyjadrujú ženy, čo dávali len UM😀

spanielka44
autor
25. mar 2025

@pl2y no aktuálne ma necelých 7 tyzdnov a 5,5kg 🥲

pl2y
25. mar 2025

@spanielka44 úplne by som sa tou váhou netrápila, ak vazne nemáš pocit, že dávaš viacej ako sa odporúča, lebo zas bábätka majú silný saci reflex a oni budú pit, keď majú čo..treba sa pozrieť aj na to ako rýchlo vypije tu flašku..kojene deti sa bežne koja 10-40 min, takze im aj stihne dôjsť, že už ma dost..ale pri flaske to ide rýchlejšie a ak to vypije za 5 min, tak jemu nedojde že ma dost ako aji nám keď zjeme obed za 5 min😀..odporúča sa pri krmeni z fľašky držať flašku vodorovne a nie naklonenú, aby dieta muselo aj same ťahať a nešlo to tak rýchlo kvôli gravitácii..snáď niečo z tohto pomoze..ale zas aj po nakrmeni nevyvraciava, tak asi mu dávaš toľko, čo ma mat..

spenat9
25. mar 2025

@spanielka44 oni ti tu radia ze jej mas dat tolko kolko pyta ale myslim ze tie zeny si to nevedia predstavit ake to je ked to dieta je schopne nemat dna, proste to su obrovske davky mlieka co tak male telicko nemoze mat ani tak velky zaludok.. nas mi vydrzal hodinu a pol a potom pytal zas mlieko, vacsinou pytal hned po krmeni ale to som mu uz nemohla dat dalsiu davku lebo potom mi to vyvratil.. ked mi na jednej poradni pribral uz naozaj vela tak doktorka uz spozornela ze to nie je uplne ok.. a pritom maly dudloval o zivot, vkuse iba hladal, pytal ale podla mna to velakrat nebolo o tom ze je hladny.. ja bohuzial nemam pre teba radu, my sme to museli proste vydrzat, davali sme najvyssie mozne davky a este trochu viac a zvysok sme len museli preckat kym to obdobie prejde

Strana
z2