icon

Naschvály pri odplienkovaní.

mati915
1. apr 2020

Ahojte mamičky,
potrebujem pomoc, radu, som zúfalá. Mám doma 26 mesačného rozkošného, prefíkaného a hyperaktívneho chlapca. Podľa doktorky je veľmi nadaný, prvé slovo vyslovil už v 6. mesiacoch a vraj je mentálne aj fyzicky ako 38 mesačný.
Ale týka sa to všetkého len nie toalety.
Vie ju používať, dokonca vie ísť aj sám na záchod, vie zadržať, upozorniť a má všetky predpoklady zvládnuť odplienkovanie. Každý deň ho chytí asi 2 hodinová rebélia, kedy just púšťa do nohavíc, keď je nahý tak na zem, do postele, na vankúš a ešte sa pri tom na mňa tak kukne a potmehúcky ma vysmeje. 😍 takto to znie vtipne, no zo všetkých tých nehôd je asi len jedna skutočná nehoda. Nehrešíme ho, za toaletné úspechy má odmeny .pomaly už ale strácam nervy, lebo malý robí zle naschvál a uvedomuje si to .nechcem s ním kričať, ani ho biť. Ale čo mám teda robiť? Už neviem ako ho motivovať aby prestal všetko ocikavat . V pohode sa vzdá aj obľúbenej odmeny, rozprávky. Proste nemám na neho ziadne páky.

Strana
z2
michu_
1. apr 2020

ked je mentalne a fyzicky na 36 mesiacov, dokazes mu to vysvetlit slovne. aj ked nie je-ma 2 roky, dokazes mu to vysvetlit- a ak nie- nie je privpraveny.

mati915
autor
1. apr 2020

@michu_ vysvetlím mu to a on chápe, aj mi ukáže a povie že je to nono a hneď na to sa mi vysmeje a začne utekať s rehotom aby som ho naháňala, lebo vie že ho idem umyť a prezliecť. Má z toho veľkú srandu aj keď vidí že sa mi to nepáči.

sono2
1. apr 2020

@mati915 podľa mňa len ty si myslíš, že je pripravený, lebo keby bol, nerobil by toto.
Moja dcéra krátko predtým ako všetko v 2,5 roku zvládla obcas urobila mláku, keď som ako ja chcela že už je čas, aj vedela, keď som sa jej opýtala že to čo prečo? Aj vedela, povedala, kde sa robí aj veľakrát začala a potom dokončila v záchode, a určite nerobila naschval.
Čo plienka vadí mu? Dáva si ju dole keď urobí potrebu?
Podľa mma neni pripravený

majusska202
1. apr 2020

@mati915 ahoj ja mam to iste ma dva a pol už. Vsetko co si popísala plati aj na nás. Maly dokonca bol uz pol roka bez plienky vsetko zvládal, zrazu prisiel deň kde sa začal pocikavat a skoncilo to zak ze nonstop cikat aj kakal do nohavíc bohužiaľ vrátili sme sa k plienkam. Momentálne sme vo fáze ze ma dni ze nosí slipy a nepocika sa ani nic podobne potom ma fni ze nosí stále plienku. Neviem ako naňho riešili sme to uz s kade kým. Pritom spáva aj cez den aj v noci tak zr ma suchu plienku. Vzdy ked vykoná potrebu tak mi to povie maminka cikal som a podobne takze potrebu si uvedomuje.

mati915
autor
1. apr 2020

@sono2 plienka mu nevadí, ale dával si ju dole lebo ľúbi chodiť na záchod aj šerblík. Vyslovene ho to baví. Odplienkovaávanie začal sám. Veľmi mi to vyhovuje lebo na papierové plienky dostal z ničoho nič silné alergické reakcie a museli sme prejsť na látkové, lenže tie neustále precikáva, nestačia mu. Teším sa že sa sám rozhodol dať preč plienku, aj ho baví byť bez nej a krásne chodí na záchod len má každý deň tie svoje 2 hodky bláznovstva kedy má z toho cikania obrovskú srandu. Robí to každý deň pobede medzi 15 - 18:00.

mati915
autor
1. apr 2020

@majusska202 som rada že nie sme ojedinelý prípad. Pre nás je dôležité odplienkovať sa kvôli silnej alergii na papierové plienky a látkové mu nestačia lebo už ciká veľmi veľa. Po jednom-dvoch cikaniach mal už mokré nohavice. Netlačí na neho, sám sa rozhodol dať dole plienku a chodiť na záchod, len sa mi nepáči keď si z toho robí srandu a neviem to nijak stopnúť. Držím ti palce matuška, poprípade napíš ako postupujete, možno ma niečím inšpiruješ.

ivangeline
2. apr 2020

Boj o moc. Veľmi chceš, aby bol bez plienky, tak on just nechce. 😂 Kašli na to, predychaj a uvidíš zmeny..

hettinka
2. apr 2020

@mati915 nechaj ho pocikaneho, nenahanaj jo potom, aby sa umyl. A nie som za fyzické tresty, ale zvýšiť hlas môžeš... robí si z teba srandu, veď sa mu nič nestane, ty si dobrucka, vysvetľujes a chalan má prču.
Spi cez obed? Ak nie a robí to popoludní, je to od únavy.

stela01
2. apr 2020

@mati915 evidentne pripravený nebude a až tak to nelubi do nocnika ako píšeš .
Inak to už môžeš informatívne - 2 ročný , 3 ročný ....

dadka_bb
2. apr 2020

@stela01 boze aj mne to tak zere nervy 28 mesacny 38 mesacny? Dopici 2 a 3 rocny! A ze obsikava vsetko? Vytrepat po riti,a bude vedet kde sa cura zasran. Ci som sa len napalila hned z rana

3petka
2. apr 2020

@mati915 Deti mávajú take stavy že raz vie a zrazu s ním sekne a znova.... Tie naschvali by si mala porozmýšlať či naozaj nerobíš niečo prečo to potom berie ako hru. Možno to robí naozaj pre to aby si ho naháňala a dieťa má z toho super hru. Môj bol taký že krásne vedel povedať a potom zrazu si cvrkal a pocikaval sa a takéto obdobia sme mali asi 8 mesiacov ale plienku som naspäť nedala. Vždy som chodila nabalena s náhradnými vecami...

miruss
2. apr 2020

@mati915 Dobré sú podľa mňa tréningové nohavičky. Dajú sa sťahovať ako slipy a keď sa stane nehoda, nie je pocurane všetko.
Ja som deťom dávala tieto:
https://www.nukki.sk/trenujeme-na-nocnik/bambin...

3petka
2. apr 2020

@dadka_bb To že dieťa z to zbiješ môže urobiť ešte väčšiu škodu ako osoh. Aby sa úplne neseklo ....

takacovama
2. apr 2020

aj my sme si takym niecim presli ale tak nasho to do dvoch tyzdnov nejakosi same preslo. ale presne viem o com hovoris, ten smiech a just sa nam dival do oci, aby sme videli co robi

dadka_bb
2. apr 2020

@3petka tak nevravim ze zbit hlava nehlava.ale aby mi decko obcuravalo vedome byt a rehotalo sa mi do ksichtu?to uz kde sme .. ak nezabera vysvetlenie, tak nech mu struhne na holu. Tato novodoba nevychova je katastrofa, mame v rodine zivy dokaz. 6 rocny a uz nevedia si s nim rady.od mala mohol vsetko, vsak je to dieta, a teraz tyranizuje celu rodinu aj mladsiu sestru.a uz je neskoro na vychovu

mati915
autor
2. apr 2020

@hettinka ano spinka popoludní 2 hodky a v noci spinka 12 hodín nepretržite. Slovo únava nepozná 😁

hettinka
2. apr 2020

@dadka_bb 😀 top príspevok ...

@mati915 tak únavou to nebude, skôr si robí čo chce a ty sa usmievaš a dohováraš, naháňaš, perieš ... mne by asi nielen tón hlasu, ale aj ruka vyletela. A to soms a snažila deti nebiť, ale ked pretiekol pohár, jednu po zadku dostali. Inak, moji obaja sú mimoriadne nadaní (potvrdené psycholóhmi, syn chodil do školy pre nadaných) a viem, čo to obnáša, že tieto deti nie sú také poslušné a tvárne, dosť s rodičom cvičia ... ale ak to chápe a aj sa vie pýtať, je to truc .

bettymacd
2. apr 2020

Toto nie je dobré že ho vnímaš ako extra nadaného hoci ho pochválila doktorka....podla mňa je to viac na škodu.
....ber ho na ten vek aký má....odmeny by som zrušila a normálne vykarhat keď sa pocika mimo jednoduchou vetou a hlavne zvoliť prísny ton.....samozrejme už sa k tomu nevracat....ono podrastie a bude to ok....🍀

sono2
2. apr 2020

@mati915 len tak mimo o tom nadaní. Veď dobre, ja mám dcéru podľa mňa telo šikovnu ale uvidíš v tých reálnych 36 mesiacoch to bude úplne iné to sú už deti úplne niekde inde ver mi. Tie už si neciknu hocikde ani zo špasu, dcéra poslúchne čo jej poviem, už sama povie dopredu navrhne riešenie hovorí po nemecky behom pol roka sa naučila, vie kompletne umývačku upratať a včera mi povedala, že nechce vonku žiadne jedlo zobrať len maximálne jablko. A kopec inych veci. Vo veku tvojho bola ešte úplne inde. Takže fakt lepšie ho vnímať na svoj vek a ináč ešte k tej plienke. Tá keď je mokrá mala by mu vadiť. Aspoň u nás to tak bolo.

sapetka
2. apr 2020

Hmm jednoznacne zvysit hlas, akoze to co je ze bude ocikavat postel jak pes a naschval estw?! kedze ti vie vykonat potrebu do zachoda a potom robi naschvaly to je nieco ine.. Na to co povedala doktorka by som sa vykaslala. Doktorky niekedy porozpravaju. Radsej sa k nemu spravaj ako k 2r. Ale ak predsa uz vie vsetky ukony ktore by malo 3r dieta vediet tak potom ok.

mati915
autor
2. apr 2020

@sono2 musí byť úžasná. Ako sa učila po nemecky? Maleho by som tiež chcela viezť jazykovou cestou.
A malý mi tiež kompletne upratuje myčku a aj ju nakladá. Neviem prečo ale to ho už dlho asi najviac baví 😁
Ja ho vnímam takého aký je a podporujem ho v tom čo ho aktuálne baví. Nikdy som ho do ničoho nenútil. Aj šulík sám vyhodil von balkónom a viac ho nepýtal. A plienku tiež sám zhodil a začal chodiť na záchod a ročník a tiež ho v tom podporujem. Bola by som hlúpa keby nie. A nevadí mu nič mokré keďže miluje vodu. Nevadí mu voda ani v ušiach ani očiach a rád sa potápa bez toho aby si držal noštek. Takže ozaj mu žiadne mokro nevadí.

mati915
autor
2. apr 2020

@sapetka ja sa k nemu správam nejak tak prirodzene. Nijak ho netlačím. Bavia ho knižky, tak čítame a pomenúvame obrázky, baví ho upratovanie tak ja utieram prach a malý vysáva, baví ho počítať tak počítame na počítadle. Keď sa tak krásne vyvíja a rozvíja tak prečo by som ho v tom nepodporila? Sú na to nejaké tabuľky alebo návody a limity ako sa správať k 2 ročnému dieťaťu?

mati915
autor
2. apr 2020

@bettymacd s tými odmenami máš pravdu, zrušila som ich, nemali žiadny efekt. Sprísnila som tón a raz dostal po zadku (rupli mi nervy) ale podstatné je že bola len jedna nehoda za celý deň. Teraz po novom skúša cikať do kýbla 😂 ale tak povedzme že to neni až taká tragédia. Vysvetlila som mu to a zatiaľ si dal pokoj.
K celej tej odplienkovacej veci sa snažím pristupovať citlivo lebo nechcem aby mal z toho nejaký šok a aby sa nejak zaťal.
Dnešok bol fajn, uvidíme zajtra.

bettymacd
2. apr 2020

@mati915 super teším sa s Tebou ❤
Vidno že si rozumná žena a citlivá maminka....určite to hravo zvládnete....🍀🍀🍀

maciatkolulu
2. apr 2020

@mati915 si si istá, že ho Dr vníma ako 38 mesačného a nie ako 41 a pol mesačného, ja to vidím tak na necelých 21 a tristvrte😂😂😂😂pomoooc

mati915
autor
2. apr 2020

@maciatkolulu zrejme ho poznáš lepšie ako ktokoľvek iný kto sa ním zaoberá 🤷‍♀️

maciatkolulu
2. apr 2020

@mati915 nooo😂😂😂😂to spravené je také, ja vo svojich 480 mesiacoch si to myslím😂😂😂😂ironiaaaa

sono2
2. apr 2020

@mati915 žijeme v zahraničí

yanni
2. apr 2020

@mati915 Nejdem sa velmi vyjadrovat ale on si robi z teba prcu ako 38 mesacny ale sprava sa ako 20 mesacny. Asi tak. A na margo tej vody a "vadi-nevadi mokre". To, ze ma rad vodu neznamena, ze by mu vsetko mokre nemalo vadit. Plavanie a clapkanie sa vo vode a mokre na riti a medzi nohami su 2 odlišne světy. Mam dve take deti doma. 4,5 rocnu, tiez nadanu, ktorej voda nevadi. Plava od 3 rokov, na 4te narodeniny robila plavecky odznak (žijeme v zahraničí). terza plava rychlostou blesku a správnou techniku prsia. Kraul prave zacina. A predstav si, mokre oblecenie jej vadi. A to odjakziva. Odplienkovala sa SAMA ako 18 mescano na den a 20 emsacna na noc. Najmladsia ma 15 mesiacov a uz teraz da jasne najavo, kedy ma mokru plienku (pouzivame látkové). A tak isto vodu miluje a keby nam "corona nezavrela pool", tak sme tam kazdy den.

yanni
2. apr 2020
Strana
z2