icon

Návrat z dovolenky a nástup detí do škôlky/školy

wayfarer
21. aug 2020

Ahojte, ako je to prosím s nástupom tých detí, ktoré sú tento alebo budúci týždeň na dovolenke v zahraničí? Budú mať pred nástupom aspoň povinné testovanie?

hettinka
21. aug 2020

@wayfarer keby si bola fakt doma, tak obavy chapem. Ale tipujem, ze tvoje dieťa sa stretávalo s inými deťmi cele prázdniny, ty chodíš po vonku, nakupovať... navyse, bývaš v meste, nie na samote u lesa. Takze, keď to bude mat dostať, dostane to. Možno v škôlke, možno vo výťahu.
Nerieš to, či bol niekto v zahraničí, rieš imunitu svojej rodiny. Stres a strach, sedenie doma spôsobuje iba zhoršenie imunity.

wayfarer
autor
21. aug 2020

@veronikaszabova ja sa nebojim choroby, ale prave toho, ze doma budem musiet byt prave kvoli karantene, ked sa opat zatvoria skoly a skolky na mesiace...lebo sa nastupom skolskeho roku zmiesaju deti ktore vydrzali leto bez dovoleniek v zahranici s tymi ostanymi... ale ok, uz sa nejdem vyjadrovat, ja som.len potrebovala vediet, ci budu v skolke rovnako ako moje deti aj tie ktore su mozno teraz na makarskej 😂

akinom0077
21. aug 2020

@veronikaszabova PRESNE TAK !!!!!!!!!

veronikaszabova
21. aug 2020

@wayfarer ale ty stale nechapes jedno - nakazit sa mozes aj od barskoho, kto nebol v zahranici.

missdiva
21. aug 2020

@wayfarer podla mna riesis totalnu blbost pretoze ak niekde pracujes ty alebo muz, s najvacsou pravdepodobnostou bola polka vasich kolegov niekde v zahranici (je jedno ci v rakusku po drogerku alebo v grecku na ostrovoch). ci pred nastupom do prace sa vsetci testujete?
je to uplne to iste... jednoducho ludia sa presuvaju z miesta na miesto a nezabranis stretnutiu s nimi, ci uz v obchode, v praci alebo alebo v skolke.

hettinka
21. aug 2020

@wayfarer bože, sle už POCHOP, že problém nie su dovolenkári! To sa nám snažia len politici s prisluhovačmi médiami nahovoriť.
Tuzo sa ľudia obmedzujú, a coronu nám tu z veľkej väčšiny vláčia sezonni robotníci a pendleri.
Ukrajinci sedia v “karantene” tak, že su na ubytovni spolu s tými, čo chodia do roboty. Spoločne priestory, kuchynsky, sprchy, WC. Codia na návštevy z izby do izby, žiadna izolácia. A potom je 30-40 prípadov vo firme a už to ide...

Mala si ist tiež na dovolenku, nič nepomôže tak imunite, ako more a vyčistiť si hlavu...

stela01
21. aug 2020

@wayfarer si sledovala určite Tv si videla čo bolo cez leto v Tatrach ? Výstup na Rysy si videla ?

wayfarer
autor
Autor odpoveď zmazal
akinom0077
21. aug 2020

@missdiva presne...domacich netestuju...keby zacali mozno ma daleko viac ludi virus..testuju len pricestovanych a potom to zhodnotia " doniesli to " ....ja myslim ze keby zacali plosne slovakov ktori necestovali a boli v poslednom corona obdobi chory drviva vacsina to mala

stela01
21. aug 2020

@wayfarer a ich “známy ?” A známych známy ?! Ak máme ochorieť ochorieme ...

hettinka
21. aug 2020

@wayfarer 😂😂😂 takze oni aj vy ste boli kade tade po Slovensku a stretli sa s kadekým, aj zo zahraničia.
Ja normálne nechápem, ako môžu byt ľudia takito zmanipulovaní.

missdiva
21. aug 2020

@wayfarer doma na slovensku je podla teba bezpecne? 😂😂😂
ked stale spominas chorvatsko, to ma aktualne 1,689 aktivnych pripadov.
Slovensko 1,147
... ci to ta ten rozdiel 500 ludi tak znepokojuje 😂 ?

hettinka
21. aug 2020

@akinom0077 testovať nebudú, lebo by sa ukázalo, že polka národa zo prechodila, ani nevedeli a úmrtnosť by klesla na tisícinu percenta. A cela rozprávka, že tu je “strašne smrteľná” choroba by splasla ako bublina. A čím by strašili a manipulovali národ?

simca06022011
21. aug 2020

Ja inak neviem, ale mne to príde tak ako keby v zahraničí ten vírus skákal po uliciach a vyhýbal sa slovensku 😂 ja som kvôli tomuto šiši systému mala riadny stres u lekára. Nie každý chodí do zahraničia lezkat na pláž...dalsia vec, veľa nás má starých rodičov za hranicami aj keď iba 10 minút autom. A dieťa je s nimi celý deň doma. Ale aj tak vypisuje papier ze bol v zahraničí... Rovnako stačí ze nás ocko ide po tovar do zahraničia, stretne jedného človeka a už sa píše, že sme boli v zahraničí všetci. Ono je to podľa mňa skôr kvôli tomu aby sa vedelo dopátrať co to...

simca06022011
21. aug 2020

@hettinka v testoch co robia na covid netestuju ci si to prekonala..

hettinka
21. aug 2020

@simca06022011 su aj protilátkove, krvné rýchlo testy. O tých vyhlásili, že nie sú spoľahlivé, aby sa radšej nepouzivali😂😂😂 Tie vedia odhaliť, že človek vírus už prekonal. V Moskve takto testovali plošne akúsi štvrť a zistili, že 80% pozitívnych chorobu prechodili bez príznakov a nevedeli o nákaze.
Vytery - PCR testy majú tiež spoľahlivosť len 60-70%. Zachytia niečo, len ak je človek už nakazený dlhšie a imunita si s vírusom ešte neporadila.

simca06022011
21. aug 2020

@hettinka ja viem ze sú, ale tie nerobia naše infekčné... Robia pri podozrení výter. Protilátky si môžem dat asi len sama vyšetriť. Bola som na teste pred 2t 😂 o inom ani počuť nechceli 😁 som zvedavá ci kruzim s covidom 😂

hettinka
21. aug 2020

@simca06022011 a to ešte nemáš výsledky?

Tusim poisťovňa Dôvera ponuka krvný rychlotest v rámci preventivky u dospelych zadarmo.

simca06022011
21. aug 2020

@hettinka v rámci preventivky... Mi to je na nič 😂

Áno, výsledky som mala na druhy deň, ale ak je presnosť ako pri iných výteroch, tak si aj tak nemôžeme byť isti

hettinka
21. aug 2020

@simca06022011 tak my sme cela rodina boli v januári tak cudne chorí. Hneď po novom roku, ešte cez prázdniny sme to vylezali. Horúčky, strata chuti, suchý kašeľ... presne príznaky. Tak by má aj zaujimalo, či mám protilátky. Lenže nie som v Dôvere a platiť nechcem. A hlavne, keď to vyjde pozitívne, robia vytery. A sparadla v nose sa napríklad bojim ja. To jedine má trápi v celom tomto cirkuse, že budem jedného dňa musieť na tie sprosté vytery.

mogaa
21. aug 2020

@hettinka no, ak si koronu v januári aj mala, tak protilátky už nemáš....nie všetci čo koronu prekonajú majú vytvorené aj protilátky a tí čo protilátky majú, tak každý ich má iné množstvo...najčastejšie je imunita len na 3-6mesiacov od prekonania choroby....je to ako pri chripke, to že ju prekonáš ti nezaručuje imunitu že ju už nedostaneš....je to vírus a chová sa ako každý iný vírus...

sense
21. aug 2020

@wayfarer pozri kto to ma dostať to dostane aj keby cucal celý deň doma max šiel nakúpiť... Popracovať treba na imunite a stres k tomu nepridáva..
A ekonomika si to nemôže dovoliť aby bolo všetko zavreté... Treba sa s tým naučiť žiť ako s chripkou

simca06022011
21. aug 2020

@hettinka výter robili iba z krku 2x

simca06022011
21. aug 2020

@hettinka a inak v januári boli v sr nejaké korony? Alebo niekde mimo činy? Mali ste si to z kade doniesť?

simca06022011
21. aug 2020

@sense presne môj prípad 😂 otestovali ma aj keď od marca cucim Doma v 99%.

hettinka
21. aug 2020

@simca06022011 už sú štúdie, že korona bola v Európe minuly rok. Našli ju vraj napríklad v Španielsku v rozboroch odpadovej vody (mrazia vzorky).

https://www.interez.sk/v-spanielsku-objavili-ko...

sense
21. aug 2020

@simca06022011 inak môj kolega bol v Číne na dovolenke keď to tam vypuklo, na tretí deň sa musel vrátiť, tu nikto o žiadnej korone ešte ani len netušil takže žiadna karanténa nič, len bol ľahší o 3000 kt mu nikto nevrátil za predčasný a nevyziadany návrat... A nedostal to...

hettinka
21. aug 2020

@sense možno dostal. Bez príznakov, ani nevie.

sense
21. aug 2020

@simca06022011 inak tiež poznám pár ľudí kt mali v januári prakticky všetky príznaky covidu ale keďže sa o tom netušili tak to mali diagnostikovane ako chrípku a kamošku a mala chrípka a následne na to zápal pľúc... Keby sa jej to stane teraz tak určite by bola testovaná a v karantene

lucka_ke
21. aug 2020

v januári tu bola chrípka typ A, má veľmi podobné príznaky ako covid a ľudia si teraz namýšľajú, že prekonali koronu, ale nie z testov vyšla chrípka A