Návrat z dovolenky a nástup detí do škôlky/školy
Ahojte, ako je to prosím s nástupom tých detí, ktoré sú tento alebo budúci týždeň na dovolenke v zahraničí? Budú mať pred nástupom aspoň povinné testovanie?
@lucka_ke najhoršie že teraz každé zakaslanie, každý zápal pluc bude hneď spájany s koronkou
@hettinka ono problém sú aj dovolenkári, inak by at nedalo Chorvátsko do červenej zóny. Za pár dní bolo 100 prípadov a všetko pozitívna cestovateľska. Chorvátsko. Všetci rakúšania musia domov, panika na hraniciach. Povinné testy nie staršie ako 72 hodín a sup karanténa. Colnici, policajti na hraniciach, takže bacha, ti co chcú ísť po "drogerku" a maslo. Zastavujú a otáčajú auta na hraniciach. Aši vedia prečo. Ja sa nebojím choroby vôbec, bojím sa tých opatrení co by mohli opätovne zavádzať. Ako som už nie raz pisala
@maciatkolulu tak keď niekto má potrebu na dovolenke behať po baroch a opíjať sa, potom nevie, čo robí, jasne, že má šancu sa nakaziť...
Normálny zodpovedný človek si urobi dovolenku “anti-covid” a udržiava tam sociálny dištanc, nespráva sa rizikovo. My sme šli v čase, keď boli čísla dobe, autom, do oblasti, kde bolo minimum prípadov, ubytko samostatne stojace. Doma sa bežne stretávam s viac ľudmi. Tam sme boli sami pre seba. Po návrate sme týždeň boli doma. Keby náhodou...
Teraz by som napríklad už nesla, respektíve nie do tých regiónov, kde je viac nakazených.
Nemám rada generalizovanie, že za zo môžu dovolenkári. Môžu za to z veľkej časti nezodpovední ľudia. Ale každému nakazenemu želám skore uzdravenie a hlavne netreba osočovať, že tu teraz niečo doniesol, lebo nesedel doma.
@hettinka https://www.heute.at/s/so-viele-wiener-reiserue...
Nech sa páči, dnešné správy. Takže ano aj dovolenkári a vo Veľkej miere. Žiaľ,my tu neporiesime závažnosť ale musíme dodržiavať co nariadila, ak zase po zatvárajú a bude panika, tak na to po doplácajú zase iba obyčajný ľudia. Ci je ten vírus nebezpečný, či nie.
@maciatkolulu na Sk je trosku ina situácia ako v AT.
@simca06022011 prišiel mi dotaznik do roboty (som učiteľka) a podľa toho vôbec nemôžem nastúpiť. Ja mám ťažší stupen anemie, takze niektoré príznaky mám prakticky stále - unava, bolenie hlavy, pocit nedostatku vzduchu už pri malej fyzickej aktivite, alebo po polhodinke v rúšku... A keď sa k tomu pridajú v zime príznaky alergie na roztoče (nádcha, sople), tak sedím doma asi...
@maciatkolulu inak, dovolenkárov je pozitívnych veľa, lebo ich testujú. Aj bez príznakov. Domácich bez príznakov netestuje nikto.
Takze pokial neotestuju napr. celu Viedeň, tie výsledky (koľko % prípadov priviezli dovolenkári) sú neobjektívne.
Nakoniec, možno sa nakazili doma ešte pred odchodom, vycestovali na týždeň, vrátili sa, a potom po návrate pri teste sú pozitívni. Nikto nedokáže, či sa nakazili v robote, alebo na plazi.
@hettinka ale tí dovolenkári nie sú všetci zodpovední a ani sa nedajú selektivat na zodpovedných a nezodpovedných... A prečo majú trpieť zodpovední ľudia za nezodpovedných, ono reálne sa dá jeden rok vydržať podľa mňa. Aj mne chyba more. Ja viem, že je iná, lebo sa inak testuje😉, ja som poukázala na to, že áno aj dovolenkári a z veľké časti sú dôvodom rozširovaniu covidu,ci zodpovední, či nie je úplne zbytočné riešiť. Takže rakúšania to riešia aj tými kontrolami na hraniciach z sk, pretože vedia, že Slováci proste musia na nákupy a keďže musia aj do chorvátska, tak zase kontroly a neoplatí sa klamať...
@hettinka ale no tak😂😂😂
@hettinka rakúšania betestuju, resp.netestivali ľudí prichádzajúcich a bezptiznakivych z dovoleniek. Vieš čo taky test stojí v AT. Testovali chorých. Pozitívna cestovateľska anamnéza a vo veľké väčšine Chorvátsko. Náhoda? Nie. Prečo dali rakúšania Chorvátsko na červenú zónu? Asi pre niečo to urobili. Žeby pre zhoršujúcu sa situáciu v chorvátsku?
@maciatkolulu áno, prečo mám ja trpieť za nezodpovedných? Prečo sa má na mna teraz niekto krivo pozerať za to, že som bola pri mori?
Nech riesia nakazených a slušným ľuďom nech dajú pokoj. Tak ako pri iných chorobách.
@maciatkolulu a čo si tam Chorváti ten vírus vyrábajú? Pred sezónou mali iste obdobie nulové denne prírastky. V júli ešte minimum prípadov, rizikový bol Zagreb - rovnako ako každá ina metropola.
A kto tam ten vírus teda priniesol? No jedine dovolenkári, ktorí uz prišli nakazení tam.
Na Slovensku masírovali ľuďom mozgy, nech necestujú k moru, lebo tam stretnú nakazených Nemcov a Rakúšanov. A Rakúšanov zasa strašia inými národnosťami ...
@hettinka pozri to sú absolútne zbytočné dohady a la co bolo prvé, vajce, alebo kura😂.... Je to teraz takto a ci to je, alebo nie vynyvanie mozgov je bezpredmetné. Pretože reálny výsledok je taky aký je. Kopec ludi bez práce, kopec ocr, decká bez maturity, myslím, že by mohlo už aj stačiť. Kto ako a kam doniesol vírus je fuk, dôležité je ho nesirit. A dovolenkári ho šíria, to je nepioieratelny fakt. Nakoniec som ti to poslala v článku.
@veronikaszabova Ale treba.
@maciatkolulu a absolútne zbytočne hľadanie “vinníka”, kto za to môže, že čísla stúpajú. Môže za to nikto a všetci.
Ja som za zrušenie opatrení, žiadne ocr, zatváranie škôl, obchodov, fabrík atd. Žiadne nezmyselne testovanie, či je to covid, alebo chrípka. Liečenie je v konečnom dôsledku rovnaké. Kto je chorý, nech ho izolujú a liečia, či je to chrípka, alebo covid. Nie ako doteraz, keď si lidia dali paralen a roznášali tiež nebezpečne vírusy. Riešil niekto? Nie...
@hettinka nafúknutypodvod podľa mňa... Ale nič nemôžeme, nezmôžeme atd
@hettinka jaj boze.. virusy tu boli su aj buduu
A nic tu nieje je to podvod.
Najlepsie je to že uz nevedia ako maju vymysla :D hahaha...
V obchodoch musia mat ruska aleeee v restauracii nie smiesne toto nedomysleli haha

@hettinka možno nič mu nebolo vtedy sa ani ne testovali.... Veď koľko je ľudí pozitívnych a nemajú jediný priznak