icon

Návšteva novorodenca

2. apr 2023

Ahojte, čítala som rôzne články a týchto názorov je strašne veľa, zaujimalo by ma preto, ako ste to konkrétne po pôrode mali vy.
Prišla vam návšteva už do porodnice pozrieť vás aj babatko ? Napríklad vaši rodičia teda babka a dedko babatka ? Alebo prišli na prvú návštevu až keď ste boli doma ? A ak až doma tak po akom čase? Vacsina článkov udáva že je to najvhodnejšie až po šestonedelí no príde mi to veľmi dlha doba a je mi luto aby moji rodičia nevideli svoje novorodene vnúča skôr, zároveň ale neviem či je úplne vhodne aby prichádzali už do nemocnice 🤷🏻‍♀️
Tak kedy je najvhodnejší čas ? 😄

Strana
z2
rivini
3. apr 2023

Do porodnice som nechcela navstevu a som rada-vkuse som mala bud odsavacku, alebo dieta na prsniku a vkuse revalo bud moje, alebo dieta spolubyvajucej😂. Plus stale nejake vysetrenia, alebo nieco do toho. Bola som unavena, vyzerala strasne. Do toho si naozaj neviem este navstevu v nemocnici predstavovat. Krstni rodicia prisli na kratku navstevu na 5. ten (kolac si doniesli sami), stari rodicia na 7. den (obed priniesli tiez sami). Prisli, au ked sme boli doma. Pobudli tu hodinu, podrzali si vnucatko a sli domov. Viac by som v tom case nezvladala, bola som unavena po cisarskom, rozbiehala kojenie…v podstate som cele tie prve dni len kojila. A dalsie navstevy sme pozyvali tak davkovane asi po 2 tyzdnoch. No vzdy sme pripomenuli, ze na kratku navstevu a ze si kolac maju doniest.

daandra
11. apr 2023

Nasi boli po porodoch este v ten den pozriet vnucata, svokrovxi na druhy den 🙂 prababka, surodenci hned ako mohli… ked pocuvam, ako niekto urcuje poradie, kto kedy moze vidiet novorodenca…ach, pride mi to take neuctive.. mna to tesilo -ukazat, popysit sa babatkom, na ktore vsetci s laskou cakali,uzivala som si to a kazdy tiez. Najkrajsie okamihy zivota 🙂 dala som pozor a taktne odsunula navstevy deti, ktore su cssto chore… ale chcela som sa s nasim stastim podelit s blizkymi..zas, aby niekto dlhodobo u nas prespaval, to nie, to by ma rusilo. Prve mi bolo pohodlie babatka, kojit som chodila do izby, kolkokrat si zaziadalo a nik sa mi do tychto zaletietosu nestaral a ani by som nepripustila, aby sa staral.. Kazdy sme iny a pozname si najblizsiu rodinu… od toho vela zavisi.

Strana
z2