icon

Návšteva pokazila režim bábätku

bashee
31. máj 2021

Ahojte chcem sa opytat ci sa niekomu stalo ze navsteva mu pokazila rezim u babatka? Moj syn ma sice len 4 tyzdne a o rezime nemoze byt zatial rec. Ale skor to myslim v zmysle dlzky dennych spankov (aj 2hod na jeden spanok, po navsteve 30 min alebo max hodinka aj nejake drobne) + v noci bol castejsie hore nez bezne (4x, zvykol sa budit uz len 2x pred navstevou).
Bola som dost nervozna a podrazdena, lebo mi prislo ze navsteva svokry v 4. tyzdni je este velmi skoro a len nedavno sme si presli bojkotom dojcenia a nasli sme si ako taky rytmus pocas dna. Bola som hrda ze moj maly tak krasne a vela spi cez den, aj ked ho bolo treba uspavat, ale mal aspon tie 4 denne spanky, casovo celkom vydatne. Cize v noci bol pokojnejsi a kludne spal. Zaujima ma ci niektora z vas po navsteve ostala s nepokojnym babatkom a to znamena zacinat znova od zaciatku, privykat na caste spanky a pod. Proste ostalo mi doma nepokojne menej spave dieta a spajam si to s tou navstevou. Citim sa unavena a frustrovana. Je odo mna sebecke nechciet prijimat navstevy do isteho mesiaca veku dietata? Svokra je zo stredneho slovenska a my zo zapadneho. Jej pritomnost vsak vo mne vyvolava nepokoj a niekedy az pocit podrazdenia a zurivosti. Nechcem byt nevdacna lebo navari a napecie aj by sla s malym von ale proste ln je dojceny a rano mi ho chcela brat aby som si pospala ale on bol podrazdeny z tej noci a prisaval sa kazdych 10-15 min a taka unavena som sa jej snazila vysvetlit ze jej ho nedam lebo bude plakat, lebo zaspaval na prsniku...no a bolo to mega unavne cele pre mna.

Strana
z2
simsalabim
31. máj 2021

@bashee nemyslim si, ze ti ho zmenila navsteva, skor je to tym, ze take babo sa meni zo dna na den. Ja chapem, ze hladas vinnika, ale podla mna ziaden nie je.

0silvia0
31. máj 2021

@bashee mala si svokre slusne povedat, resp. tvoj manzel, ze navstevy este nechcete. Ja osobne by som bola tiez vynervacena, ak by som mala dalsiu osobu v dome.

dskjhfdlkdjhl
31. máj 2021

@bashee skor to je z toho, ze si bola nervozna z navstevy.

unicornlady
31. máj 2021

TAk dieťa cíti tvoju nervozitu.

Druhá vec je, že kedy kojíš, kedy dávaš dieťa spať. Tuším si spomínala, že svokra ti ho brala atd... to proste stopni. Teraz ide bábo spať, môžete ho ukočíkovať prípadne. Teraz idem kojiť, zatiaľ si tuna môžete čítať časopis...

staskast
31. máj 2021

@bashee ahoj. Môj maly ma 2 týždne na víkend tu boli svokrovci plus 2 deti a maly včera nechcel spat cez deň. Navyše ja som dostala v sobotu teploty a upchal sa mi mliekovod. Tiež si myslím že to bolo na mna veľa a potom aj na syna lebo predsalen svokra ho mala nonstop na rukách. Včera nebol ani minutu v postieľke počas dňa. Skús sa dať do kľudu.

viestta
Odpoveď bola odstránená
bashee
autor
31. máj 2021

Dakujem za nazory. Ano asi je to aj dost mnou. Ja aj bez dietata som nezvladala viacdnove navstevy nieto s dietatom. Toboz navstevy svokry u nej alebo u nas. Teraz s babom slm proste nevyspata a kazdy dalsi podnet a ustavicne rozpravanie ma este viac vycerpava a bola som podrazdena. Som zvedava ci sa mi podari dostat dieta spat do starych kolaji. Byvala som s nim cez den sama a zacinal vela spinkat ja som bola vysmiata a v pohode. Teraz mi to chyba..

vierka0508
31. máj 2021

Ano stalo sa mi to po jednej navsteve, 3 dni som si nevedela dat rady s dovtedy pokojnym babatkom. Niekto mi poradil ze ho mam pretriet ocikanou plienkou. Zvycajne na taketo veci neverim, ale toto fakt zabralo, z vecera do rana ako keby uťalo 🤷

bagre
31. máj 2021

@bashee posudzovať tvoje dôvody prečo ešte návšteva nie nejdem - ty musíš vedieť na čo sa cítiš a treba si to odkomunikovať. Dieťa môže byť nervóznejšie lebo ty si rozhodená, ale na druhú stranu ti ho takto môže v najbližších mesiacoch rozhodiť hocičo - zuby, sopeľ, hluk, to že niekam budete musieť ísť, horúčava... hľadať vinníka ničomu nepomôže. Proste ďalej rob to najlepšie čo vieš a hotovo 😉

hipuska
31. máj 2021

Mne sa to stáva po každej ale teda už s väčším dieťaťom, ktoré má svoj režim. Neviem teda, mne 4 týždne nepríde na návštevu svokry skoro, vzhľadom na to, že u mňa spadá pod blizku rodinu. (Ak si zdravotne ok). Máš iba 1 dieťatko, tak proste niektoré veci nepochopíš. To pochopia len mamičky s viacerými deťmi. (To neber v zlom, ja som tiež bola strašne úzkostliva na prvorodeného). Určite by si s malým ráno poradila a ty by si si aspoň odychla. Ale to by si s ňou musela mať iný vzťah. A to je asi celý problém.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
ukulela
31. máj 2021

@bashee môj bol takto rozhádzany potom, ako som ho v kočíku musela vziať na vianočný nákup.... Veľa svetiel, hluku, vnemov.... Ty si podráždená zo svokry a bábo to cíti. Btw, tvoja mama bola? Moja svokra si vždy dala vysvetliť. Teraz nie na ruky, teraz nie do kočíka. Záleží na komunikácii. Ber ako veľké plus, že pomáha.

thereisabear
31. máj 2021

@bashee Úprimne? Tiež by ma návšteva svokry na viac dní nepotešila. Aj keď u nás to nehrozí, chodí iba na kávu a to stačí obom stranám. A 4 týždne po pôrode som nevedela, kde je sever, to mi aj návšteva na hodinu bolo veľa.
Plus dieťa sa mení, veľmi si na nič nezvykaj, lebo zajtra to nemusí platiť ;) Mne sa to veľakrát potvrdilo...

saraxyz
31. máj 2021

@bashee myslím si, že bábätko je rozrušené z tvojich pocitov. Skús sa dať do pohody. Choď kúpiť do lekárne čistec a okup bábätko v tom. Uvidíš, či pomôže 😉

amelie2017
31. máj 2021

Mohla aj nemusela, babatka sa menia zo dna na den. My zijeme v zahranici a vsetky navstevy boli na dlhsie. Prva, ked mala dcerka 6 tyzdnov. A nemala som pocit, ze by nieco rozhadzali, ale zase ja som clovek, ktory aj ked ma navstevu, tak si zijem dalej svoj zivot. Som unavena- dieta je unavene, poviem sorry, ale ideme si lahnut. A idem s nou do izby. Obskakujem navstevu vzdy len prvy den, potom kazdy vie, kde co je a ked nieco chce, nech si vezme. Jasne, ze aj pokecame, aj na vylet alebo kocikovat ideme, ale podla mna a dietata. Ani so svokrou som nesedela nasilu pol dna v obyvacke a nevykecavala.

jarnajar
31. máj 2021

Cíti tvoju nervozitu, poznám to. Napraví sa to a vekom budú tvoje stresy zo svokry na neho menej vplývať.

zuzuliennka1
31. máj 2021

ak ma babatko 4 tyzdne, to znamena ze si este v sestonedeli.
pocas sestonedelia je to ako na hojdacke a brutalne pracuju hormony a vsetko.
navsteva babatku rezim nepokazila - skor teba vynervacila (co je pochopitelne) a teda to posobi aj na dieta.
tiez som si az s odstupom casu vycitala, ze som v sestonedeli povolila navstevy, sice len moji rodicia a svokrovci. ale bol to zahul..
neboj nic, zas sa to “upravi”, ono menit sa to bude este z tyzdna na tyzden bez ohladu na navstevy - ale teda do konca sestonedelia este minimalne - sa skus das viac do kludu a pokojne aj obmedz/zrus navstevy

bashee
autor
31. máj 2021

Ono viete, ja viem ze my nevesty sme nevdacne fiflenky. Ale ono je to tak, manzel vyzdvihne svokru cize svoju mamu na stanici, a len co sa usadia do auta uz na nu krici a vadi sa s nou. Tak mu lezie na nervy, stale to vravi - a to je jeho vlastna mama. On sam o nej hovori ako o otravnom jednoduchsom clovekovi, ktory mu lezie na nervy. A ked by ste sa ho opytali preco ju potom vola tak povie lebo je to rodina a rodina ma drzat pokope a je dobry clovek so srdcom na spravnom mieste. A to suhlasim. Je velmi starostliva a laskava. Ale neskutocne otravna a clovek sa musi drzat doslova na uzde s nervami pri nej. Ked jej vlastny syn ma problem sa ovladat, tak co potom ja, je to fakt vyzva, kazdy jeden raz. Ale vzdy sa snazim. Neni to tym ze len mne lezie na nervy...proste taky ten dobrak clovek ale strasne silny energeticky upir.

makova333
31. máj 2021

@bashee nie, nepokazila ho navsteva. Ty si povolila navstevu o ktorej si vedela, ze z nej budes nervozna. Dieta citilo tvoju nervozitu a reagovalo na nu. Plus sa mu moze menit rezim (ten sa mu zmeni milionkrat este a aj zo dna na den) a ty proste budes musiet na zmeny rezimu reagovat, prisposobovat sa resp. davat tomu nejake hranice. To, ze teraz dieta na nieco nastavis, po tom ako mu pojdu zuby moze byt vsetko inak alebo ho rozrusi hlucna prechadzka, vrtanie suseda ked on ma spat a rezim bude v prde*i. Svokra je v tom teraz naozaj nevinne.

bashee
autor
31. máj 2021

@zuzuliennka1 dakujem za tvoj komentar si mila. Tak nejak to citim aj ja ze to sestonedelie so mnou este mava. Citim to na sebe - zimnice, potenie, nocne mory, placlivost...niesom este ok.

makova333
31. máj 2021

@bashee a po precitani posledneho prispevku len dodam, bacha, aby si pre muza za chvilu nebola to iste co tvoja svokra.

ukulela
31. máj 2021

zeny, ako ja viem, ze niekedy sa svokra s nevestou nepohodnu z objektivnych pricin. ale vacsinou z komentov mam pocit, ze nevesty su uz nastavene proti svokre ... preco by mala dieta vidiet v porodnici/po prichode domov/v sestonedeli/vobec niekedy - nestaci jej ho ukazat cez okno? alebo na fotke??? su to deti ich deti. druhy stupen radosti v zivote .... moja svokra sa pred porodnicou pohadala s mojim muzom (on je komplikovany, ako co uz) - ale mne aj domov doniesla tri druhy polievky, na ake som si zmyslela, kolac upiekla, maso navarila - s muzom sa nerozpravala, ale za mnou prisla 🙂 Tuto svokra prisla k mesacnemu babu cez pol slovenska. ine sa stazuju, ze starki neprisli pol roka, tu zas je po mesiaci skoro .... kolko ludi, tolko chuti. Ale ak aj mladi aj starki su ako tak rozumni, vzdy sa da dohodnut .... ak neveste prekaza, ze starka "trha" babo, mozno to robi v dobrej viere, aby si oddychla - ale zas mozno staci, aby nevesta pokojne povedala, ze teraz to nepojde, lebo potrebuje prsnik a zaspat - a ked zaspi, tak jej ho da na hodinku do kocika a vtedy si oddychne. Vacsinou je zena po porode nabita hormonami a svokru preto az odhana,je to priroda, chrani si mladata. Ale mame aj rozum a vieme predsa, kto a kedy nam chce uprimne pomoct.

mamusa34
31. máj 2021

@bashee no toto presne aj u nás bolo .nemohli sa dočkať ..dotrepali sa za pár dní od pôrodu. A ako neviem načo to bolo dobre..kukať sa ako spí 🤷
Volila by som skôr návštevu ale keď budem vonku kocikovat ,to mi príde lepšie počas 6nedelia

mamusa34
31. máj 2021

@ukulela to máš dobru svokru (ak ti môžem tykať)
U nás všetko poza chrbát vyzvedá od manžela..čo ako ..a niekedy tie informácie sú úplne že opačne čo muž povie , lebo on väčšinu času ani doma neni takže nevie.. ale veď nechajme ich v tom..Keď ma nerešpektuju ,čo ja poviem nech sa páči..čo mi chýba čo mi chcú kúpiť načo sa opýtať..kúpiť a hotovo aj keď také už máme doma ..🤷aj ja budem svokra 👏 ale určite nie až tak naviazaná na syna

ukulela
31. máj 2021

@bashee vies co - ako by si o mojom muzovi pisala a skoro o mojej svokre. naozaj mila jednoducha zena - so svojimi minusmi. ale skratka ja som sa naucila negativa ventilovat a plusy vyuzit. navari mi, ked poprosim, dokonca sama ponukne, urobi mi jedla aj do mraznicky, ktore mne sa nechce varit .... posila deckam ciapky, teplaky, co som povymyslala, ona sa prebavila a citila sa uzitocna. dalsia vec je, ze chlap je jedinacik a aj ona musi mysleit na to, aby si nepokazila vztahz a nezarubala cestu .... ale teda ja vravim, ze je to zlata zena. velmi mi pomaha.

jazula
31. máj 2021

@vierka0508 Ahoj, prosím ťa ako pretrieť? Ma to zaujalo a neviem, čo si pod tým predstaviť 😁

kitycat
31. máj 2021

@bashee a ina navsteva u vas nebola? Kto je vinnik? Svokra... Otras hlavne, ze kazda druha ma chlapa, s ktoreho rodicmi a najma matkou sa neznesie..

77daniela77
31. máj 2021

Mala si povedat ze navstevy az po 6 tyzdnoch.Mali by to respektovat ze potrebujes s dietatom klud🤔

ukulela
31. máj 2021

@jazula nepoznas? to sa vravi, ze ked dietatu "zide z oci", treba mu tvar potriet ocikanou plienkou .... (predpokladam, ze to robia latkovou 🙂 prababkovsky recept ...

julie19
31. máj 2021

Zabudni na návštevu aj na svokru... podľa mna problém nie je ani v jednom ... ty si ešte v šestonedelí a to je všetko maximálne nové, si ešte rozhodena, zvykám si na dieťa, dieťa si zvyká na svet mimo tvojho bruska kde malo nonstop ideálnu teplotu, neustály prísun potravy a prijemne pohupovanie ... ja sama som bola celé sestonedelie hotová, nervy, neskutočná únava, plač keď nešlo kojiť, plač keď nešlo uspať, proste som sa cítila hrozne... to že sa do tuto veľmi náročného obdobia vopchala návšteva (kohokoľvek) je len stres navyše pre teba a podnety pre bábätko ... všetko to časom prejde neboj sa, tu ale naozaj platí že čas lieči 🙂 nám spanky a chovanie malej skákali hore dole zo dňa na deň aj bez návštev a bez svokry ale to tak proste pri bábätkách je, bude to ale oveľa znesitelnejsie pre teba aj pre malého keď skončí sestonedelie, vyprchaju hormóny, ty sa upokojis a maly začne viac reagovať a vnímať ... a to bude už čoskoro 💪😉

Strana
z2