icon

Nebude vadiť 3 týždňovému dieťaťu živý vianočný stromček?

lara0000
20. dec 2012

Ahojte mamicky aky mate vianocny stromcek umely alebo zivy? Ja mam 3 t babetko a chcela by som zivy nebude mu vadit ta vona?drazdit ho

Strana
z3
sisaha
20. dec 2012

@lara0000 nevedela som, ze vôňa ihličia by mohla byť v kategorii obťažujuca... Vadiť mu skôr môže parfém na rodinnych pribuznych, ako vôňa prírody...

soldi
20. dec 2012

@lara0000 preboha, dufam, ze s nim nechodis von, vies kolko je tam voni???

irriss
20. dec 2012

Jak to myslis? Ze srandy nebo vazne?

Vzdyt i maminka po koupeli nebo tatinek "po holeni" take voni...a chemicky 😉

Vanocni stromecek je preci PRIRODA..Ty nejezdis s kocarkem ven na prochazky???Nebo u Vas nerostou stromy?? 😕 😉

cerez
20. dec 2012

To si nemyslím, skôr budeš mať o rok dilemu kde dáš stromček. Môj má vyše roka a už sa dvakrát zaplietol to svetielok. 😀

katren
20. dec 2012

@lara0000 😀 😀 😀 😀 sorry, ale jaky rehot som ja pustila....teda mam tretie dieta, ale ani pri jednom ma nenapadlo davat umely stromcek len preto, ze zivy vonia......
a co sa tyka vone, jedlova /aromaterapia/ vona priaznivo posobi na dychacie cesty a dezinfikuje vzduch..... 😉

bea1971
20. dec 2012

neni nic krajsie ako vona prirody,teda stromceka,ved to neni chemia preboha,praveze bude spokojne babatko,skor by som sa obavala inych voni a vyfukovych plynov aut a podobne ako ziveho stromceka,maminka zas tak neprahanaj,vsetko v pohode 🙂 😉 🙂 😉

irriss
20. dec 2012

@katren 😀
Myslela jsem na TEBE
vedela jsem, ze to bude balzam na dusi primo proTebe 😉
ale ted mne napada..mam strach, aby ses nepopichala.. 😎 🤐 😝

hadassah
20. dec 2012

Tak to by pred vstupom do Tatier museli pridať jednu zákazovú značku navyše: "preškrtnutý dudel" 😀 😀 😀

Jááj teraz pozerám, že si zo Žiliny - veď vy to tam máte zamorené ihličnanmi - samé hory dookola 🙂

irriss
20. dec 2012

😀 😀 😀 😀
tak a ted jsem si pricurla... 😝 😝 😀 😀 😀
Stary Smokovec a bez dudla...😀

danjelca
20. dec 2012

boože no a čo spýtala sa má malé bábenko a tie vone su fakt intenzívne. Akože čo je tak strašne smiešne.Starostlivá novopečená mamina?

irriss
20. dec 2012

@danjelca
Ted vazne..
opravdove jehlici ma intenzivni vuni? 😒
nespletla sis Spray s vuni jehlici na toaletu? To je vazne smrad 😎

simca06022011
20. dec 2012

no zase az taka intenzivna vona to podla mna nie je 🙂) prechadzka po vonku ponuka intenzivnejsie vone 🙂)) Ale tak ...🙂)) kludne si dajte zivy stromcek ak chcete 🙂)

danjelca
20. dec 2012

@irriss tak mamine sa to zdá intenzívne.Má asi citlivejší nos ako iní.

irriss
20. dec 2012

@danjelca
Je ve vyhode, kdyz ma nos citlivejsi..protoze "zivy stomecek" uz nevoni "ako kdysi" 😉
a nebo je tehotna a smrdi ji jehlici..a v tom pripade ok...muze ji drazdit..ale verim tomu, ze pokud bude jeji miminko spinkat par metru od stromecku,neuciti BOHUZEL nic a TO je skoda... 😉

piacere
20. dec 2012

Niekedy mám pri čítaní MK pocit, že ten koniec sveta by bol asi potrebný....

selena263
20. dec 2012

@lara0000 ja som mala podobne obavy ako ty, kedze mame taku obyvacko-spalnu v jednom, aj ked nasa uz coskoro bude mat 9 mesiacov. Nakoniec mame predsa len zivy stromcek, krasne vonia cely den aj noc, a vobec nevadi, ze stoji cca 2 m od postielky, drobec spi a sniva a jej o lese 🙂

irriss
20. dec 2012

@piacere
Ja zase kdyz bloudim po Foru..posledni dny po dost dlouhe pauze....
Tak se prestavam divit, ze si nektery chlap najde milenku... 😔 🤐

danka79
20. dec 2012

mam pocit,ze deti tejto generacie budu radi,ak preziju prehnanu starostlivost svojich rodicov....ale chapem prvorodicku,ja som tiez riesila prve mesiace hrozne kraviny, teraz sa na tom smejem 🙂 pardon,ale dost som sa na tom pobavila

@piacere smejem sa este teraz 😀 trefa!

irriss
20. dec 2012

@piacere
Predstav si, z druhe strany vtipu stoji "realita".v podobe strachu.
Spoluzaci (asi 5-6) moji dcerky, ktere je 13..nejdou zitra do skoly..verejne prohlasili, ze chteji umrit doma s maminkou ☹
profesorka to okomentovala tak, ze jestli nepridjou, ze jim neuzna absenci a budou mit pruser..a neomluvene hodiny

piacere
20. dec 2012

@irriss 😲 😅 😖

alenah31
20. dec 2012

práve som sa tak dobre pobavila ako už dlho nie 😎 😎 tak som sa rehotala, až mi zabehla žuvačka a skoro som sa udusila 😀 😀 😀 😀 😀 čítať v poslednej dobe MK je pre mňa životu nebezpečné.......

kalifa28
20. dec 2012

omg, zlatá prvorodička, prečítaj si moj članok.... zide sa ako prevencia zakladania podobne orientovaných otázok... 😝 😝

hyta
20. dec 2012

Zlatá to starostlivá maminka, určite bábatku vôňa ihličnatého stromčeka len prospeje. Veď i alergie a astmy sa liečia v zalesnenom teréne. Radšej príliš starostlivá maminka, ako dáka, čo by o svoje bábo nedbala.

zuzana76
20. dec 2012

ale no dievcata 😀 , ako ste sa zoskupili, tak sa opytala 😉 , ved je kratko po porode aj hormony robia svoje

@lara0000 urcite ho nebude drazdit, kludne si dajte zivy, je urcite krajsi ako umely

sharmana
20. dec 2012

http://lesk.cas.sk/clanok/97002/pozor-zivy-vian...

Vážené dámy,
@lara0000 nepíše až tak od veci, prečítajte si článok... možno sú ludia, ktorí majú alergiu "aj na ihličie", aj ked sa tu píše skôr o plesniach na stromoch a ihličí... ale pred 25. rokmi tiež lekári neverili, že existuje niečo ako senná nádcha a imunologia bola na SK ešte v plienkach... a možno niekomu aj vadí vôňa ihličia, každý sme predsa iný... 😉
pokiaľ máš lara stromček v obývačke a dieťatko spinká v spálni, tak je to určite ok, ved keby si náhodou zbadala nejakú alergickú reakciu, tak stromček môžeš pre istotu vždy vyhodiť 😉
ja tú vôňu milujem, takže my určite stromček budeme mať živý 🙂 ale pre moju dcérku to bude tiež 1. krát, doteraz sme mali umelý... 🙂

sirinka
20. dec 2012

Tatry su plne ihlicnanov a tam sa chodi na kupelnu liecbu s chronickymi respiracnymi ochoreniami a to aj s astmou, ci???
Teda tarty byvali plne ihlicnanov ☹

dadda02
20. dec 2012

Fuj, ale ste protivne. No tak sa opytala a co? Za forum si predsa neplatite, tak si tu kazda moze dat taku otazku, na aku potrebuje odpoved.

Lare a jej rodine prajem pekne Vianoce, zivy stromcek neublizi.

irriss
20. dec 2012

@sharmana

ja se jen obavam jedne veci...."panika kvuli vsemu"
....to, aby clovek zjistil, ze je alergicky a na co, je treba zjistit tak, ze clovek nebude zit ve vakuovem obalu...

Muzeme se totiz bat vseho..po 10ti 20ti 50ti letech zjistime jste VSICHNI, ze neco v nasem zivote skodilo a nebylo v poradku a pritom to ted propaguji... 😎
t.j. lepsi zjistit alergii z jednoho vanocniho stromecku a vedet, o co jde..nez na to prijit v lese...az v puberte..kdyz nas do nej "mama pusti" 😉

p.s. muj syn v kocarku (pred 22ma lety) mel v ruce misto rohliku Hermelin a take mi tu nedo na MK prozradil, ze jsem syna "travila"...

sharmana
20. dec 2012

@irriss určite, ved treba vyskúšať všetky vône, lebo dnes človek naozaj tých voní vela nezažije.. ja mám celkovo pocit, že sa vône vonku v prírode vytratili... alebo už má otupený čuch.. ale ked som bola malá, všade som cítila trávu, fialky, orgován.... dnes necítim nič... 😒
možno len nech osprchuje @lara0000 ten stromček, ako písali v článku a všetko bude ok... proste kto sa nespýta, tak nevie... ja sa tiež nebojím spýtať na hocičo, ved stačí poradiť, či áno alebo nie 😉

sirinka
20. dec 2012

@irriss keby ich radsej zaujimalo co dennodenne jedia a nie ci vianocny stromcek im sposobi alergiu.... Na tanieri najdu ovela horsie jedy ako v priamo v prirode

Strana
z3