Nechávate dieťa samé v aute?
nechavate dieta v aute ked tankujete napriklad? Alebo ked davate starsie dieta do skolky? Inspiroval ma tento clanok : http://bratislava.sme.sk/c/6191775/odtahovka-na... - som na strane cestarov..
Nikdy... Neviem si ani predstavit dovod ze by som ho nechala sameho v aute...
@4ocka, este opisem situaciu, v ktorej sa ocitla moja kolegyna. Boli so synom na Kramaroch vo fakultnej nemocnici. Tí, ktorí sú z BA, alebo tí ktorí tam chodievajú k lekárom poznajú aká je tam zúfalá situácia s parkovaním. Oni takisto nemali kde zaparkovat, tak to odparkovali na chodniku (nikomu nezavadzali, ale parkovat sa tam nesmelo). Napriek tomu, ze cez zadne okno bola vidiet detska autosedacka a auto bolo zaparkovane presne oproti detskej nemocnici, odtahovka auto odtiahla. Vies si predstavit co prezivali s niekolkomesacnym dietatom na rukach v zime...a odtiahnutym autom...Ja mam na odtahovky tazke srdce, lebo velakrat nezasahuju tam kde treba, ale vacsinou tam, kde je vidina rychleho zisku.
@sisaha a nie je to náhodou tak, že ked ich zavolajú, tak musia odtiahnúť? neobhajujem ich, ale zavolá nespokojný občan, proste mu to bude klať oči, príde odťahovka, vidí sedačku pri detskej nemocnici a odídu, čo potom spraví nespokojný občan a čo odťahovka, ked takéto video potom pustia večer v správach? neobhajujem, ale aj oni si robia svoju robotu a chápem tú dilemu, zase ísť s tým dieťaťom tú trasu dovnútra, aby neprechladlo a vo vnútri je zrejme teplo, tak aj povyzliekať a potom zase obliekať .. nedalo sa, že ona vezme dieťa a pôjde dnu, kým chlap pôjde zaparkovať niekde kde sa má parkovať, hoc aj o tri ulice dalej a pri návrate domov, on pôjde popredu a oni ho počkajú niekde .. alebo šla sama? viem, dobre sa mi mudruje spoza pc, ale možno to inšpiruje niekoho, kto si to prečíta
@lili_mia ono je to tak, ze pokial auto nebrani cestnej premavke, malo by auto dostat papucu, nie ho rovno odtiahnut. A keby si robili svoju robotu, tak by napr. neodtahovali nezakonne. Moj priatel s nimi 2x vyhral sud po tom, co ho nezakonne odtiahli.
V okoli Kramaroch je naozaj hrozna situacia s parkovanim, my chodievame parkovat takmer 500 m hore do kopca, obcas sa nam podari najst miesto. Platene parkoviska su vzdy beznadejne obsadene, lebo je tam malo miest..
pravda je taka, ze auta, ktore naozaj brania cestnej premavke, ale su to velke terenne auta so znamymi evidencnymi cislami, tie ostavaju nepovsimnute..
nechala som asi 2 krat dieta spiace v aute ked som isla zaplatit na pumpe, vzdy som na auto videla a neprestaj pozerala. myslim ze v zime ho vytahovat spiace je horsie ako ho tam nechat. zaroven nesuhlasim 100% s komentarmi typu co sa mohlo stat ked bola prec, naburat auto atd atd. ano mohlo, tak isto sa mohlo stat aj ked by mamicka s dietatom sedela v aute. alebo keby ho vybrala a isla s nim v zime cez cestu sa mohla s dvoma detmi smyknut na lade a mohla mu ublizit alebo ich mohlo zrazit auto... a teda, kazda mamicka je 100% casu pri dietati? ked doma spi v izbe? 100% ho sleduje ci sa nezakucka? nikdy nejde upratat, uvarit a vzdiali sa od dietata? nie je to uplne to iste, ja len ze nie je vsetko cierno-biele.
tak isto si myslim, ze odovzdanie dietata sa da za tri minuty, ja sama vozim maleho a trva mi to desat minut so zamknutim domu, nasadnutim do auta a priputanim dietata do sedacky, zaparkovanie pred skolkou, vylozenie dietata v skolke, zaparkovanie pred domom. byvame od skolky asi 6 ulic, dopravne predpisy nikdy neporusujem, ale jednoducho nemam cas to robit, no, vlakne...
odtahovky v bratislave, kapitola sama o sebe. skutocne striehnu. mne samej sa stalo ked som pracovne nosila papiere na danovy urad v ba1, pribudla nova znacka zakaz statia ktoru som si prvy den nevsimla a zaparkovala som na svojom beznom mieste kde som dovtedy parkovavala. len som zasla za roh domu cca 5 metrov ale uvedomila som si ze som si nieco v aute zabudla, tak som sa vratila, cele to trvalo menej ako minutu. auto uz bolo v akcii ho nakladali... skoro som z tej promtnosti odpadla, nastastie som sa vratila tak ho znechutene zlozili a zaplatila som len blokovu pokutu...
nie som na nikoho strane, veci sa deju, nic take strasne sa nestalo, nastastie. keby vsetky pribehy koncili stastne🙂.
@sisaha ja súdim podľa toho, čo som videla v telke, ako odťahovali autá tak zaparkované, že bolo menej ako 1,5m od steny budovy, za asistencie polície a toho televízneho štábu ..pre info, je to riadny cestný zákon, alebo si to obec môže upraviť vo vyhláške? v Ke sa stáva, že si človek nájde za stieračom pokutu, ale nemá papuču, uniká mi logika toho a či to vôbec niekto aj zaplatil
a parkovanie pred kramarmi. parkujem zasadne na platenom parkovisku, kde vzdy cakam kym sa uvolni miesto, od cca 15 minut po hodinu. pred detskou nemocnicou, s malym dietatom, pripadne dvoma v nie najzdravsom stave. no comment. neviem ako by som parkovala keby som mala podla mojho uvazenia extreme surny pripad.
@lili_mia co sa tyka cestnych zakonov, tak sa v nich nejak neorientujem a teda sa neviem vyjadrit ani k pokutam za stieracmi (mozno policajti maju priestupok nafoteny a ked nezaplati v lehote, tak je majitel auta predvolany na DI PZ SR). V telke su odtahovacky robene pre paradu, ako by to malo byt a ako to robia. V skutocnosti su to casto sukromne firmy, ktore maju zmluvu s mestom a odtahuju..samozrejme cim vacsi pocet odtiahnutych aut, tym vacsi zisk... mojej susede, ktora mala zaplatene vyhradene miesto pred domom, pravidelne niekto obsadzoval. Casto musela volat odtahovku. Niekedy prisli a odtiahli, niekedy ani neprisli, lebo sa spytali ake auto, resp. ev.cislo stoji...Ak to bol niekto "nedotknutelny", tak jednoducho neprisli.
robim to skoro denne,ze ked idem pre syna do skolky,tak musim brat aj svoje 2 mensie deti.vzdy vyberam z auta svoje deti...horsie je ich tam nasackovat nazad 😅 ...mam len 2 ruky a v jednej berem vajicko a s tou druhou rukou sa snazim udrzat pri sebe svoje 2 a 4 rocne certiska.
nie nikdy..a vyberame oboch..moj starsi sa uz vie sam aj odpasat zo sedacky, takze v ziadnom pripade, ani na chvilu..
Ja som nenechala nikdy malu v aute samu,myslim si ze zena ktora necha same dieta ci je to v aute ci doma a len tak odide niekam i ked len na chvilku si koleduje ze sa tomu dietatu nieco stane a je len otazka casu kedy nato doplati to dieta nie ten rodic ☹ Fakt je to trufalost ak to niekto urobi a mysli si ze je to v poriadku...Ja moju malu nenecham z dohladu ani doma nieto este vonku.
ale teda este dodam, ked idem s mladsim po starsieho, vzdy beriem mladsieho so sebou do skolky. ked bol vo vajicku bolo jedno ci spal alebo nie vzdy isiel s vajickom so mnou, teraz ked uz je vo velkej autosedacke tak sa mi nestalo ze by za tie dve minuty co trva cesta zaspal, ale aj tak by som ho tam podla mna nenechala, bala by som sa keby som nevidela na auto. mam taky pocit, ale, nikdy nehovor nikdy. ani by som sa nebala ze sa zobudi a tu chvilku sam pocka, moje deti sa na 90 percent nebudia s placom, ked sa zobudia same sa zacnu hrat a ja casto dlhsie ani neviem ze su hore az ked ich pocujem ako si mrmlu, rozpravaju, pripadne pocujem zvukove hracky s ktorymi sa zacnu hrat, tak je to od ich babatkovska. ale bala by som sa presne vonkajsieho vplyvu, ze sa auto samovznieti, alebo mi ho niekto ukradne, taketo malo pravdepodobne scenare, ale predsa...
Ak ma dakto zapnuté blikačky, tak je bud v aute, alebo hned pri aute a keby ho šli odtiahnuť, tak sa ozve , že je tam.... Odniesť dieťa do školky nie je že na a auto a dieťa v ňom vidí... 😠 😠 😠
A arogantná mamička dlabe na zvyšne mamičky........
Mne tu blizko bloku parkuju auta na ceste v križovatke tak, že ja s kočiarom ked chcem prejsť cez cestu, tak musim cez travnik.. pripadne v zime cez zavej, nahrnutý sneh..... Lebo ktosi priparkoval k chodniku, tak že smola... mnohokrát je v aute autosedačka (prázdna) a to mi duplovane dviha tlak, že osoba čo vie čo je to mať dieťa a kočík, tak na o total dlabe, že iní maju deti.............
Nie nikdy v zivote, v pamati mam pribeh, ako sa dievcatko v aute podpalilo pohodenym zapalovacom a zomrelo. Toto sice u nas nehrozi, lebo nefajcime, ale aj tak nic neriskujem. Nehovoriac o tom, ze po svete chodi kadejaky uchyl a dieta v aute nie je v bezpeci. Mne je luto, ked vidim co i len psa zatvoreneho v aute a nie to este dieta.
@jankavl aj mňa strašia také scenáre 😉
ono-už dávno minula doba,keď sa detičky nechávali spiace pred obchodom,kým mamička nakúpila
to si pamätám len z detstva....odstavené kočíky so spiacimi deťmi pred obchodmi
dnes pre úchylákov a ľudskú ľahostajnosť si to už hádam nik nedovolí / odparkovať len tak mimčo/
Na pumpe aj ja nechávam deti samé v aute-ale len vtedy,keď viem,že vnútri nie je veľká rada,a keď vidím na auto.Inak nikdy za žiadných okolností.
na pumpe platim kredit kartou takze od auta sa ani nepohnem. Byvam v rodinnom dome a ked niekam ideme a nieco zabudnem dnu tak si odskocim na sekundu necham otvorene vchodove dvere ale zamknem auto centralnym ovladacom. Mam dvojicky takze 2 vajicka naraz som sa nanosila dost . Byvam v zahranici tak s parkovanim v nemocnici neni absolutny problem, ked sa ide na pohotovost, auto sa nechava pred vchodom parkovacej sluzbe a oni ho odparkuju pri odchode donesu naspet pred vchod (zadarmo) nemocnica ma svoje parkovisko a je tam stale volne miesto prip. aj pred hlavnym vchodom nemocnice je chlap co parkuje auta ale to vyuziva malo ludi.
@miruska320 ani tak ich nenechavaj, minule pri nasom meste zena nechala male dieta v aute ktore mala zaparkovane 2 metre od vchodu obchoda kde bola, tiez videla na auto , nejaky chlap to vystihol, sadol do auta a usiel aj s deckom. s tym nepocital, a o par ulic nechal auto a usiel. Treba to auto aspon zamknut, ani z obchodu nestihnes vybehnut kym niekto ti sadne za volant.
inak si pamatam nedavno situaciu v oktobri...boli sme v Malackach a manzel isiel do csob banky a ja som ostala v aute s detmi.pri banke bol obchod s oblecenim aj pre deti.prisla mamicka s kocikom-s dvoma detmi a v pohode nechala kocik vonku...ona vosla dovnutra a ja som od tej chvile nespustila oci z kocika.manzel prisiel z banky a chcel ist,ale ja som mu povedala,ze nejdem nikam,kym ta mamicka nevyleze von z obchodu 😔 tak sme cakali este spolocne asi 10 min....touto cestou mamicku pozdravujem.mala cierny sportovy surodenecky kocik a deti boli v bugaboo fusaku-chlapcek a dievcatko.
@diid máš pravdu,dnes je veľmi zlá doba a hlavne zlý ľudia,akoby im preskočilo...nemajú už žiadne zábrany 😒
@miruska320 ja by som urobila to isté 🙂
@jarus1 že by si ich nenechala?Ja občas keď máme naponáhlo som ich nechávala v tom uzamknutom aute na pumpe sama,vžsy s výčitkami svedomia.....
@miruska320 to v žiadnom prípade!!!!! urobila by som to isté čo ty...neodišla by som kým by som nemala istotu, že sú deti v bezpečí 🙂 prepáč, zle som reagovala, dvojzmyselne 😀
ak tankujem, pockam az je prazdno pri pokladni a vbehnem a rychlo zaplatim, keby mam maleho vytahovat a potom tam zas strkat - do trojdveraku tak by to bolo aj na 20 min, pretoze kto pozna moje dieta vie aky je problem ho dostat do auta, nehovoriac o tom ze by prevratil pumpu hore nohami a ako spritntuje, vacsie riziko ze niekto ho na pumpe zrazi ako ze by s a nieco stalo ked je priputany v sedacke. Poviem mu ze idem zaplatit "papu pre auto"L a rychklo odbehnem. Inak ho bravam zo sebou, iba minule, sme isli z konov a este som potrebovala do mesiarstva, a tesne pred tym mi zaspal, nedal sa zobudit, zaparkovala som tesne pred masiarstvom, kde bola rada pomaly az von, ale celu dobu som ho mala ako na dlani...
nie, nenechavam svoje mladsie dieta same v aute, nastastie mame tiez pumpy, kde platis priamo pri stojane debitnou alebo kreditnou kartou, takze ani na pumpe nemusim nikde odbiehat, taktiez vsetky obchody su tu bezbarierove a nie je problem vojst aj s kocikom, ani sa tak neobavam, ze by mi odtial dieta zmizlo, ale som si ista, ze by to bolo okamzite nahlasene na policiu, ci uz same dieta v aute, alebo v kociari.

po prečítaní toho článku ma oblial pot, fakt sa mohla stať nehoda, auto dostane šmyk a narazí do iného auta .. ja som tak na chodníku zažila, ešteže som sa fakt pozrela na 2x, vyrútilo sa auto, doslova vyrútilo a ako šmýkalo do zákruty, tak vrazilo do auta, ktoré sa snažilo vyparkovať z miesta a bum, ten šíp vrazil to do odparkujúceho a ešte sa odrazil a tresol do zaparkovaných áut ... neviem ako som došla domov, ale viem že som poriadne grcala .. priateľ sa mi smial, že prečo sa bojím na križovatkách stáť na ostrovčekoch .. že sa bojím, že niekto neubrzdí na červenú a zelená je pre chodcov veľmi krátko, tak treba hned vyštartovať ako nabehne zelený panáčik .. proste smial sa mi a bum pár dní na to, bola v Ke obrovská havárka pri mekáči, teraz v podstate pri auparku .. obaja šli na červenú, vrazili do seba až sa jeden odrazil a vrazil do detského kočiara na ostrovčeku! dieťa síce vyletelo, ale prežilo, matka už nie .. nehodu som priamo nevidela, iba následky ako sme šli okolo v buse, ženu oživovali, kočiar komplet spučený ... tak nech si tá matka z toho článku predstaví, že by tak niekto mohol vraziť do jej auta, obhajovať sa, že to je to isté ako ked človeku príde zle a musí si odskočiť