icon

Nechceme už druhé dieťa, čo povedať okoliu?

lauriik
10. júl 2019

Ahojte baby, poslednú dobu ma trápi, že všetci sa ma dokola vypytujú kedy budeme mať druhé dieťa (dcéra 2,5r). Ja druhé nijak zvlášť neplánujem. Máte nejakú odpoveď na otázku “kedy bude druhé?” aby sa už druhý krát nepýtali? Podotýkam, že v našom okolí sme jediní, čo zatial zostali pri jednom. Napriklad cez leto ideme na dovolenku 4 rodiny, kde vsetci uz maju dve a mna z toho už teraz chytá hrúza čo si tam zase vypocujem.

evkamotka
10. júl 2019

Nas sa vobec nepytali kedy druhe (teraz som 14tt), s rodicmi mame otvoreny vztah a zaroven sa nestaraju, kamaratkam je to u prdele 🙂

timilv
10. júl 2019

@lauriik tak im povedz, že nie je slušné sa pýtať takéto intímne otázky 😂 tiež máme len jedno a druhé nie je pláne... Každý z našich blízkych to vie a nerieši, je to predsa Vaša vec, nie ich... Oni vám to druhé nevychovajú, ani nedajú peniaze aby ste mu zabezpečili všetko čo potrebuje, tak čo sa starajú...

medyna
10. júl 2019

Ja mám tiež jedináčika a čo ako? Druhé nemám vôbec v pláne. Nám je takto dobre. Necítim potrebu niekomu vysvetľovať prečo je to tak a vôbec ... zrejme som už v minulosti odpovedala na túto otázku niečo jedovaté, lebo už sa ma to nikto nepýta 🙂

blontimka
10. júl 2019

@lauriik 90% ludi ktori sa to pýtajú... sa pýtajú len preto, že ich nenápadne lepšia téma a v podstate ich to ani nezaujima....ostatných 10% lebo sú zvedaví a radi rozpravaju potom ďalej p druhých... takže by som úplne kľudne hovorila, že druhé momentálne neplanujeme a prešla k inej teme

zuzkaz91
10. júl 2019

@jajka257 prečo na sprostu otázku sprostá odpoveď? To je až také sprosté??Ja som sa to ešte nikoho nepytala,nezaujíma ma kto má koľko detí...ale môj názor je že to je pekné sebecké nechať tu jedno decko.Ja mám tri,just preto aby tu boli pre seba oporov..a nie jedno ,myslíš že kamaráti sú rodina? Prd,ostane tu sám ako prst,toto je sprosté nechat ich tu samých..

jajka257
10. júl 2019

@zuzkaz91 no to si si zle vybrala, ze ides mne vysvetlovat. Ja som jedinacik, manzel je jedinacik. Dcera je jedinacik. A o tej surodeneckej opore ti poviem len jedno. Este som nestretla surodencov, ktorych nerozhadali majetky a dedicstvo.
Taketo reci o oporu skus pisat niekomu inemu. A este jedno, nikomu z nas troch opytanych jedinacikov surodenci nechybali.

zuzkaz91
10. júl 2019

@jajka257 jasné že to napíšeš, keď si jedináčik.To ti nikdy v dectve nechýbal súrodenec? Sa rozpametaj,každé decko si pýta sestru brata,no a keď nemáš súrodenca tak to asi nevies posúdiť,keďže tak žiješ od mala...aj majetky...moje deti majú všetky vkladnú knižku kde dostanú rovnakú sumu + dom po nás pôjde rovným dielom,aké jednoduché riešenie.

jajka257
10. júl 2019

@zuzkaz91 nie, nikdy. Ja som surodenca nechcela, ked som videla, ako sa sestrenici a bratranci medzi sebou biju, robia si zle, zaluju na seba a zavidia si. A to iste kamarati ci spoluziaci. Ale to zas nepochopi niekto, kto vyrastal so surodencami. A este jedna vec. Ja som bez rodicov uz 22 rokov a chybaju mi rodicia a urcite by ich surodenci nenahradili, ale urcite sa necitim sama ako prst. To je o vnutornom zivote cloveka..... Niekto naozaj surodencov nepotrebuje.

elizita
10. júl 2019

Nas sa to az tak velmi nepytali a to mame rozdiel 4 roky. ale ked, tak moja odpoved bola pravda: ked sa tak my rozhodneme, ze chceme.. a hotovo, bolo vystarane... a som tiez nazoru, ze mat 2 deti nie je povinnost a 3 uz privela 😀

michalka4193
10. júl 2019

Je to vaša vec tak nech sa nestarajú. A len na okraj ja som jedináčik z osobnej skúsenosti sme radšej mali dve deti lebo by som to dcére neurobila pokiaľ sa dá ale je to každého vec

21
10. júl 2019

@lauriik pisali ste v jednej odpovedi, ze sa Vas otazka ohladom druheho dietata dotkne. Preco? Ak ste slobodna v tom, ze chcete jedno, moze Vam byt ukradnute, co sa ini pytaju a staraju. Mali by ste byt pri tychto zabrdaniach pokojna a usmiata. Je to Vas zivot, nemusi Vam zalezat, co si myslia ini. Ak Vas to trapi, nieco nie je v poriadku. Je Vase rozhodnutie spravne? Skuste nad tym porozmyslat..

majka99999
10. júl 2019

@lauriik ludia budu stale daco riesit, u nas konkretne 4 roky pocuvam, ci neskusime dievcatko. 🙄 Konecne su chlapci velki, naozaj netuzim po cisarskom, kojeni, plienkach...

kimchi_na
Autor odpoveď zmazal
elanor
10. júl 2019

@lauriik my sme kedysi hovorili, ze ked bude v Tescu akcia, tak si kupime 😀
a teraz zase pocuvame, ako sa nam podarili dvojicky. Akoze tiez uchvatna otazka. No ako sa asi robia deti, ze ano. Tak sme zase oprasili staru frazu - ze sak v Tescu bola akcia 2 za cenu 1 - no nekup to 😀

kimchi_na
10. júl 2019
lujza123
10. júl 2019

@lauriik ja na rovinu poviem ze jedno dieťa mi úplne stačí. Pridám pár viet o tom ze chcem skôr cestovať ako utierat okakane zadky, riešiť sople, vresky, nedostatok miesta v škôlke a iné "radosti" materstva. Ked riadne ohundrem rodičovstvo tak sa ma už 2 krát nikdy neopytali ani nepresviedčali o potrebe súrodenca. Nieže by som mala na deti taky negatívny názor ale prezentovať sa takto pomohlo

bibistec
10. júl 2019

Inak toto nema ktoré nca kraja aj keby si mala 7 deti. Kamosky co ich maju viac tak aj tak sa ich ludia pytaju kedy bude dalsie...ja mam tiez len jedno a aj vzdy som planovala len jedno a neriesim.

pieces
10. júl 2019

Ja som vravela a doteraz vravím tak ako to je: "Neplánujem"

lenkav1981
10. júl 2019

My cakame stvrte, a minule padla otazka od jednej osoby, ci uz konecne koncime stvrtym🤦‍♀️😂😂, ze dokedy chcem rodit, cize dnes nevyhovies ,ked mas 1 je zle, kde 4 tiez😁😁😁😁

evabb35
10. júl 2019

@jajka257 A keď si potom aj vezmú OČR na deti..a rovno si ich môžu zobrať a urobiť program potom aj na prázdniny - jarné, letné, vianočné a jesenné....

vikusjk
10. júl 2019

@lauriik my sme povedali, ze dalsie nebude, na otazku ze preco, sme povedali, ze lebo nechceme. A bodka. Ziadne vysvetlovanie, nikoho do toho nic nie je. Ak by sa niekto dokola vypytoval, normalne by som povedala, ze nehnevajte sa, ale uz by ste s tym mohli prestat, uz je to unavne.

evabb35
10. júl 2019

@michalka4193 toto veľmi často počúvam...

jana_eyre_2
10. júl 2019

ja by som proste uprimne milo odpovedala " druhe neplanujeme a je to nasa vec".. ☺️

lauriik
autor
10. júl 2019

@21 ano uvedomujem si, ze ak sa ma tato tema dotyka tak to nemam v sebe nejakym sposobom doriesene. Kedysik bezdetna som si malovala, ze budem mat deti tri tak mozno to tam niekde v podvedomi mam stale zapisane...

kittykat22
10. júl 2019

@lauriik mozes povedat, ze druhe nepotrebujete, ze vam jedno staci 😀

lauriik
autor
10. júl 2019

@zuzkaz91 ja nechapem tieto nenavidstne komentare. Podla mna by mal kazdy mat tolko deti, na kolko sa citi. Neni nic zle na tom mat jedno dieta, tri deti a ani ziadne dieta. Kazdy nech sa zariadi podla seba. Poznam surodencov, ktory sa maju radi, poznam takych co si nevedia prijist na meno. To je loteria. Ale rozhodne si nemyslim, ze je nezodpovedne nechat tu jedno dieta. Pre cloveka je aj ta najdolezitejsim clovekom v zivote partner a nie surodenec.

eliska13
10. júl 2019

@lauriik pravdu...teraz nechceme druhé dieťa

lienkaam16
10. júl 2019

@lauriik aaa tak túto otázku neznášam ani ja... a to nám malý má 4,5. Moja odpoveď znie keď budeme chcieť bude... zatiaľ sa venujem naplno tomuto :D
Aj keď až teraz posledné mesiace mi začina ❤ túžiť po bábätku ;)

kristiii
10. júl 2019

No, tak podľa mňa je to ozaj každého vec koľko detí bude mať a súrodenci rozhodne nie sú zarukou, že človek nezostane sám. Poznám toľko súrodencov čo si nevedia prísť na meno, a naozaj im vždy pomôžu skôr kamaráti ako oni. A to napríklad ja mám so svojím bratom dobrý vztah a tiež som chcela pôvodne viac detí, no nakoniec som rada, že mi po rozvode zostalo len jedno ktoré musím uzivit. A tiež som zistila, že vlastne nie som ten typ čo by si chcel zopakovať materskú a piplanie malého dieťaťa, užívam si, že je už malý väčší a samostatnejší. Keď sa mňa niekto pýta na druhé, odpovedám, že ho budem mať vtedy, keď mi ho on bude živiť

ktochytavzite
10. júl 2019

@jajka257 robia si zle ale zasa mat surodenca je super,taky vztah nebudes mat nikdy s kamoskou