Nekonečný prechod na 1 spánok
Mamičky, prečítala som snad všetky diskusie tu na mk o prechode na 1 spánok, ale nikto nemal taky dlhy prechod ako my🙄 Dcerka uz prechádza na 1 spanok asi 4 mesiace, zajtra bude mat 16 mesiacov a ja uz neviem,co robiť. Cez den spáva vacsinou raz a len 40 minut, a na jeden spánok je to podla mna strašne málo. Niekedy aj dvakrát, ale tiez max trištvrte hodinku. Preto ukladame uz o pol siedmej, dlhšie nevydrží. Vstava uz okolo piatej, pol šiestej. Skusali sme všetko mozne aj nemožné, ale nic nepomáha 😭 Mam sa zmieriť s tým, ze mam doma dieťatko, ktoré nepotrebuje cez deň spať? Aj ked si osobne myslím, ze potrebuje, lebo po zobudeni nemava dobrú náladu a dlho potom ešte zíva.
@slnieckko este k tomu ukladaniu okolo 10tej, dokonca aj skôr ju uložím,ked sa mi zda,ze uz je unavená,beriem to tak,ze ma ešte stale dva spánky,a ukladam.na doobedny aj poobedny
..len nie vzdy chce spať,potom skusam kazdu pol.hodinu-hodinu znova uspať,a tak sa stane ze.mi zaspí neskoro,okolo 12tej,jednej,a to uz ked si pospi do jednej, druhej,nechce uz poobede spať 😣asi preto ze ma skoro večierku,tak si povie ze naco bude spat o 4tej,ked za chvíľu ide aj tak spať 🤷ale je to urcite moja chyba, málo asi robím preto,aby zaspala,ked aj nechce...a vecierku som.jej skusala posúvať,ale spankova mi vravela,ze o pol siedmej je v pohode,ak jej to vyhovuje a zaspi mi,ze je to asi jej čas a nemám jej ho nasilu posúvať
@kika52621 hej,urcite jej presvihavam.jej čas, to mi je jasné 😪vecer zaspava o pol siedmej, spi celjom dovre,niekedy sa zobudi za celu noc len raz,niekedy aj 4x...a ked prestanem dojčiť,verim,ze sa to este zlepsi,nateraz mi to celkom stačí, je to pokrok,lebo kedysi bola hore aj 10x.za.noc
@1mina
@dskjhfdlkdjhl
@martinajurkechova
@daganov
@majamat
@ivangeline
@saluda
@maryetta
@eliska13
@slnieckko
@kika52621
@katarinavav
Baby ďakujem za cenne postrehy a rady, myslím, ze chyba je určite vo mne, moje dieťa je chvalabohu ok😄a aj ta karantena urobila svoje, no nič, dali ste mi silu po tych 4 mesiacoch,ktore ma vyšťavili, ďalej skúšať a vyskúšať aj nieco ine...urcite sa ozvem,ako sme dopadli, mozno raz niekto z tejto diskusie načerpa inšpiráciu 😄😇
@seva22 pre utechu mne zas spí zle v noci... O mesiac má 2 roky a stále sa budí každú 1,5 hodiny na mlieko... Kým som dojčila bol hore aj 13x za noc to bola katastrofa, myslela som že na UM to bude lepšie ale stále sa budí, 2x v zivote spal v noci 3 hodiny to som sa už sama zobudila či je v poriadku 😁 viac ani raz, že prespí celú noc je scifi... Som rada keď pospi 2 hodinky, keď vstávam v noci len 4-5x poviem že to bola dobrá noc 🤷🏻 ja musim zamakať na tomto pre zmenu...
Tak som sľúbila ze sa ozvem po čase, ako sa nám darí s tým spánkom...nechce sa mi citat celu diskusiu odznova 😄niekedy si sice nepamatam ani co bolo vcera, nieto minulý rok...ale skúsim 😇tak ako som riesila hlavne zly denny spanok a dlhyyy prechod na jeden spánok, tak ten sa upravil asi v auguste, ked mala.presne 1,5roka...cize dva mesiace po založení tejto diskusie...zo dna na deň...cize sme.prechadzali na jeden spánok 6 mesiacov 🤦 skusala som ju udrzat na dvoch, aj to niektoré dni fungovalo,ale.po jednom poobedi,kedy fakt strasne vystrajala v postieľke,som to vzdala...a zrazu mi zacala dlhšie spať na obed,za par dni to bola hodina a pol👍bola som spokojná...odvtedy ma ten spanok taký,ze si vacsinou pospi 1,5 hodiny-2hodiny... parkrat do mesiaca da aj 2,5-3,5😄 aj to zaspávanie je malina, vôbec neprotestuje a vacsinou je tuhá do 15minut👍 nebolo to hned,ale nejak to.prislo...vibec ale.netusim, prečo 🤔

@slnieckko ano,je dlho hore,za tie 4mesiace som skusala vsetko mozne aby som ju udržala na dvoch spankoch...a ten interval sa natahoval postupne,kedysi okolo roka bdela len 3,5hodiny,ked zacala strajkovat, tak som skusala 4.hodinove bdenie,potom viac,a asi tu som urobila chybu,mala som vytrvať VIAC na tých 3,5,max 4hodinach...ale ked to bolo na prášky, dokázala vystrajat aj hodinu a nespat...to som.ju mala nechať "trápiť" viac?😪 často som.si ju aj zobrala k sebe do postele a tak ju uspala,alebo dala.prsnik,ale aj tak sa zobudila po tristvrte hodine...to bolo to jedine čo pomáhalo, v nosici som.uspavala do roka,ale.ten uz odmieta...